Revijalni šou umjesto Eurosonga – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Revijalni šou umjesto Eurosonga

  1 min za čitanje   28 komentara

Slijedom otkazivanja Eurosonga 2020., EBU je zajedno s organizatorima ovogodišnjeg natjecanja AVROTOS, NOS i NPO potvrdio da će na predviđeni dan finala Eurosonga 2020., 16. svibnja, emitirati revijalni šou naziva Eurovision: Europe Shine A Light. U njemu će se predstaviti 41 izvođač i njihove pjesme koje nisu dobile priliku ove godine predstavljati svoju zemlju na Eurosongu, a kroz šou će nas voditi nesuđeni voditelji Eurosonga 2020. Chantal Janzen, Edsilia Rombley i Jan Smit, dok će za online sadržaj biti zadužena nizozemska youtuberica NikkieTutorials.

Cilj ovog revijalnog šoua je i povezati sudionike Eurosonga 2020. godine, koji će na svojim lokacijama diljem Europe zajedno izvesti jedan eurovizijski hit čiji ujedinjujući tekst je prikladan za situaciju u kojoj se trenutno nalazimo. Na ovo povezivanje Europe bit će pozvani i prošli sudionici Eurovizije koji će izvesti druge pjesme na legendarnim lokacijama povezanim uz Eurosong.

Šou će početi u subotu 16. svibnja u 21 sat i trajati oko dva sata, dok ćmo ostale detalje saznati u idućim tjednima.

13 via eurovision.tv
PODIJELI ČLANAK

Rasprava28

 1. Vix-new-2 — 4. travnja 2020. u 17:26

  Promjena linka za igru Eurosong prije EUROSONGA:
  https://eurosong.hr/nove-pjesme-stranih-eurosong-izvodaca-ozujak/
  Finale u 18.00h…danas. Vidimo se.

 2. Vix-new-2 — 1. travnja 2020. u 13:24

  Danas je zadnji dan za prijave novih natjecatelja u igru Eurosong prije EUROSONGA. Do ponoć.
  ——
  Ostali natjecatelji nadam se da ćete poslati topove do 3.4. (23 h 59 min)
  Za sad imam 13 topova. Još mi ih treba 12 od prjavljenih natjecatelja +ako se još netko novi prijavi

 3. Zack — 1. travnja 2020. u 06:21

  @nikobitan Apsolutno! Sta ce nam eurosong kad imamo pravi dramski komad na sajtu! 😂😂😂😂😂

 4. Arctic Monkey — 1. travnja 2020. u 01:47

  Znaci konacno lepa vest ono bar nesto, da ne bude cekamo 2021. I onda udjem u komentare i nakon samo 4 procitana pozelim da sam pozitivan na covid19. Blamantni ste pojedini postali…

 5. SwedenEurovisionFan — 31. ožujka 2020. u 22:51

  @lessenziale Gle tko mi kaže da čitam s razumijevanjem. Sve što sam ja iznio su ČINJENICE. Činjenica je da je Švedska s još 13 ostalih delegacija odlučila ne doći na sastanak i činjenica je da se situacija u Švedskoj po pitanju virusa razvija onako kako sam napisao u komentaru. Također je i moj stav takav da apsolutno podržavam odluku svih tih delegacija, kao što sam tog dana na tom članku i napisao. Ali, molim te, ne stavljaj mi ”riječi u usta” jer ja nigdje, NIGDJE, nisam napisao da podržavam ovakav švedski način borbe s virusom i da je to MOJ STAV ili da ja BRANIM takav način, već sam samo odgovorio na Diavolino prozivanje na način da sam iznio nekoliko ČINJENICA. Gdje sam ja to podržao to da je dobro da se ne zatvaraju granice, da je dobro da rade vrtići i škole itd… Gdje? NIGDJE, zato pročitati s razumijevanjem.

 6. Niko bitan — 31. ožujka 2020. u 22:47

  Ove ”svađe” ovde me više zabavljaju nego ova cela Evrovizijska godina! 😂

 7. L'essenziale — 31. ožujka 2020. u 22:28

  @escfan pročitati s razumijevanjem.
  TVOJ stav je kontradiktoran. Tamo si branio stav Švedske, a sada je slijepo braniš. Osim toga, Dumbledor i Šveđani su prvi odustali i već tada si stao u obranu stao.
  I ne pljujem po Švedskoj, već po svih 14 koji nisu došli u Rotterdam + ex one and only.
  Onda, jesu šveđani pametni ili glupi što imaju otvorene granice, što dopuštaju pandemiji da se nesmetano širi? I opet, jel opravdan njih strah/oprez od pandemije kada nisu otišli u Rotterdam? Negdje između?
  Tebi je jedino drago što Švedska nije imala šanse doživjeti izgledni flop ove godine na ESC-u i ostanak u polufinalu i što im se statistika neće pokvariti.
  I mesnim okruglicama je to jasno.

 8. SwedenEurovisionFan — 31. ožujka 2020. u 22:06

  @lessenziale 14 delegacija je izostalo s tog sastanka + one and only šef Jon Ola Sand koji je to i inicirao. ČETRNAEST, a ti si, gle čuda, našao pljuvati po švedskoj odluci. I onda sam ja licemjer? Ha – ha – ha.

 9. hexagon@космополиты — 31. ožujka 2020. u 21:41

  O ho hoooooooooooooo
  vidimo da su ovde mnogi ispali danas kao Kosmopolj 🤣🤣🤣
  Svi ste vi Kosmoplj kad želite da odbranite vaše stavove !!!
  Još kako .
  Samo ja sam unikatan i datiram ovde na sajtu u svim njegovim formama pre svih vas, još od 2006 na 2007, i sva imena su mi brendirana do “sebičnog gena ” do danas!
  Mnoge sam ispratio i mnogo će iz ove generacije takođe. Ja sam svakako konstanta kako god vam se to činilo. Svi ste ovde daleko odaleko manje o d mene. Amin. +
  Baniranje… da ili ne..je nebitno za moju pojavu ovde,pogotovo u svetlu novih tehnologija.

 10. Diavolo — 31. ožujka 2020. u 21:37

  @lessenziale ❤🖤❤🖤

  E vidiš, u pravu si! Ja sam i zaboravio na to da je swedofil komentirao na taj način taj nedolazak delegacije na sastanak. Good point by you! 😁 Really good. 😈

 11. Vix-new-2 — 31. ožujka 2020. u 21:21

  Do sada je stiglo 11 topova.
  Bodovi se mogu poslati do 3.4.2020.
  Svi podaci o igri su na: https://eurosong.hr/otkazana-eurovizija-mladih-glazbenika-2020/
  Tko je propustio 1. i 2. polufinale može vidjeti u komentarima na ovom gore linku tko je prošao dalje u finale te kako je tekla polufinalna večer.
  Prijave za nove natjecatelje su otvorene-do 1.4.(23 h 59 min.) Znači još SUTRA .
  Trenutno prijavljenih 24.
  Zemlje finalistice su:
  finalistice 2. pol-ŠVIC/BUGAR/ARM/ISL/ LATV/ POLJ/ SRB/DAN/GRČ/ALB/
  finalistice 1. pol-HRV/LITV/AZER/UKR/BELG/AUSTRAL/ISR/RUMUNJ/MALT/NORV/
  bi5(6)-UK/FRANC/NJEM/ŠPANJ/NIZ/ITAL
  Bodovi se šalju u inbox na način 12,10,8,7,6,5,4,3,2,1
  Finalna večer 4.4. 2020-poslijepodne
  “Eurosong na kvadrat” večer je 5.4. kada saznajemo bodove zemalja i polufinalih emisija.

 12. L'essenziale — 31. ožujka 2020. u 21:12

  @rossonero ja se opet moram složiti sa svime napisanim, dijelim tvoje mišljenje 🖤❤
  Jedino ne mislim prestati pratiti Eursong, to je nešto što volim i pojedinci sa svojim odlukama mi neće upropastiti tu čaroliju. Smatram da se mogao odgoditi.
  @escfan upravo si se ovim izjavama o ovorenim švedskim granicama, slobodi kretanja, općenito o pristupu Švedske pandemiji debelo pokakao na svoje prijašnje izjave. Licemjerno, do bola. Kad ja bio sastanak delegacija u Rotterdamu prvi si branio Švedsku delegaciju i Bjorkmana što su ostali doma kao ****ce, smatrajući to pametnim potezom itd… sada je u Švedskoj, koliko tisuća zaraženih, stotinjak mrtvih, i opet braniš njihove postupke. Ti zaista misliš da su Šveđani popili svu pamet svijeta? U nekim stavovima si gori od kozmopolja/svevlada/heksagona/nostrodamusa….

 13. Supercut09 — 31. ožujka 2020. u 21:12

  Ne znam koliko će to biti zanimljivo, ali hajde bar su dali neki smisao tim pjesmama.

 14. Diavolo — 31. ožujka 2020. u 19:21

  @escfan Ne kaže se džabe u svakoj šali pola istine. Koliko god to bila šala (i onda da si to napisao, ne moraš se ponavljati), ipak u tvojem umu postoji takva slika usporedbe, pa si ju i napisao. Ali samo rokaj.🤘 Rekao sam da mi ne smeta.

  Rekao sam da ne mislim ubuduće pratiti Eurosong. Ovaj Eurosong ne mogu pratiti zbog odluke EBUa i nikog drugog. A ovdje komentiram trenutnu situaciju i kako se ona mogla riješiti, ne buduću situaciju niti budući Eurosong. A i ne razmijem koji te kuki zaboli jel ja išta komentiram ili ne. It’s not your buisness, bro.

  Ne pratim baš toliko Švedsku, koliko ti, ali znam da imaju blaže restrikcijske mjere. Isto tako, unatoč tome što ne pratim sve, znam da imaju već 180 mrtvih, pa mi je i dalje žao što su tako opušteni. A isto tako mi je žao što ti, očito, unatoč broju mrtvih, i dalje likuješ i indirektno plješćeš na odluke švedske vlade.

 15. Tristan — 31. ožujka 2020. u 19:16

  I dalje mislim da su trebali odrzat Eurosong iduce godine sa pjesmama koje su izabrane ove godine! Samo sve pribacit za iducu godinu.

  Nisu fer prema autorima pjesama, a onda ni prema izvodacima! Svi bi prezivili jednu godinu bez nacionalnih izbora i ESC sezone.

 16. SwedenEurovisionFan — 31. ožujka 2020. u 19:06

  @rossonero Ta usporedba da si novi Kosmopolj je bila šala, ali ti to očito nisi shvatio. Uostalom, nisi li ti pisao da više ne misliš pratiti Eurosong ove godine, a ni ubuduće zbog ovakvih ”strašno loših” odluka EBU-a? Pitam se pitam, što onda i dalje radiš ovdje i tako zdušno komentiraš 😉
  Pa da se sutra održava Melodifestivalen svejedno ga ne bi odgodili. Zar ne pratiš vijesti? Švedska je jedina europska zemlja koja ne zatvara granice, koja ne uvodi radikalne mjere, koja ne zabranjuje masovna okupljanja, u kojoj vrtići i škole rade normalno u kojoj se svakog dana igra preko 10 prijateljskih nogometnih utakmica itd itd… Sami stručnjaci za epidemiju u Švedskoj javno govore na upite nacionalne TV kuće SVT-a kako nema apsolutno nikakve potrebe za takvim radikalnim mjerama, a ti tu mene kao prozivaš jer se ne brinem za zdravlje tih ljudi koji su bili u Stockholmu za vrijeme finala 🤦‍♂️

 17. hexagon@космополиты — 31. ožujka 2020. u 18:50

  Vidimo kako Šveđani brino o virusu svaki dan 🤣🤣🤣🤣🤣 al bitno da su oni uticali da se esc otkaže za 2021 jer su videli da SWE spušava a Rusija najizglednije sa mega hitom 99 % pobeđuje. Pa im korona došla kao mila sestra 🤣🤣🤣🤣🤣

 18. Diavolo — 31. ožujka 2020. u 18:47

  @escfan Možda i jesam Kozmopolj, samo na drugom accauntu. 😈 No dobro, paranoja nije dobra za zdravlje. A i ove usporedbe me ne diraju previše jer sam već pisao o tome da me boli kuki tko šta misli o meni jer mi, na kraju krajeva, itencija ni nije bila svidjeti se svima.

  Naravno da mi je sve crno kad je takva situacija sa svime ovime što nas u posljednje vrijeme okružuje. Nisam jedan od ovih mimoza i djece cvijeća kojima je sve super i šareno te koji plješću na svaku rečenicu, unatoč tome što iste vrve kontradiktornošću i besmislicama.

  Ne mi ovime nikako ne dobivamo Eurosong 2020., već redovan dnevni CMC/DMC/MTV program. A to imam tokom čitave godine i ne treba mi još jedan isti takav samo jedan dan u godini. Koja je poanta puštanja videomaterijala na TV prijamniku ako ti nemaš nikakav utjecaj na krajnji rezultat programa? Pa još je i gore nego gore navedeni glazbeni programi. I na njima barem imaš opciju da si naručiš pjesmu. Uostalom, imaš youtube koja je jača i bolja platforma od televizije (po pitanju takvog emitiranja programa).

  Jeste, Eurosong je otkazan s razlogom (mada se prvo trebala donijeti odluka o odgodi). I to nitko ne spori. Isto tako taj Eurosong je, što se mene tiče, mogao biti otkazan i na 5 godina, ali se su se nakon pet godina trebale izvoditi iste ove pjesme koje su sada izborile plasman. Nemojte mi pričati o tome kako bi vam bilo onda dosadno do narednog Eurosonga, bez nacionalnih finala, pošto niste samo vi bitni niti vaši osjećaji. Ne budite sebični. Novih pjesama (istih izvođača) će uvijek biti, ali poanta je u tome da su pobjede izborene upravo s ovim pjesmama i s nijednim drugima. I za to ih treba nagraditi u smislu da iste mogu i moraju izvesti na pozornici.

  Baš bi me zanimala tvoja reakcija da je kojim slučajem odgođen ovogodišnji Melodifestivalen. Ipak se održavao pred punim tribinama i u jeku ove iste pandemije. Nisam niti u jednom tvojem dosadašnjem tvojem komentaru, na tu temu, pročitao da se brineš za zdravlje i za živote tih ljudi u dvorani. To se već može zvati licemjerjem.

 19. hexagon@космополиты — 31. ožujka 2020. u 18:46

  Gledanost će biti ogromna 🤣🤣🤣🤣🤣

 20. hexagon@космополиты — 31. ožujka 2020. u 18:45

  O Bože kako je ovo odvratno 🤣🤣🤣
  kad ovo pročitaš prosto se zapitaš dal je moguće da je esc i ovako do sada funkcionisao…ej ko ga vodi ?
  Ali neka obradovaće se svi kojima je ovo adekvatna i lepa zamena za esc 🤣
  # slobodno mogu da pevaju ” Insieme: 2020 ” ..ah taj san o ujedinjenoj Evropi SADA je u svom punom sjaju …koja svojoj članici Italije ne da ne da pomoć nego ju i stopira …
  što je rekao jedan njihov političar … leglo zmija i šakala…

 21. Zack — 31. ožujka 2020. u 18:23

  @escfan Potpisujem jedini realni i normalan komentar na ovome clanku! Ovi nadrkani valjda budu prestali kenjati kad se situacija sa svime nastavi cak i u maju i konacno shvate da odgoda za kasnije mjesece nije tako jednostavna ni moguca kod takve masinerije gdje sve ide automatski iz godine u godinu i gdje nije predvidena masovna epidemija kao ni kod drugih dogadaja kao sto su Olimpijske ige ili svjetsko prvenstvo bilo koje vrste. Cinejnica je da se za te dvije manifestacije domacini biraju oko 10 godina unaprijed pa jedna godina pauze ne moze naskoditi dok kod eurosonga to nije slucaj!!

 22. quicksilver — 31. ožujka 2020. u 18:11

  Kakvo mazanje očiji… EBU grize savijest zato što su pojedinim takmičarima uskratili mogućnost da učestvuju iduće godine. Ovo neće pomoći pri ispravljanju tih grešaka nikako.

 23. SwedenEurovisionFan — 31. ožujka 2020. u 17:53

  @rossonero postaje novi Kosmopolj, ništa mu ne valja, sve je crno, samo pljuje po EBU-u, više se ništa lijepo ne može pročitati u njegovim komentarima 🤣🤣🤣🤣🤣
  Šalu na stranu, pravila su tu da se poštuju, a mi na ovaj način dobijamo i Eurosong 2020. (kao što se ESC mora održati svake godine, samo što nigdje striktno ne piše u natjecateljskom ili revijalnom tonu), a dobijamo i poštivanje pravila o neobjavljivanju pjesama za novi Eurosong prije roka. Win – win situacija 🙂 Eurosong je otkazan s razlogom, a komu se ne sviđa ima pravo da se ljuti (iako u ovom slučaju prava za ljutnju nema jer se sve podredilo tome da što manje osoba strada od virusa).

 24. ESC fan — 31. ožujka 2020. u 17:50

  Ne znam koliko ce to dobro ispasti. Ja se samo nadam da će Eurosong 2021 normalno biti održan u Roterdamu sljedece godine sa ovim voditeljima

  @wecouldbethesame Kada su objavili da ce Edsilia biti voditeljica evrovizijskog koncerta u Amsterdamu bio sam skoro siguran da nece biti voditeljica onog pravog Eurosonga pa su je opet izabrali tako da mislim da to nece imati nekog velikog uticaja i da ce sve troje biti voditelji Eurosonga 2021 u Roterdamu

 25. Diavolo — 31. ožujka 2020. u 17:46

  Kažu: ”Cilj … šoua je i povezati sudionike Eurosonga 2020. godine”. Dobro, kojeg to Eurosonga 2020. godine? Kako netko može biti sudionik nečega što se neodržava? Pa onda tako i ja sebe mogu proglasiti sudionikom Olimpijskih igara koje se neće održati ove godine. Sva sreća pa ovi iz Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) nisu toliki debili kao ovi iz EBU-a, pa se olimpijci koji su se već kvalificirali neće morati opet dokazivati, niti hvatati normu za igre.

  A to ste dragi debili iz EBUa mogli lako izbalansirati jer ste jedino vi mogli (a i trebali) osigurati natjecanje onima koji su se za to pošteno namučili i na kraju izborili. Nitko drugi osim vas to nije mogao učiniti. Ali vas zanimaju samo pare i show, a ne pjevači i esc zajednica, pa nije ni čudo kako je sve nakaradno ispalo. Đi-đi.

 26. SwedenEurovisionFan — 31. ožujka 2020. u 17:44

  Odlične vijesti! 😀 Povezivanje sudionika Eurosonga 2020. je hvalevrijedan cilj. Što se tiče ovog hita kojeg će svi zajedno izvesti, moguće je da je baš riječ o ”Love Shine a Light”, a na pamet mi pada još i ”Insieme: 1992”, no ta pjesma je na talijanskom pa ne znam kako bi se izvođači snašli 😁 Jedva čekam i da objave koji će to prošli sudionici Eurosonga biti pozivani, nadam se barem Mansu i Loreen, ako već ne može i više Šveđana 🙂 Bravo EBU, s nestrpljenjem se očekuje show 😍

 27. Niko bitan — 31. ožujka 2020. u 17:43

  Drago mi je što će mo imati bar delić ovogodišnje Evrovizije u Maju! Evrovizija 2020 nije kompletno nestala! Sledeće godine će se Eurosong vratiti još jači nego ikada!!!

 28. wecouldbethesame — 31. ožujka 2020. u 17:38

  Ne znam kako će to izgledati, može se samo nagađati. Možda ispadne dobro, možda ne. Nekom logikom idemo na novu lokaciju iduće godine. Bilo bi glupo imati iste voditelje i nagodinu.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?