RN #melfest2016 – pobjeda za Robina Bengtssona?

Podijeli na Facebook Twitter
markbladet.se

Stigli smo do kraja posebnog izdanja našeg dugogodišnjeg projekta Razmišljamo naglas, u kojemu smo prokomentirali i ocjenjivali pjesme ovogodišnjeg izdanja Melodifestivalena. Petero komentatora s Vaše omiljene eurovizijske destinacije u dva je dana prokomentiralo dvanaest pjesama koje su se plasirale u finale švedskog predizbora za Eurosong, te ocjenilo da je najbolja pjesma ovogodišnjeg izbora Constellation Prize Robina Bengtssona! Drugo mjesto pripalo je po kladionicama trenutno najvećem favoritu Fransu, dok je treće mjesto zbog jedne desetke više pripalo Oscaru Ziji.  Također, Robin je osvojio 94% ukupnog broja glasova, uz prosječnu ocjenu 9,4. Kako izgleda ukupni poredak, saznajte ispod:

 1. Robin Bengtsson 47/50
 2. Frans 45/50
 3. Oscar Zia 37/50
 4. Molly Sandén 37/50
 5. Wiktoria 33/50
 6. Ace Wilder 31/50
 7. Boris René 29/50
 8. Lisa Ajax 28/50
 9. SaRaha 26/50
 10. David Lindgren 21/50
 11. Panetoz 20/50
 12. Samir&Viktor 7/50

Također, i vama smo dali priliku za ocjenjivanje pjesama u projektu Vaše najdraže pjesme. Prema Vašem mišljenju, trećeplasirani iz našeg “razmišljanja naglas” Oscar Zia je dobio za 0,01 bolju ocjenu od našeg pobjednica Robina Bengtssona, dok ste na trećem mjestu smjestili Ace Wilder. Kako je izgledao ostatak tablice, možete pogledati ispod:

 1. Oscar Zia 4,26
 2. Robin Bengtsson 4,25
 3. Ace Wilder 3,97
 4. Wiktoria 3,96
 5. Molly Sandén 3,7
 6. Lisa Ajax 3,65
 7. Frans 3,56
 8. SaRaha 3,43
 9. Boris René 3,17
 10. Samir&Viktor 2,8
 11. David Lindgren 2,58
 12. Panetoz 2,57

Podsjećamo da nam nije cilj predvidjeti plasman nego da se svi zabavimo, glasujemo i da u konačnici vidimo koje pjesme su nam najdraže i koje najviše volimo poslušati.

Komentara 15

 1. Ovaj Francek i pjesma ko novi Justin Bieber…bizzare….slabo ovo sve.. nema nigdje pobjednicke pjesme..ugurat ce se ovo u top 10 tko god da pobjedi

 2. Tko će večeras pobijediti na Fransfestivalenu 2016? Pa valjda Frans i gotovo. Zrači jednostavnošću i nepretencioznošću, ima opuštenu i fora pjesmu. Oscar i Molly će se međusobno poubijati svojim “star war” nastupima i pjesmama. Žao mi je Robina, ali jednostavno njegova pjesma nema taj pobjednički štih. Izborom Fransa, Švedska će si izboriti dobar plasman na ESC, ali da će ući u utrku za pobjedu, to nikako ne. Ako ćemo gledati baš objektivno, Molly jedina ima snagu (sjajna pjevačica) i efektan nastup uživo koji može odnijeti pobjedu na ESC, ali je njezin problem u Švedskoj što njena pjesma djeluje kao Euphoria 2.
  Znači, Rusija je pobjednik ESC 2016, ali evo da budem sportski korektan pa ću reći da pričekamo još Maltu.

 3. Nažalost, Frans je ultimativno favoriziran i to je za mnoge gotova stvar. Meni je to pjesma za Junior ESC. I on kao takav – nikakav.

  Volio bih vidjeti Robina, Ace pa čak i Molly (dobar trash pop).
  Wiktoria osim one već viđene projekcije na haljini (Azerbejđan prije koju godinu) i nema neku pjesmu.

 4. Ovaj neće pobediti večaras..nema šansi …
  Frans i Oskar treba da se bore za 1 mesto ..i verovatno nabeđeni klinac pobeđuje , a u finalu završava ispod top 10 ..gde i zaslužuje.
  Očekujem flop SWE u ponedeljak , nakon proglašenja pobednika večeras.. pogotovo ako iaberu Fransa i jo nekoliko njih… nekonkurentnih za top 5 , svakako.

 5. Frans je možda simpatičan, ali to je zapravo i sve… Htio bih vidjeti Robina ili Wiktoriu kao švedskog predstavnika.

 6. Ništa od toga. Iako je Robin super kvalitetan, u Švedskoj vlada opća zaluđenost Fransom. Apsolutni je favorit mali Downić.

  Nadam se da će Ace Wilder isplivati kao dark horse jer zaslužuje.

Odgovori