RN Melodifestivalen 2020.: "Spavaš li mirno, Macklemore?!" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

RN Melodifestivalen 2020.: “Spavaš li mirno, Macklemore?!”

  9 min za čitanje   16 komentara

U subotu 7. ožujka na stadionu Friends Arena u Stockholmu održat će se finale švedskog izbora za Eurosong Melodifestivalen. Prije dva dana započeli smo sa specijalnim izdanjem projekta Razmišljamo naglas, a danas ćemo prezentirati kako su naši komentatori ocijenili preostalih šest finalnih pjesama. Kao i uvijek, podsjećamo Vas kako ovim projektom cilj nije predvidjeti rezultate Eurosonga, nego napraviti poredak pjesama onako kako se one nama sviđaju i ujedno se zabaviti.


Dotter – Bulletproof

Andrea: Ajme, hoće li se ijedne godine dogoditi da će favorit kladionica biti i moj favorit? Ova pjesma dobro počne, ali kad dođe do onog repetitivnog refrena jednostavno mi dođe da je izgasim. Pjesma Cry bila je puno bolja, a odmah je ispala tako da ne razumijem toliko oduševljenje ovim što nam Dotter nudi sada. Nastup je dobar, ali mi je dosadilo da se Šveđani provlače na nastup. Kad sam slušala snippete pjesma mi je zazvučala prosječno, a ostala sam vjerna svom mišljenju i kasnije i stojim iza toga. Doduše, ako ode na ESC vjerovatno će ponovno ući u finale na krilima žirija.

Ocjena: 6/10

Bartol: Nastup i strofe fantastične. Refren uništava cijelu pjesmu za mene – mlak je i nikakav. Ne znam, možda sam i stroži prema Dotter jer mi je s Cry bila favorit i nadao sam se pjesmi na tom tragu. Sve u svemu, ako Šveđani izaberu favorita, mogu izmigoljiti u finale, ne zbog pjesme, nego zbog nastupa.

Ocjena: 6/10

Bojan: Volim ovu igru svjetlosti u nastupima, ali ne bih joj bio u koži.  I ovako mi je toplo skoro uvijek, tako da ne znam da li bih izdržao da gomila svjetlosti bude uperena u mene, a ja da ju reflektiram dalje. Generalno pjesma nije najbolja na svijetu, ali je ok, ako pogledam što se nudi na #melfestu ove godine. Ako sam The Mamas mogao dati sedam, evo i njoj.

Ocjena: 7/10

Luna: Iako i dalje preferiram njezine nemelodifestivalenske pjesme, nakon prije odslušanih šest pjesama ovo zvuči kao osvježenje. Možda Sia-wannabe zvuk jest bio aktivan prije četiri godine, naspram ostalih zvuči kao svježi povjetarac. Međutim – nedovoljno za veću ocjenu.

Ocjena: 7/10

Sanja: Ovo mi je najkompletnija pjesma, kao i nastup ovogodišnjeg Melodifestivalena. Scenski nastup izgleda vrlo zanimljivo. Vrijeme je da se Šveđani iskupe Dotter za ono neobjašnjivo ispadanje 2018.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 35/50

PROSJEČNA OCJENA: 7,0

anketa 1423

Dotter - Bulletproof

Ukupno glasova: 99

 • Jako mi se sviđa (5) [59 / 60%]
 • Dobra je (4) [19 / 19%]
 • OK je (3) [10 / 10%]
 • Ne sviđa mi se (2) [7 / 7%]
 • Užasna je (1) [4 / 4%]

Robin Bengtsson – Take A Chance

Andrea: Ovo mi je super. Skroz drugačije od pjesme iz 2017. Vidi se da se Robin snašao u pjesmi. Stilom ide u smjeru Eda Sheerana. Pjesma je jednostavna, kao i nastup i upravo je to ono zbog čega se ova pjesma ističe u konkurenciji. Zasigurno bi mogla postati radijski hit.

Ocjena: 8/10

Bartol: Ova pjesma ima zapravo jako zanimljiv nastup u svojoj jednostavnosti koji baš odvlači pažnju s pjesme što je možda i dobro. Pjesma je dosta ravna, ali je ugođaj pogođen, tako da se to ne primijeti do zadnjih 40-ak sekundi pjesme kada ona ostane lebdjeti u zraku, kao predugačak epilog.

Ocjena: 7/10

Bojan: Robin se ove godine na izbor vratio s jednom korektnom pjesmom. Ne mogu mu nešto mnogo zamjeriti. Da mi naleti tokom slušanja ne bih je mijenjao. Ne bih imao problem s tim da ga slušam i gledam u Rotterdamu, ali nisam siguran u neki pozamašan rezultat.

Ocjena: 8/10

Luna: Znam da mu karijera nakon Eurosong 2017. nije najbajnija, ali ne možeš se vratiti baš sa svačim. Constellation Prize i dalje ostaje njegova najbolja pjesma na Melodifestivalenu, a ovo može vratiti u ladicu s ostalim ABBA ostacima.

Ocjena: 4/10

Sanja: Meni je ovo nemjerljivo bolje od I Can’t Go On. Pjesma mu puno bolje paše i baš mi je slatka i simpatična.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 35/50

PROSJEČNA OCJENA: 7,0

anketa 1424

Robin Bengtsson – Take A Chance

Ukupno glasova: 92

 • Jako mi se sviđa (5) [31 / 34%]
 • OK je (3) [22 / 24%]
 • Dobra je (4) [19 / 21%]
 • Ne sviđa mi se (2) [15 / 16%]
 • Užasna je (1) [5 / 5%]

Mariette – Shout It Out

Andrea: Meni se ovo nimalo sviđa. Jako loše. Svi njeni prethodni pokušaji na Melfestu bili su puno bolji. Uopće ne razumijem kako je ovo prošlo u finale.

Ocjena: 2/10

Bartol: Pristojan pokušaj, ali to nije dovoljno za pobjedu na Melodifestivalenu. Barem nekada nije bilo. Feel-good pjesmica, koja mi se ni po čemu ne izdvaja od mase. Žao mi je, Mariette, ali više sreće peti put.

Ocjena: 6/10

Bojan: Najslabija njena pjesma od kako se natječe na #melfestu. Ne znam ne mogu se baš mnogo vezati za ovu pjesmu. Ako nije pobijedila s Don’t Stop Believing prije pet godina kad je trebala, tek s ovom teško da može.

Ocjena: 5/10

Luna: Malo me podsjeća na pjesmu Louder, koju je otpjevala 2017., ako se ne varam. Iako ju mogu odslušati do kraja, ovo nije ni blizu razine Don’t Stop Believing.

Ocjena: 7/10

Sanja: Mariette se baš srozava kvalitetom svake godine. Ne potiče me na ponovno slušanje. Poanta ove gitare u sklopu scenskog nastupa, ima li je?!

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 26/50

PROSJEČNA OCJENA: 5,2

anketa 1425

Mariette – Shout It Out

Ukupno glasova: 75

 • OK je (3) [27 / 36%]
 • Ne sviđa mi se (2) [16 / 21%]
 • Jako mi se sviđa (5) [15 / 20%]
 • Užasna je (1) [11 / 15%]
 • Dobra je (4) [6 / 8%]

Felix Sandman – Boys With Emotions

Andrea: Znam da se mnogima ne sviđa, ali meni je ovo jedina pjesma s ovogodišnjeg MF-a koju slušam na repeat. Jako je zarazna i ritam me tjera da ‘đuskam’. Nastup je isto bio dobar, izuzev Felixova vokala. Jedva sam ga čula što pjeva u refrenu. Zvučao je jako tiho, gotovo kao da se muči. Svakako ću ovo nastaviti slušati bez obzira otišlo na Eurosong ili ne.

Ocjena: 9/10

Bartol: Felix nam se malo previše druži sa Benjaminom pa je od njega pokupio i pretencioznu vibru, a bome je dobio i izrazito pretenciozan tekst za ovu pjesmu. Plus za instrumental, jedan je od podnošljivijih ove godine. Ovo pišem prije finala Beovizije, ali ukoliko Andrija pobijedi imat ćemo dva momka u potpuno bijelom na Eurosongu. A znamo kako je momak u bijelom lani završio.

Ocjena: 4/10

Bojan: Previše mi je ponavljanja jedne te iste rečenice “Boys With Emotions”. Nije me oduševio nešto, tako da se nadam da ga žiri i publika neće izabrati. Sigurno se neće naći na mojoj playlisti.

Ocjena: 3/10

Luna: Ovaj uvod je još ok, i onda dođe refren i zas… uništi sve. Dragi dečko, nit’ si ti Mahmood, nit’ ćeš ikad biti.

Ocjena: 2/10

Sanja: Ne mogu prijeći preko ovih lyricsa, a i pjesma mi zvuči kao neka nabrajalica. Pokušaj da se dobije nešto moderno, no ispalo je samo – čudno.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 22/50

PROSJEČNA OCJENA: 4,4

anketa 1426

Felix Sandman – Boys With Emotions

Ukupno glasova: 82

 • Jako mi se sviđa (5) [25 / 30%]
 • OK je (3) [16 / 20%]
 • Užasna je (1) [14 / 17%]
 • Dobra je (4) [14 / 17%]
 • Ne sviđa mi se (2) [13 / 16%]

Anna Bergendahl – Kingdom Come

Andrea: Na prvo slušanje ovo mi je bilo strava, ali sada mi je već priraslo k srcu. Ipak, mislim da bi zapelo u polufinalu Eurosonga i zaista ne želim da pošalju Annu pa da joj se dogodi opet scenarij iz 2010. Pjesma zvuči doista zastarjelo, a ono što je izvlači je simpatičan nastup.

Ocjena: 7/10

Bartol: Pjesma isti kalup kao i lani, nastup blah… ma ne da mi se ni trošiti riječi na ovo, samo ću citirati Wonder Strings i Ivanu Vladović: Isto je sve…

Ocjena: 5/10

Bojan: Volim ja njen glas, ali smatram da nije trebala vratiti s ovom pjesmom. Prošlogodišnju sam volio, premda je nisam čuo dosta dugo, ali ova je slabija. Mogu je zamisliti s ovim nastupom na Eurosongu, ali bojim se da joj se ne ponovi priča od prošlog puta.

Ocjena: 7/10

Luna: Je li ovo njezina pjesma od prošle godine na steroidima? Učinilo mi se kao da sam ju već čula prošle godine u ovo doba u Andra Chansenu.

Ocjena: 6/10

Sanja: Ne vidim razlog zašto je ova pjesma kod većine fanova jako visoko pozicionirana, osim želje za njezinim povratkom na Eurosong i „osvetničkom“ kvalifikacijom. No, ako ovo ode u Rotterdam, po meni je izglednije još jedno ispadanje u polufinalu za Annu.  Ima neku himničnost, ali mene ne dotiče. Zvuči mi zastarjelo.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 30/50

PROSJEČNA OCJENA: 6,0

anketa 1427

Anna Bergendahl – Kingdom Come

Ukupno glasova: 80

 • Jako mi se sviđa (5) [34 / 43%]
 • OK je (3) [17 / 21%]
 • Dobra je (4) [15 / 19%]
 • Ne sviđa mi se (2) [9 / 11%]
 • Užasna je (1) [5 / 6%]

Anis Don Demina – Vem är som oss

Andrea: Ovo je besramna kopija pjesme Can’t Hold Us. Neću uopće trošit riječi.

Ocjena: 1/10

Bartol: Mislim ali kad je nešto tako očiti plagijat pjesme koja je bila svjetski popularna, dolazi u pitanje smisao svega ovoga, kao i stručnost žirija koji je birao ove pjesme. Osim toga, ova pjesma je onako, ok. Nemam drugi komentar.

Ocjena: 3/10

Bojan: Što je ovo i zašto se našlo na izboru, a još gore zašto se našlo u finalu? No, dobro, eto i to se desilo. Proći će i ova pjesma, kao i sve u životu.

Ocjena: 1/10

Luna: Ako ima neke pravde, ovaj bi trebao dobiti kaznenu prijavu za krađu pjesme Can’t Hold Us. Punto. P.S. nije se moralo potrošiti 200 tisuća kruna na ovu trenirku. Sigurna sam da se u sportskoj trgovini u Rijeci može naći i za 150 kn.

Ocjena: 1/10

Sanja: Spavaš li mirno, Macklemore?! Ne znam, no znam da meni i nije baš trebalo gledanje ovog nastupa pred spavanje.

Ocjena: 2/10

UKUPNA OCJENA: 8/50

PROSJEČNA OCJENA: 1,6

anketa 1428

Anis Don Demina – Vem är som oss

Ukupno glasova: 73

 • Užasna je (1) [29 / 40%]
 • OK je (3) [12 / 16%]
 • Dobra je (4) [12 / 16%]
 • Ne sviđa mi se (2) [11 / 15%]
 • Jako mi se sviđa (5) [9 / 12%]

Zanimljivosti

Poredak u ovoj grupi izgleda ovako:

 1. Dotter – Bulletproof (35/50, 7,0)
 2. Robin Bengtsson – Take A Chance (35/50, 7,0)
 3. Anna Bergendahl – Kingdom Come (30/50, 6,0)
 4. Mariette – Shout It Out (26/50, 5,2)
 5. Felix Sandman – Boys With Emotions (22/50, 4,4)
 6. Anis Don Demina – Vem är som oss (8/50, 1,6)

Dotter je dobila prednost pred Robinson Bengtssonom zbog Sanjine ocjene (9/10).

Anis Don Demina jedini je finalist koji nema dvoznamenkasti broj bodova u ovogodišnjem RNMF-u. Usporedbe s hit-pjesmom Can’t Hold Us Macklemorea, Ryana Lewisa i Rayja Daltona mu i nisu baš pomogle.

Kao i prethodna grupa, ova se grupa najviše svidjela Andrei, a najmanje Luni.

Ovih 26 bodova je najmanji broj bodova kojeg je Mariette dobila otkako je posebnog izdanja RN-a. Podsjetimo, 2015. dobila je 59/80 bodova, 2017. pobijedila je u projektu s 48/50 bodova, a 2018. ostvarila je 39 od mogućih 60 bodova.

Rasprava16

 1. Neznam — 5. ožujka 2020. u 08:31

  Dobro producirane, ali slabe pjesme.

 2. sunflower — 4. ožujka 2020. u 21:41

  Dotter najbolja.

 3. Gallinari — 4. ožujka 2020. u 19:46

  Koju god pjesmu izaberu daleko ce to biti od pobjede.Dotter se cini najbolji izbor,scenski nastup je fantastican iako mi je pjesma malo njaaa,a njene vokalne sposobnosti isto njaaaa.The mamas daju taj positive vibe ali ne bih zelio da produ na isti kalup kao i prosle god.Anna mi se isto svida,jedan lijep nastup i lijepa pjesma,ali isto nista special.Od boys with emotions mi se dize kosa na glavi…Kako je neko vec rekao Svedani su u krizi od 2015.

 4. Diavolo — 4. ožujka 2020. u 18:48

  Sve se raspalo u trećoj i četvrtoj polufinalnoj večeri****

 5. Diavolo — 4. ožujka 2020. u 18:47

  Moj favorit je definitivno Dotter. Em što je pjesma solidna i nešto što bi moglo prije očekivati od neki renomiranijih izvođača, cura još k tome odlično izgleda i ima odlično osmišljen nastup. I to ne samo u jednom dijelu pjesme, nego tokom čitave. Svaki sekund nastupa je pametno osmišljen i dobro zadržava pažnju gledatelja i slušatelja. Mislim da je Dotter full paket za Šveđane.

  Na drugom mjestu su mi The Mamas i njihova pozamašna energija i odlična pjesma, pa onda Paul Rey koji ima finu baladu ispred koje mi je možda bila Malou.

  Ostali, random order: Anna Bergendal, čija je pjesma malo outdated. Robin Bengston se fura na Fransa od prije nekoliko godina, samo što je sad još više pokazao ono što sam ja i one godine kada je išao na ESC tvrdio, a to je da mu je vokal preloš. Felix i njegova pjesma su mi meh. Mariette iz godine u godinu dolazi sa sve lošijim pjesmama, ova joj je žešći smor. Anis je, kao što su svi uočili, čisti copypaste Macklemorea. Ne kontam kako je to Bjorki dopustio, ali dobro. Hanna Ferm – živa dosada i generičnost u jednom, ne znam kako se ono nekome može sviđati. Victor Crone, u svom stilu, ok pjesmica, no lošija od Storm. Mohombi, ok, ništa posebno. Mendez i Alvaro – meh.

  Melodifestivalen je obećavao no onda se sve nekak raspalo na drugoj i trećoj polufinalnoj večeri, gdje nije bilo poštene pjesme. Ako me dobro sjećanje služi (Dotter, Malou i ekipa su bili u drugom)? A onda još naprave ono s Malou i Paul u AC.

 6. Good esc position — 4. ožujka 2020. u 18:22

  Viktor i Dotter su najbolji izbor za SWE da bi imali što viši skor na escu.
  Nisu to pobedničke pesme i mislim nemaju šansu za pobedu. Suviše je rano da oni pobede,to bi bilo malo degutantno a pogotovo ne sa ovakvim pesmama…miljama je to od jedne euforije i Monsa. Televote im i neće biti baš masovno naklonjen ..Realno pesme su OK ali nikakv woohoooo… Pesma Dotter uopšte i pored sve zanimljivosti
  a nesumnjam i dobrog nastupa ( već viđenog) nema ništa u sebi posebno i specijalno što bi je automatski izdvojilo u katapultiralo tj. zakucalo za prvo mesto.
  U svakom slučaju u top 10 ne sumnjam.

 7. SwedenEurovisionFan — 4. ožujka 2020. u 18:11

  Top12 poredak finalista prema broju pregleda na YouTubeu (u zagradi datum kad je pjesma objavljena):
  1. Anis don Demina (Vem e som oss) 639.100 (15.02.)
  2. Dotter (Bulletproof) 481.900 (22.02.)
  3. Hanna Ferm (Brave) 445.200 (22.02.)
  4. Felix Sandman (Boys With Emotions) 426.900 (01.02.)
  5. Anna Bergendahl (Kingdom Come) 294.400 (22.02.)
  6. Mendez feat. Alvaro Estrella (Vamos amigos) 283.400 (08.02.)
  7. The Mamas (Moves) 260.300 (22.02.)
  8. Paul Rey (Talking In My Sleep) 207.000 (08.02.)
  9. Victor Crone (Troubled Waters) 188.040 (22.02.)
  10. Robin Bengtsson (Take a Chance) 143.600 (22.02.)
  11. Mohombi (Winners) 99.300 (22.02.)
  12. Mariette (Shout It Out) 69.800 (22.02.)
  Uzmemo li u obzir da Anis nema nikakve šanse za pobjedu, sve je više izglednije da netko na pozicijama između 2. i 5. mjesta po broju pregleda pobjeđuje 🙂

 8. Hirscher1 — 4. ožujka 2020. u 16:28

  Ovaj Melodifestivalen je čudo i bar 5 pjesama može do top5 na Eurosongu.
  Moji favoriti su:
  1. Anna
  2. Robin
  3. Felix
  4. Mamas
  5. Dotter
  Tko god od njih pobjedi bit će mi drago.

 9. Zack — 4. ožujka 2020. u 16:25

  Prvo Mariette je pjevala A Million Years 2017.
  Drugo, satrat cu vas za ovo pokapanje Ane Bergendahl. Zajedno sa svojim dragim! ?????
  Nama je Ana prvi favorit za pobjedu, zajedno s Dotter. Dalje nemamo komentara. ????

 10. Arctic Monkey — 4. ožujka 2020. u 15:35

  U mom konacnom poretku su samo 3 pesme koje jedine mogu zamisliti kao predstavnike Svedske.
  1. The Mamas pomele konkurenciju. Ubedljivi favorit sa najboljim mogucnostima na ovogodisnjoj Evroviziji.
  2. Felix ako vec neko drugi mora da pobedi neka to bude ovo. Plasman na ESC mozda nekako 7-10 pozicija.
  3. Robin mi se provukao nekako ovde. Plasman ove godine? Sa ovom pesmom ne bi trebalo da bude u top 10.
  ***Ostali bas neprimetni u ovoj generalno neprimetnoj sezoni inace odlicnog festivala.***

 11. EurovizijskiFan — 4. ožujka 2020. u 15:31

  U ovoj grupi se vrlo vjerojatno krije pobjednik ovogodišnjeg Melfesta.Ovo je moj poredak ove grupe.
  1. Dotter-Bulletproof
  2. Robin Bengtsson-Take A Chance
  3. Anna Bergendahl-Kingdom Come
  4. Mariette-Shout It Out
  5. Felix Sandman-Boys With Emotions
  6. Anis don Demina-Vem e som oss ☺

 12. Arctic Monkey — 4. ožujka 2020. u 15:25

  Nemam puno vremena a imam svasta da kazem…
  * Dotter najprecenjenija. Bas mi ostavlja slab utisak. Ovo uzdizu fanovi koji su se udubili ali na bilo koga sa strane msm da ne ostavlja jak utisak. Ako ovo pobedi Svedska ne bi trebala ostvariti dobar plasman, a ako ga ostvari bice opravdane price o neopravdanoj popularizaciji Svedske.
  * Robin sa ovom pesmom pokusava da se dokaze pevacki. Mene nije uverio i msm da je jaci zavodnik, neka se vrati pokretima i namigivanju. Ali opet nije toliko lose da ga odbacujem. Ako pobedi ovde ja na ESC ne vidim top 10 plasman.
  Maritte je prosto preloša. A kako i ne bi bila sa ovakvim smecem od pesme.
  * Felix bi mogao po meni pobediti i lako postati miljenik esc fanova. Isto ne vidim top 10 plasman ali bolji je od glavnog favorita pa i od Robina. Barem ima upecatljiv ritam.
  * Anna pristojno i bez pobednickog vajba.
  * Anis… ako ovo nije plagijat ja nzm. Potpuno preuzet ritam i atmosfera. Zlatna kantica.

 13. L'essenziale — 4. ožujka 2020. u 14:52

  Anna Bergendahl – Kingdom come je po meni najbolja. Vidjet ćemo što će odabrati ''šveđani.''
  Niti jednu švedsku pjesmu ne vidim kao pobjednicu Eurosonga, već sada su mi bolji Njemačka, Izrael, Island, Italija, Litva i Srbija. Top 10 vjerojatno, zahvaljujući žiriju.

 14. SwedenEurovisionFan — 4. ožujka 2020. u 14:14

  Moj konačni poredak svih finalista:
  01 – Dotter (Bulletproof). Ocjena: 5. ?
  02 – Robin Bengtsson (Take A Chance). Ocjena: 5. ❤️
  03 – Anna Bergendahl (Kingdom Come). Ocjena: 5. ?
  04 – Felix Sandman (Boys With Emotions). Ocjena: 5. ?
  05 – Hanna Ferm (Brave). Ocjena: 5. ?
  06 – Victor Crone (Troubled Waters). Ocjena: 5. ?
  07 – Paul Rey (Talking in My Sleep). Ocjena: 5. ?
  08 – Mohombi (Winners). Ocjena: 4. ?
  09 – The Mamas (Moves). Ocjena: 4. ?
  10 – Mariette (Shout It Out). Ocjena: 4. ?
  11 – Mendez ft. Alvaro Estrella (Vamos amigos). Ocjena: 3. ?
  12 – Anis don Demina (Vem e som oss). Ocjena: 3. ?

 15. SwedenEurovisionFan — 4. ožujka 2020. u 14:08

  Felix Sandman – Prije svega, ogromne pohvale za scenski nastup, Benjamin Ingrosso x3 a plesači su vrlo usklađeni, ode li na Eurosong pobjednik žirija bez imalo sumnje ? Nadalje, smatram da Felix veći dio pjesme priča, a ne pjeva, što je minus, ali s druge strane prijaviti se na Melodifestivalen s pjesmom bez pravog refrena je zbilja hrabro i na tome mu skidam kapu. Poruka pjesme je fantastična, poučna, možda i najbolja od svih dosada odabranih Eurosong pjesama ove godine. No, hoće li mu samo poruka biti dovoljna za pobjedu, vidjet ćemo…
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 4/12.

  Anna Bergendahl – Kakav je ovo pop HIT! ? Ovo će se puštati u svim ESC klubovima, na svim ESC pre-partyjima, neovisno o tome hoće li ''Kingdom Come'' otići na ESC ili ne. Anna je ovom pjesmom nadmašila svoju iz 2010., plesači daju dodatnu draž i vrlo vjerojatno one glasove s istoka Europe (ako naravno ode na ESC), a i melodija i tekst su ''pitki'' i osvoje čovjeka na prvu. Anna – od jedine Šveđanke koja nije prošla u finale do osvajačice Eurosonga! Nije nemoguće ?
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 3/12.

  Anis don Demina – Ovo je ona tipična pjesma kakvom Christer Bjorkman želi zatvoriti veliko finale pa me uopće ne iznenađuje da je i ove godine tako. Švedski tekst, solidna koreografija i zabava za kraj večeri kad svi već nestrpljivo imaju svoje telefone ili mobitele u rukama te se spremaju glasati. Ništa posebno, a opet bolje od trećine pjesama koje ćemo čuti u Rotterdamu.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 12/12.

 16. SwedenEurovisionFan — 4. ožujka 2020. u 14:06

  Dotter – Pjesma i nastup oduševljavaju u svakom segmentu i osjete se Loreen vibes kroz pjesmu. Usudio bih se reći, bez ikakvog pretjerivanja, da je ova pjesma jedna od najboljih ikad izvedenih na Melodifestivalenu ❤️ Snažan scenski nastup s neviđenim laserskim radnjama, tekst koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnog te zavidne vokalne sposobnosti Dotter spojene su u ovo savršenstvo od pjesme! ? Outfit, kosa, njezini pokreti, ma sve je briljantno i ispolirano do maksimuma. Miks Sie, Florence and the Machine i Karin Park upakiran u nešto neviđeno na ESC pozornici. Moj pobjednik, vjerojatno i subotnji pobjednik, a s obzirom na fenomenalne komentare ispod videa, nadajmo se i pobjednik 16.05. ?
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 1/12.

  Robin Bengtsson – Od prvog takta ova pjesma me osvojila ❤️ Tako jednostavan, a opet tako sjajan nastup, plesači na LED ekranima, catchy i zarazan ritam te pamtljiv tekst… Što više čovjeku treba? 😀 Obožavam refren, usudio bih se reći najbolji ove godine! Također, velike pohvale za Robina, koji je unatoč infekciji sinusa uspio proći sve probe te otpjevati pjesmu za direktan prolazak u finale.
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 2/12.

  Mariette – Četvrti put iz isto toliko pokušaja izravno je prošla u finale, što je za svaku pohvalu, ali ruku na srce, ovo joj je i najslabiji pokušaj predstavljanja Švedske na Eurosongu. U nekim dijelovima pjesme njezini pokreti su mi previše naglašeni, no sviđa mi se onaj zadnji dio sa gitarom, a i pjesma je u globalu pozitivna. Završavala je, redom, treća, četvrta i peta, a sad bi mogla nastaviti taj niz i završiti šesta.
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 10/12.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!