#rndora2022: Tko je uistinu guilty pleasure? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rndora2022: Tko je uistinu guilty pleasure?

  10 min za čitanje   9 komentara

Nakon veoma brzih i intenzivnih četiri dana, stigli smo skoro pa do samog kraja ovog posebnog izdanja našeg “Razmišljamo naglas”. U završnom nastavku naši su komentatori morali prokomentirati četiri pjesme koje ćemo čuti na kraju subotnje večeri. Kako su prošle, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


Elis Lovrić – No War

Labinjonski kao staroegipatski

Bartol: Znači što je ovo – ja obožavam. 😄 Mračno, strašno, možda čak i zeru previše za Eurosong, no ne i za mene. Labinjonski dođe kao staroegipatski, a kroz samu glazbu mi je ispričala cijelu priču. Iskreno tri puta doći na Doru s tri različita žanra je talent. Ja se ne bih previše bunio da i riskiramo s ovime na Eurosongu, bolje nego da je nešto razvodnjeno.

Ocjena: 8/10

Bojan: Počinje mistično, što li će se to dogoditi – onda se s engleskog prebaci na labinjonski, što je prvo “da” za mene. Zatim dođe promjena ritma, a s tim stiže i moje oduševljenje. Ako ste tražili nešto poput Ukrajine 2021., a da bude drugačije, izvolite.

Ocjena: 9/10

Faruk: Za moj ukus ovo je jednostavno malo previše eksperimentalno i čudno, da bi me kupilo, iako mi je Elis svakim pojavljivanjem sve zanimljivija. U najkraćem, ovo nije nešto što osobno volim i nisam siguran da bi i šira publika shvatila kontekst.

Ocjena: 5/10

Soundtrack za Hobbita

Ivana: Uvijek osebujna Elis. Nije me iznenadio miks labinjonske cakavice i engleskog, već cijela atmosfera koju pjesma prenosi na slušatelja. Hm, ne znam kako da to objasnim. Evo, k’o da sad počinje Hobbit: Bitka pet vojski, a No War je glavna pjesma na soundtracku. Vrlo interesantno. A moram priznati da sam se pred kraj pjesme malo i nasmijala.😅Sve u svemu, očekujem jedan jako efektan nastup.

Ocjena: 6/10

Josip: Elis ostaje dosljedna sebi i to je divno. Pjesma je ok za neki interval act, ali mi ne daje pobjednički zvuk, što ne mora nužno biti loše za nju.

Ocjena: 6/10

Matea: Očekivano drugačije i čudno. Sviđa mi se mračan instrumental na početku pjesme. Umjetnost neke druge dimenzije koja nije za široku publiku. Veliki respekt, ali ovo zaista nije za Euroviziju.

Ocjena: 5/10

Sanja: U moru pop pjesama na ovogodišnjoj Dori, Elis se ističe originalnošću. Sviđa mi se mističnost i mračna atmosfera, a bravo i za pjevanje na labinjonskom dijalektu. Usput, nadam se da će nam Elis nekako „prevesti“ ovaj tekst u nastupu. Voljela bih samo da smo dobili još jači prijelaz na refren jer mi je uvod obećavao još veću dramatičnost. Sve u svemu, da ovo pošaljemo jedno je sigurno –  ne bismo nikog ostavili ravnodušnim.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 46/70

PROSJEČNA OCJENA: 6,57

anketa 1868

Elis Lovrić - No War

Ukupno glasova: 252

 • OK je (3) [66 / 26%]
 • Dobra je (4) [61 / 24%]
 • Ne sviđa mi se (2) [54 / 21%]
 • Jako mi se sviđa (5) [40 / 16%]
 • Užasna je (1) [31 / 12%]

Ella – If You Walk Away

Traje dulje od tri minute?

Bartol: Ono što ovu pjesmu drži na kupu je Ellin glas i ništa više. Slabije od njezine prošlogodišnje uzdanice, nadam se da će nastup biti bolji. Imam osjećaj baš kao da pjesma traje dulje od 3 min.

Ocjena: 4/10

Bojan: Evo sjedim tako i razmišljam što napisati o ovoj pjesmi. Nije loša, daleko od toga, samo što na mene osobno nije ostavila neki jači dojam. Ni nakon drugog slušanja.

Ocjena: 5/10

Faruk: Od svih pjesama, ovu sam nekako najbrže zaboravio. Mislim da se presporo razvija i da vrhunac negdje izgubi smisao. Pjesma koja je savršen radijski hit, ali za Eurosong, po mom mišljenju, baš i nije.

Ocjena: 4/10

Nema razlike u odnosu na lani?

Ivana: Lani mi je njena pjesma bila guilty pleasure i baš sam je voljela, a ove godine nažalost nije tako. Sve osim refrena stvarno je dobro i iz nekog me razloga podsjeća na Levinin Perfect Life. Ne znam zašto, ne pitajte, ali to je uistinu kompliment jer tu pjesmu jako volim. Što se refrena tiče, tekst mi je na onu melodiju malo zbrdozdolan i ne uklapa se u ostatak pjesme, a nema baš ni neki wow efekt. Nažalost, zbog njega mi sve ostalo pada u drugi plan. Da je malo bolje osmišljen, ocjena bi zasigurno bila barem za jedan bod veća.

Ocjena: 6/10

Josip: Sviđa mi se Ellina pjesma. Daje mi dojam radio friendly zvuka, onako lagano narodni radio dok se voziš kroz grad. Opuštajuće, ali nedovoljno za zapaženiji rezultat.

Ocjena: 6/10

Matea: Gotovo da ni ne čujem razliku u odnosu na prošlogodišnju pjesmu. Refren pjesme mi se ne sviđa. Nadala sam se drugom žanru ove godine. Ella može daleko bolje od ovoga.

Ocjena: 5/10

Sanja: Ako mene pitate, Ella se vratila s još boljom pjesmom nego lani. Ovo je radiofonično i jako catchy, a posebno mi se sviđa instrumentalni break nakon drugog refrena. Najveća mana je nešto slabija produkcija zbog čega pjesma na trenutke zvuči kao demo, što je prava šteta jer uz vrhunsku produkciju mislim da je mogla biti puno konkurentnija. Sve u svemu, držim Elli fige da pusti tremu, da „odšeta“ i da rasturi na nastupu u Opatiji.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 36/70

PROSJEČNA OCJENA: 5,14

anketa 1869

Ella - If You Walk Away

Ukupno glasova: 219

 • OK je (3) [90 / 41%]
 • Ne sviđa mi se (2) [47 / 21%]
 • Dobra je (4) [35 / 16%]
 • Jako mi se sviđa (5) [33 / 15%]
 • Užasna je (1) [14 / 6%]

Tia – Voli me do neba 

Drugačije na pitak način

Bartol: Od pjesama sličnog feela ova je najbolje producirana i iskreno generalno najbolja. Tijin glas je odličan, refren je zarazan – samo bez perfektnog nastupa ovakav tip pjesme bi se mogao ipak utopiti u masi. Svejedno, ide direktno na playlistu.

Ocjena: 8/10

Bojan: Djevojka ima jako lijep glas, to prvo moram napisati. Jako je lijepo producirana pjesma, i moderna. Mogu je zamisliti na eurovizijskoj pozornici.

Ocjena: 9/10

Faruk: Nekako drugačije, ali opet drugačije na neki pitak i vrlo primamljiv način. Možda mrvicu se vrtimo u krug na kraju, ali pjesma završi taman prije nego dosadi. Pitanje je koliko će neka generalna publika ovo prihvatiti.

Ocjena: 7/10

Ivana: Mene ona po svemu neodoljivo podsjeća na Nelu Đinđić, pa tako vidim i određene sličnosti u glazbenom izričaju. Ovakve pjesme obično me ne kupe na prvu; bude mi malo teksta, a puno praznog hoda. Nakon višestrukog preslušavanja, prilagodila sam se tom điru i moram priznati, baš mi je dobro. Toliko da mi je ušlo i u top 5. Ne znam kako bi prošlo na Eurosongu, ali ovo je nešto što je moderno i što se na našoj domaćoj sceni itekako sluša, a Tia se cijela čini jako simpa i vrlo karizmatična.

Ocjena: 7/10

Mogući dark horse?

Josip: Mislio sam da je Tia one hit wonder, ali me pjesmom Voli me do neba razuvjerila i hvala joj na tome. Ego je kvalitetna pjesma, a pjesma s Dore je barem dvije razine iznad. Vlaho definitivno radi odličan posao i svaka mu čast na svemu. Smatram da Vlahi treba dati slobodne ruke i direktnu kartu za svaku sljedeću Doru, čovjek radi pjesme koje u svijetu postaju hitovi i skupljaju nagrade za to.

Ocjena: 9/10

Matea: Osvojila me na prvo slušanje, stvarno zarazna pjesma. Neodoljivo podsjeća na Zaynov Pillowtalk. Tekst se savršeno uklapa instrumentalu. Mislim da će ovo biti pravi hit i također dark horse ovogodišnje Dore.

Ocjena: 8/10

Sanja: Vi niste svjesni koliko se meni ovo vrti na repeat! Znam da ova pjesma možda nije prva asocijacija na Eurosong i definitivno nije pisana po eurovizijskoj šabloni, no ja ne bih imala baš ništa protiv da Tia bude dark horse ove Dore. Njezin glas mi je savršen i jako me veseli što je dobila priliku predstaviti se publici na ovako velikom festivalu kao što je Dora. Jedva čekam vidjeti nastup i nastavljam vrtjeti ovo i Ego na repeat u nestrpljivom iščekivanju novih Tijinih pjesama.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 57/70

PROSJEČNA OCJENA: 8,14

anketa 1870

Tia - Voli me do neba

Ukupno glasova: 221

 • Dobra je (4) [83 / 38%]
 • Jako mi se sviđa (5) [67 / 30%]
 • OK je (3) [37 / 17%]
 • Ne sviđa mi se (2) [23 / 10%]
 • Užasna je (1) [11 / 5%]

Mia Dimšić – Guilty Pleasure

Taylor

Bartol: Jako Taylor Swift i to zadnja dva albuma, a ako me iole znate, znate da obožavam tu Taylorinu fazu. Baš jako baca konkretno na Willow. Preslatka pjesma, baš je guilty pleasure. Očekujem da će se boriti za sam vrh. Ne bih se bunio da pobjedi, dapače. ❤️

Ocjena: 9/10

Bojan: Kao veliki štovatelj i ljubitelj rada Taylor Swift, ovo je tako da za mene. Nije kopija, a na tragu je onog dobrog country zvuka. Jedva čekam vidjeti Miju s gitarom na pozornici i još nekog oko nje. Zanima me kako to vizualno može izgledati. Bih li htio vidjeti ovo na Eurosongu? Apsolutno.

Ocjena: 10/10

Faruk: Nevjerovatno simpatična stvar koja bi, uvjeren sam, iznenadila na Eurosongu. Savršena kombinacija pamtljive melodije i Mijinog neodoljivog šarma su nešto što želim vidjeti na eurovizijskoj pozornici.

Ocjena: 10/10

Ivana:Ako ne pobijedi Mia N., obavezno mora Mia D.! Oduvijek sam bila stava da je Mia naša Taylor Swift. Dosad to, vjerojatno zbog Mijine ogromne pozitive, nije toliko dolazilo do izražaja, no sad je napokon sve jasno. Jako sam velik fan Taylor Swift, tako da je meni Guilty Pleasure legla k’o budali, pa, pleska. Ova stvar doslovno ispala s folklorea – za mene, čisto savršenstvo. Ako nju pošaljemo, Europa će ovo obožavat. Svaka čast, kapa do poda!

Ocjena: 9/10

Novo, a klasično

Josip: Debitantica Mia Dimšić nam donosi nešto novije za Doru, ali klasično za nju. Pjesma je lijepa i kvalitetnija nego sam očekivao. Potpuno u smjeru pjesama kao što objavljuje Taylor Swift, ali s dozom Mije Dimšić. Europa bi potencijalno mogla nagraditi Guilty Pleasure.

Ocjena: 8/10

Matea: Jako kvalitetna i lagana pjesma. Spoj teksta i glazbe je odličan. Mogu je zamisliti kao potencijalnu pobjednicu, ali me brine kako bi ovo Europa prihvatila. Ovo može biti ili pun pogodak ili čisti promašaj. Drago mi je da Mia ostala dosljedna svom stilu.

Ocjena: 7/10

Sanja: Ovo mi je baš simpatično, lijepo i umirujuće. Mia Dimšić mi puno bolje zvuči na engleskom nego na hrvatskom, a sviđa mi se i što pjesma ima zaokruženu priču. Doduše, možda bi mi bila i draža da ima mrvicu manje teksta jer je ovako malo „teška“ za pjevušiti usput. Svakako ugodno iznenađenje ove Dore za mene, a držim fige da me ugodno iznenadi i nastupom.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 60/70

PROSJEČNA OCJENA: 8,57

anketa 1872

Mia Dimšić

Ukupno glasova: 314

 • Jako mi se sviđa (5) [192 / 61%]
 • Dobra je (4) [66 / 21%]
 • OK je (3) [30 / 10%]
 • Ne sviđa mi se (2) [19 / 6%]
 • Užasna je (1) [7 / 2%]

Zanimljivosti

Četvrta grupa bila je slavodobitna za Miju Dimšić i njezin Guilty Pleasure. Međutim, je li to dovoljno da skine imenjakinju s vrha?

# Izvođač Pjesma Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. Mia Dimšić Guilty Pleasure 60/70 8,57
2. Tia Voli me do neba 57/70 8,14
3. Elis Lovrić No War 46/70 6,57
4. Ella If You Walk Away 36/70 5,14

Zanimljivo, i prva grupa našeg #rndora2022 sastojala se od četiri pjesme, prvoplasirana je bila Mia, a drugoplasirana pjesma autorskog tima kojeg čine Vlaho ArbulićMihovil Šoštarić.

Današnja se grupa najviše svidjela Bojanu, a najmanje Matei.

Preuzmite glasački listić

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
16
PODIJELI ČLANAK

Rasprava9

 1. Mihael Ibrisimovic — 16. veljače 2022. u 20:50

  @tristan Poprilicno je nerealno govoriti objektivno kad se o ESC radi. Naume razumijem tvoje favoriziranje Mie N. cura je talentirana ali po meni recimo ona nema pjesmu za plasman top 19 na ESC. Ukusi su vrlo razliciti i stoga je vrlo neugodno objektivno govoriti o necemu. Svatko ima svoje favorite, cinjeca je i da je dora ove godine dosta jaka sto govori u prilog da imamo najmanje 7 pjesama koje mozemo bez problema poslati na esc. Moj favorit br 1 je Tina, obozavam tu pjesmu i mislim da bi odlicno prosla na esc, tome idu u prrilog plasmani Barbare Pravi, Tamare T, Iowe, Salvadora i mnogih drugih. Takoder pjesma Mie D. nam je pre preslatka ali svi koji su bili u tom zanrru su dosta dobro prosli, sjetimo se samo plasmana Me and my guitar, pa poslije Calm after storm i sl. Zato kazem da po meni svi imaju jednake sanse, previse favoriziranja ne vodi nikud.

 2. Tristan — 16. veljače 2022. u 09:39

  Poprilično objektivno iznosim svoje mišljenje da najveće šanse za plasman u finale i moguće lijevu stranu tablice imamo SAMO sa Negovetićkom i pjesmom Forgive Me.
  Status favorita će opravdat u subotu, u to ne sumnjam, i u konačnici bit proglašena pobjednicom. :))))

  Lujka će joj bit konkurencija, ali ta pjesma dok se razvije zaspeš, a Dimljena je sugar sa kojim bi se čupali za finale i na kraju nebi prošli ili bi bili 10 u polufinalu.

 3. loreeneuphoria — 15. veljače 2022. u 19:11

  ELIS- ugodno iznenađenje. Početak i kraj pjesme su mi jako dobri, dramatični. Nažalost sa refrenom i onim narodnim jezikom sve pokvari i zbog toga ju nažalost ne vidim soluciju za esc. 6/10
  ELLA- znatno slabije nego lani. Međutim, mogla bi se puštati pjesma tu i tamo na radiju. 5/10
  TIA- vrlo lijepo. Fino iznenađenje. Moderna produkcija pjesme. Mogla bi biti dark horse. 6/10
  MIA D.- uz Marka moj favorit. Iako nikako nisam fan njezinih pjesama, ovo me jako ugodno iznenadilo. Mogla bi biti dostojan predstavnik naš, a i startni broj joj najbolje ide na ruku. 7/10

 4. LoveWave — 15. veljače 2022. u 19:08

  ELIS LOVRIĆ – koliko malo puta sam si pustio ovu pjesmu da sam zboravio da se Elis natječe i ove godine. Bitan je, kako kažu, prvi dojam, a ova pjesma to svakako ima. Njen najbolji pokušaj na Dori rekao bih. Sviđa mi se miks jezika, atmosfera i njen glas, ali nekako sve to skupa me nije osvojilo kao neke druge pjesme. 6/10
  ELLA OREŠKOVIĆ – miljama lošije od Come this way. Na prvu se uopće nisam mogao dogovoriti sa sobom jel mi se If you walk away sviđa ili ne. I nekako je više prevagnulo ovo drugo. Pjesma kao da ne ide nigdje, razvoj instrumentala mi se niti malo ne sviđa, a kraj je jako loše napravljen. Ella je simpatična i siguran sam da vokalno može otpjevati puno toga i ovo svakako nije nešto s čim će se proslaviti. 5/10
  TIA – najveći grower ovogodišnje Dore. Tia mi se čini kao dobar performer i mislim da će odlično vladati pozornicom što bi i bilo poželjno jer je ovo tip pjesme čiji će plasman uvelike ovisiti o nastupu. Iako mi je Markova pjesma mrvicu draža, Tia niti malo ne zaostaje na mojoj playlisti. 7/10
  MIA DIMŠIĆ – ako se mene pita, nikada nisam mislio da će Dimšićka držati status favorita. Guilty pleasure je sve, samo nije guilty. Tekst, glazba, glas… Sve je baš kako treba. Obzirom da se ovako nešto ne viđa često na eurosongu, blagu prednost prije nastupa dajem ovoj Miji. Ipak, subota i live izedba odlučit će tko će od ovih par favorita koje imam dobiti moju 10-ku i telefonske glasove. 9/10

 5. Eurovisio Fanatico — 15. veljače 2022. u 18:42

  No war je drukčija pjesma, vrlo zanimljiva, a kada je nešto drukčije tu hrvati staju, odmah je mišljenje da to ne valja. Eline pjesme se ni ne sjećam. Voli me do neba će biti radijski hit, ali daleko je to od eurosonga.
  Guilty pleasure je vrlo dobra pjesma za koju smatram da nas najlakše može odvesti u finale. Kao što sam već pisao odlučit ću na temelju scenskog nastupa hoću li glasati za Miu ili Marka.

 6. REIN LOVER — 15. veljače 2022. u 17:47

  Zasto je Dimsicka tako precijenjena, mislim dobra je pjesma, ali opet cemo se mucit s prolaskom u finale, kakav crni Top 10 haha 😂
  Nadam se da grijesim, ali na listi potencijala za prolazak po meni ona je negdje 5.,6., ima boljih i sigurnijih opcija

 7. Hirscher1 — 15. veljače 2022. u 17:19

  Mia Dimsic!

 8. SwedenEurovisionFan — 15. veljače 2022. u 17:05

  Predivni komentari za Miu, našu daleko najbolju mogućnost za borbu za Top10 finala Eurosonga! 😍😍😍

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?