#rnesc2020: Oduševljenost vokalima – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2020: Oduševljenost vokalima

  7 min za čitanje   18 komentara

Za današnji nastavak vratit ćemo se na naše prostore. Na redu su dvije jako nam drage zemlje, a kako smo ocijenili njihove pjesme, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


HRVATSKA

Andrea: Meni je naš Kedžo bio super i vidjela sam ga u finalu. Ovo ne kažem samo zato jer se radi o mojoj zemlji, nego uistinu mislim da je pjesma bila itekako podcijenjena i da bi se Kedžo potrudio oko nastupa i provukao nas dalje. Nadam se da ćemo ga vidjeti i dogodine kao našeg predstavnika, a ako ne, uvijek će mi ostati Divlji vjetre za utjehu.

Ocjena: 8/10

Bartol: Kada sam prvi puta čuo novu verziju, nisam ju čuo u miru sa slušalicama i na nekoj od platformi za puštanje nego na tv­u, pa mi se revamp baš nije svidio. Međutim na ponovno slušanje mi je ipak bila bolja. Žao mi je da pjesmu u ovoj verziji nećemo čuti uživo jer Kedžo i njegovi prateći vokali tako pjesmu uistinu dignu na viši nivo. Ovim putem ću i pohvaliti tekst koji je jedan od najljepših ove godine. Sve u svemu, da se Eurosong održao ove godine, bilo bi nam teže proći u finale nego tamo ostvariti neki solidan rezultat. U trenutku pisanja mog komentara još nije službeno hoće li Kedžo predstavljati Hrvatsku nagodinu, ali ako bude nadam se formatu Dore poput ovogodišnjeg izraelskog ili rumunjskog, i da će Kedžo i njegov tim pružiti priliku i mladim autorima za pisanje njegove nove eurovizijske pjesme.

Ocjena: 8/10

Bojan: Kad se sjetim samo one probe i kako sam se naježio na njegovu intepretaciju. Ne događa se često da me pjevači naježe. Vjerujem da bi Damir i tim smislili neki lijep nastup, ali naravno s naglaskom na njegovu vokalnu interpretaciji. Baš bih se veselio da vidim tu neku komunikaciju između njega i pratećih vokala na pozornici. Pjesmu ću sigurno i dalje slušati.

Ocjena: 8/10

Luna: I meni je „tuga u bojama jeseni“ kad shvatim da smo mogli pozitivno iznenaditi s rezultatom u Rotterdamu, kladionicama i hejterima unatoč, i onda se otkaže Eurosong i ponište sve pjesme. 🙁 Jedna od rijetkih pjesama ovogodišnjeg izdanja koje mogu poslušati i prezentira što se trenutno sluša na hrvatskoj glazbenoj sceni, i ne karikira Eurosong.

Ocjena: 9/10

Marija: Originalna verzija mi je bolja od revampa. U revampu mi je izgubila jačinu koju je imala u prvoj verziji, a i sama melodija u originalu mi se više sviđa. Međutim, moram napomenuti da sam sa svakim slušanjem oduševljena pratećim vokalima i njihovim vokalnim sposobnostima koje osobito dolaze do izražaja na kraju pjesme. Isto tako, zaisa sam oduševljena i glasovnim sposobnostima koje u ovoj pjesmi i Kedžo pokazuje, osobito na samom vrhuncu pjesme. Jako mi se sviđa i tekst pjesme i drago mi je da u Rotterdamu trebala biti izvedena na hrvatskom jezku. Žao mi je što nećemo imati prilike vidjeti Kedžu s ovom pjesmom u Rotterdamu jer vjerujem da bi scenski nastp bio upečatljiv jer je  pjesma takva da otvara mogućnosti za osmišljavanje zaista odličnog scenskog nastupa. Vjeujem da bismo ove godine gledali Hrvatsku na lijevoj strani tablice i žao mi je što nećemo imati priliku uživati u tome, a onda i proslaviti, ali se nadam da će Kedžo  predstavljati Hrvatsku iduće godine, a ne sumnjam u to da će sa svojim timom spremiti pjesmu s kojom će nas ponovno oduševiti.

Ocjena: 8/10

Sanja: Kedžo mi je drag još od samih početaka njegove karijere i veselilo bi me gledati ga na Eurosongu. Ježitis na prvo slušanje nastupa uživo pamtim, a uz impresivnu vokalnu izvedbu Kedže i pratećih vokala, moram istaknuti predivne stihove. No, opet bismo se borili za ulazak u finale svim snagama, bojim se. Po meni bi finale bilo zasluženo, no, nikada nećemo saznati.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 48/60

PROSJEČNA OCJENA: 8,0

anketa 1484

Hrvatska 2020.

Ukupno glasova: 359

 • Jako mi se sviđa (5) [204 / 57%]
 • Dobra je (4) [66 / 18%]
 • OK je (3) [50 / 14%]
 • Ne sviđa mi se (2) [21 / 6%]
 • Užasna je (1) [18 / 5%]

SLOVENIJA

Andrea: Ne sviđa mi se ovo i uopće ne razumijem kako je pobijedila na njihovom nacionalnom izboru. Totalno mi je bezveze pjesma. Jedini plus je što je na slovenskom jeziku.

Ocjena: 2/10

Bartol: Izgleda da su svi kolektivno prodali svoje madrace because you’re sleeping on Slovenia. Drugu godinu zaredom, naši sjeverni susjedi šalju jedno kompletno djelo, dostojno pobjede na Eurosongu. Obožavao sam staru verziju, obožavam i novu, i žao mi je da ne ću vidjeti novu verziju u izvedbi uživo, jer onaj minimalistički nastup s Eme je bio besprijekoran – reflektori, Anin glas i pojava u bijelom u kojoj izgleda kao neko anđeosko biće, ma bravo, bravo bravo za Sloveniju. Pohvaljujem i koncept EMA FREŠ, koji bih volio vidjeti i na Dori.

Ocjena: 10/10

Bojan: Koliko su strofe neupečatljive, toliko refren odzvanja u ušima. Ana ima prelijep glas i užitak je za slušati, no bojim se da publika baš ne bi mnogo glasala za nju. Htio bih samo za kraj pohvaliti RTVSLO na organizaciji ovogodišnjeg izbora i režiji i kameri na odlično obavljenom poslu.

Ocjena: 6/10

Luna: Dragi Albanci i američki producenti, uzmite olovku i zapišite bilješke kako se radi nova produkcija pjesme, a da se ne upropasti pjesma. Jest da mi se još uvijek plače za Gajom Prestor, ali ovo je moglo donijeti Sloveniji treće uzastopno finale.

Ocjena: 10/10

Marija: Revamp slovenske pjesme mi je puno bolji od originala i zbog njega mi se i pjesma više svidjela, a sa svakim novim slušanjem mi je postajala sve bolja i bolja. Ovo je još jedna balada ove godine u kojoj do izražaja dolazi snažan vokal. Zaista sam ostala oduševljena vokalnim sposobnostima Ane Soklič. Sviđa mi se mističnost koja se pojavljuje, ali i melodija pjesme. Osim toga, istaknula bih i sam vrhunac pjesme u kojem baš uživam i u kojem zaista možemo čuti sav vokalni raspon slovenske pjevačice. Vjerujem da bi uz odličan scenski nastup ova pjesma imala prilike za prolaz u finale.

Ocjena: 7/10

Sanja: Kako su Slovenci napravili dobar posao s revampom! Od ravne i pomalo zaboravljive pjesme nastala je pjesma na koju se svaki put naježim. Ovi zvučni efekti kapanja vode mi se baš sviđaju. Baš pjesma ima neku svoju magiju.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 42/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,0

anketa 1485

Slovenija 2020.

Ukupno glasova: 205

 • OK je (3) [63 / 31%]
 • Dobra je (4) [48 / 23%]
 • Ne sviđa mi se (2) [38 / 19%]
 • Jako mi se sviđa (5) [35 / 17%]
 • Užasna je (1) [21 / 10%]

ZANIMLJIVOSTI

Poredak druge ex-YU grupe, ujedno i pretposljednje grupe ovogodišnjeg RN-a, ispao je ovako:

 1. Hrvatska (48/60; 8,0)
 2. Slovenija (42/60; 7,0)

Iako još nisu poznati rezultati posljednje grupe, možemo vam otkriti kako je Hrvatska najbolje plasirana zemlja bivše Jugoslavije u ovogodišnjem izdanju “razmišljanja naglas”.

Ova grupa najmanje se svidjela Andrei (10), dok je najviše bodova ovoj grupi iznenađujuće dala Luna (19). No svakako treba uzeti u obzir kako se ova grupa sačinjavala od samo dvije zemlje.

Zajednička karakteristika slovenskoj i hrvatskoj pjesmi jest to da su prošle kroz određene kozmetičke promjene. Dok je Ana revamp svoje pjesme radila u Budimpešti, Damir je novu verziju Divljeg vjetra snimao u Stockholmu u studiju Moa Denebija. Kako su obje pjesme zvučale prije, poslušajte u nastavku.

U superfinalu slovenske Eme, Ana Soklič je pobijedila ispred Line Kuduzović sa 666 glasova razlike, dok je na hrvatskoj Dori Damir Kedžo imao isti zbroj bodova kao i drugoplasirana Mia Negovetić (31 bod), ali prednost je stekao zahvaljujući pobjedi na televotingu, gdje je imao točno 260 glasova više.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
13
PODIJELI ČLANAK

Rasprava18

 1. onlylove — 27. travnja 2020. u 09:37

  Malo kasnim s komentarom, nisam stigla prije.
  Hrvatska – sve mi je divno tu: pjesma, tekst, fantastičan Kedžin vokal, moćne prateće vokalistice, volim kako se pjesma postupno pojačava i ide prema vrhuncu, naježim se svaki put. 10/10, ocjena 5
  I iskreno se nadam da će nas Kedžo predstavljati sljedeće godine, to bi bilo jedino ispravno.
  Slovenija – pjesma kao pjesma me ne oduševljava zapravo, fali mi neka glava i neki rep. Ali Ana pjeva toliko dobro, toliko snažno, osupnuta sam njenim vokalnim sposobnostima, žena je zvijer. I zato: 7/10, ocjena 4

 2. sunflower — 26. travnja 2020. u 20:44

  Hrvatska-Lijepa pjesma, ali nije za ESC.
  Slovenija-Divno, iako nešto fali.

 3. YeahYeahFire — 26. travnja 2020. u 19:24

  Hrvatska – svaka čast Damiru na sjajnom nastupu na Dori.Zaista ogroman profesionalac i sjajan čovek.Pesma je mnogo lepa i predstavlja jedan #tb na vremena kad su ovakve pesme bile na vrhuncu. Ocena: 7.5/10
  Slovenija – uh…Ana zaista ima ubitačan vokal,ali mi se pesma ne svidja.Mnogo mi je žao.Oduševila me je izvodjenjem Suus. Ocena: 5/10

 4. Precious — 26. travnja 2020. u 12:50

  Hrvatska-divna balada. Tekst je predivan, Damirov glas je odličan a prateće vokalistice su kao anđeli. Kao što je Luna rekla-konačno pjesma koja predstavlja hrvatsku glazbenu scenu i ima šanse postati hit nakon Eurosonga (za razliku od prošlogodišnjeg kičeraja). Jedina zamjerka je što nije baš pamtljiva, stoga bi se Damir morao dobro potruditi se istakne. (4/5)
  Slovenija-predivna pjesma. Baš ima neku svoju magiju, a Anin glas je maestralan. Revamp je stvarno podigao pjesmu, a jedina zamjerka je također, isto kao i Hrvatska, imam dojam da joj nešto fali i da nije dovoljno pamtljiva (4/5)

 5. Blink — 26. travnja 2020. u 10:51

  Slovenija-Dosadna .Nisu mi se sviđale njihove zadnjih godina ,nešto mi tu ne štima iako jesu bili uspješni. .Ocjena 3/10
  Hrvatska-meni je to bilo za sigurno finale uz dorađen nastup. Volim tu pjesmu i ljudi oko mene isto ,što nisam mogao reći za pjesme zadnjih godina. Kedzo nije siguran sljedeći predstavnik, HRT je potpisao ugovor s Opatijom i za Doru 2021,nadam se sa Kedzo barem.ima siguran upad ako nađe opet dobru pjesmu. Ocjena 9/10

 6. HideoutSupremacy — 26. travnja 2020. u 10:07

  I kad smo kod Hrvatske, mislim da smo ove godine što se tiče pjesama imali sjajan izbor. Aklea Neon mi je otkriće kojeg želim na eurosongu ubuduće. A da ne spomenem kako 2 pjesme s dore nominirane za hit mjeseca cesarice. U usporsdbi s prošlogodišnjom dorom, ogroman napredak.

 7. Sekret — 25. travnja 2020. u 18:28

  HRVATSKA-Iskreno pjesma mi se počela sviđati s novim revampom.Novi revamp pjesmu podiže gore, a tu su još i sjajni prateći vokali.Šteta što Kedžu nećemo slušati uživo u Rotterdamu."Divlji vjetre" mi nije u Top10, ali ju volim poslušati kad mi dođe na playlistu.Ocjena 5 i moje 12. mjesto
  SLOVENIJA-Baš kao i sa našom pjesmom tako mi se i "Voda" počela sviđati otkako je objavljen revamp.Pjesma zvuči moćno i originalno.Moram pohvaliti Anin vokal.Jedino što mi smeta je da se u pjesmi tek negdje oko pola minute počne događati vrhunac što mi je nekako prekasno.Ocjena 3 i moje 28. mjesto

 8. ESC fan — 25. travnja 2020. u 17:59

  Hrvatska
  Pjesma mi se nije sviđala u pocetku, ali sam kasnije popustio. Pjesma je stvarno jako dobra i nije loša, ali problem je baš u tome što je samo okej i to je to. Balkanska evrovizijska balada. Damir Kedzo je odličan izvođac, ali ja ne vjerujem da bi on mogao uvesti Hrvatsku u TOP 10, jedino vidim finale, i to negdje oko 16, 17 mjesta maksimalno. Mislim i to bi bio solidan rezultat za Hrvatsku koja uvijek ima problema sa ulaskom u finale. Na kraju krajeva, bolje je i imati pristojnu pjesmu i nastup sa lokalnim melosom nego se blamirati sa krilima i letjeti po sceni, a pritom se ni ne plasirati u finale. Ocjena 3

  Slovenija
  Pjesma je bila jako dugo na zadnjem mjestu kod mene sve dok nisam cuo revamp. Revamp sam tek neki dan poslusao onako cijeli i moram reci da pjesma zvuci mnogo mnogo bolje. Jos jedan dokaz koliko pjesma moze zvucati bolje ako se promijene samo neki detalji. No, pjesma je jos uvijek malo dosadnjikava i naporna, ali produkcija je odlična kao i sam kontekst vode u pjesmi. Ocjena 3

 9. Diavolo — 25. travnja 2020. u 17:33

  HRVATSKA – Ja ne znam hoćemo li uopće ikad bez strepnje očekivat finale sa Hrvatskom u njemu. Ova pjesma je samo još jedan u nizu ''safe'' pokušaja, a takvi se često pokažu kao vrlo loši. Čak ne bih rekao ni da bi pjesma bila na granici prolaska. I ne zato što se meni možda osobno ne sviđa (prosječna mi je), nego zato što Europu ova pjesma ne bi nikako dotakla. Dinamika u cijeloj pjesmi nastane tek kad se nešto značajnije uključe backvokalistice, a to je malo pre kasno. Melodija nit smrdi, nit miriše. Nije nešto što privule pažnju, već sto puta prožvakano. Nije ni čudo kad se priča da je pjesma uzeta iz Pecotićeve ladice nakon dužeg 6-7 godina. Jedino što se da pohvaliti su vokali, ali i čemu to kad pjesma nije za nešto veće. Cijeli paket je eto, osrednji. Čisti prosjek. I to samo zato što razumijem tekst i što on ima dobar vokal. Jel bilo boljih i rizičnijih pjesama na Dori? Jest. Da li je bilo kvalitetnijih i boljih pjesama na Dori? Ne znam baš. Sve je to izgledalo i zvučalo osrednje. Nadam se da će se glazbena scena probuditi. Meni je bilo zlo što sam zadnja dva izdanja slušao. Samo je Manntra bila na razini zadatka (i eventualno Tower of Babilon, mada nisam neki veliki fan pošto mi je zvučala kao ripp off Pirata s Kariba), a 32 pjesme su se izvele. Pametnom dosta. Kedžo i nagodinu za Hrvatsku? Što da ne. Samo se nadam da će Pecotić nešto novo iskomponirat, a da neće posegnuti za onom svojom ladicom. Jako je teško očekivati da bi Kedžo u to sve opet išao bez Pecotića. Ipak mu je on osigurao pobjedu. Svi znamo kako to funkcionira. (7/10, ocjena 3, no.25/41)

  SLOVENIJA – Ne znam, meni je ovo jedna od najlošijih pjesama ove godine. Komentar bi mogao biti sličan kao što je bio na Kedžu, samo što je ovdje pjesma uber dosadna, bez da izazove ikakvu emociju kod mene. Tome valjda doprinosi i slovenski jezik kojeg ne razumijem. A nisam se ni potrudio naći prijevod (za razliku od, recimo, talijanske i švicarske pjesme). To sve govori koliko sam zainteresiran za ovu pjesmu. Kao i kod Kedže, mogu samo pohvaliti ogroman vokal kojeg Ana posjeduje i ovaj dugi otpjevani ton ''Voooodaaa''. Baš je prodorno. Možda bi bio najbolji ženski vokal ove godine? Hm… Evo sad skontah da u videu ima prijevod na engleski. No opet me ne interesira šta nam ima za reći. Što bi Gobac rekao … NEXT!! (3/10, ocjena 1, no. 35/41)

 10. LoveWave — 25. travnja 2020. u 17:22

  HRVATSKA – po pitanju vlastite države i Kedže koji mi je jako drag pjevač pokušat ću biti što objektivniji. Ja sam od Kedže, iskreno, puno više očekivao. Najbolja verzija mi je zapravo ona na Dori, no tko zna kako bi ovaj revamp zvučao u live nastupu. Možda puno bolje od audio verije. Kedžine maestralne vokalne sposobnosti nepotrebno je komentirati. Pjesma je također jako lijepa, ali… osim što je dosta dated, nešto mi fali da me još više ponese. Možda je problem jer sam previše očekivao. Za kraj, volio bih da Kedžo ide ponovno na godinu kao naš predstavnik, ali s puno jačom pjesmom jer njega jednostavno vidim kao nekoga tko nas može dovesti visoko na eurovizijskoj tablici! 6/10
  SLOVENIJA – Ana je bila jedan od mojih favorita na ovogodišnjoj EMI. Tek s vremenom sam shvatio da je zapravo ova pjesma jedina zaslužena pobjednica, bez konkurencije na njihovom izboru. Ana ima predivan i moćan glas kojim može otjepvati bilo što. Revamp je odrađen fenomenalno, ali zamjerka je što se pjesma dosta kasno počne razvijati pa na prvo slušanje bude pomalo dosadna. No, sve u svemu, bilo bi lijepo da Ana ponovno bude izabrana kao njihova predstavnica. 6/10

 11. LadyOfValyria — 25. travnja 2020. u 17:05

  Hrvatska:nakon prošlogodišnje katastrofe konačno šaljemo pristojnu pjesmu i izvođača. Meni ova pjesma spada u top10. Krivo mi je koliko je ova pjesma podcjenjena jer ovo je puno bolja balada od Norveške i Francuske. Ocjena:9/10
  Slovenija: Isto jedna od podcjenjenih pjesama. Odlična balada, a revamp još bolji. Nije mi u rangu Sebi, ali ne zaslužuje biti toliko potcjenjena. Ocjena:8/10

 12. Chandler — 25. travnja 2020. u 16:26

  Hrvatska – Da nije ESC otkazan, i dalje ne bih krio razocarenje zbog toga sto Indira nije pobedila na Dori. Ovako sta ces. Ne kazem ja da je Kedzo los pevac, ali problem mi je sama pesma. Pesma je vise fina za lokalno regionalno trziste, ali na ESCu mislim da bi se utopila. 6/10
  Slovenija – Na konto njenog glasa i toga sto mi je simpaticna nece biti najnize ocene, ali pesma mi se zaista ne svidja. I ona bi se utopila. 3/10
  Pored nasih Uraganki, voleo bih sledece godine da vidim i Anu i Kedzu, naravno sa boljim pesmama, dok Makedonci mogu to mnogo bolje.

 13. loreeneuphoria — 25. travnja 2020. u 16:06

  HRVATSKA-zašto iz godine u godinu idemo na isto???pored Mie,Lorene i Indire,mi izaberemo pjesmu viđenu milijardu puta.Odličan vokal,ali pjesma zapela u 2000-oj.Mislio sam kada sam čuo da će Kedžo na Doru,rekao je da ide na visok rezulat na eurosongu,usudio bih se reći top5 jer sam mislio da ima pojam o pobjedničkoj pjesmi,no dočekao me hladan tuš.Ovdje su presudili glasovi ljudi koje biraju pjesme za hrvatsku, a ne svjestku(eurovizijsku scenu).Dok god ne utuvimo u glavu da glas nije ništa bez pjesme i dok ne izađemo iz staromodnosti 2000-ih,za nas nema nekog velikog rezultata.No,dajem Kedži 2. šansu jer je svatko zaslužuje,naravno ako bude išao ponovno.U svojoj nekoj surovoj realnosti,u onom težem polufinalu,finala-ne bi bilo. Ocjena:4/10
  SLOVENIJA-vrlo interesantan izbor pjesme za susjede koji iz godine u godinu šalju raznovrsnost.No,pjesma me nije kupila.Samo glas.Nije mi pjesma dobro upečatljiva i osim glasa ne bi odskakala.Također,s obzirom da su s nama u polufinalu bili-zajedno bi tugovali neprolasku. Ocjena:3/10

 14. Niko bitan — 25. travnja 2020. u 16:03

  Hrvatska: Na početku mi vaša pesma nije bila nešto specijalno. Počeo sam više da je slušam od prilike kada je EBU proglasio da je Evrovizija otkazana, i sada mi se jako sviđa! Veoma jaka i moćna balada za koje smo mi Balkanci na Evroviziji poznati! A o Damirovom fantastičnom vokalu i da ne govorim! Sada, nebi da zvučim grubo ali finale bi vam bilo pod znakom pitanja. U dosta ste jačem polufinalu a, i sama pesma je veoma divided. Nama se sviđa, ali pitanje je da li se ostatku Evrope sviđa? Možda bi ste imali šanse ako scenski nastup izvedete dobro, možda bi ste i mogli da izvučete finale kao Houdek 2017. ?

  Slovenija: Pesmu sam pronalazio dosadnu sve do juče, kada je Ana nastupila na Home Concert moje mišljenje ovoj pesmi se totalno promenilo! Kakav glas ta žena ima! Niko ne peva kao mi Balkanci! A i sama prezentacija je bila fantastična! Ali na žalost, finale ne vidim. Mnogo balada ima ove godine, a Voda se po ničemu ne ističe od drugih, a i mnogi je pronalaze dosadnom. Ne pomaže ni to što je u prvom jačem polufinalu. ?

  Moj lični Top država bivše Juge:
  1. Srbija (ocena 5)
  2. Hrvatska (ocena 4)
  3. Slovenija (ocena 3)
  4. Makedonija (ocena 2)

 15. eurovisiofanatico — 25. travnja 2020. u 16:02

  HRVATSKA-volim Damira,kao pjevača ali koliko smo mi neralni kada je u pitanju naša zemlja,precjenjujemo se stalno,no mogu to razumjeti vjerojatno je to zbog želje za uspjehom,ali ga nema,samo je sve gore.Stalno šaljemo balade koje nisu dovoljno dobre da bi se natjecale s drugima.Netko je za Norvešku napisao nismo li ovakvu pjesmu čuli zilijun puta? Nismo li pjesmu kao što je Damirova imali priliku slušati u razdoblju 2000-ih.Govorimo svi da se treba nešto promjenit,ali jednostavno dok je HRT takav kakav je nema za nas svjetle budućnosti. OCJENA:4/10
  SLOVENIJA-vokal odličan,pjesma stara i spora. OCJENA:3/10

 16. HideoutSupremacy — 25. travnja 2020. u 15:56

  Hrvatska- lijepa i snažna balada koja je poprilično podcijenjena jer eurovizijska publika iz nekog razloga više favorizira Rumunjsku i Norvešku. U svakom slučaju, pohvala ide i činjenici da je na hrvatskom jeziku i da ima dobar tekst. Nije mi u prvih 10, ali na playlisti svakako jest. 8/10
  Slovenija- joj ovo mi je jedna od pjesama koje mi.postanu zanimljive tek kad dođe kraj. Lijep ugođaj ima i revamp je znatno popravio moj dojam.o pjesmi, ali i dalje me nije očaralao kao Sebi ili Hvala ne ne. Ali kao i sa Kedžom, mislim da ju eurovizijski fanovi podcjenjuju jer ako je ovo za zadnje mjesto onda je eurosong izgubio smisao. 6/10

 17. SwedenEurovisionFan — 25. travnja 2020. u 15:06

  (Zbilja) kratak rezime:
  6. Hrvatska (ocjena 5) ?
  15. Slovenija (ocjena 4) ?
  I da, drago mi je što je Hrvatska najbolja zemlja bivše Jugoslavije u ovom projektu ?

 18. SwedenEurovisionFan — 25. travnja 2020. u 15:03

  Hrvatska – Nakon prošlogodišnjeg neviđenog flopa i snažnog prizemljenja (iako smo imali krila), poslali smo snažnu, moćnu, jaku baladu, s izvanrednim vokalom i karizmatičnim pjevačem. Tempo i beat su odlični, a iako mi je favorit Dore bila Mia, ne sumnjam da bi nas Kedžo dobro predstavio. Istina je da nam treba bolji scenski nastup, no čak i s njim finale bi bilo upitno jer riječ je o Hrvatskoj. Međutim i da ne uđemo u finale nećemo se osramotiti kao prošle godine. I hvala Bogu da nismo poslali cajketinu od Indire, onako kako Damir pjeva na 2:25 Indira može samo sanjati. Ovakve balade su nešto što se meni jako sviđa, build-up do zadnjeg refrena je premoćan i iskreno sam se nadao da će Hrvatska doći do finala u Rotterdamu jer je ovo naša najbolja pjesma još od 2010. godine i Feminnemki!
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 6/41.
  Slovenija – Osoba sam koja voli balade, one jake s upečatljivim vokalnim sposobnostima kroz cijelu pjesmu, a ne samo u refrenu (iako me svaki put kad krene pjevati ''Voda'' prođu trnci). U ovom nastupu toga nažalost nema a do prave kulminacije dolazi tek u posljednjih pola minute pjesme, što je jako loše jer se bojim da bi publici dosadilo unutar prve 2 minute. Prvih 80 sekundi pjesme praktički čekamo da se nešto dogodi, poduža je to gradacija i iščekivanje i onda kad konačno krene refren to nije to. Pjesma ima melodičnost, ogromna prednost je milozvučan slovenski jezik, a Ana ima zbilja ugodni glas, no u jako teškom polufinalu susjede nisam vidio kao finaliste.
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 15/41.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!