#rnesc2020: Prisjećanje na "Cicciolinu" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2020: Prisjećanje na “Cicciolinu”

  12 min za čitanje   26 komentara

Nakon gotovo tri tjedna stigli smo do našeg cilja. Na redu je posljednja grupa, no krije li se pobjednik u njoj? Odgovor, kao i naša završna razmatranja, moći ćete pročitati u sutrašnjoj službenoj objavi rezultata, dok će rezultati anketa biti prezentirati za dva dana, kada bi se trebale zatvoriti ove ankete i izračunati njihovi rezultati. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


AUSTRALIJA

Andrea: Pjesma mi je puno bolja u studijskoj verziji. Uživo je bila jako nesigurna. Nastup je bio messy, ali je uz njenu osobnost čak lijepo pristajao. Drago mi je da se Montaigne vraća sljedeće godine (makar mi je žao da nećemo imati priliku gledati Australia Decides, ali to je cijena pravednosti) i nadam se da će nam pripremiti nešto još bolje.

Ocjena: 7/10

Bartol: Ne mogu razumjeti zašto ljudima toliko smeta njezina estetika, njezine inspiracije, način na koji se oblači i šminka, i na koji želi predstaviti pjesmu publici. To što ta estetika nije konvencionalna meni upravo odgovara – izdvaja se iz mase kao jedinstvena, a opet u intervjuima s Montaigne može se svakako vidjeti da ona nije različita samo zato da bude različita, hip i cool millenial i da ne radi cirkus od natjecanja do kojeg joj je očigledno jako stalo (samo pogledajte njen twitter). Don’t Break Me je meni najdraža australska pjesma koja je ikad bila na Eurosongu, i ovo je jedna od pjesama za koju će mi biti izrazito žao da neće ugledati veliku eurovizijsku pozornicu, jer sam bio mišljenja da je na njoj mogla ostvariti velike stvari.

Ocjena: 10/10

Bojan: Bila mi je jedna od favorita na izboru i pohvala za koncept nastupa. Žao mi je što nećemo imati prilike vidjeti što nam je spremila za Rotterdam. No, dobro drago mi je da je dobila drugu šansu. Ono što je dobro kod ove pjesme je pamtljiv refen i pamti se i nakon završetka pjesme.

Ocjena: 7/10

Luna: Standardni problem indie pjevača jest taj da u pokušaju prilagođavanja mainstream sceni naprave jedan krivi korak. U Montaigneinom slučaju, radi se o tome da je uzela jednu prosječnu pjesmu bržeg ritma, zbog čega se može čuti kako gubi glas pretkraj pjesme.

Ocjena: 5/10

Marija: Uh, vokalna izvedba uživo nije me previše oduševila, vjerujem da bi Montaigne to bolje izvela u Rotterdamu. Pjesma mi je ispočetka bila jako dobra, ali s vremenom mi je sve više i više počela padati. Nije mi se ni po čemu isticala i dolaskom novih pjesama jednostavno se počela gubiti, a vjerujem da bi se izgubila i u Rotterdamu. Nema mi neki wow efekt kojim bi me osvojila i nagnala da glasam za nju. Nije mi najgora, ali nije ni da bih ju slušala u slobodno vrijeme.

Ocjena: 5/10

Sanja: Umjetnost s uskličnikom! Obožavam izvođače koji s jasnom idejom, iskreno i beskompromisno prezentiraju svoje stvaranje, kao što to čini Montaigne. Pjesma mi je predivna, ali i nastup, koji je inače dosta kritiziran od nekih fanova. Meni je ovo kompletni paket što se tiče scenskog nastupa – kostimi i plesni pokreti dočaravaju stihove, a emocija s kojom pjeva i način pjevanja zaokružuju cjelinu. Podsjetilo me na neke nastupe Halsey. Moj glas bi ove godine imala, a neizmjerno me veseli što je Montaigne potvrđena i za nagodinu.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 44/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,333

anketa 1486

Australija 2020.

Ukupno glasova: 93

 • OK je (3) [31 / 33%]
 • Dobra je (4) [22 / 24%]
 • Jako mi se sviđa (5) [22 / 24%]
 • Ne sviđa mi se (2) [12 / 13%]
 • Užasna je (1) [6 / 6%]

BJELORUSIJA

Andrea: Ovo mi je s vremenom priraslo k srcu. Vjerojatno se ne bi plasirali u finale, ali ipak nije toliko grozno. Nije mi se svidio scenski nastup na nacionalnom izboru, ali uz malo dorade to bi na Eurosongu vjerojatno bilo ok. Nemam više nekih posebnih komentara. Korektno.

Ocjena: 5/10

Bartol: Na prvo gledanje i slušanje ovo uopće nisam doživio, ali svakih toliko bih si pustio pjesmu na Deezeru i odslušao bih je do kraja. Zatim sam pomnije pogledao i nastup i shvatio da je ovo zapravo jedna sasvim simpatična i kompletna pjesma i veliki korak unaprijed za Bjeloruse od lani. Pamtljivo i zabavno, za mene bi bilo vrijedno finala!

Ocjena: 7/10

Bojan: “Da vidna, da vidna, (i neko mumlanje jer ne znam tekst)” e to moram da priznam da mi se često provlačilo kroz glavu dok sam pjevušio sve i svašta. Tako da je pjesma pamtljiva i volim je čuti. Nije nužno u mojih Top 10, ali ove godine je mnogo dobih pjesama. Svidio mi se i nastup na nacionalnom izboru, a vjerujem da bi dobar smislili i za Eurosong.

Ocjena: 9/10

Luna: Ovo je onaj tip pjesme koje smo od 2015. do 2018. bili mrcvareni od strane svih većih radija u zemlji, izuzev Narodnog. Nije loše, no opet nije nešto što bih puštala na svakodnevnoj bazi.

Ocjena: 7/10

Marija: Ovo je već treća godina zaredom u kojoj mi se ne sviđa bjeloruska pjesma. Iako mi je njezin početak obećavajuć, refren mi je preslab i zaboravljiv. Općenito, cijela pjesma mi je dosadna i nema nijedan wow element koji bi me potaknuo da ju ponovno pustim. Jedino što mi se sviđa jest to što je na bjeloruskom jeziku, ostalo, nažalost, ništa.

Ocjena: 3/10

Sanja: Sigurno sam jedan od najvećih fanova ove pjesme. Otkrila sam je slučajno slušajući nasumičnom reprodukcijom pjesme s nacionalnih finala i baš me razveselilo kad su uspjeli pobijediti u Bjelorusiji. Doduše, koncept nastupa mi se nije svidio, ali studijska verzija pjesme uvijek će mi biti draga.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 39/60

PROSJEČNA OCJENA: 6,5

anketa 1487

Bjelorusija 2020.

Ukupno glasova: 89

 • Ne sviđa mi se (2) [30 / 34%]
 • OK je (3) [30 / 34%]
 • Užasna je (1) [13 / 15%]
 • Jako mi se sviđa (5) [9 / 10%]
 • Dobra je (4) [7 / 8%]

FINSKA

Andrea: Nije mi loše, iako kao i mnogi žalim za Erikom. Zanimljiva mi je pjesma i on ima uhu ugodan vokal. Trebao je samo poraditi na scenskom nastupu jer je izgledao prepadnuto. Vjerujem da bi ga eurovizijsk pozornica pojela.

Ocjena: 5/10

Bartol: Cicciolina je bila moj favorit, kao i većini Europe, stvarno sam htio vidjeti taj beautiful mess na još većoj pozornici. Nakon Erike, Aksel mi je bio najdraži i vokalno i nastupom je rasturio i mogu razumjeti njegovu pobjedu. Pjesma nije ništa specijalno, ali nije niti loša. Viši prosjek, potencijalno finale, we’ll never know.

Ocjena: 6/10

Bojan: On lijepo pjeva, ali to je to. Iako mi je žao što Erika nije pobijedila, zbog razvoja stiuacije i dobro da nije. Ovako ne žalim mnogo što neću čuti ovu pjesmu live na Eurosongu. Da smo imali ESC, sumnjam da bi išla dalje od polufinala.

Ocjena: 4/10

Luna: Ovo je tip pjesme koji se pušta na Otvorenom nekoliko puta dnevno, kažeš “a lijepo”, ali ti ju zaboraviš odmah po završetku. Možda ja nekako drugačije doživljavam Eurosong od članova ovogodišnjeg UMK-ovog međunarodnog žirija, ali “a lijepo” ne bi trebala biti jedina referenca za pobjedu. Jer ovako ispada kao da možete raditi lazanje i zaboraviti napraviti bešamel za isti.

Ocjena: 6/10

Marija: Moram priznati da je moj favorit UMK-a bila Erika Vikman s pjesmom Cicciolina tako da sam se iznenadila kada sam vidjela da je pobjeda otišla u Akselove ruke. Bez obzira na to, Looking Back je pjesma koja mi se generalno sviđa, ali nije mi za Eurosong. Nekako je prejednostavna i nema nekih elemenata po kojima bi bila pamtljiva. Mislim da bi se u Rotterdamu jednostavno izgubila među ostalim pjesmama.Svaka čast Akselu na vokalnoj izvedbi, ali pjesma je jednostavno zaboravna.

Ocjena: 4/10

Sanja: Uhvatila sam se nekoliko puta dok slušam na shuffleu i naiđe ova pjesma da si pomislim: “Pa nije ovo loše, što je to?” To otprilike sumira sve – nije loše, ali nije ni pamtljivo. A kad nije pamtljivo, tu prestaje svaka konkurentnost na Eurosongu. Aksel ima lijep glas, ali je poprilično besprizoran kao izvođač.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 30/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,0

anketa 1488

Finska 2020.

Ukupno glasova: 88

 • Ne sviđa mi se (2) [33 / 38%]
 • OK je (3) [29 / 33%]
 • Užasna je (1) [11 / 13%]
 • Dobra je (4) [10 / 11%]
 • Jako mi se sviđa (5) [5 / 6%]

GRUZIJA

Andrea: Nije grozno, a nije ni dobro. U svakom slučaju je zanimljivo, drugačije. Možda bi pojedinci njegov performans shvatili prenapadnim, a njegov vokal preiritantnim. Svakako, neobičan pokušaj. Zanima me što će nam spremiti iduće godine.

Ocjena: 5/10

Bartol: Pjesma ima dosta dobru vibru, a Tornike ima jako jako dobar glas, međutim nešto mi fali i nečega mi je previše – pogotovo onog volim te na raznim jezicima, to je baš cringey. Ispodprosječno, ali sviđa mi se njegov glas i nadam se boljoj pjesmi nagodinu.

Ocjena: 3/10

Bojan: Nije ovo moja “šolja čaja”. Svaka mu čast na vokalnim sposobnostima, to bez daljneg. Kad sam prvi put čuo pjesmu, rekao sam upravo to ok, svaka mu čast – next. Možda bi pokupio glasove žirija i po koje publike, ali sumnjam da bismo ga gledali i slušali u finalu.

Ocjena: 5/10

Luna: Ja bi po nekom svom preferiranom žanru trebala gubiti glavu za ovom vrstom glazbe? Ako da, zašto sam hladna prema ovome? Zašto se tri mjeseca radilo na pjesmi koja vrti u refrenu sve verzije „volim te“ i „zašto me ne voliš“? Zašto se ja pitam glupa pitanja kad imam još pjesama za prokomentirati?

Ocjena: 3/10

Marija: Ajme, Gruzija. Ono što su Gruzijci izabrali ove godine nikako mi ne leži. U nekim dijelovima pjesme imam osjećaj kao da Tornike ne pjeva, nego se dere. Ne sviđa mi se korištenje fraze „Volim te“ na engleskom, francuskom i njemačkom jer imam osjećaj kao da se na taj način želi dodvoriti spomenutim zemljama. Nemam neke želje pustiti ju ponovno i pokušati pronaći u njoj nešto što mi se sviđa, a mislim da to dosta govori o tome što mislim o gruzijskom ovogodišnjem izboru.

Ocjena: 2/10

Sanja: Kakav je ovo tekst pjesme i čemu ova deračina?!

Ocjena: 1/10

UKUPNA OCJENA: 19/60

PROSJEČNA OCJENA: 3,167

anketa 1489

Gruzija 2020.

Ukupno glasova: 94

 • Ne sviđa mi se (2) [33 / 35%]
 • Užasna je (1) [31 / 33%]
 • OK je (3) [15 / 16%]
 • Jako mi se sviđa (5) [9 / 10%]
 • Dobra je (4) [6 / 6%]

ŠVICARSKA

Andrea: Odlično! Jedna posebna i dobro producirana balada na francuskom jeziku. Naježila sam se koliko je pjesma dobra. Baš prodaje tu emociju. Švicarska je i drugu godinu zaredom u mom top 3.

Ocjena: 10/10

Bartol: A mora li se Eurosong otkazati kad Švicarska ima pjesmu koja ne samo da je dobra, nego je i favorit da Gjon ne izvisi kao jadni ZiBBZ? Izgleda da mora… Malo sam pristran kada je francuski u pitanju, a kad već Francuska nije bila u stanju dati dobru pjesmu na francuskom, učinila je to Švicarska. Pjesma koja savršeno opisuje trenutni ugođaj u Europi. Nemam previše nešto nadodati osim svoje ocjena pa…

Ocjena: 10/10

Bojan: Iako ništa ne razumijem šta pjeva, ovo je jedna od rijetkih pjesama na francuskom općenito koje su mi lijepe. Šteta što nećemo imati natjecanje jer me baš zanima kako bi prošla da li bi konačno pjesma na francuskom pobijedila. Nadam se da će za sljedeću godinu spremiti isto dobru pjesmu.

Ocjena: 9/10

Luna: Jedno remek-djelo za koje mi je žao što su poništene pjesme. Započinje polako, i onda taman malo iza sredine pjesme dođe do vrhunca. Onda se smiri, pa ponovno novi vrhunac. Tko hoće uzeti bilješke kako se radi dobra balada, neka zapiše „Gjon’s Tears – Répondez-moi“ u tražilicu.

Ocjena: 11/10

Marija: Švicarska ovogodišnja pjesma mi je jako zanimljiva i posebna. Tijekom prvog slušanja me cijelo vrijeme držala „prikovanom“ uz sebe, cijelo vrijeme sam s nestrpljenjem slušala u kojem smjeru će se ova pjesma razviti. Iako ove godine imamo puno balada, ova mi je nekako posebna. Ima odličnu melodiju i specifičan vokal, a i na francuskom je što ju čini još posebnijom. Nekako je mistična i zanimljiva, a vjerujem da bi uz scenski nastup posebnost ove pjesme došla još više do izražaja.

Ocjena: 9/10

Sanja: Preeedivan vokal i pjesma! Njegov rad svakako nastavljam pratiti. Francuski daje posebnu čar pjesmi.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 58/60

PROSJEČNA OCJENA: 9,667

anketa 1490

Švicarska 2020.

Ukupno glasova: 118

 • Jako mi se sviđa (5) [73 / 62%]
 • Užasna je (1) [20 / 17%]
 • Dobra je (4) [12 / 10%]
 • OK je (3) [7 / 6%]
 • Ne sviđa mi se (2) [6 / 5%]

ZANIMLJIVOSTI

Naša posljednja grupa na kraju je izgledala ovako:

 1. Švicarska (58/60; 9,667)
 2. Australija (44/60; 7,333)
 3. Bjelorusija (39/60; 6,5)
 4. Finska (30/60; 5,0)
 5. Gruzija (19/60; 3,167)

Ova grupa najviše se svidjela Bartolu (36), a najmanje Mariji (23).

Dodijeljena je još jedna Zlatna lopta! Luni se toliko svidjela ovogodišnja švicarska pjesma da ju je odlučila nagraditi s čak 11 bodova.

Švicarski predstavnik Gjon Muharremaj, koji nastupa pod imenom Gjon’s Tears, porijeklom je iz Albanije i Kosova, a nedavno je na Instagramu priznao kako je ujesen 2019. dobio poziv albanske televizije RTSH da se natječe na njihovom izboru Festivali i Këngës 58. Upravo propitkivanje mjesta ljudi s migrantskom pozadinom tema je njegove pjesme.

Jedan dio naših komentatora prokomentirao je izgled tijekom nastupa australske predstavnice Montaigne na australskom izboru. U jednom od intervjua nakon pobjede Jessica Cero, kako joj je pravo ime, priznala je kako je inspiraciju pronašla u – Pokemonima! Točnije, inspirirao ju je Mr. Mime.

Prilikom komentiranja finske pjesme, većina se komentatora referiralo na glavnog favorita ovogodišnjeg UMK-a. Normalno, riječ je o pjesmi Cicciolina, koja govori o ženskom empowermentu, a izvodi ju Erika Vikman.

Rasprava26

 1. onlylove — 28. travnja 2020. u 09:45

  Australija – a ne znam, ok mi je. Poruka mi je super, njena osobnost i posebnost isto. Ali nešto me ometa cijelo vrijeme i sprječava da pjesma stvarno dopre do mene, ne znam što. 6/10, ocjena 3
  Bjelorusija – bezveze mi je ovo, zaboravim prije nego što pjesma uopće dođe do kraja. 4/10, ocjena 2
  Finska – umirem od dosade, a ja, kao, volim kad je dosadno haha. Ima lijep glas. 4/10, ocjena 2
  Gruzija – Sanjin komentar je i moj. 3/10, ocjena 2
  Švicarska – čarobno, sve se tako lijepo uklapa: njegov glas, divna melodija, francuski jezik. Postupno raste do jedne eksplozije čiste emocije. 10/10, ocjena 5

 2. SwedenEurovisionFan — 27. travnja 2020. u 23:06

  @blink Zaboravio si na Sobrala kad smo kod pjesama pobjednica a da nisu na engleskom.

 3. Blink — 27. travnja 2020. u 22:51

  Australija –Meni je zapravo pjesma odlična ali njena pojavan,ne znam ,nastup s Decide mi je katastrofalan i nadao sam se da će se to promijeniti do Roterdama.Ocjena 8/10
  Bjelorusija-U principu to je neka osredna pjesmica malo zaraznoga refrena ,ništa specijalno ili nešto posebno da bi vidjela finala .ocjena 4/10
  Finska – Neopisivo koliko mi je ova pjesma napredovala od prvoga slušanja. Pogotovo kod zemlje kod koje mi se rijetko ili gotov nikada ne sviđaju pjesme.Možda zadnja 2008 .Nacionalni nastup kao ni mnoge druge nisam popratio .Glazba i lirika sve se satkalo u jedno.Nažalost da je neki atraktivni pjevač s ovom pjesmom više bi kotirala.Tako je to.Ocjena 9/10
  Gruzija-Nekoliko puta sam dao ovoj pjesmi još jednu šansu i ne ide nikako.ja sam pobornik rock zvuka na ESC-u ali ovo je je dna obična deračina ne znam opisati.Meni najgora pjesma ove godine .ocjena 2/10
  Švicarska –Jedna od zemalja koja treba naveliko žaliti za ovu nevolju.Bili bi zaista blizu pobjedi ,moguće uvjerljiva pobjeda kod žirija.E sada o pjesmi,najež teški ,ne razumijem francuski uopće ali on je izvrstan inpterpretator ,prenosi emociju .Šteta zaista jer nakon 2007 je mogla jedna zemlja na neengleskom pobijediti ( ne računajući Jamalu ) Znači zaista jedna prekrasna pjesma vrijedna divljenja i pobjede koju neće vidjeti barem za utjehu ovjde pobjeđuje i tako bi i bilo borba rame uz rame s Bugarskom .Sretno ti dogodine .Ocjena 10/10

 4. EurovizijskiFan — 27. travnja 2020. u 22:41

  AUSTRALIJA-Obožavam ovakve pjesme poput "Don't Break Me".Privatno slušam moderni pop kao što je ta pjesma.Radujem se povratku Montaigne nagodinu na Esc-u.Ocjena 5 i moje 9. mjesto
  BJELORUSIJA-Da je bilo boljih izbora bilo je.Doduše nije mi loša pjesma, ali mi nije za ESC.U finale sumnjam da bi prošli.Ocjena 2 i moje 40. mjesto
  FINSKA-Kao i većini fanova i meni je "Cicciolina" bila favorit i još ne mogu vjerovati da nije pobijedila.Njihova pobjednička pjesma mi je bila najgora na UMK-u tako da nisam pretjerano zadovoljan njegovom pobjedom.Ocjena 2 i moje 39. mjesto
  GRUZIJA-Previše dernjave u pjesmi.Ne znam kako bi Europa to prihvatila.Što se tiče plasmana po meni su trebali ostati i četvrtu godinu zaredom bez finala.Ocjena 2 i moje 37. mjesto
  ŠVICARSKA-Prava grande balada.Uz Norvešku po meni najbolja balada ove godine.Švicarci bi i ove godine bili u Top5.Pjesma drži pažnju i moram pohvaliti Gjonov vokal.Ocjena 5 i moje 8. mjesto

 5. sunflower — 27. travnja 2020. u 21:30

  Australija-Najgora pjesma ove godine. Nastup, vokali, refren, ne znam što je gore.
  Bjelorusija-Nije dobro. Refren je naporan, ali bjeloruski baš lijepo zvuči.
  Finska-Solidna pjesma, i ništa više. Drago mi je da grozota Cicolina nije pobijedila.
  Gruzija-Možda bi mi se ovo koliko-toliko svidjelo da tekst nije glup.
  Švicarska-Šteta, mogli smo imati dva zaslužena pobjednika dvije godine za redom.
  U proteklom desetljeću je bilo samo nekoliko zasluženih pobjednika (2019., 2013., 2012., 2010.).
  Nije moj osobni favorit, ali je divota.
  A prošle godine da nije bilo Duncana Švicarska bi bila moj broj 1…tako da ova država itekako zaslužuje pobjedu prije ili kasnije.

 6. Diavolo — 27. travnja 2020. u 18:22

  AUSTRALIJA – Australci ove godine i nisu imali nešto pretjerano bolje pjesme na nacionalnom izboru od ove pobjedničke. Dont Break me mi je, čini mi se, bila treća opcija, no dobro. Pjesma i nije toliko loša, samo što je live nastup bio katastrofa. Čak mi i ne smeta ovaj outfit klauna, kao što mi smeta njen vokal. Ne znam je li slučajno tako očajan vokalni nastup ili ona ne može bolje. Možda joj i koreografija odvraća koncentraciju na pravilno disanje, pa onda i pjevanje. Ne znam. Sve u svemu, prosječna pjesma sa nešto slabijim vokalom. (6/10, ocjena 2, no. 29/41)

  Bjelorusija – Jedna od pjesama koju sam si rijetko kad poželio pustiti. Nije da ima nešto što me iritira ili nešto slično, nego mi jednostavno nije zanimljiva. Jedino što mi je zanimljivo u njoj mi je onaj beat drop koji je, s druge strane, prekratak. Oni mi se čine kao simpatični ljudi. Vjerujem da bi dotjerali nastup za Eurosong jer ovo što su spremili za nacionalno finale i ne izgleda baš nešto wow. Više sreće drugi put. (4/10, ocjena 1, no. 32/41)

  FINSKA – Definitivno najbolja pjesma na njihovom lošem nacionalnom izboru. I to govorim iako je ovdje samo riječ o jednoj prosječnoj pjesmi. Jedna radio friendly balada koju vjerojatno ne bih prebacio da dođe u eter. Da li bih ju si samoinicijativno pustio? Čisto sumnjam. On mi se čini kao simpatičan mladić, a na sceni i u live izvedbi je, smatram, učinio sve što je mogao. Super je to odradio. Mislim da je ova pjesma malo i podcijenjena u cijeloj toj svojoj prosječnosti. I kao takva je bolja od velikog broja pjesama.? I da… sva sreća pa nije onaj šrot od Ciccioline nije trijumfiralo. Makar sad to ništa ne znači. (7/10, ocjena 3, no. 23/41)

  GRUZIJA – Evo ne znam. Trebalo bi mi se svidjeti jer spada u taj neki fah rocka. Ali opet nije toliko dobro da bi mi održalo pažnju. Sviđa mi se poruka pjesma, ali mene stvarno iritira način na koji izgovara riječi. Točnije, naglasci (tipa, način na koji izgovara ''italiiaaaaan''). Koliko god to u ovom slučaju zvučalo kontradiktorno. ?? Jednostavno si, Tornike, trebao pjevati na gruzijskom pa bi te ja volio (možda), xd. S druge strane, jako mi se sviđa dionica u trenutku kad se pjesmi priključuje ženski backvokal i cijela ta njena dionica mi održava punu pažnju. Ostatak baš i ne. Još jednom, volim rock ali ubuduće želim bolji zvuk. (5/10, ocjena 2, no. 31/41)

  ŠVICARSKA – Šećer za kraj!! ?? Čovječe, kako fenomenalnooo!! Jednostavno zatvoriš oči i prepustiš se jednom zaista lijepom putovanju. Mene je to putovanje odvelo u potpuno novi, do sada neotkriveni, svemir. Taj fenomenalni glas, jooj!! Tako je umirujuć, a u drugu ruku tako prodoran. A tek emocija!! Uhhh.. Melodija također, atmosferična i modernog zvuka. Cjelokupni dojam pjesme (vokal+instrumentalizacija) je tako umirujuć, 'haunting', gotovo orgazam za uši. Vjerujem da bi osmislili odličan nastup, koji bi bio prikladan atmosferi pjesme i koji bi ih lansirao do konačne pobjede. Dakle, minimalistički, ali ciljano na efektnost. U njegov live vokal uopće nisam sumnjao, niti ću, jer je nastupao, i daleko dogurao, u francuskoj inačici The Voice-a gdje mu je mentor bio legendarni Mika. Kad smo već kod Francuske: zemljo šansone, ovako se radi balada na vašem predivnom jeziku. Pod hitno se otarasit švedskih autora. Imate vi nešto kvalitetnije u vlastitom dvorištu. No da se vratimo na zvijezdu večeri; uvjeren sam da bi on laganini osvojio prvo mjesto kod žirija ako sve vizualno fino uštima, u vokal i pjesmu ne sumnjam. Kod publike bi vjerojatno bio u top5, ako ne i top3, tako da su sve karte bile na njegovoj strani. Prije odgađanja Eurosonga, sam sebi sam rekao kako ne bih imao ništa protiv toga da imamo dvije balade uzastopce na tronu. Štoviše, od srca sam, već od prvog dana izlaska pjesme, navijao za Bern 2021. godine. Ovako će se to možda ostvariti 2022.? Vidjet ćemo. Mislim da Gjon posjeduje izvrstan vokal, emociju i talent. Tako da ponavljanje ovakvo jednog remek dijela i ne izgleda tako nemoguće. Da sam u poziciji da dodijelim nekom zlatnu loptu, bez premca bi to ove godine bila Švicarska. Još jednom Gjon's Tears, moj naklon!! (10/10, ocjena 5, no. 1/41)

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!