#rnesc2020: Prisjećanje na "Cicciolinu" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2020: Prisjećanje na “Cicciolinu”

  12 min za čitanje   26 komentara

Nakon gotovo tri tjedna stigli smo do našeg cilja. Na redu je posljednja grupa, no krije li se pobjednik u njoj? Odgovor, kao i naša završna razmatranja, moći ćete pročitati u sutrašnjoj službenoj objavi rezultata, dok će rezultati anketa biti prezentirati za dva dana, kada bi se trebale zatvoriti ove ankete i izračunati njihovi rezultati. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


AUSTRALIJA

Andrea: Pjesma mi je puno bolja u studijskoj verziji. Uživo je bila jako nesigurna. Nastup je bio messy, ali je uz njenu osobnost čak lijepo pristajao. Drago mi je da se Montaigne vraća sljedeće godine (makar mi je žao da nećemo imati priliku gledati Australia Decides, ali to je cijena pravednosti) i nadam se da će nam pripremiti nešto još bolje.

Ocjena: 7/10

Bartol: Ne mogu razumjeti zašto ljudima toliko smeta njezina estetika, njezine inspiracije, način na koji se oblači i šminka, i na koji želi predstaviti pjesmu publici. To što ta estetika nije konvencionalna meni upravo odgovara – izdvaja se iz mase kao jedinstvena, a opet u intervjuima s Montaigne može se svakako vidjeti da ona nije različita samo zato da bude različita, hip i cool millenial i da ne radi cirkus od natjecanja do kojeg joj je očigledno jako stalo (samo pogledajte njen twitter). Don’t Break Me je meni najdraža australska pjesma koja je ikad bila na Eurosongu, i ovo je jedna od pjesama za koju će mi biti izrazito žao da neće ugledati veliku eurovizijsku pozornicu, jer sam bio mišljenja da je na njoj mogla ostvariti velike stvari.

Ocjena: 10/10

Bojan: Bila mi je jedna od favorita na izboru i pohvala za koncept nastupa. Žao mi je što nećemo imati prilike vidjeti što nam je spremila za Rotterdam. No, dobro drago mi je da je dobila drugu šansu. Ono što je dobro kod ove pjesme je pamtljiv refen i pamti se i nakon završetka pjesme.

Ocjena: 7/10

Luna: Standardni problem indie pjevača jest taj da u pokušaju prilagođavanja mainstream sceni naprave jedan krivi korak. U Montaigneinom slučaju, radi se o tome da je uzela jednu prosječnu pjesmu bržeg ritma, zbog čega se može čuti kako gubi glas pretkraj pjesme.

Ocjena: 5/10

Marija: Uh, vokalna izvedba uživo nije me previše oduševila, vjerujem da bi Montaigne to bolje izvela u Rotterdamu. Pjesma mi je ispočetka bila jako dobra, ali s vremenom mi je sve više i više počela padati. Nije mi se ni po čemu isticala i dolaskom novih pjesama jednostavno se počela gubiti, a vjerujem da bi se izgubila i u Rotterdamu. Nema mi neki wow efekt kojim bi me osvojila i nagnala da glasam za nju. Nije mi najgora, ali nije ni da bih ju slušala u slobodno vrijeme.

Ocjena: 5/10

Sanja: Umjetnost s uskličnikom! Obožavam izvođače koji s jasnom idejom, iskreno i beskompromisno prezentiraju svoje stvaranje, kao što to čini Montaigne. Pjesma mi je predivna, ali i nastup, koji je inače dosta kritiziran od nekih fanova. Meni je ovo kompletni paket što se tiče scenskog nastupa – kostimi i plesni pokreti dočaravaju stihove, a emocija s kojom pjeva i način pjevanja zaokružuju cjelinu. Podsjetilo me na neke nastupe Halsey. Moj glas bi ove godine imala, a neizmjerno me veseli što je Montaigne potvrđena i za nagodinu.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 44/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,333

anketa 1486

Australija 2020.

Ukupno glasova: 93

 • OK je (3) [31 / 33%]
 • Dobra je (4) [22 / 24%]
 • Jako mi se sviđa (5) [22 / 24%]
 • Ne sviđa mi se (2) [12 / 13%]
 • Užasna je (1) [6 / 6%]

BJELORUSIJA

Andrea: Ovo mi je s vremenom priraslo k srcu. Vjerojatno se ne bi plasirali u finale, ali ipak nije toliko grozno. Nije mi se svidio scenski nastup na nacionalnom izboru, ali uz malo dorade to bi na Eurosongu vjerojatno bilo ok. Nemam više nekih posebnih komentara. Korektno.

Ocjena: 5/10

Bartol: Na prvo gledanje i slušanje ovo uopće nisam doživio, ali svakih toliko bih si pustio pjesmu na Deezeru i odslušao bih je do kraja. Zatim sam pomnije pogledao i nastup i shvatio da je ovo zapravo jedna sasvim simpatična i kompletna pjesma i veliki korak unaprijed za Bjeloruse od lani. Pamtljivo i zabavno, za mene bi bilo vrijedno finala!

Ocjena: 7/10

Bojan: “Da vidna, da vidna, (i neko mumlanje jer ne znam tekst)” e to moram da priznam da mi se često provlačilo kroz glavu dok sam pjevušio sve i svašta. Tako da je pjesma pamtljiva i volim je čuti. Nije nužno u mojih Top 10, ali ove godine je mnogo dobih pjesama. Svidio mi se i nastup na nacionalnom izboru, a vjerujem da bi dobar smislili i za Eurosong.

Ocjena: 9/10

Luna: Ovo je onaj tip pjesme koje smo od 2015. do 2018. bili mrcvareni od strane svih većih radija u zemlji, izuzev Narodnog. Nije loše, no opet nije nešto što bih puštala na svakodnevnoj bazi.

Ocjena: 7/10

Marija: Ovo je već treća godina zaredom u kojoj mi se ne sviđa bjeloruska pjesma. Iako mi je njezin početak obećavajuć, refren mi je preslab i zaboravljiv. Općenito, cijela pjesma mi je dosadna i nema nijedan wow element koji bi me potaknuo da ju ponovno pustim. Jedino što mi se sviđa jest to što je na bjeloruskom jeziku, ostalo, nažalost, ništa.

Ocjena: 3/10

Sanja: Sigurno sam jedan od najvećih fanova ove pjesme. Otkrila sam je slučajno slušajući nasumičnom reprodukcijom pjesme s nacionalnih finala i baš me razveselilo kad su uspjeli pobijediti u Bjelorusiji. Doduše, koncept nastupa mi se nije svidio, ali studijska verzija pjesme uvijek će mi biti draga.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 39/60

PROSJEČNA OCJENA: 6,5

anketa 1487

Bjelorusija 2020.

Ukupno glasova: 89

 • Ne sviđa mi se (2) [30 / 34%]
 • OK je (3) [30 / 34%]
 • Užasna je (1) [13 / 15%]
 • Jako mi se sviđa (5) [9 / 10%]
 • Dobra je (4) [7 / 8%]

FINSKA

Andrea: Nije mi loše, iako kao i mnogi žalim za Erikom. Zanimljiva mi je pjesma i on ima uhu ugodan vokal. Trebao je samo poraditi na scenskom nastupu jer je izgledao prepadnuto. Vjerujem da bi ga eurovizijsk pozornica pojela.

Ocjena: 5/10

Bartol: Cicciolina je bila moj favorit, kao i većini Europe, stvarno sam htio vidjeti taj beautiful mess na još većoj pozornici. Nakon Erike, Aksel mi je bio najdraži i vokalno i nastupom je rasturio i mogu razumjeti njegovu pobjedu. Pjesma nije ništa specijalno, ali nije niti loša. Viši prosjek, potencijalno finale, we’ll never know.

Ocjena: 6/10

Bojan: On lijepo pjeva, ali to je to. Iako mi je žao što Erika nije pobijedila, zbog razvoja stiuacije i dobro da nije. Ovako ne žalim mnogo što neću čuti ovu pjesmu live na Eurosongu. Da smo imali ESC, sumnjam da bi išla dalje od polufinala.

Ocjena: 4/10

Luna: Ovo je tip pjesme koji se pušta na Otvorenom nekoliko puta dnevno, kažeš “a lijepo”, ali ti ju zaboraviš odmah po završetku. Možda ja nekako drugačije doživljavam Eurosong od članova ovogodišnjeg UMK-ovog međunarodnog žirija, ali “a lijepo” ne bi trebala biti jedina referenca za pobjedu. Jer ovako ispada kao da možete raditi lazanje i zaboraviti napraviti bešamel za isti.

Ocjena: 6/10

Marija: Moram priznati da je moj favorit UMK-a bila Erika Vikman s pjesmom Cicciolina tako da sam se iznenadila kada sam vidjela da je pobjeda otišla u Akselove ruke. Bez obzira na to, Looking Back je pjesma koja mi se generalno sviđa, ali nije mi za Eurosong. Nekako je prejednostavna i nema nekih elemenata po kojima bi bila pamtljiva. Mislim da bi se u Rotterdamu jednostavno izgubila među ostalim pjesmama.Svaka čast Akselu na vokalnoj izvedbi, ali pjesma je jednostavno zaboravna.

Ocjena: 4/10

Sanja: Uhvatila sam se nekoliko puta dok slušam na shuffleu i naiđe ova pjesma da si pomislim: “Pa nije ovo loše, što je to?” To otprilike sumira sve – nije loše, ali nije ni pamtljivo. A kad nije pamtljivo, tu prestaje svaka konkurentnost na Eurosongu. Aksel ima lijep glas, ali je poprilično besprizoran kao izvođač.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 30/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,0

anketa 1488

Finska 2020.

Ukupno glasova: 88

 • Ne sviđa mi se (2) [33 / 38%]
 • OK je (3) [29 / 33%]
 • Užasna je (1) [11 / 13%]
 • Dobra je (4) [10 / 11%]
 • Jako mi se sviđa (5) [5 / 6%]

GRUZIJA

Andrea: Nije grozno, a nije ni dobro. U svakom slučaju je zanimljivo, drugačije. Možda bi pojedinci njegov performans shvatili prenapadnim, a njegov vokal preiritantnim. Svakako, neobičan pokušaj. Zanima me što će nam spremiti iduće godine.

Ocjena: 5/10

Bartol: Pjesma ima dosta dobru vibru, a Tornike ima jako jako dobar glas, međutim nešto mi fali i nečega mi je previše – pogotovo onog volim te na raznim jezicima, to je baš cringey. Ispodprosječno, ali sviđa mi se njegov glas i nadam se boljoj pjesmi nagodinu.

Ocjena: 3/10

Bojan: Nije ovo moja “šolja čaja”. Svaka mu čast na vokalnim sposobnostima, to bez daljneg. Kad sam prvi put čuo pjesmu, rekao sam upravo to ok, svaka mu čast – next. Možda bi pokupio glasove žirija i po koje publike, ali sumnjam da bismo ga gledali i slušali u finalu.

Ocjena: 5/10

Luna: Ja bi po nekom svom preferiranom žanru trebala gubiti glavu za ovom vrstom glazbe? Ako da, zašto sam hladna prema ovome? Zašto se tri mjeseca radilo na pjesmi koja vrti u refrenu sve verzije „volim te“ i „zašto me ne voliš“? Zašto se ja pitam glupa pitanja kad imam još pjesama za prokomentirati?

Ocjena: 3/10

Marija: Ajme, Gruzija. Ono što su Gruzijci izabrali ove godine nikako mi ne leži. U nekim dijelovima pjesme imam osjećaj kao da Tornike ne pjeva, nego se dere. Ne sviđa mi se korištenje fraze „Volim te“ na engleskom, francuskom i njemačkom jer imam osjećaj kao da se na taj način želi dodvoriti spomenutim zemljama. Nemam neke želje pustiti ju ponovno i pokušati pronaći u njoj nešto što mi se sviđa, a mislim da to dosta govori o tome što mislim o gruzijskom ovogodišnjem izboru.

Ocjena: 2/10

Sanja: Kakav je ovo tekst pjesme i čemu ova deračina?!

Ocjena: 1/10

UKUPNA OCJENA: 19/60

PROSJEČNA OCJENA: 3,167

anketa 1489

Gruzija 2020.

Ukupno glasova: 94

 • Ne sviđa mi se (2) [33 / 35%]
 • Užasna je (1) [31 / 33%]
 • OK je (3) [15 / 16%]
 • Jako mi se sviđa (5) [9 / 10%]
 • Dobra je (4) [6 / 6%]

ŠVICARSKA

Andrea: Odlično! Jedna posebna i dobro producirana balada na francuskom jeziku. Naježila sam se koliko je pjesma dobra. Baš prodaje tu emociju. Švicarska je i drugu godinu zaredom u mom top 3.

Ocjena: 10/10

Bartol: A mora li se Eurosong otkazati kad Švicarska ima pjesmu koja ne samo da je dobra, nego je i favorit da Gjon ne izvisi kao jadni ZiBBZ? Izgleda da mora… Malo sam pristran kada je francuski u pitanju, a kad već Francuska nije bila u stanju dati dobru pjesmu na francuskom, učinila je to Švicarska. Pjesma koja savršeno opisuje trenutni ugođaj u Europi. Nemam previše nešto nadodati osim svoje ocjena pa…

Ocjena: 10/10

Bojan: Iako ništa ne razumijem šta pjeva, ovo je jedna od rijetkih pjesama na francuskom općenito koje su mi lijepe. Šteta što nećemo imati natjecanje jer me baš zanima kako bi prošla da li bi konačno pjesma na francuskom pobijedila. Nadam se da će za sljedeću godinu spremiti isto dobru pjesmu.

Ocjena: 9/10

Luna: Jedno remek-djelo za koje mi je žao što su poništene pjesme. Započinje polako, i onda taman malo iza sredine pjesme dođe do vrhunca. Onda se smiri, pa ponovno novi vrhunac. Tko hoće uzeti bilješke kako se radi dobra balada, neka zapiše „Gjon’s Tears – Répondez-moi“ u tražilicu.

Ocjena: 11/10

Marija: Švicarska ovogodišnja pjesma mi je jako zanimljiva i posebna. Tijekom prvog slušanja me cijelo vrijeme držala „prikovanom“ uz sebe, cijelo vrijeme sam s nestrpljenjem slušala u kojem smjeru će se ova pjesma razviti. Iako ove godine imamo puno balada, ova mi je nekako posebna. Ima odličnu melodiju i specifičan vokal, a i na francuskom je što ju čini još posebnijom. Nekako je mistična i zanimljiva, a vjerujem da bi uz scenski nastup posebnost ove pjesme došla još više do izražaja.

Ocjena: 9/10

Sanja: Preeedivan vokal i pjesma! Njegov rad svakako nastavljam pratiti. Francuski daje posebnu čar pjesmi.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 58/60

PROSJEČNA OCJENA: 9,667

anketa 1490

Švicarska 2020.

Ukupno glasova: 118

 • Jako mi se sviđa (5) [73 / 62%]
 • Užasna je (1) [20 / 17%]
 • Dobra je (4) [12 / 10%]
 • OK je (3) [7 / 6%]
 • Ne sviđa mi se (2) [6 / 5%]

ZANIMLJIVOSTI

Naša posljednja grupa na kraju je izgledala ovako:

 1. Švicarska (58/60; 9,667)
 2. Australija (44/60; 7,333)
 3. Bjelorusija (39/60; 6,5)
 4. Finska (30/60; 5,0)
 5. Gruzija (19/60; 3,167)

Ova grupa najviše se svidjela Bartolu (36), a najmanje Mariji (23).

Dodijeljena je još jedna Zlatna lopta! Luni se toliko svidjela ovogodišnja švicarska pjesma da ju je odlučila nagraditi s čak 11 bodova.

Švicarski predstavnik Gjon Muharremaj, koji nastupa pod imenom Gjon’s Tears, porijeklom je iz Albanije i Kosova, a nedavno je na Instagramu priznao kako je ujesen 2019. dobio poziv albanske televizije RTSH da se natječe na njihovom izboru Festivali i Këngës 58. Upravo propitkivanje mjesta ljudi s migrantskom pozadinom tema je njegove pjesme.

Jedan dio naših komentatora prokomentirao je izgled tijekom nastupa australske predstavnice Montaigne na australskom izboru. U jednom od intervjua nakon pobjede Jessica Cero, kako joj je pravo ime, priznala je kako je inspiraciju pronašla u – Pokemonima! Točnije, inspirirao ju je Mr. Mime.

Prilikom komentiranja finske pjesme, većina se komentatora referiralo na glavnog favorita ovogodišnjeg UMK-a. Normalno, riječ je o pjesmi Cicciolina, koja govori o ženskom empowermentu, a izvodi ju Erika Vikman.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
12
PODIJELI ČLANAK

Rasprava26

 1. LoveWave — 27. travnja 2020. u 18:08

  AUSTRALIJA – ova pjesma mi je na prvu bila bezveze, ali svakim novim slušanjem mi je rasla. Sada mi je zasigurno u finalu u poretku, s tim da u početku nije bila. Zanimljiva mi je cijela ta priča, a najviše mi se sviđa melodija. Iako je u audio verziji super, pjevačica je vokalno bila loša u liveu na njihovom nf. Nastup mi je isto bio bezveze, ali mislim da bi se sve to skupa dotjeralo do eurosonga. 7/10
  BJELORUSIJA – nemam puno toga reći za njhov ovogodišnji entry. Dosadno i nezanimljivo. Jedini plus za bjeloruski jezik. Nakon Zene ovo mi je potpuno razočarenje. Ali budimo realni, nisu ni imali ništa bolje za ponuditi ukoliko bacimo pogled na njihov nacionalni izbor. 1/10
  FINSKA – nije loš izbor, ali nadao sam se Cicciolini pa sam ovu pjesmu još teže prožvakao. U moru ovogodišnjih balada ova mi je na samom dnu. Neupečatljivo i pomalo dosadno za moj ukus. Jedina pozitiva usmjerena mi je na Akselov vokal, ali i to pada u vodu jer mi je on kao pjevač totalno nekarizmatičan… kao da ne zna prenijeti emociju. 3/10
  GRUZIJA – u početku sam čak s oduševljenjem prihvatio ovogodišnju gruzijsku uzdanicu jer se pojavilo malo rocka na sceni. Ali, s vremenom sam skroz zaboravio na ovu pjesmu što, naravno, nije dobro. Obzirom da smo na eurosongu imali prilike slušati puno bolje rock izvedbe, nije ni čudo što mi se ova stvar pogubila na playlisti. S druge strane, Tornike baš ima super glas i karizmu i mislim da bi, ako ništa, razvalio u live nastupu. 5/10
  ŠVICARSKA – kao što sam već pisao, dosta sam razmišljao kome dati zlatnu loptu, ali ipak je prevagnula Litva. No, sve u svemu, ovo mi je bez premca, najljepša i najkvalitetnija balada ove godine. Kad stavim slušalice i upalim si “Répondez-moi” odlutam daleko i uživam. Svaki put kada je slušam, pjesma mi drži pažnju od prve do zadnje sekunde. Pravi masterpeace! Vokalno jako lijepo i sviđa mi se kombinacija jezika. Bravo Švicarska! 10/10

 2. SwedenEurovisionFan — 27. travnja 2020. u 18:05

  @yeahyeahfuego A 100 ljudi, 100 ćudi. Poštujem što ti je za 10, ali se ne slažem haha 😛
  Sutra će biti rezime, odnosno završna riječ pa tamo možeš objaviti svoj konačan poredak 😉

 3. YeahYeahFire — 27. travnja 2020. u 17:46

  Svemu lepom dodje brzo kraj,pa tako i ovim recenzijama!
  Australija – poprilično solidna pesma,vokalno i instrumentalno,meni njihova treća naljbolja od debija.Ne sumnjam da bi Australija ponovo odradila sjajan posao. Ocena: 7.5/10
  Belorusija – citiram @escfan tako da ne bih ništa više dodao. Ocena: 3/10
  Gruzija – ovde stvarno ne znam šta da mislim,čas volim čas ne volim…Ima on sjajan glas,ali kad ono krene da reži kod love me uhvati me jeza.Toliko se napreže da mu vena iskočila.Pesma kao takva korektna,malo razvučena,izdvojila bi se kao jedina u žanru,a tekst iritantno se vrti u krug…zašto me ne voliš,ne prihvatiš takvog kakav sam x100… zbog nekreativnosti sa tekstom Ocena: 4/10
  Finska – nisam neko ko hejta Aksela,ali lik bi mogao malo manje da deluje smoreno,videvši ga na EHC…pesma kao takva je mlaka i šteta što je njegov glas otišao na ovako mlaku pesmu. Ocena:3/10
  Švajcarska – @escfan već vidim kako prevrćeš očima haha,ali meni je Švajcarska zaista vrh.Vokal,umerena melodija,nastup koji bi uradila SJB…i francuski jezik koji ovde tako dobro funkcioniše! Ocena: 10/10
  Poslednji top 5:
  1.Švajcarska 10/10
  2.Australija 7.5/10
  3.Gruzija 4/10
  4.Belorusija 3/10
  5.Finska 3/10
  E sad…pošto bih hteo i da objavim ovde svoj top 41…da li je praksa prethodnih god bila da postoji neka završna reč,sumiranje nakon ovoga ili ne,da znam gde bih mogao da objavim svoj konačan poredak

 4. ESC fan — 27. travnja 2020. u 17:21

  Gruzija
  Ne znam, meni se ovo sviđa. Ne bih rekao da je pjesma nesto posebno kvalitetna gledajuci tekst da se razumijemo, ali kao cijeli paket ovo mi se sviđa. Prilicno prijatno sam bio iznenađen kad sam cuo pjesmu, mislio sam da ce to biti nesto totalno out kao prosle godine. Ocjena 4

  Svajcarska
  Evo i pjesme za koju sam skoro siguran da bi odnijela pobjedu ove godine. Oni su nekako imali najsigurniji paket rekao bih . Litvanija, Island i Rusija imali su pjesme koje vjerovatno ne bi mnogo odusevile zirije, Bugarska pjesmu koja ne pogađa na prvu, dok su Svedska i Malta imale dosta konvencijalne pjesme (Iako mi je Svedska bila favorit ove godine). Meni nešto fali u ovoj pjesmi. Nekako ne mogu da sada pustim sebi ovu pjesmu i da slusam cijeli dan, ali opet ovo i nije takav tip pjesme, ovo je bas pjesma za takmicenje, a ne za sada neko rusenje trendova na muzickim platformama. Ima dijelova pjesme koji mi se jako sviđaju, ali pjesma u totalu me nije odusevila. Ista stvar kao i sa Arcade, koja doduse zvuci fantasticno u akusticnoj verziji. Ocjena 4

 5. Chandler — 27. travnja 2020. u 17:08

  Australija – Realno posle Kejt, bolje da se vise niko ne prijavljuje. Ona ce mi biti neprevazidjena. A sto se tice ovogodisnje nesudjene ucesnice: kad sam cuo prvi put pesmu u uzivo verziji, utisak mi je bio sta je kod vraga ovo? Medjutim, studijska verzija mi je poboljsala malo utisak. Necu da lazem, navijam da i Australci kao i Ukrajinci dozive to konacno ispadanje u polufinalu, ukoliko Montaigne ima mnogo bolju pesmu sledece godine, onda ima svakako podrsku od mene. 5/10
  Belorusija – Ja ni sam ne znam sta mi se dopalo ovde na prvom slusanju. Svako naredno slusanje mi je postajalo bledunjavo. 3/10
  Finska – Pristojno, nenametljivo i to je to. 6/10
  Svajcarska – Decko ladno moje godiste :O Nisam obracao paznju mnogo na ovu pesmu u pocetku, medjutim sve vise i vise mi se dopala kasnije, pogotovo refren. Radujem se njegovom ucescu naredne godine. 8/10
  Gruzija – Oni su 2017. izgubili kompas i sad jos uvek lutaju. Ovo mi je vise dokazivanje nego pevanje. 3/10

 6. ESC fan — 27. travnja 2020. u 17:04

  Finska
  Ovo je moj guilty pleasure ove godine. U pocetku mi se pjesma uopste nije sviđala (Cak i prije nego sto je pobijedio), a pogotovo mi se nije sviđala kada je jos i pobijedila. Međutim, vremenom mi se ova pjesma pocela sviđati i polahko sam poceo prihvacati tu pjesmu. Bilo je dijelova pjesme koji su mi bas bili cheesy, ali su mi sada okej. Pjesma je prijatna za slusati i lahko ostaje u pamcenju, sto je po mom misljenju kljucan faktor da bi pjesma na Eurosongu uspjela. Ne vjerujem da bi Finska ove godine prosla u finale, ali ne bih se bunio da jeste. Ocjena 4

 7. ESC fan — 27. travnja 2020. u 16:57

  Bjelorusija
  Meni ova pjesma nije znatno loša, ali je previše meh i nekako neozbiljna za ovo takmičenje, samo jedna okej pjesma u moru drugih. Pjesma mi zvuci malo i dated, a i mislim da je proslo vrijeme kada su grupe imale te neke specificne pokrete i ekspresije lica zbog tog nekog identiteta grupe ili benda. Meni licno je to malo isfurano i 2010. Ono što mi se sviđa je sto refren i ritam pjesme ostaju u glavi. Ocjena 3. Bjelorusija mi je jedna od najmanje dragih evrovizijskih zemalja. Nekad između 2016-2018 su i slali neke malo ozbiljnije pjesme, ali su se izgleda opet vratili starom.

 8. HideoutSupremacy — 27. travnja 2020. u 16:51

  @vix-new-2
  Ah vidiš primjerice, ja ove godine sam dao 8 pjesama 10 jer ove godine zaista imam jako puno favorita. Zapravo ja 10 dajem pjesmama koje baš želim vidjeti na tronu eurosonga, tako da ni ja sam ne bih mogao odabrati samo 3 zemlje i dati im 10 🙂

 9. ESC fan — 27. travnja 2020. u 16:44

  Australija
  Sasvim solidna pjesma. Nije nešto što mi se znatno ne sviđa, ali nisam ni neki veliki fan ove pjesme da mi bude u TOP 3. S obzirom da Australija ponovo ide interno sljedeće godine vjerujem da ce nova pjesma biti još bolja, jer ce biti pisana posebno za ESC u smislu da ce biti sigurno da ta pjesma direktno ide na Evroviziju. Po mom misljenju bilo je dosta zanimljivijih pjesama na nacionalnom izboru. Ocjena 4

 10. loreeneuphoria — 27. travnja 2020. u 16:13

  AUSTRALIJA-odlična pjesma u studijskoj verziji,Australija zna servirati kvalitetu.Ali veliki problem su njezine vokalne teškoće u liveu i ne znam koliko bi to bilo kažnjeno,iako je Isaiah sa svojim glasom bio 4. kod publike pa onda sam ipak imao optimizma i za ovu pjesmu.Scenski bi ostavio isti kao u nacionalnom,ali bi promjenio jedino make-up i to bi bilo finale,a možda i top10. Ocjena:9/10
  BJELORUSIJA-iznenađujuće od njih.Pohvale za jezik,meni se pjesma sviđa.Pohvale i za njezin stajling,ima mi taj neki ljetni-Major Lazer vibe.Vjerojatno ne bi vidjelo finale,ali ću je se sjetiti rado i poslušati. Ocjena:6/10
  FINSKA-pjesma mi je neupečatljiva,koliko god je dobar glas.Ali on mi je na sceni dosta nesiguran i splašen,ne gleda u kameru,to su veliki minusevi.Pohvale za scenski.Ipak vjv ne bi otišlo u finale.#Hoću Saru natrag. Ocjena:4/10
  GRUZIJA-koliko je god sulud tekst,ova vokalčina mene obara s nogu.Ugodno mi je za slušati i doprijelo bi do srca rockera i uzelo još koji bod sa strane.Ja sam ovo vidio u finalu i ne bi me začudilo da je tamo i završilo. Ocjena:6/10
  ŠVICARSKA-Francuzi,učite kako iskoristit vlastiti jezik,a ne mi slat izlizane balade na engleskom.Znači,najunikatniji i najbolji solo glas ove godine,pjesma je top,toliko sam čekao da se isprave švicarske nepravde od 2017. i 2018. pa čak i 2019.(meni top3) i sad kad je ovo očigledan pobjednik,neko ih urekne i nema eurosonga.Međutim,imam vjere i za drugu godinu. Ocjena:11/10 (moj pobjednik,zlatna lopta)

 11. eurovisiofanatico — 27. travnja 2020. u 16:05

  AUSTRALIJA-pjesma je jako dobra imala je potencijala,no njezina izvedba nikako nije na razini,a ni scenski nastup. OCJENA:8/10
  BJELORUSIJA-jedna od najgorih ove godine,ništa me kod ove pjesme ne privlači,svakim slušanjem mi je gora. OCJENA:2/10
  FINSKA-nisam pratio njihov nacionalni izbor,ali sam poslušao tu famoznu Ciciolinu,Looking back nije loša pjesma,ali nekako je predvidljiva i neprimjetna,ali bolje da je ovo pobjedilo u Finskoj. OCJENA:4/10
  GRUZIJA-tekst mi je totalno bezveze,njegov glas je dobar,ali pjesma mi ne sjeda nikako. OCJENA:4/10
  ŠVICARSKA-jednostavno nešto čarobno,pjesma vrhunska,vokal vrhunski,vjerujem da bi i na Eurosongu to izgledalo sjajno.Najbolja pjesma na Eurosong još od Sanne Nielsen i Undo.Šteta za Švicarsku,ovo im je mogla biti potencijalna pobjeda. OCJENA:1000

 12. Niko bitan — 27. travnja 2020. u 15:32

  Australija: Dobra pesma i još bolja bolja poruka! Ali užasno loš live nastup! Veoma slab vokal Montaigne i plesanja koje nema nikakve veze sa pesmom! Moglo je sve to da se sredi do Maja, mada bi im finale već bilo zagarantovano. Sreća pa se Montaigne vraća sledeće godine!

  Belorusija: Grower ali ne veliki. Cenim to što je na Beloruskom i poruku pesme, a i ima par zaraznih delova, ali i dalje tu nešto nedostaje. Ne verujem da bi prošli u finale, em što su u težem polufinalu, em što se ne ističu mnogo.

  Finska: #ErikaRobbed to je sve što ću da kažem!

  Gruzija: Sviđa mi se poruka i unikantan vokal, ali nije moja šolja čaja.

  Švajcarska: Ono kada Švajcarska ima više Francusku pesmu od same Francuske. France take notes! Veoma kvalitetna balada na Francuskom! Meni je Francuski jezik prelep i volim ga slušati, što mi ovu pesmu podiže na još veći nivo! Nije meni lično jedan od favorita za pobedu ali se ne bih ljutio da smo otišli u Švajcarsku sledeće godine! Očekivanja su velika za Gjon-a sledeće godine, ali hoće li ih on ispuniti?

 13. HideoutSupremacy — 27. travnja 2020. u 15:21

  @buba oh onda super za Švicarsku :)).

 14. HideoutSupremacy — 27. travnja 2020. u 15:20

  Inače, @vix-new-2, tvoj projekt i RN imaju identičan top 3 :). Premda ne znam kome ide pobjeda jer su Litva i Švicarska izjednačene.

 15. Emilia Giacometti — 27. travnja 2020. u 15:19

  @wannabe Bojan je dao 9 bodova, a ne 7. Sad je ispravljeno, hvala na javljanju. LP.

 16. HideoutSupremacy — 27. travnja 2020. u 15:18

  Australija- Najbolja pjesma u studijskoj verziji koju smo čuli od Australije. Zašto? Pa… jer ne zvuči kao da ste odlučili reciklirati plastiku iz 2015.. No, imam problem s refrenom pjesme koji mi je dosta nemaštovit. Šteta jer je ostatak pjesme sjajan. 7/10
  Bjelorusija- A od 1. slušanja mi je porasla u ušima, ali mi je i dalje meh. A i nisam neki EDM hardcore fan. 5/10
  Finska- Prije svega zahvalio bih se Fincima jer mi ova pjesma nije neslušljiva kao njezine 2 prethodnice. A sad ova pjesma. A ono, tipična pjesma na otvorenom. Zapravo bih ju usporedio s Hardwellovom Young Again(to je Hardwellova valjda?). Nije loša, ali nije ni neki materijal za vrh. Mislim da bi mogla u finale jer sjetimo se kako je Estonija prošle godine prošla. 6/10
  Gruzija- Ja spadam u manjinu kojoj je ovo dosta dobro. MOžda tekst nije wow, ali atmosfera pjesme mi je sjajna. A i njegov glas mi je vrh. A i hvala Gruzijcima jer su jedina zemlja koja svake godine šalje nekakvu avangardu(koja se meni ugl ne svidi) jer zapravo upravo oni omogućuju da eurosong bude raznolik. 8/10
  Švicarska- iako mi je na prvo slušanje bila samo okej, na drugo sam se već zaljubio u pjesmu. Vrhunska kvaliteta od balade( koju bi trebala Francuska slati!). Iako imam 5 držih pjesama od ove, ipak bih napomenuo kako zaista ne bih imao ništa protiv da Švicarska prvi put nakon 1988. odnese pobjedu. Vrh! 10/10

 17. SwedenEurovisionFan — 27. travnja 2020. u 15:18

  Odlično si to primijetio @wannabe! Ja sam samo gledao pojedinačne ocjene i onda na kraju koliki je ukupni broj bez da sam zbrajao ocjene ? Urednici pokušavaju sabotirat Litvu ???

 18. HideoutSupremacy — 27. travnja 2020. u 15:08

  Zbroj bodova za Švicarsku bi trebao biti 56/60?

 19. SwedenEurovisionFan — 27. travnja 2020. u 15:02

  Kratak rezime:
  7. Australija (ocjena 4) ?
  23. Finska (ocjena 3) ?
  28. Bjelorusija (ocjena 2) ?
  31. Švicarska (ocjena 1) ?
  36. Gruzija (ocjena 1) ?

 20. SwedenEurovisionFan — 27. travnja 2020. u 15:01

  Australija – Vrlo moćan tekst ukomponiran u dosta nerazumljiv scenski nastup. Refren pjesme zbilja ostaje u glavi, što je ogroman plus, a i vokalno Montaigne je na razini. Bio sam uvjeren da bi za nastup u Rotterdamu mijenjala klaunovski izgled i malo poradila na cjelokupnoj koreografiji, nešto slično kao i Kate lani. Australija nam još jednu godinu servira pjesmu koju scenski nastup zaista izdiže (podržavam) i što je meni osobno bitnije, meni se vrlo sviđa. Finale je po meni bilo neupitno, a nadao sam se da bi ušla i u Top10.
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 7/41.
  Bjelorusija – Pohvale za bjeloruski jezik i tu gotovo sve pohvale prestaju. Refren je catchy, ali u tako jakom polufinalu nisam vidio način na koji bi se ovo moglo izdvojiti. ZENA je lani imala puno bolju pjesmu i puno bolji nastup te je ovo popriličan downgrade u odnosu na lani.
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 28/41.
  Finska – Ne razumijem zašto većinu pjesme dok pjeva žmiri? U nekim dijelovima pjesme njegov glas me podsjeća na Ryana Dolana (Irska 2013.). Scenski nastup podsjeća na Robina s Melodifestivalena ove godine i Mohombija s Melodifestivalena prošle godine, s mješavinom kopiranja Benjamina Ingrossa od preklani. Malo (puno) kreativnosti nedostaje Fincima. Riječ je o kvalitetnoj baladi, za koju ipak mislim da ne bi bilo mjesta u velikom finalu.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 23/41.
  Gruzija – Jedina rock stvar na ovogodišnjem Eurosongu zbog čega bi pokupila glasove barem obožavatelja rocka. Međutim, riječ je o lošem rocku upakiranom u bezvezan tekst koji se uvelike ponavlja. Jedino dobro je pjevačev glas, no ni on ne može nadomjestiti činjenicu da je pjesma bezvezna i da se na nju zaboravi u onom trenutku kad završi. Ne sviđa mi se ni ono izmjenjivanje različitih jezika na kraju pjesme, a Tornike se previše, zbilja previše dere. Četvrtu godinu zaredom Gruzija bi ostala u polufinalu.
  Ocjena: 1. Moj osobni poredak: 36/41.
  Švicarska – Kvaliteta je primjetna, kao i pjevačev dobar glas i to stoji, iako on većinu vremena recitira. No, sama pjesma je čista dosada, previše je ''ravna'', nema nikakvog booma ili wow efekta koji bi ju podigao na veću razinu. Nakon prve minute čekaš da se nešto dogodi, da se pjesma razvije, no ništa od toga. Ne sviđa mi se ni kombinacija jezika. U slabijem drugom polufinalu vjerojatno bi izborila finale, no to bi onda bio ogroman šamar svim onim pjesmama koje su predstavljale Švicarsku u periodu između 2015. i 2018. godine te ispale, a sve odreda bile su bolje od ove. Nisam vidio ovo u Top5 kako su predviđale kladionice, a kamoli na tronu kako predviđaju urednici portala.
  Ocjena: 1. Moj osobni poredak: 31/41.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!