#rnesc2020: Roko je zvao, hoće svoj spot natrag – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2020: Roko je zvao, hoće svoj spot natrag

  12 min za čitanje   28 komentara

Nakon uspješnog starta prije dva dana, vrijeme je za novi nastavak našeg “razmišljanja naglas”. Novih pet zemalja našlo se pred našom šesteročlanom komisijom, a kako su ocijenjene, pogledajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


ESTONIJA

Andrea: Bilo je boljih pjesmama na estonskom nacionalnom izboru. Uku je trebao ići na Eurosong prošle godine s pjesmom Pretty Little Liar, ali izgleda kako nema sreće. Ova pjesma je jednostavno u svakom smislu riječi nepamtljiva i dosadna.

Ocjena: 2/10

Bartol: Stvarno me iznenadilo da je Uku s ovim pjesmuljkom ubio konkurenciju na Eesti Laulu. Cheesefest odvijen na maksimum, ali nije ni slatko kao Danci nego je samo malo neugodno. Refren je ubitačno dosadan, a ja i dalje čekam da Estonija pošalje nešto što mi se sviđa kao žedan vode…

Ocjena: 2/10

Bojan: Pjesma je korektna i to je sve. Nekako mi se utapa u moru svih pjesama. Ne ističe mi se ni po čemu posebno. Pustio sam je koji put kako bih pronašao razlog da je zavolim, ali ne ide. Ne znam koju prognozu bih dao, svakako neću mijenjati stanicu kad je puste na ESCradiju.

Ocjena: 5/10

Luna: Znači, ako sam dobro razumijela, oni su uzeli neku pjesmu napisanu 1990., dodali malo gitare i voilá, evo ti pjesme? Mislim, znam da je Eesti Laul u padu što se tiče kvalitete zadnjih nekoliko godina, ali je li ovaj čizfest baš bio najbolji ove godine?

Ocjena: 2/10

Marija: Čim sam krenula slušati ovu pjesmu po prvi puta, naježila sam se jer Uku ima zaista zanimljiv i meni osobno jako lijep vokal. Sam početak, sve do refrena, bio mi je obećavajuć, međutim, od refrena sam očekivala ipak nešto više. Ovako mi je pjesma nepamtljiva i vjerujem da bi se na Eurosongu izgubila u moru sličnih pjesama. Sve u svemu, prosječno i ništa posebno.

Ocjena: 4/10

Sanja: Može li biti dosadnije?! Nakon što sam prošle godine navijala za Ukua na Eesti Laulu, a nikako mi se nije sviđala Storm, ove godine su se Estonci pokopali s ovom dosadom i klišejom od pjesme. Staging s ovim dimom i LOVE u pozadini isto nimalo inovativno.

Ocjena: 1/10

UKUPNA OCJENA: 16/60

PROSJEČNA OCJENA: 2,667

anketa 1454

Estonija 2020.

Ukupno glasova: 142

 • Ne sviđa mi se (2) [59 / 42%]
 • OK je (3) [34 / 24%]
 • Užasna je (1) [32 / 23%]
 • Dobra je (4) [9 / 6%]
 • Jako mi se sviđa (5) [8 / 6%]

ITALIJA

Andrea: Osobni favorit za 2020. Prekrasna balada, kvaliteta se čuje na kilometre. Talijani nikad ne razočaraju (nadam se da ni neće krenuti stopama Francuske). Fai Rumore poslušam gotovo svaki dan. Već sam neke prijatelje tjerala da slušaju pjesmu, a planiram ih tjerati i dalje haha. Ako ništa, moja sestra je rekla da su “Talijani imali baš dobru pjesmu ove godine”. Misija broj 1 uspješno obavljena. Uopće se ne bih iznenadila da su pobijedili ove godine u paralelno no korona svemiru i da smo u 2021 trebali biti u Rimu.

Ocjena: 11/10

Bartol: Jedna jako lijepa klasična talijanska balada, koja mi se upisala u srce (doduše ne kao nekim mojim kolegicama 😀 ). Također predivan tekst. Jednostavno, a jedinstveno iako opet mislim da bi Talijanima pobjeda zamalo izmaknula. Nadam se da će više sreće imati dogodine, jer otkako su se vratili na natjecanje nisu imali niti jedan veliki promašaj i ako je netko zaslužio pobjedu zbog konstantno odličnih pjesama i rezultata to su Talijani.

Ocjena: 9/10

Bojan: Ovo je sasvim pristojna pjesma, u rangu kakvom nas je Italija navikla. Dobar vokal, lijepa muzika i tekst. Nije mi favorit, ali neću prebaciti na drugu pjesmu kad mi naleti na YouTubeu, Deezeru ili utišati kad krene na radiju. Ne mislim da bi bila pobjednička, ali bi bila sa lijeve strane tablice.

Ocjena: 7/10

Luna: Od prvog slušanja za vrijeme Sanrema, ova pjesma izaziva trnce. Iako su moji ovogodišnji favoriti bili Andromeda, Tikibombom i Ringo Starr, izabran je dosta respektabilan pobjednik koji se može čuti i na radiostanicama u Hrvatskoj, i jedna je od rijetkih pjesama s ovogodišnjeg izdanja koje mogu ponovno pustiti.

Ocjena: 10/10

Marija: Diodato je bio moj favorit ovogodišnjeg Sanrema i drago mi je da je odnio pobjedu i odlučio predstavljati Italiju na Eurosongu. Pjesma mi je predivna i jako mi je drago da je na talijanskom jeziku. Melodija mi je odlična, kao i vokal, a još mi se više pjesma svidjela kada sam vidjela tekst na engleskom jeziku. Italija svake godine šalje odlične pjesme te ove godine nikako nije razočarala. Žao mi je što nećemo vidjeti scenski nastup jer vjerujem da bi bio zaista čaroban i emotivan.

Ocjena: 9/10

Sanja: Stvarno lijepa balada, očekivano od Talijana. No, nije mene ovo ni blizu toliko raspametilo i osvojilo da bih navijala da pobijedi na Eurosongu. Elodie i Levante s ovogodišnjeg Sanrema bi mi puno bolje kotirale.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 53/60

PROSJEČNA OCJENA: 8,833

anketa 1455

Italija 2020.

Ukupno glasova: 164

 • Jako mi se sviđa (5) [67 / 41%]
 • Dobra je (4) [39 / 24%]
 • OK je (3) [25 / 15%]
 • Užasna je (1) [20 / 12%]
 • Ne sviđa mi se (2) [13 / 8%]

IZRAEL

Andrea: Pjesma nije loša, ali me nije kupila. Pomalo ne podsjeća na Haba Haba (Norveška 2011), valjda zbog tog afričkog štiha. Eden je jako simpatična pjevačica i drago mi je što se vraća iduće godine. Koreografija je ok, ali bi je za Eurosong sigurno trebalo doraditi.

Ocjena: 6/10

Bartol: Prije svega, Eden je održala lekciju Roxen kako biti profesionalan.  Nadalje, pjesma, iako je mišung jedno 3-4 pjesme, je zapravo jako dobra i zarazna, a uveliko pomaže i fantastična energija kojom Eden jednostavno puca. Veselim se njenom nastupu nagodinu!

Ocjena: 8/10

Bojan: Baš sam ugodno iznenađen izraelskom pjesmom ove godine. Ovo je tip pjesme koja me može kupiti, izmamiti osmijeh na lice i natjerati da je pjevušim. Žao mi je što je nećemo čuti uživo, ali mi je s druge strane drago što ćemo sljedeće godine gledati Eden na Eurosongu. Nadam se da će joj opet dati dobru pjesmu.

Ocjena: 7/10

Luna: Sjeća li se tko Stelle Mwangi i njezinog plasmana na Eurosongu 2011.? E pa ovo nije daleko od toga. Kako ovo preslušavam preko slušalica, mogu čuti da je produkcija dosta siromašna, a kad povučem paralelu s You Will Never Break My Heart, zvuči da se Doron Medalie više potrudio za našu Indiru nego za svoju zemlju.

Ocjena: 4/10

Marija: Izraelska pjesma mi isprva nije bila nešto posebno, ali s vremenom mi je postajala sve bolja i bolja. Jako je vedra i poletna, a posebno mi se sviđa što ju Eden izvodi na čak četiri jezika. Osim toga, jako mi se sviđa miks afričkih elemenata sa arapskim elementima koji čini ovu pjesmu posebnom i zabavnom. Vjerujem da bi na ovogodišnjem Eurosongu Izrael prošao u finale, ali ne bih baš rekla da je ova pjesma pobjednički materijal. Bez obzira na to što sam istaknula što mi se sve sviđa, moram reći da mi i ovdje nedostaje neki trenutak u pjesmi u kojem bi me Eden oduševila i pokazala da upravo ona mora odnijeti pobjedu.

Ocjena: 6/10

Sanja: Eden mi je otkriće kao izvođačica, a ova pjesma je prava “dizalica”. Refren mi je malo razočaravajući u odnosu na ostatak pjesme, osobito vezano uz tekst, no opraštam joj. Bih li jedva čekala zaplesati na ovo u Euroclubu?! Ooo bome bih!

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 39/60

PROSJEČNA OCJENA: 6,5

anketa 1456

Izrael 2020.

Ukupno glasova: 127

 • OK je (3) [35 / 28%]
 • Dobra je (4) [35 / 28%]
 • Jako mi se sviđa (5) [35 / 28%]
 • Ne sviđa mi se (2) [15 / 12%]
 • Užasna je (1) [7 / 6%]

POLJSKA

Andrea: Loš pokušaj Bondovske pjesme. Baš se po ničemu ne ističe. Dok ovo pišem pokušavam se prisjetiti kako ono ide melodija. Alicja ima dobar glas, ali to je sve.

Ocjena: 2/10

Bartol: Godišnja James Bond balada ove godine nam dolazi iz Poljske. Često padam na njih i ova nije iznimka – pogotovo nakon revampa. Epilog mi je možda mrvicu predugačak, bilo bi mi možda draže da se nekako uspio ugurati još jedan nastup refrena, ali sve u svemu dobra godina za Poljsku.

Ocjena: 7/10

Bojan: Meni je ova pjesma lijepa, a ono što me najviše privlači je njen glas i interpretacija. Baš se lijepo gradi skladba i onda ono na kraju – top. Ne znam kako bi prošla na Eurosongu, ali ovo je jedna od skladbi zbog kojih žalim što nećemo imati klasičan festival.

Ocjena: 9/10

Luna: Imam više komentara, a samo jedna pjesma. Pod jedan – Roko je zvao, hoće svoj spot natrag. Pod dva – pjesma je The Dream 2.0 – cura od 17-18 godina pjeva o životnim problemima uz jako cringe tekst. Pod tri – ako već pjeva na engleskom, mogla je barem proraditi na izgovoru, a ne da guta svaku riječ, iako znam da je to problem uz poljsku sinkronizaciju.

Ocjena: 2/10

Marija: Još jedna pjesma za koju, nažalost, moram reći da mi nije nešto posebno. Nema mi ništa čime bi privukla moju pozornost i nagnala me na to da ju ponovo pustim. Jedino što bih istaknula da mi se sviđa i da me oduševljava jest sam kraj pjesme u kojem možemo čuti koliko jak vokal Alicja ima, ali to je opet nedovoljno da bi mi pjesmu učinilo boljom.

Ocjena: 3/10

Sanja: Ova pjesma je podcijenjena, ako mene pitate. Pokušavam shvatiti zašto ljudi ne čuju ono što ja čujem. Meni je ovo moćno, ovo marširanje bubnjeva mi daje baš dobar dramaturški efekt. Alicja rastura vokalno i nastupom, a pjesma mi ima neki James Bond/Rise like a phoenix ugođaj.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 31/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,167

anketa 1457

Poljska 2020.

Ukupno glasova: 118

 • OK je (3) [39 / 33%]
 • Ne sviđa mi se (2) [34 / 29%]
 • Dobra je (4) [22 / 19%]
 • Jako mi se sviđa (5) [12 / 10%]
 • Užasna je (1) [11 / 9%]

RUMUNJSKA

Andrea: Vjerovali ili ne, pjesma koju najviše slušam iz ove eurovizijske sezone je Cherry Red. Za one koji ne znaju, Cherry Red je bila jedna od pjesama u rumunjskom nacionalnom izboru, a pjevala ju je također Roxen. Neću joj nikada oprostiti što je sabotirala Cherry Red onim očajnim nastupom, ali otkazivanje Eurosonga joj je karma. Alcohol You ipak nije loša pjesma. Jako je kvalitetna i moderno isproducirana balada. Sviđa mi se metafora i igra riječi koja se provlači kroz naslov pjesme. Roxen je talentirana pjevačica i njen vokal je jako zanimljiv i poseban.

Ocjena: 8/10

Bartol: U sezoni loših revampova ili kako bi Luna nazvala devampova, ovaj me najviše zabolio. Cijelom ugođaju pjesme toliko ne odgovara ono izderavanje na kraju, i pjesma se tako iz mojeg top3 lagano maknula do izvan top10. Nemojte me krivo shvatiti, pjesma je i dalje odlična, ali onako je bila savršena dok mi je ovako ispalo kao da se previše trudi jer je Victoria izbacila sličan stil pjesme.

Ocjena: 8/10

Bojan: Rumunji su ove godine imali dobre pjesme na nacionalnom izboru i dobro su odabrali. Vjerujem da bi Roxen i njen tim osmislili jedan kvalitetan nastup i da bismo ih gledali u finalu. Šteta za ovu pjesmu što to nećemo vidjeti, ali ostaje kao eurovizijska koja će se slušati.

Ocjena: 8/10

Luna: Srećom da je ovo lyrics video, jer ništa ne shvaćam o čemu ona pjeva. Znam da joj je ova pjesma bila favorit na rumunjskom izboru, no sama pjesma je ravna kao daska. Nit’ smrdi, nit’ miriši. #pravdazaCherryRed

Ocjena: 3/10

Marija: Moram priznati da mi se odmah na prvo slušanje svidio Roxenin glas kao i ova pjesma te atmosfera koju ona donosi. Alcohol You zvuči jako moderno, ali i emotivno i to je ono što me ovdje najviše privuklo. Ovo je tip pjesme koju bih slušala i nakon Eurosonga i vjerujem da bi prošla u finale, ali sumnjam da bi se uspjela istaknuti toliko dobro da bi u finalu zauzela neko visoko mjesto.

Ocjena: 7/10

Sanja: Roxen da je poslala bilo što od pjesama koje su bile u predizboru, meni bi se sviđalo, a ova pjesma osobito. Njezina boja glasa mi je jako ugodna u niskim tonovima, tako da mi ovo usiljeno raspjevavanje refrena koje su ubacili s revampom nikako nije sjelo. Prije toga mi je čak bila na prvom mjestu neko vrijeme. Igra riječima s naslovom pjesme mi je, da citiram influencera Deana Kotigu, odlična fora.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 43/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,167

anketa 1458

Rumunjska 2020.

Ukupno glasova: 132

 • Jako mi se sviđa (5) [51 / 39%]
 • OK je (3) [34 / 26%]
 • Dobra je (4) [26 / 20%]
 • Ne sviđa mi se (2) [12 / 9%]
 • Užasna je (1) [9 / 7%]

ZANIMLJIVOSTI

Poredak druge grupe izgleda ovako:

 1. Italija (53/60; 8,833)
 2. Rumunjska (43/60; 7,167)
 3. Izrael (39/60; 6,5)
 4. Poljska (31/60; 5,167)
 5. Estonija (16/60; 2,667)

Ova se grupa najviše svidjela Bojanu (36 bodova), a najmanje Luni (21).

Pala je prva Zlatna lopta ove godine! Jedinstvenu priliku da jednoj pjesmi daje 11 bodova iskoristila je Andrea, koja je tih 11 bodova dala talijanskoj pjesmi.

Najčešće korištene riječi u ovom nastavku vezane su za ciklus filmova o Jamesu Bonu i pjesmu Cherry Red. Iako favorit većine eurovizijskih fanova, Roxen ju je na nacionalnom izboru izvela dosta… Mlako.

Kako je istaknuto u Luninom komentaru, jedan od autora ovogodišnje izraelske pjesme je Doron Medalie, koji je imao pjesmu na ovogodišnjem hrvatskom izboru za Eurosong Dora! Riječ je o pjesmi You Will Never Break My Heart, koju je izvela Indira, te osvojila visoko treće mjesto.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
13
PODIJELI ČLANAK

Rasprava28

 1. Blink — 11. travnja 2020. u 20:09

  Estonija : 9/10 .iznenađuje me koliko se pjesma nesviđa fanovima ESC-aMeni je baš legla,i ima melodiju koja ostaje u uhu ,Ne znam nemamo svi iste uši ,jeli.
  Italija : 10/10 Čisto savršenstvo ,talijanska kancona,zapravo prva takva otkad se Italija vratila na ESC 2011 god i eto,računao sam biti će opet glavni favorit za pobjedu.Šteta pjesme za ESC a ovako imamo pjesmu za slušati.
  Izrael : 5/10 Zlatna sredina ,slažem se usporedba za Stelom Mwangi Habba habba samo Eden ipak je malo karizmatičinija i simpatičnija.Nisam siguran da bi prošla u finale,možda negdje na granici
  Poljka : 6/10 :Balada koja je već isfurana priča,iako pjevačica pjeva odlično i jako je lijepa.
  Rumunjska : 8/10 Neloše,porasla mi je od starta iako Naslov mi je tako bezveze

 2. LoveWave — 11. travnja 2020. u 19:59

  ESTONIJA – ruku na srce, ovogodišnji Esti je baš bio loš. Imali su Estonci par korektnih izbora uključujući i ovaj, ali… pjesma je dosta dated, predvidljiva i s vremenom postane naporna. Iako mi je u početku bila rubna finalistica, What love is mi je sada negdje po bottomu. Da je eurosonga bilo, teško bi ovo upalo u finale. 3/10
  ITALIJA – jako dobra i kvalitetna balada i svakako jedna od najboljih ove godine. Slušajući ovu pjesmu, lako odlutam negdje drugo, a to svi volimo. Jedini minus ide zbog toga što mi je pjesma s vremenom dosadila u odnosu na druge ovogodišnje pjesme. Iako teskt nema veze sa situacijom u Italiji mislim da bi ove godine, obzirom na sve, Talijani ponovno bili u vrhu. 8/10
  IZRAEL – Što reći za moj ovogodišnji guilty pleasure. Zabavno, zarazno, zanimljivo… Pjesma baš tjera na ples, a energija koju Eden donosi na pozornicu je vanserijska. Iako mi osobno ne smeta, ali ipak minus jer pjesma u refernu nije upečatljivija tj. dobijem dojam kao da počne druga pjesma. Stoga 10ku ostavljam za one pjesme koje to zaslužuju, a za Eden ide 9/10.
  RUMUNJSKA – vidim da dosta ljudi žali za Cherry red koja mogla vrlo lako pobijediti u Rotterdamu. Ja također spadam u tu skupinu i smatram da Alcohol you nije dovoljno jaka i upečatljiva. Iako je pjesma zaista kvalitetna i zanimljiva te ima svoju priču, mene nije toliko uspjehla osvojiti da mi bude na vrhu u kraju sezone. 8/10
  POLJSKA – predvidljiva i pomalo dosadnjivaka balada. Ovo je jedna od pjesama za koju sam se trudio da mi se svidi, ali nikako. Najpozitivnija stvar i veliki plus ide za Alicijin vokal. Doista mislim da pjevanjem “spašava” pjesmu i izvlači maksimum iz nje. 4/10

 3. Niko bitan — 11. travnja 2020. u 19:42

  Estonija: Dosadno, outdated I već viđeno. Spasava ih to što je pevač lep i dobar vokal.
  Italija: Na početku mu je ova pesma bila dosadna i ispod proseka Italije, ali kada sam preveo tekst i video kako Italijani pevaju ovu pesmu sa prozora u izolaciji, nešto me je pogodilo. Veliki grower za mene i zao mi je što je nećemo čuti na Evrovizijskoj bini u Maju! ?
  Izrael: Jedan od mojih favorita! Iako mi se više Rakata ova miyje bila drugi favorit! Sviđa mi se Afrički elementi! To ne viđamo često na Eurosongu! Sreća pa se Eden vraća sledeće godine sa nadam se isto jakom pesmom!
  Poljska: Odličan vokal potrošen na osrednju pesmu. A i nema glasanja za sopstvenu državu kao na Dečijem Eurosongu da spasi Poljake ove godine. ? Želim Poljskoj da je interno izabere Alicju za sledeću godinu i da joj daju pesmu dostojnu njenog glasa!
  Rumunija: Ne razumem hype. Cherry Red je bila mnogo bolja!

 4. Diavolo — 11. travnja 2020. u 18:26

  @wannabe @khaleesionfire Daaa… baš je impactful … da ti se stegne oko srca 🙂

 5. LadyOfValyria — 11. travnja 2020. u 17:49

  @wannabe predivno ❤ Lijepo je vidjeti ujedinjene ljude u ovakvoj krizi ??

 6. escmusic — 11. travnja 2020. u 17:08

  Jako loš nastavak, nitko mi se ne sviđa od ovdje.
  Estonija – refren je okej, ali ostalo mlako. Pjevač je zgodan i dobrog vokala, ali to je to. 3/5
  Izrael – ovdje kao da je nabacano više pjesama. Nigdje veze. Refren mi užasno baca na neku pjesmu, ali mi je najbolji dio pjesme. 3/5
  Italija – lijepa balada. 4/5
  Rumunjska – ništa specijalno, ne volim pjesmu nekako. 3/5
  Poljska – čisti prosjek. 3/5
  Nadam se boljem nastavku idući puta.

 7. HideoutSupremacy — 11. travnja 2020. u 17:05

  I da, malo pogled na italiju–
  Evo ljudi u izolaciji pjevaju Fai rumore
  https://www.instagram.com/p/B9sQc2kp6je/?igshid=1uaifxnpz38ao

 8. Diavolo — 11. travnja 2020. u 16:46

  ESTONIJA – Meni definitivno najgora pjesma ove godine. Cijela pjesma vrvi klišeima, od melodije, teksta, pa čak i načinom pjevanja/izvođenja. Doslovno mi se riga od tolikog cheesefesta. Prošle godine je imao jednu od konkurentnijih pjesama na Eesti Laulu, a ove godine, do zla Boga, jednu od najgorih. I kao takva uspije otići na Eurosong. Đizs. Ako ništa, siguran sam da se ne bi kvalificirala u finale, pa bi s te strane imao satisfakciju. Šteta što Estonci neće biti kažnjeni. Da dodjeljujem zlatnu kantu, sigurno bi ju ova pjesma dobila. Bez dileme. (0,5/10, ocjena 1, no. 41/41)

  ITALIJA – Melem za uši! Pogotovo kad sam si morao malo prije pustiti estonsku da se prisjetim o čem se radi. I izuzev toga pjesma mi je gotovo svaki dan na repeatu, pogotovo u ovo gluho doba pandemije. Nakon što je došla obavijest o otkazivanju Eurosonga, ova pjesma mi je bila ''lijek'' (uz još Švicarsku i Nizozemsku) za tmurno raspoloženje oko mene. Za Fai Rumore sam navijao još od same prve (ili druge) večeri Sanrema. Čim sam ju čuo znao sam da će mi biti favorit. Uvijek sam volio i uvijek ću voliti ovakve tipične klasično-moderne talijanske balade, odnosno kancone. Takve su kandidate imali i prošle godine u Ultimu koji mi je bio jedan od favorita, pa i na Eurosongu u Marcu Mengoniju, pa tako i ove godine u Diodatu. Uz njega su tu bili i Pinguini Tattici Nucleari, Rancore, Anastasio, Piero Pelu, etc. Šteta što se takav festival ovdje ne prati s malo više pažnje kao neki. No da se vratimo na samu pjesmu. Jako mi je žao što Diodato neće dobiti priliku ovu pjesmu predstaviti širem europskom auditoriju, ali se na kraju i ne brinem za njega i za ovu pjesmu. Naći će ona svoju publiku i ovako, zapravo već jest! Riječ je o jedno stvarno odličnoj emotivnoj baladi koja me odvuče u neki drugi svijet. Gotovo je transcendendatalna sa ovom predivnom melodijom i njegovim fenomenalnim vokalom (koji se možda i neće svima svidjeti. I prije mi je bila odlična i bila odmah iza Švice u poretku, ali nakon ovoga što se u Italiji događa mislim da bi Italija imala i pravu šansu za pobjedu. Prije svega ovoga sam očekivao neki Top10 rezultat, tipa sedmo mjesto kao i Mengoni, ali da se Eurosong održao nekako sam uvjeren da bi to bilo i top3, ako ne i sigurna pobjeda. Prvo jer te stvarno uvuče u tu neku, trenutno melankoličnu, svijetsku zbilju. A zatim i mimo toga jer je riječ o zaista jednoj divnoj, emotivnoj i ljubavnoj baladi sa odličnim tekstom i vokalom. Zaista mi je žao što ju nećemo čuti na velikoj pozornici jer ona to zaslužuje. (10/10, ocjena 5, no. 2/41)

  IZRAEL – Uh, kakav kontrast nakon Italije. Prema izraelskoj pjesmi sam u početku bio malo ravnodušan, tj. u trenutku njene objave i pobjede. No, svakim novim slušanjem mi je sve više ulazila u uho. Valjda mi je taj miks četiri jezika u jednoj pjesmi napokon sjeo u uho. Koliko je tekstualno messy tako je i melodijski, ali mi se to sad čak i sviđa. Melodijski me malo podsjeća na pjesmu ''Under the Sea'' iz crtića ''Mala sirena''. Odmah si u glavi stvorim sliku Sebastiana xd. Onda onaj melodijski dio pred kraj (oko 2:40) me podsjeća na neke etno elemente iz armenske pjesme s Eurovizije 2009. A ne treba zaboravit niti neke melodijske dijelove sa afričkim i blisko istočnim utjecajima. Jedan od minusa (iako to može biti i jedan od pluseva) je taj što mi ona na pozornici izgleda pomalo infatilno. To je možda i razumljivo s obzirom na njene godine, ali sam uvjerenja da bi mi se cijeli paket više svidio ako bi na njenom mjestu bio neko sa više attitudea. Ali i ne mora biti, tko zna. (9/10, ocjena 4, no. 11/41)

  POLJSKA – Bio sam ravnodušan kad sam poljsku pjesmu prvi put slušao. Od tada mi se mišljenje o samoj nešto popravilo. Među masom ovogodišnjih balada ispostavilo se da je ova barem u ovom gornjem domu. Da, pokušava biti nova James Bond pjesma, ali barem mala ima izvrstan vokal. U nekim kratkim dijelovima me je melodijski podsjetila na Maju Keuc i njenu pjesmu ''No One'' iz 2011. godine. Sve u svemu, okej. (8/10, ocjena 3, no. 20/41)

  RUMUNJSKA – Eh, kako počet s opisom ove pjesme. Dugo i dugo sam mislio da mi nitko neće Rumunjsku skinuti s trona ovogodišnjeg Eurosonga, ali je to još bilo u vrijeme pred njihovo nacionalno finale. A onda je uslijedio onaj krš s live izvedbom Cherry Red. Ta pjesma mi je bila najbolja, ali mi je i Alcohol You bila odma tu za njenim vratom. Zapravo mi je i bilo svejedno koja će odnijeti pobjedu. No, njena sabotaža Cherry Red me je nekako ohladila od nje kao izvođačice, ali i sam nastup (vokalno i atmosferom) na Alcohol You me nije oduševio, niti mi je ostavio isti utisak (i atmosferu) kao spot. Ako to uzmemo u obzir kao i činjenicu da su tu bile Italija, pa su izašle još i ostale pjesme kao Švicarska, etc., logično da mi je pala u poretku. No, ne toliko da skroz obezvrijedim trud i samu pjesmu. Volim ovako atmosferične pjesme sa inteligentno osmišljenim tekstom. Da nije bilo ovog navedenog, bila bi to čista desetka. Ovako … (9,5/10, ocjena 5, no. 5/41)

 9. eurovisiofanatico — 11. travnja 2020. u 16:20

  ESTONIJA-treba pisati ništa posebno ,Lapsus,a događa se.

 10. eurovisiofanatico — 11. travnja 2020. u 15:59

  ESTONIJA-pjesma koja bi prošla prije 15-ak godina,nešta specijalno,ravna,nedorečena OCJENA:3/10
  ITALIJA-trebalo mi je neko vrijeme da pjesma sjedne,mislim da bi išli u top 10,vrlo lijepa,odmjerena balada,ipak talijani znaju šta treba na eurosong. OCJENA:7/10
  IZRAEL-meni jedna od najgorih pjesama,ima svega u sebi,pokušaj ukomponiranja sve u jedno,nimalo mi se ne sviđa OCJENA:2/10
  POLJSKA-malo podcjenjena ove godine,ima taj neki mistični efekt,dopala mi se definitivno. OCJENA:7/10
  RUMUNJSKA-mnogi su htjeli cherry red,meni osobno jedna nota Alcohol you je bolja od te druge pjesma,fenomenalna pjesma,njezin glas je odličan,nadam se iduće godine nečemu dobrom kao i ove godine OCJENA:10/10

 11. ESC fan — 11. travnja 2020. u 15:51

  Poljska
  Ne sviđa mi se. Pjesma jeste kvalitetna, ali mi je nekako naporna, pjesma ne ostavlja nikakav utisak na mene.

  Rumunija
  Ja nikada u sustini nisam imao lose misljenje o ovoj pjesmi. Pjesma je lijepa, a Roxen je isto odlična. Ovo je meni mnooogo bolje od precijenjene bugarske pjesme i radije bih htio da je ta pjesma imala "tretman" kakav je imala Tears Getting Sobber. Nije mi bas bila favorit, ali smatram da bi TOP 10 bio zaslužen.

 12. LadyOfValyria — 11. travnja 2020. u 15:51

  ESTONIJA: pjesma je blagom riječju smor, jedna od najdosadnijih balada ove godine. Definitivno NQ. Ocjena:2/10
  ITALIJA: jedna močna i jaka balada koja pomalo podsjeća na stare talijanske kancone. Moj osobni top10. Ocjena:9/10
  IZRAEL: ok pjesmica, ali nije nešto što me je oborilo s nogu. Ocjena:7/10
  POLJSKA: odlična vokalistica, ali pjesma joj nije tako dobra. Njezin vokal zaslužuje puno bolje. Ocjena: 5/10
  RUMUNJSKA: jedna od boljih u ovogodišnjoj konkurenciji, nemam puno za nadodati. Ocjena:10/10

 13. ESC fan — 11. travnja 2020. u 15:46

  Izrael
  Izrael je imao fantastičan nacionalni izbor sa odličnim pjesmama. U pocetku mi je pjesma Roots bila favorit, dok mi je pred sami show Feker Libi postala gl. favorit, a razlog najvise lezi u tom arapskom dijelu koji me je bio odusevio. Međutim, mislim da pjesmi ipak fali nešto da bi bila pobjednicka. Jako mi je drago što Eden i sljedece godine ide na (nadajmo se) Eurosong 2021. Bas me interesuje hoce li ici sa baladom ili nekom brzom pjesmom. Siguran sam da ce to biti bas bas dobro u svakom slucaju. 😉

 14. HideoutSupremacy — 11. travnja 2020. u 15:40

  I tek sam sada skužio da sam The Dreamu i Empires dao istu ocjenu. Pa ima smisla tbh.

 15. ESC fan — 11. travnja 2020. u 15:40

  Italija
  Ja sam onaj evrovizijski fan ove godine kojem misljenje varira iz dana u dan. U pocetku sam bio iznimno ljut sto nije pobijedio Francesco. Kasnije mi se ova pjesma dosta pocela sviđati, pa mi je jedno vrijeme bila na prvom mjestu, a onda mi je opet pala. Nije mi to to. Refren je jako dobar, ali strofe su dosadne. U nekim trenucima mi je pjesma i malo naporna. Mislim da ni ove godine Italija nije uspjela da mi se konacno bas svidi. U pocetku sam mislio da bi ovo moglo odnijeti pobjedu, ali se bojim da na kraju Italija ne bi bila ni u TOP 10. Iskreno meni se ovo više sviđa nego Soldi. Ne bih se bunio da je ova pjesma pobijedila, ali nije me odusevila. Ocjena je (4)

 16. ESC fan — 11. travnja 2020. u 15:32

  Estonija
  Meni je ova pjesma sasvim okej. Da, bilo je boljih pjesama, ali mislim da ovo stvarno nije toliko lose. Doduse Pretty Little Liar je mnogo bolja od ove pjesme. Strofe su mi odlicne, problem je refren koji nekako zvuci "isfucano" i milion puta koristeno. Zbog harmonije i glasa sam dao (4) mada realno pjesma je za (3)

 17. HideoutSupremacy — 11. travnja 2020. u 15:27

  Estonija- Nisam od davnih dana čuo tako dosadnu i napornu pjesmu. A da ne kažem kako mi je urnebesno da se ovo našlo na eurosongu. Srećom pa su se izvukli od 18. Mjesta u polufinalu. 2/10( 39. Mjesto)
  Italija- Ovo je toliko predivna, dirljiva balada kod koje me prolaze trnci svaki put kad ju čujem. Talijani su izgledno jedini narod koji nikad nije razočarao s pjesmama na eurosongu. Europo, molim vas dajte im već taj trofej. 10/10(5. Mjesto)
  Izrael- Zvuči kao bop i onda dođe refren i samo si prigrizem jezik. Simpatično je ovo, Eden ju pjeva sjajno, ali u globalu nije nešto što mi ostaje u sjećanju. Ali okej je pjesma, dont get me wrong. 7/10(20. Mjesto)
  Poljska- obožavam bondovske pjesme, ali ovo je toliko isforsirano i dosadno da se uistinu zapitam "tko joj je dao ovo ". Ipak hvala im na onoj zadnjoj noti koja ipak spašava ovu pjesmu. Prosjek. 5/10(30. Mjesto)
  Rumunjska- Monumentalna pjesma, odlične produkcije, ali nije me osvojila. Dapače jako rijetko ju slušam svojevoljno( valjda jer mi je Tears Getting Sober superiornija), al ne želim ju toliko kritizirati jer mi se ipak nalazi u topu 15, ali i dalje ne kužim toliki hype. 8/10( 14. Mjesto)

 18. Chandler — 11. travnja 2020. u 15:24

  Estonija- katastrofa nad katastrofama. Moja zlatna kanta. 0/10
  Italija – opet nista novo od Italijana. Za promenu bih voleo da vidim neku zensku izvodjacicu sledece godine. Ako nista bar nije nabrajalica. 6/10
  Izrael – ne znam za vas, ali meni se ovo dopalo. Eden mi je beskrajno simpaticna da mi je drago sto ide sledece godine. Ko zna mozda pesma bude jos bolja. 8/10
  Poljska – i ovde nista novo, ali slusljivo i pristojno. Kraj me je kupio, nekako mi je najupecatljiviji deo. 7/10
  Rumunija – taman Rumuni posalju pesmu koja mi se istinski svidja nakon odvratnih jodelara i dosadnih pesama iz prehodne dve godine kad ono ESC otkazan. Meni se ovo jako dopada, cura mi je jako simpaticna i drago mi je sto je i ona dobila priliku za 2021. Nadam se istoj dobroj pesmi, a ovaj put dajem zlatnu loptu za Rumuniju. 11/10

 19. SwedenEurovisionFan — 11. travnja 2020. u 15:13

  Kratak rezime:
  5. Rumunjska (ocjena 5) ?
  8. Poljska (ocjena 4) ?
  9. Estonija (ocjena 4) ?
  22. Italija (ocjena 3) ?
  30. Izrael (ocjena 2) ?
  Također, pohvale za Sanjin komentar za Poljsku ?

 20. SwedenEurovisionFan — 11. travnja 2020. u 15:09

  Čak tri pjesme iz mog Top10 u ovom nastavku! 😀
  Estonija – Pjesma krene na način da nisam bio zainteresiran za nju, no kad dođe refren i ona ''igra svijetlom'' postane puno bolja i kompetitivnija. Doduše, dosta se i ponavlja, ali meni se sviđa iako je lošija od lanjske ''Storm'' i Victora Cronea. Vokal je odličan, jedan od najboljih muških vokala na ovogodišnjem Eurosongu, tekst je predivan, ali finale bi bilo vrlo upitno.
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 9/41.
  Italija – Nakon prošlogodišnjeg ekstrema, Talijani se vraćaju svojim originalnim stvarima – baladama. Umirujuća pjesma sa snažnim vokalnim sposobnostima Diodata, no dojma sam da je previše ''ravna'' i ne vodi nikuda. Nikako ne vjerujem da bi završila u Top5 ili na samom tronu, ali lijeva strana tablice – da.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 22/41.
  Izrael – Previše šarenih boja, nisam siguran je li ovo Afrika ili Eurosong? Usporedio bih pjesmu s ''Haba Haba'' iz Norveške i rekao da je Stella imala puno bolju i pjesmu i nastup, a svejedno je završila u Bottom3 svog polufinala. Nisam nimalo oduševljen ovim etno dance nastupom, produkcija 0 bodova, tekst nabacan ''zbrda zdola'', a korištenje previše jezika nimalo mi se ne sviđa. Najbolji dio pjesme je engleski refren, a sama pjesma je dosta naporna. Ako bi kojim slučajem izborila finale, u njemu bi bila pri samom dnu.
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 30/41.
  Poljska – U nizu balada ove godine, ova podsjeća na neke već otpjevane prethodnih godina. Tako me ''Empires'' podsjeća na miks ''Rise Like A Phoenix'' od Conchite i ''Flashlight'' od Kasie Mos. Alicja ima fenomenalan, vanserijski vokal, ali pjesmi kao da nešto nedostaje da ju podigne na viši nivo, još neki key change. Trebala je ući u finale na račun žirija i dijaspore, ali tamo bi joj bila zagarantirana desna strana tablice. Čitavši ovaj komentar teško bi se moglo pomisliti da mi je u Top10, ali eto, toliko je godina loša.
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 8/41.
  Rumunjska – Sve pohvale za odličnu vokalnu interpretaciju Roxen i sjajnu LED koreografiju, još bi bilo bolje vidjeti kako bi ju unaprijedila za Rotterdam. Osjeti se Billie Eilish u njezinom izvođenju, a jedini problem predstavlja mi to što se nijedan dio pjesme posebno ne ističe. Sviđa mi se ta igra riječi s naslovom pjesme. Vidio sam ovo visoko u finalu, potencijalno i u Top5.
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 5/41.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!