#rnesc2020: "Running" ili "Lose Control"? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2020: “Running” ili “Lose Control”?

  10 min za čitanje   25 komentara

Negdje u ovo doba prošle godine eurovizijski svijet je dobivao slike o konačnom izgledu pozornice Eurosonga 2019. i testiranjima svih mogućnosti. Iako Eurosonga ove godine nema, mi i dalje ocjenjujemo pjesme koje su se trebale natjecati na natjecanju, a kako smo ocijenili ovih pet zemalja, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


BELGIJA

Andrea: Evo, ne znam. Pjesma je kvalitetna, ali smatram da se ne bi proslavila na Eurosongu. Također, dodala bih da je možda pomalo i repetitivna i da do kraja postaje zamorna. Glas vokalistice je za svaku pohvalu, baš je nekako umirujući.

Ocjena: 6/10

Bartol: Release me je pjesma koja bi mi se po svim dosadašnjim parametrima trebala sviđati pa ipak imam problem s njom. A problem je taj da je dozlaboga dosadna nakon prve minute. Loše je statična, i baš se ništa ne ističe, kao da je na konstantnom loopu. Pjevačica pak ima karizmu loše amaterske glumice koja se za prijemni na akademiju priprema s Nininim monologom iz Galeba ali konstantno ima jednu te istu emociju.

Ocjena: 4/10

Bojan: Žao mi je što ću ovo napisati, ali ovo je pjesma za popunjavanje programa. Mislim utopila bi se i ostala u polufinalu. Nije loša uopće, samo se bojim da običan gledatelj ne bi glasao za ovu pjesmu, tj. da bi zaboravio na njeno postojanje. Više sreće s pjesmom im želim sljedeće godine.

Ocjena: 4/10

Luna: U kategoriji bondovskih pjesama koje imamo ove godine, ova spada u kategoriju kao Skyfall – svevremenski. Jest da je dobrih dijelom jednolična (što je moja najveća zamjerka), no nije kao Poljska da me tjera da iste sekunde ugasim karticu u Chromeu s pjesmom.

Ocjena: 8/10

Marija: Zadnja belgijska pjesma koja mi se svidjela bila je City Lights još tamo 2017. godine. Nadala sam se da će se to promijeniti ove godine, no, nažalost, to se nije dogodilo. Relase me nije pjesma po mom ukusu, „preravna“ mi je i nema ničeg pamtljivog. Savršena je za neki James Bond film, ali za Eurosong ipak treba pripremiti nešto zanimljivije.

Ocjena: 3/10

Sanja: Ovo bi po nekom priručniku “Kakva glazba se inače sviđa Sanji” trebalo biti uvršteno u jednom poglavlju – no, ova pjesma to ipak nije. Lijepo krene, no od refrena mi postane neizdrživo naporna za slušanje. Repetitivnost i njezin glas koji ne utihne kroz cijelu pjesmu, da malo čujemo i instrumental. Ne mogu, baš mi izaziva glavobolju.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 29/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,833

anketa 1473

Belgija 2020.

Ukupno glasova: 129

 • Ne sviđa mi se (2) [42 / 33%]
 • OK je (3) [34 / 26%]
 • Jako mi se sviđa (5) [26 / 20%]
 • Dobra je (4) [15 / 12%]
 • Užasna je (1) [12 / 9%]

CIPAR

Andrea: Ne znam. Previše me podsjeća na Meduzinu pjesmu. Sandro je bio govorio da na Eurosong ide s baladom, ali izgleda da se predomislio i da je u zadnji trenutak napravio novu pjesmu, koja zaista zvuči kao da je sklepana u zadnji trenutak.  Pjesmu nisam imala želju preslušavati kasnije.

Ocjena: 4/10

Bartol: Za razliku od nekih, Cipar je stvarno izabrao dobru pjesmu za poslati na otkazani Eurosong. Ova pjesma mi je naprosto nepodnošljiva, i iskreno mislim da bi u Rotterdamu lagano otpala u polufinalu. Ako se vrati za Cipar, nadam se da će dobiti pjesmu kojom će se moći dostojnije predstaviti. Loš, gori, Running.

Ocjena: 1/10

Bojan: Iako bi ovo trebala biti neka brža pjesma, mene ne tjera na ples, ali me zato tjera da bježim od nje kao zeko što bježi od svakog šuma u šumi. Nakon uspješnih prethodnica, mislim da ovo ne bi bila ciparska eurovizijska godina. Više sreće sljedeće godine s pjesmom.

Ocjena: 3/10

Luna: Pa dobro da je Referentna grupa poništila sve pjesme jer bi se Cipru smiješilo prvo ispadanje u polufinalu nakon o-ho-ho vremena. Neću ni spominjati kako je ovo doslovce kopipejstana verzija Lose Control i da bi svi autori trebali dobiti na kućnu adresu tužbu za plagiranje.

Ocjena: 1/10

Marija: Još jedno razočaranje ove godine. Running je još jedna pjesma koja nije po mome ukusu. Zaboravljiva mi je, nema wow efekt kojim bi me oduševila. Refren mi je razočaravajuć i previše puta se ponavlja fraza keep on running što mi se nikako ne sviđa. Sumnjam da bi Cipar s ovom pjesmom sudjelovao u finalu i nadam se da za iduću godinu spremaju nešto bolje.

Ocjena: 3/10

Sanja: Uh, kakva besramna kopija ove pjesme: Meduza, Becky Hill, Goodboys – Lose Control. Ovo mi je diskreditiralo pjesmu u startu i uopće je nemam volje slušati. Osim toga, zvuči mi dosta generično i ravno, Sandro uopće nije došao do izražaja, samo se utopio u tu pjesmu.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 16/60

PROSJEČNA OCJENA: 2,667

anketa 1474

Cipar 2020.

Ukupno glasova: 125

 • Ne sviđa mi se (2) [49 / 39%]
 • OK je (3) [32 / 26%]
 • Užasna je (1) [23 / 18%]
 • Jako mi se sviđa (5) [11 / 9%]
 • Dobra je (4) [10 / 8%]

ČEŠKA

Andrea: Meni se prva verzija ove pjesme najviše sviđala,  a ovo što nam je Benny servirao u konačnici jednostavno nije za mene. Česi su imali jako dobar izbor ove godine, aku6su izabrali možda najlošiju pjesmu.  Nadam se da će u 2021 biti pametniji.

Ocjena: 5/10

Bartol: Već smo apsolvirali da češke pjesme treba ocjenjivati nakon nastupa na Vidbiru, međutim u zadnje tri godine ova pjesma mi je ipak najgora. Ovaj stil pjesama i inače ne slušam tako da nemam neko preveliko mišljenje o ovome… Prosjek prosjeka.

Ocjena: 5/10

Bojan: Kad sam je prvi put čuo nije mi se svidjela, ali kako to biva s češkim pjesmama kod mene, nakon ukrajinskog Vidbira i njihovog nastupa tamo – promijenim mišljenje. Stvarno mi je taj nastup bio dobar. Sad slušam najnoviju verziju i nekako mi je mlaka. Možda bi on uživo prenio tu energiju, tko zna. Ovako ostaje mi nastup iz Kijeva.

Ocjena: 6/10

Luna: Nije moj đir, no nije da ću ugasiti što prije moguće (srdačan pozdrav Atheni). Štoviše, ovo mi je neka vrsta feel good pjesme, zbog čega mi je pomalo žao što ju nećemo čuti na pozornici u Rotterdamu.

Ocjena: 8/10

Marija: Češka pjesma ove godine jako iskače svojim afričkim i latino zvukom. Po broju objavljenih revampa vidi se da se Benny trudio kako bi ju sve više poboljšao, ali mene nije uspio osvojiti. Pjesma mi nema ništa čime bi me zadivila i ostavila bez teksta. Nekako mi je „preravna“ i ne izaziva nikakvu emociju u meni. Svaka čast na trudu, ali kod mene ovo ipak ne prolazi.

Ocjena: 4/10

Sanja: Još jedna pjesma koja me raspleše i raspjeva. Ovi afrički ritmovi su mi odlični, a Benny mi je jako zanimljiv kao izvođač. Nastup na Vidbiru je rasturio, vjerujem da bi to u Rotterdamu bilo još bolje.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 36/60

PROSJEČNA OCJENA: 6,0

anketa 1475

Češka 2020.

Ukupno glasova: 124

 • OK je (3) [39 / 31%]
 • Ne sviđa mi se (2) [27 / 22%]
 • Užasna je (1) [25 / 20%]
 • Dobra je (4) [23 / 19%]
 • Jako mi se sviđa (5) [10 / 8%]

PORTUGAL

Andrea: Meni je ovo jako lijepo, iako znam da bi na Eurosongu bilo neshvaćeno. Mnogi će reći da je pjesma dosadna i nepamtljiva, ali meni je baš nekako sjela. Dotaknula me je.

Ocjena: 8/10

Bartol: Nakon prošlogodišnjeg…. izleta…. Portugal se vraća onome što najbolje zna – pogoditi u dušu.  Kao i 2018. i 2017., njihov minimalizam je kod mene postigao maksimalni učinak. Iznimno mi je žao da ovo nećemo gledati u Rotterdamu, iako znam da bi se vjerojatno izvela samo jednom. Tekst je savršenstvo.

Ocjena: 9/10

Bojan: Po prvi put od kako pratim Eurosong se dogodilo da mi se svidi jedna portugalska eurovizijska balada. Jako lijepa interpretacija, njen glas, muzika i osjeti se emocija koju prenosi i koja nije lažna. Baš uživanje u tri minute koliko traje pjesma. Za ovu mi je baš žao što nećemo imati live eurovizijsku verziju. Baš lijepo nešto.

Ocjena: 10/10

Luna: Ništa specijalno, zaboravila sam da pjesma postoji čim je završila.

Ocjena: 3/10

Marija: Ono što osobito cijenim kod Portugala jest da je i ove godine izabrana pjesma na njihovom materinjem jeziku. Zaista je lijepo slušati portugalski jezik u pjesmama. Međutim, rekla bih da je to i jedino što mi se sviđa kod portugalskog izbora. Općenito, ova pjesma mi ne leži zbog toga što je monotona, dosadna i zaboravljiva, a i vokalna izvedba u finalu portugalskog izbora mogla je biti bolja.

Ocjena: 2/10

Sanja: Ovu pjesmu slušam svakodnevno! Jako me opušta i umiruje, baš mi paše ta jednostavnost. Portugalski jezik mi je predivan, kao i stihovi ove pjesme. Nastup s FDC mi nije nešto sjajan, bekovi i pratnja na klaviru zvuče nekako čudno. No, studijskoj verziji se stalno vraćam i neopisivo mi je žao što smo se od Elise oprostili za nagodinu. No, drago mi je da sam je otkrila i njezin rad svakako nastavljam pratiti.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 42/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,0

anketa 1476

Portugal 2020.

Ukupno glasova: 125

 • Ne sviđa mi se (2) [34 / 27%]
 • OK je (3) [33 / 26%]
 • Užasna je (1) [21 / 17%]
 • Jako mi se sviđa (5) [21 / 17%]
 • Dobra je (4) [16 / 13%]

UKRAJINA

Andrea: Meni je ovo super. Odličan spoj modernog i etna. Beat je dobar, kao i pjesma. Jedino što ne valja je scenski nastup. Pjevačica nema nimalo karizme i izgleda kao da na licu nema nikakve emocije. Osim toga, nemam drugih zamjerki.

Ocjena: 9/10

Bartol: Sto puta bolja verzija prošlogodišnje Poljske, negdje sredinom sezone sam mislio da bi ovo čak i moglo pobijediti na Eurosongu. Došli su jači natjecatelji, ali ovaj banger je meni ostao izrazito drag. Ukrajinci nam ponovno serviraju kvalitetu i različitost.

Ocjena: 9/10

Bojan: Evo i mojih favorita. Kako je meni ovo dobra pjesma. Od glazbe, preko vokalne interpretacije, teksta do nastupa. Baš cijeli paket. Tako sam se radovao što će Europa imati prilike čuti ovu pjesmu. No, dobro. Dobili su drugu šansu i nadam se da će nešto dobro smisliti za sljedeću godinu.

Ocjena: 10/10

Luna: Zanimljivi spoj etna i moderne produkcije, no najveću draž pjesmi daje to što je u potpunosti otpjevana na ukrajinskom jeziku. Nije među mojim favoritima, ali ne bih ugasila escradio da se pojavi u eteru.

Ocjena: 7/10

Marija: Ono što mi se kod ukrajinske pjesme sviđa je to što ima etno elemente. Općenito, cijela melodija ove pjesme mi se jako sviđa, kao i činjenica da je na ukrajinskom jeziku. Međutim, glas pjevačice mi nikako ne sjeda, iritantan mi je pa mi i cijelu pjesmu čini pomalo neslušljivom.

Ocjena: 6/10

Sanja: Sviđa mi se ovaj elektro-folk! Staging im je fenomenalan, tu me ovogodišnji Vidbir općenito oduševio. Usput, Go_A su baš slušali upute iz Love, Love, Peace, Peace – imaju i DJ-a i bubnjeve.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 49/60

PROSJEČNA OCJENA: 8,167

anketa 1477

Ukrajina 2020.

Ukupno glasova: 144

 • Jako mi se sviđa (5) [67 / 47%]
 • Užasna je (1) [27 / 19%]
 • Dobra je (4) [22 / 15%]
 • OK je (3) [16 / 11%]
 • Ne sviđa mi se (2) [12 / 8%]

ZANIMLJIVOSTI

Nakon našeg ocjenjivanja, poredak sedme grupe izgleda ovako:

 1. Ukrajina (49/60; 8,167)
 2. Portugal (42/60; 7,0)
 3. Češka (36/60; 6,0)
 4. Belgija (29/60; 4,833)
 5. Cipar (16/60; 2,667)

Ova grupa nije bila po Marijinom (18) guštu, a najviše se svidjela Bojanu (33), koji je danas ujedno dao i dvije desetke (Portugal i Ukrajina).

Čak tri komentatorice istaknule su sličnost ciparske pjesme i pjesme Lose Control koju izvode Meduza, Becky HillGoodboys. Čujete li i vi sličnost, odgovorite u našoj anketi.

anketa 1478

Ima li sličnosti između "Running" i "Lose Control"?

Ukupno glasova: 95

 • Da [63 / 66%]
 • Ne [32 / 34%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
6
PODIJELI ČLANAK

Rasprava25

 1. Rafael — 21. travnja 2020. u 22:56

  Belgija – na prste jedne ruke (a možda imam i previše prstiju na jednoj ruci, 5) mogu nabrojati belgijske ESC pjesme koje mi se sviđaju. Release me nije jedna od njih, imam osjećaj kao da traje dva sata. Što se pjesma tiče, meni je Belgija među pet najgorih zemalja na Eurosongu. Ocjena 3
  Cipar – puno sam očekivano od Cipra, a dobio sam ništa. Ocjena 2
  Češka – ne mogu točno objasniti zašto, ali volim ovu pjesmu, nije među najboljima, ali je dobra. Ocjena 8
  Portugal – portugalski je divan i pjesma mi je čak ok, mislim da bi Portugal ostao u polifinalu i ove godine. Ocjena 5
  Ukrajina – predivno i upečatljivom, pohvale za ukrajinski jezik, otkako sam prvi puta čuo ovu pjesmu ne izlazi iz mog top 5. Ocjena 10

 2. Diavolo — 21. travnja 2020. u 21:40

  BELGIJA – U posljednjih par godina se, samo po sebi, nameće da za belgijsku pjesmu komentiram kako je kvalitetna i u tom nekom dark-melancholy moodu. Ništa drugačije nije niti ove godine. Prvi prvom slušanju sam bio zadovoljan, no kako je pjesma odmicala kraju i kad se nije dogodilo ništa u njoj, nekako sam ostao ravnodušan prema njoj. Ni iz drugog i trećeg slušanja mi se mišljenje nije promijenilo. Pjesma sama po sebi jest kvalitetna, ali u isti tren i dosadna, pa me nije niti dotaknula. A onda se mogu osloniti samo na tu kvalitetu i na izvođače. Oni mi se čine zanimljivim bendom, pa očekujem nešto bolje nagodinu. Sve u svemu, kad se sve zbroji, prosječno ok. (7/10, ocjena 3, no. 24/41)

  CIPAR – A što ovdje reći? Ja koji inače slušam EDM (house) glazbu mogu samo konstatirati da sam milijun puta čuo pjesme nalik ovoj, ali bi iste samo preskočio u širokom luku. Nit smrdi, nit miriše. Pogotovo ovaj beat-drop. Ravan je i ovo njegovo stenjanje uslijed istog je zbljuv, tako odbojno. Pjesma za pustit u nekom trgovačkom lancu gdje uopće ne obraćaš pažnju na playlistu. Mada sam možda i požurio s ovom izjavom jer se negdje čak puštaju i super pjesme koje nekad shazam. Za ovu ne bih ni pomislio izvaditi mobilni i pokušat saznat o kojoj je pjesmi riječ. Ni on mi pjevački ne odaje nešto spektakularno. Čisto ok. Doduše, ne znam bil dobro zvučao live. Ova vrsta glazbe za live izvedbu zahtjeva odlične vokale. (6/10, ocjena 2, no. 28/41)

  ČEŠKA – Benny zvani Revamp se baš trudio da ova pjesma ugleda finale, ali je u svakom pokušaju bio sve gori i gori. Što bi se reklo, ne možeš od gova*a napraviti pitu. Jednostavno je tako. Češka, koja je ove godine imala možda i najbolju konkurenciju na predizboru, izabere najgoru moguću pjesmu na istom. Česi su se možda i spasili putem ovog otkazivanja jer bi vjerojatno ostali u polufinalu i tako prekinuli odličan niz. Benny mi se, s druge strane, čini kao ok i simpa lik. Nadam se da neće napraviti istu grešku i dogodine. Koštalo ih je to što je Benny dosta popularan tamo. Žao mi je, al više sreće drugi put. (2/10, ocjena 1, no. 39/41)

  PORTUGAL – Meni osobno jedna divna i lagana balada. Lijepo počne. Čak mi i ne smeta toliko portugalski jezik, kojeg u nekim situacijama ne mogu podnijeti. Problem mi nastaje kako pjesma odmiče ka kraju. Sve mi se više i više čini repetitivnom (ali ne i dosadnom). Na njihovom izboru mi je bila u top2 zajedno s Barbarom Tinoco. Mišljenja sam da bi Barbara bolje prošla jer bi donijela nešto novo i poletno. No dobro. Simpa i ok pjevačica. Pjesma od nje ne zahtijeva neke prevelike vokalne akrobacije. Inače ne komentiram odjevnu kombinaciju, ali moram reći da mi malo odvraća pažnju od pjesme ovo što je obukla u finalu. Što se ne bi trebalo desiti. Kao cijeli paket mi je opet samo ok, prosječno, kao i neke druge balade ove godine. Tu negdje, zlatna sredina. (7/10, ocjena 3, no. 26/41)

  UKRAJINA – Meni je ovo super. Volim ovu kombinaciju tradicionalnog i modernog sa naglaskom na tradicionalno (zbog načina pjevanja). Odličan vokal, gotovo perfektan, bez zamjerke. Znam da će ih mnogi uspoređivati sa Poljakinjama (Tulia), no ja ne vidim toliku sličnost u samoj pjesmi, pa mi te usporedba niti ne stoji. To kao da ja uspoređujem i stavljam u isti kalup dva izvođača čiji su glasovi (ili način pjevanja) slični. Sama pojava vokalistice mi je fascinantan. Odaje mi neku mistiku, a ozbiljno lice tokom izvedbe mi je samo plus na pomalo mistični ugođaj pjesme. I like it. Drago mi je što su rapidno izabrani kao predstavnici za iduću godinu. Jedni od rijetkih koji drže do neke ljudske solidarnosti (pri tom brojim samo zemlje koje nisu interno birale). Vjerujem da će dogodine biti spremni, ali nikad neću prežaliti što ovo nećemo slušati na esc. Moram pohvaliti i light show tokom nastupa, pogotovo korištenu kombinaciju boja (rosso i nero). 🙂 (9/10, ocjena 4, no. 7/41)

 3. Arctic Monkey — 21. travnja 2020. u 21:10

  @escfan Pa to mislim Ukrajina… hahahahaha
  Nema vise komentarisanja na brzinu! Sve se odnosilo na Ukrajinu ne znam kako napisah Poljska. Vrv sam se prebacio u mozgu na sekund na proslogodisnju pesmu Poljske, nesto sam uporedjivao pa tako u brzini pogresio… ?

 4. ESC fan — 21. travnja 2020. u 20:43

  Portugal
  Dosadnjikavo, blago, slabasno. Ipak smatram da ovo nije nesto ne mogu slusati ili nesto sto mi je iritantno. Zapravo nemam nikakvo posebno misljenje o ovoj pjesmi. Fina pjesma i to je to. (3) Steta sto su oni iz Blasted Mechanism unistili onako dobru pjesmu onim groznim nastupom, ali ju svakako ne bi izveli na Eurosongu tako da je zal sto nisu pobijedili pointless.

  Ukrajina
  U pocetku jako iritantno, kasnije jako dobro. Ova pjesma je miljama ispred poljske pjesme od prošle godine, ovo bi lagano proslo u finale. Trebalo mi je malo vremena da prihvatim pjesmu. Sviđa mi se sto je na ukrajinskom i sto je miks modernog i starog, doduse malo isfurano na Eurosongu, ali okej. Ocjena (4)

 5. ESC fan — 21. travnja 2020. u 20:33

  Ceska
  Kada sam prvi put cuo ovu pjesmu dok je bila na nacionalnom izboru moj stav je bio "It's just no from me". Međutim pred samo nacilnalno finale sam bas htio tu pjesmu da pobijedi iako sam bio siguran da nece i na kraju je fakat ta pjesma pobijedila (Jedan od riiiiijetkih slucajeva kada je moj favorit nacionalnog izbora pobijedio ove godine). Ovo jos uvijek nije pjesma koju bih svojevoljno slusao, ali stvarno ne mislim da je pjesma toliko loša koliko svi fanovi kazu i mislim da bi isla jako visoko kod zirija. Ovo nije moj fazon, ali uvijek volim vidjeti ovakve pjesme na Eurosongu. Finalni revamp mi je okej, mozda mi se i vise sviđa nego originalna verzija. Ocjena (4)

 6. ESC fan — 21. travnja 2020. u 20:26

  Kipar
  Meni se ovo na prvo slusanje nije svidjelo, ali kasnije mi je postajalo sve bolje i bolje tako da mi je sada jedna od omiljenih pjesama ove godine. Ja nisam cuo ranije onu pjesmu pa mi i nije nesto kiparska pjesma odbojna zbog toga. Ono sto mi se sviđa kod ove pjesme je sto zvuci svevremenski, barem za mene. Bilo je ovakvih pjesama i 2011 godine (govorim u globalu, ne referiram se na Eurosong), a i danas zvuci moderno. Pjesma sa meni vjerovatno omiljenonm porukom. Posebno omiljeni dio mi je onaj "I'm tired of running from these demons".

 7. ESC fan — 21. travnja 2020. u 20:20

  Belgija – Belgija je ove godine isla na foru Portugala 2017, ali bezuspjesno. Pjesma ima jako dobar pocetak, ali kasnije postaje sve dosadnija kao sto su i ostali rekli. Ja sam nekako i ocekivao da Hooverphonics nece imati toliko dobru pjesma ZA EUROSONG, a tada su mi svi davali downvote na Wiwiblogs-u kada sam to napisao. Meni ni pjesma "Mad about you" nije nesto, jednostavno to nije moj fazon. Ocjena (3) . Hooverphonics molim vas pošaljite nesto kao "Romantic" jer sa takvom pjesmom imate sansu da uradite nesto dobro na Eurosongu. Moze i balada, ali nesto malo zanimljivije. 😉 Oni su sami rekli da mozda posalju upbeat pjesmu sljedece godine, vidjet cemo.

 8. Sekret — 21. travnja 2020. u 18:46

  BELGIJA-Pjesma je kvalitetna,opuštajuća, ali za Eurosong definitivno nije.Ocjena 3 i moje 27. mjesto
  CIPAR-Očekivao sam više od Sandra.Pjesma je već 100 puta viđena i sumnjam da bi Ciprani vidjeli finale ove godine.Ocjena 3 i moje 30. mjesto
  ČEŠKA-Najbolja verzija mi je bila ona prva.Ove sve ostale verzije su potpuno uništene lošim revampima.Imali su boljih izbora.Ocjena 2 i moje 37. mjesto
  PORTUGAL-Lijepa,umirujuća pjesma.Bila mi je jedna od favorita i drago mi je što je pobijedila.Plus k tome što je pjesma na portugalskom.Ocjena 3 i moje 24. mjesto
  UKRAJINA-Sviđa mi se instrumental u pjesmi.Drago mi je što promiču svoju kulturu na Esc-u i šteta što Solovey nećemo čuti u Rotterdamu.Pjesma je potpuno drugačija od ostalih na ovogodišnjem Esc-u i sigurno bi se istaknula.Ocjena 4 i moje 22. mjesto

 9. SwedenEurovisionFan — 21. travnja 2020. u 17:46

  @arcticmonkey-2 Kakva crna Poljska? ???

 10. Arctic Monkey — 21. travnja 2020. u 17:43

  11/41 CZECH REPUBLIC 7/10
  Sva sreca nije pesma ostala na prvom revampu. Mada sad je nebitno… Dosta slusljivo i ritmicno. Prvu verziju pesme jako volim i cesto sam je slusao, a on mi je super kao performer i lik.
  24. POLAND 3/10 Joooj ja sam ovo jedva jednom preslusao. Bila mi je neko vreme 34/41. Nikada ali nema te situacije da ja ovo poslusam vise puta. Postujem ja njen vokal i sve to ali pesma mi je neslusljiva i posto ne razumem jezik konstantno mi je ista, kao da 2 fraze vrti 3 minuta. Za poludeti… Inace muzika mi se cak svidela koliko se secam, zato i nije zavrsila nize.
  28/41 CYPRUS 2/10
  Toliko izlizano… Da sezona nije naglo prekinuta mozda bi bilo prilike da ga poslusam jos neki put, pa bi vrlo moguce malo napredovao kod mene.
  30. BELGIUM 2/10
  Piiih… Moglo bi se reci nesto pozitivno ali ono kad si ravnodusan skroz pa nemas volje… Najgore moguce osecanje.
  31. PORTUGAL 2/10
  aha zev zev, plus vokalno neupecatljivo i bzv…

 11. Chandler — 21. travnja 2020. u 16:58

  Kipar – pocne nekako a onda pocinje da se gubi kao u lavirintu. Pocinje da luta i tako luta i luta… 3/10
  Portugal – ne znam, meni je ovo kao njihova pesma iz 2015. skoro pa neprimetna. 3/10
  Ceska – nije ovo za mene, sori. 1/10
  Ukrajina – sa njima sam u svadji jer navijam za njihovo konacno ispadanje najvise zbog njihovih ispada. Sto se tice ove pesme, zbog glasa mi vuce na proslogodisnju Poljsku. Malo hocu, malo necu. 5/10
  Belgija – i ovde kao i kod Kipra klpocne nekako, i onda dodje kraj pesme koji postane dosadan i stvara utisak kao da pesma traje najmanje 5 minuta. Generalno nije losa, nadam se boljoj pesmi sledece godine. 6/10

 12. YeahYeahFire — 21. travnja 2020. u 16:55

  Belgija – pesma me jednostavno nije oduševila.Previše ponavljanja i nedovoljno doradjen koncept Ipak drago mi je što će dobiti drugu šansu jer mi se dopada upetnički dojam i vokal! Ocena 4/10
  Kipar – plagijat NEXT Ocena 3/10
  Češka Rep – poštujem Benov trud i posvećenost da se dopadne svima,ali ovo je samo bled prikaz afro kulture.WAP ili Barbora mnogo bolji izbor,kao i pesma Wanna be like i Dark Water Ocena 4/10
  Portugalija – lepo,ali za spavanje.Pesma realno nije takmičarske težine i ne vidim kako bi se istakla u god gde ima balada na izvoz. Ocena 2.5/10
  Ukrajina – obožavam!
  Od zvuka do prezentacije.Neopisivo mi je drago što ih gledamo i naredne god! Ocena: 9/10
  Moj današnji top 5
  1.Ukrajina 9/10
  2.Belgija 4/10
  3.Češka Rep 4/10
  4.Kipar 3/10
  5.Portugal 2.5/10

 13. LoveWave — 21. travnja 2020. u 16:51

  BELGIJA – pjesme koje Belgijci šalju posljednjih godina jako su kvalitetne, ali nisu za eurosong. To su pokazali i rezultati i ostanak u polufinalima. Teško će se ponoviti Blanche. Meni pjesma ni na prvu ni na desetu nije upalila. Jednostavno mi nije sjela, a pretpostavljam da je razlog što su mi dosadili sa sličnim žanrovima i pokušajima. Smatram da trebaju riskirati s nečim puno drugačijim i modernijim. 5/10
  CIPAR – bezveze. Mislio sam da će se ciparska delegacija malo više potruditi i puno sam više očekivao. Ne mogu pronaći ništa u ovoj pjesmi za što bih se zakačio i poželio je ponovno poslušati. Meni i studio verzija ove pjesme vokalno zvuči jako loše, a mogu misliti kako bi to bilo uživo. Ukoliko nastup ne bi bio na visokom nivou, Ciprani bi zasigurno ostali u pf. ove godine. A i tada bi bili upitni. 3/10
  ČEŠKA – definitvno najgora pjesma za mene ove godine. I ono malo što mi se sviđalo uništavali su revampima koji nisu imali veze s vezom i pjesma se jednostavno pogubila. Česi kao da su skužili da su ispustili puno bolje pjesme na nacionalnom izboru pa su pokušavali popraviti stvar. Na kraju su napravili još gore i srozali su pjesmu po temelju. Za mene je ovo blagi užas i moja ovogodišnja zlatna kanta ide za Češku. 0/10
  PORTUGAL – nisam niti očekivao da će Portugalci izabrati nešto drugo. Zapravo, ovo je bila jedna od boljih pjesama na njihovom nf. Ali kada sam usporedio ovaj izbor s ostatkom ovogodišnjih uzdanica shvatio sam da nije nešto što će biti visoko na mojoj top listi. Cijelo vrijeme dok slušam pjesmu čekam da me nešto ponese ili da mi atmosfera približi emociju, ali to se ne dogodi. Plus za Elisin vokal. 2/10
  UKRAJINA – jedna od onih pjesama kod koje doživim hype na početku, ali on s vremenom nestane. Dakako, najbolja pjesma u ovoj skupini i zasluženo prva po urednicima. Na eurosongu je uvijek poželjno imati dašak etno glazbe, kulture i tradicije što jako cijenim i volim. Ukrajina nam je to predstavila na dosta zanimljiv način iako se moglo dobiti više boljim nastupom. Glavna pjevačica mi na momente vokalno kvari pjesmu i jako mi je čudna i antipatična. 7/10

 14. Niko bitan — 21. travnja 2020. u 16:32

  Belgija:Nisam jedini ESC fan godine kojeg je Belgija ove godine razočarala. Nakon sjajne Sennek, Blanche i Elliot (čije pesme ja lično nisam fan, ali sam razumemo hype), koji shvatljivo nisu prošli u finale zbog lošeg staging-a, ovo je veoma razočaravajuce. Velika su očekivanja bila za Hooverphonic, očekivala se neka vesela pesma, a u stvari smo dobili dosta ravnu i repetativnu baladu. Prolazak u finale bi im bilo pod znakom pitanja, jer su težem polufinalu, pesme se ne ističe a, ni Belgijanci nemaju dobar track record sa staging-om ovih zadnjih par godina. Sreća pa su primili kritike pa sledeće godine planiraju da pošalju nešto up beat.

  Kipar: Još jedna država koja me je razočarala ove godine. Ovo je još više generic of Fuega I Replay. Jeste mali grower, ali ga ne očekujem u mom ovogodišnjem Top 10.

  Češka: Samo ću postaviti ovaj meme:
  Češka: Ima jedan od najjačih Nacionalnih finala ove godine.
  Isto Češka: Bukvalno izabere najgoru pesmu u tom finalu.

  Portugal: Dosadno. To je sve što osećam kada čujem ovo. Bukvalno nema ničega što bi me nateralo da ovo poslušam iz dosade a, kamoli da glasam za nju. ?

  Ukrajina: Ova mi je omiljena u ovoj grupi! Sviđa mi se kombinacija modernog i tradicionlnog! A i lepo je konačno ponovo čuti Ukrajinski na Eurosongu! (Dečiji ESC se ne važi!)
  Znam da mnogo ljudi ima problem sa pevačicinim pevanja, pronalaze ga iritantnim i tako činuci pesmu ne slušivom. Ali ja nisam jedan od njih! Skroz nasuprot, ja sam jedan od onih kojem u opšte ne smeta! ? Jer kao što rekoh, volim tu kombinaciju tradiconalnog u pesmi! Bolja verzija Poljske prošle godine!

 15. SwedenEurovisionFan — 21. travnja 2020. u 15:56

  @wannabe Spomenuo sam i ja i polovica uredništva koje je komentiralo ciparsku pjesmu 😉

 16. Štefica Judita Tanner — 21. travnja 2020. u 15:39

  @wannabe gledala sam prezentaciju te pjesme i u chatu su svi spominjali tu Meduzu. Očito je Panik Records sve komentare vezano za ovo brisao. Šteta što Luna ne želi pokazati rezultate ove ankete.

 17. loreeneuphoria — 21. travnja 2020. u 15:17

  BELGIJA-pjesma meni ne ide nigdje.Jako je dobro ukomponirana i sve,dobri glasovi,ali finale po meni ne bi vrlo vjerojatno vidjeli. Ocjena:6/10
  CIPAR-mene ne zanima,ali ja volim ovu pjesmu??.Jako mi se sviđa žanr,njegov glas je dobar,ipak je nešto lošija pjesma od prethodne 2 godine.Moram se ipak složiti da je vrlo diskutabilno bi li ovo vidjelo finale. Ocjena:7/10
  ČEŠKA-OK,poštujem različite tipove pjesme i orginalnost,ali revampirati 3 puta pjesmu znači da očito ni oni nisu vjerovali u nju.Od svog tog revampiranja već mi se ni nije više dalo slušat pjesmu pa sam je izbrisao.Finale-vrlo vjerojatno NE. Ocjena:3/10
  PORTUGAL-još jedna portugalska pjesma koja me tjera da izvršim suicid.Nmg vjerovat da mi je zadnja njihova pjesma odlična bila iz 2008. a relativno dobra iz 2014.,a ostalo sve ????.Ne bi vidjelo finala. Ocjena:2/10 (zbog glasa neće biti 1)
  UKRAJINA-moja najdraža država.Ono što me kod Ukrajine privlači je šta uvijek idu s nečim inovativnim i orginalnim.Kombinacija ukrajinskog jezika i etno štiha bi im sigurno donijela finale.Ipak mali minus je taj relativno iritantan glas. Ocjena:7/10

 18. SwedenEurovisionFan — 21. travnja 2020. u 15:11

  Kratak rezime:
  12. Belgija (ocjena 4) ?
  27. Portugal (ocjena 2) ?
  29. Cipar (ocjena 2) ?
  35. Ukrajina (ocjena 1) ?
  37. Češka (ocjena 1) ?

 19. SwedenEurovisionFan — 21. travnja 2020. u 15:09

  Belgija – Već četvrtu godinu zaredom Belgija šalje mističnu pjesmu koja se može podići na veći nivo svojim nastupom. Instrumental dio i build-up do refrena mi se jako sviđaju, a pjesma je kao stvorena za neki od filmova iz James Bond franšize. ''If you love me let me go'', je najupečatljiviji dio teksta, bez premca. ALI, pjesma je previše repetitivna i ''ravna'' te uvelike podsjeća na ''That Night'', prošlogodišnju latvijsku pjesmu. Neprolaskom u finale ne bih se začudio, ali bi mi bilo žao da se to dogodi.
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 12/41.
  Cipar – Meduza, Becky Hill i Goodboys su zvali i žele svoju pjesmu ''Lose Control'' natrag, drago mi je da su to i urednici primijetili. Uz to, ova pjesma (a pogotovo njezin build-up do refrena) me neodoljivo podsjeća na još jednu koju smo čuli na Eurosongu, a to je ''I Feel Alive'' od Imrija za Izrael 2017. godine. Ta mi je, doduše, bila bolja od ove. Radi se o uptempo pjesmi s dobrim beatom, koja je previše repetitivna, a dojma sam da i u ovom službenom videu Sandro falša u glasu, tako da me bilo strah kako će to zvučati uživo. Nakon dvije odlične godine, Ciprani su se srozali i to dobrano pa im je i odlazak u finale u najmanju ruku bio upitan.
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 29/41.
  Češka – Česi su me pozitivno iznenadili svojim nacionalnim izborom u kojem su imali 6 od 8 odličnih pjesama po meni. Međutim, izabrali su definitivno najgoru. Ne volim ni glazbu, ni tekst, ni Bennyjev glas. Bilo bi to zasluženo ostajanje u polufinalu.
  Ocjena: 1. Moj osobni poredak: 37/41.
  Portugal – Od Portugala smo dobili ono što se i očekivalo. Njihova tipična balada na portugalskom, lijepa i pristojna za poslušati i ništa više. Sviđa mi se Elisin glas, dosta je nježan i to se čuje. Također, dodatni štih pjesmi daje i klavir, zbilja su lijepo to Portugalci osmislili mora se priznati. Nakon onog užasa od lani, ove godine su poslali nešto uhu kud i kamo bolje, ali opet nedovoljno za prolazak u finale.
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 27/41.
  Ukrajina – Radi se o poboljšanoj i moderniziranoj verziji poljske pjesme od prošle godine. Nikad nisam bio pretjerani fan etno glazbe, tako da mi ni ritam pjesme ne odgovara. Pjevačica se previše dere do te mjere da krešti, a ni instrumental dio mi nije previše interesantan. Na ime Ukrajina mogli su do finala, ali bi bila prava šteta da je to bilo nauštrb Hrvatske.
  Ocjena: 1. Moj osobni poredak: 35/41.

 20. eurovisiofanatico — 21. travnja 2020. u 15:07

  BELGIJA-kada sam čuo da će na Eurosong ići ljudi koji su napisali najbolju belgijsku pjesmu u povijesti,imao sam velika očekivanja,malo sam ostao razočaran,ali pjesma je imala potencijala. OCJENA 7/10
  CIPAR-ova pjesma je meni klasična sredina,mogu je poslušati ali nisam previse odusevljen. OCJENA 5/10
  ČEŠKA-Više ne znam koja je verzija završna,nijedna mi nije pretjerano upečatljiva OCJENA 4/10
  PORTUGAL-dobili su jednu namještenu pobjedu i sad misle svake godine slat dosadne i mutave pjesme NE HVALA. OCJENA0/10
  UKRAJINA-znaju ljudi slat raznoliko,nacinalni štih odlično drži pjesmu,ipak meni malo lošija od dosadašnjih njihovih pjesama OCJENA 7/10

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!