#rnesc2020: Zar nismo ovaj tip pjesme čuli već zilijun puta na Eurosongu? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2020: Zar nismo ovaj tip pjesme čuli već zilijun puta na Eurosongu?

  11 min za čitanje   29 komentara

Prvih deset zemalja prošlo nam je u trenu. Sada je vrijeme za novih pet zemalja, a tko je autor citata u naslovu, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


AUSTRIJA

Andrea: Ovaj beat je doslovno pokraden od Laure Tessoro (Belgija 2016), a čujem i ponešto Justina Timberlakea. Pjesma je dobra, uplifting, ali se osjeti generika. Vjerojatno bih zaplesala na ovo da je čujem u discu, ali da bih pjesmu samoinicijativno pustila – ne bih.

Ocjena: 4/10

Bartol: Tužite me, ali ovo je meni bolje nego Sudnji dan… Sviđa mi se funky Bruno Mars/Justin Timberlake vibra, stvar je dosta pamtljiva i plesna, a u isto vrijeme i radiofonična. Lajkam ovo, vidjet ćemo što će poslati nagodinu.

Ocjena: 7/10

Bojan: Vidim ja on se pomjera i pleše, ali ja imam problem sa ovom pjesmom što je ne doživljam uopće na taj plesni način. Nekako mi brzo dosadi. Nije preloša sad, samo mi se ne izdvaja ni po čemu. Mislim da ne bi išla dalje od polufinala.

Ocjena: 3/10

Luna: Nisam fan originalnog Brune Marsa, niti svih njegovih falš verzija. Bilo mi je jako zamorno za slušati.

Ocjena: 3/10

Marija: Ovogodišnja austrijska pjesma mi je tipična radio friendly pjesma. Potiče me na ples i uz nju bi se svakako moglo rasplesati i zabaviti, ali istovremeno mi je i zaboravna. Nakon što ju poslušam, nemam volje ponovno ju pustiti, a mislim da to dovoljno govori. Alive mi je prosječna pjesma za koju smatram da se na Eurosongu ne bi ni po čemu istaknula.

Ocjena: 3/10

Sanja: Ovo mi je u nekoj srednjoj kategoriji – niti volim, niti mi smeta. Mogu poslušati i rasplesat ću se dok pospremam stan. Bio bi dobra opcija za otvoriti show, nešto kao Belgija s Laurom Tesoro.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 25/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,167

anketa 1459

Austrija 2020.

Ukupno glasova: 161

 • OK je (3) [75 / 47%]
 • Ne sviđa mi se (2) [47 / 29%]
 • Dobra je (4) [22 / 14%]
 • Užasna je (1) [10 / 6%]
 • Jako mi se sviđa (5) [7 / 4%]

LATVIJA

Andrea: Nije svačija šalica čaja, ali moja definitivno jest. Volim takve pomalo psihotične pjesme. Onaj beat drop je super i već vidim kako plešem na ovo kao manijak u Euroclubu. Mislim da se s ovom pjesmom, u smislu scenskog nastupa, moglo puno toga i žao mi je da tome nećemo svjedočiti.

Ocjena: 9/10

Bartol: Latvija i Litva su odlučili da će ove godine pokoriti Europu, ali to se nažalost ne će ispuniti. Koliko god neobična ova pjesma, sve mi ima smisla, Samanta pjeva fantastično, nastup na nacionalnom finalu je bio hektičan, ali odličan. Ovo bi svakako bio dark horse Rotterdama. Da zaključimo – life is music, I am a composer.

Ocjena: 9/10

Bojan: Samanta me je oduševila još na nacionalnom izboru i znam da sam kolegi Bartolu rekao “ovo je materijal za pobjedu”. Totalno neobično i drugačije, a kad se razmaše glavom dođe i meni da uradim isto. Slušat ću je sigurno i dalje, a ovog puta pošto mi je izmamila osmijeh na lice dajem visoku ocjenu.

Ocjena: 10/10

Luna: Nagradu za naj-iconic stihove ovogodišnjeg otkazanog Eurosonga ide Samanti Tīni i „life is music, I am a composer“. No, nisam fan dubstepa i dovodi me na rub iritiranja, ali za deranje i mahanje glavom tijekom karantene je super. Inače, podsjeća li spot ikog na Severinine Silikone?

Ocjena: 7/10

Marija: Still Breathing mi je okej pjesma, ali ima nekih dijelova koje bih izbacila. Tu ponajprije mislim na dio pjesme u kojem čujemo repanje. Nekako mi taj dio djeluje nepovezano s ostatkom pjesme i kada bi se na neki način promijenio, pjesma bi mi postala puno bolja. Ovako mi je negdje u sredini, ponekad ju pustim, ali nije onaj tip pjesme koju bi stalno imala na repeatu.

Ocjena: 6/10

Sanja: Evo je kraljica svih memeova – „Iamacomposer Samanta (Karan)Tina“! Ona je genijalna performerica, a ova pjesma je takav napad na osjetila. Jedan dan mi „legne“ kao budali šamar, a drugi dan je ne mogu slušati, ovisno o količini moje energije za ove podražaje.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 47/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,833

anketa 1460

Latvija 2020.

Ukupno glasova: 154

 • Jako mi se sviđa (5) [47 / 31%]
 • Dobra je (4) [33 / 21%]
 • Užasna je (1) [27 / 18%]
 • Ne sviđa mi se (2) [25 / 16%]
 • OK je (3) [22 / 14%]

MALTA

Andrea: Ovu pjesmu podiže Destiny, čije su vokalne sposobnosti neupitne. Pjesma je dobra, mid-tempo. Nema joj se što previše za prigovoriti. Uz nastup bi mi ovo bilo možda još i bolje. Sve u svemu, ok.

Ocjena: 7/10

Bartol: Destiny je diva u najboljem mogućem smislu i to se vidi. Spot izgleda skupo, produkcija zvuči skupo, ali mi u pjesmi fali duše, a mislim da bi ju dobila sa live verzijom. Jednostavno mi na momente zvuči hiperproducirano i umjetno, ali to ne znači da je loše, dapače. Drugu godinu zaredom mi je Malta bila jedan od kandidata za prolazak u finale, što se nikada prije nije dogodilo.

Ocjena: 8/10

Bojan: Kao što se i moglo očekivati, od Destiny smo dobili jednu kvalitetnu skladbu koja može pokazati raskoš njenog glasa. Ovo je sigurno jedna od onih pjesama koju ću slušati i zbog koje ljudi glasuju na Eurosongu. Mislim da bi ovo bilo dosta visoko s lijeve strane tabele u finalu.

Ocjena: 8/10

Luna: Puno je polemika nastalo oko ove pjesme zato što je reject s naše Dore. Međutim, prije nego svi krenemo kritizirati HRT zbog toga, ajmo se prvo priupitati kako je pjesma uopće zvučala u svojoj demo-verziji. Tko zna, možda je to bila uspavljujuća balada u razini I Believe in True Love. Budimo iskreni, tko se sjeća pjesme Red Lights sa švicarskog izbora 2018., uvidjet će da AOML zvuči kao Red Lights na steroidima. Dakako, nema garancije da je demo-verzija bila toliko lošija od npr. Hajde nazovi me ili Više od riječi, ali da vam budem iskrena – All of My Love me uopće nije impresionirala. Štoviše, kad sam gledala recap svih pjesama, uopće nisam zapamtila riječi, već bih odmah počela pjevati Red Lights.

Ocjena: 3/10

Marija: Wow, wow, wow!! Malta mi je ove godine bila definitivan favorit za pobjedu. Destiny je u ovoj pjesmi pokazala sve svoje vokalne mogućnosti koje su me ostavile bez teksta. Pjesma je odlična – ima odličan tekst koji u kombinaciji s ovom melodijom postaje pravi hit. Čim sam saznala da je ovogodišnji Eurosong otkazan, prva misao koja mi je prošla kroz glavu bila je ta da neću vidjeti scenski nastup kojeg Malta priprema, a koji bi, prema mome mišljenju, uz ovu pjesmu bio fenomenalan i nezaboravan. Ono što bih još napomenula jest da mi je drago da je u stvaranju ove pjesme sudjelovala hrvatsko-švicarska pjevačica Bernarda Brunović, koja je ujedno trebala biti i Destinyjina prateća pjevačica. Sve u svemu, ove godine Malta me ponovno nije razočarala, a nadam se da će tako biti i u budućnosti.

Ocjena: 10/10

Sanja: Destiny je pojava, nadam se da je slušamo nagodinu. Tako nosi ovu pjesmu, da to zvuči vrlo moćno i uvjerljivo. Pjesma mi zvuči baš radiofonično i mislim da bi se jako svidjela i prosječnim slušateljima koji nisu toliki fanovi Eurosonga. Kao neka mild verzija Rudimentala i Elle Eyre. Odlično!

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 44/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,333

anketa 1461

Malta 2020.

Ukupno glasova: 164

 • Jako mi se sviđa (5) [59 / 36%]
 • Dobra je (4) [52 / 32%]
 • OK je (3) [27 / 16%]
 • Ne sviđa mi se (2) [15 / 9%]
 • Užasna je (1) [11 / 7%]

NORVEŠKA

Andrea: Jedna od boljih power balada ove godine. Pjesma je zaista bolja uživo nego u studijskoj verziji. Ulrikke stvarno zna kako iznijeti emociju. Vokalno odlično, scenski nastup drži pažnju i ne bi ga ni trebalo posebno mijenjati za Eurosong.

Ocjena: 9/10

Bartol: Nije mi jasno kako je ova poprilično prosječna i monotona balada postala toliko veliki favorit fanova. Imali smo puno boljih power balada i imamo ih i ove godine, Ulrikke mi ne prenosi nikakvu emociju, dok mi refren zvuči više kao nekakva brojalica nego lijepa melodija. Imao je Mørland i boljih skladbi.

Ocjena: 5/10

Bojan: Zar ovaj tip pjesme nismo čuli već zilijun puta na Eurosongu? Točno se vidi da je namjenski rađena za Eurosong i to mi nekako smeta. Znam da autori znaju to raditi, ali ajde malo da to bude suptilno da se ne osjeti toliko. Ovdje se baš osjeti nasilnost, ajmo još ovo, ovdje će taman dobro doći neka svijetla na pozornici, vatromet, malo dramatičnosti, nadopunimo i sa pratećim vokalima. Previše svega… Ajmo nešto unikatno, nešto što već nismo čuli.

Ocjena: 3/10

Luna: Prehajpana balada koja je slabija od Divlji vjetre (sorry not sorry). Voljela sam A Monster Like Me od istog autora, ali ova pjesma mi je doslovce u kategoriji „ok, čula sam ju, hvala što ste mi ju pustili, a sad mi pustite Occidentali’s karma ili Soldi da isperem gorak okus u ustima“.

Ocjena: 5/10

Marija: Ovdje bih najprije htjela istaknuti da sam ostala ugodno iznenađena glasom koji Ulrikke posjeduje. Zapravo, ne bih rekla da se radi o glasu nego o glaščini jer je zaista fenomenalno otpjevala ovu pjesmu. Kod mene je Attention u nekoj zlatnoj sredini, sviđa mi se glas i instrumental pjesme, ali ne vidim nikakve elemente koji bi joj donijeli pobjedu. Ovo je pjesma koju bih slušala i svakodnevno, ali ne mogu pobjeći od toga da se radi o sladunjavoj baladi za koju mislim da se ne bi uspjela previše istaknuti među ostalim ovogodišnjim pjesmama.

Ocjena: 6/10

Sanja: Ova pjesma baš zvuči eurovizijski. Na prvo slušanje mi se svidjela, a nastup s norveškog finala je lijepo osmišljen, uz odličnu Ulrikkeinu interpretaciju. U startu mi je visoko kotirala, no s vremenom mi se ova pjesma utopila u masi ipak dražih i iskrenijih balada, kao da mi je počela smetati baš ta prevelika dramatičnost i očiti „eurovizijski recept“ po kojemu je pisana.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 35/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,833

anketa 1462

Norveška 2020.

Ukupno glasova: 157

 • Jako mi se sviđa (5) [58 / 37%]
 • Dobra je (4) [42 / 27%]
 • OK je (3) [29 / 18%]
 • Ne sviđa mi se (2) [21 / 13%]
 • Užasna je (1) [7 / 4%]

NJEMAČKA

Andrea: Pjesma mi je sjela na prvo slušanje i postala i ostala jedan od favorita. Zanimljivo, moderno, mladenački i plesno. Došla je kao pravo osvježenje u moru balada. I danas je rado slušam.

Ocjena: 10/10

Bartol: Iako kad je izašla mi je bila u vrhu, pjesma Violent Thing mi se nekako izgubila u cijeloj ovoj eurovizijskoj godini. Svakih toliko potpuno zaboravim što su Nijemci poslali, a stvarno nije do toga da je pjesma loša (ajmo realno, nakon lani je moglo samo bolje), nego je naprosto zaboravljiva. Baš bi me zanimalo kako bi se plasirala na Eurosongu.

Ocjena: 7/10

Bojan: Moram priznati da ne razumijem hajp za ovom pjesmom. Ok je sasvim, ali imamo i bolje u ponudi ove godine. Jest možda bolja od većine što su Nijemci slali proteklih godina, ali ne i najbolje.  Svakako neću je promijeniti ako mi na shuffle dođe na nekoj streaming playlisti.

Ocjena: 6/10

Luna: Dok sam preslušavala pjesmu, dopisivala sam se s Bartolom jer sam se pokušavala sjetiti otkud su mi poznati njonjavi i iritantni glasovi kakvi prevladavaju u Violent Things. Hvala Bartolu što me podsjetio na Benjamina Ingrossa, autora i izvođača najgore švedske eurovizijske pjesme od 2016. naovamo. Pjesma kao pjesma mi je, kao i Austrija, razvodnjena verzija Brune Marsa.

Ocjena: 2/10

Marija: Hvala, ne. Pjesma kojom se Njemačka planirala predstaviti u Rotterdamu nikako mi ne leži. Dosadna mi je i nema ništa u njoj što bi me zadivilo i ostavilo bez teksta. Tijekom slušanja sam jedva čekala da završi. Eto, toliko o tome.

Ocjena: 1/10

Sanja: Uz Maltu, ovo je najviše radiofonična pjesma ove godine. Benova boja glasa je poprilično zanimljiva. Najbolja pjesma u konkurenciji Big 5 ove godine, ako se mene pita.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 32/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,333

anketa 1463

Njemačka 2020.

Ukupno glasova: 155

 • Jako mi se sviđa (5) [50 / 32%]
 • OK je (3) [42 / 27%]
 • Dobra je (4) [38 / 25%]
 • Ne sviđa mi se (2) [18 / 12%]
 • Užasna je (1) [7 / 5%]

ZANIMLJIVOSTI

Poredak današnje treće grupe na kraju je završio ovako:

 1. Latvija (47/60; 7,833)
 2. Malta (44/60; 7,333)
 3. Norveška (35/60; 5,833)
 4. Njemačka (32/60; 5,333)
 5. Austrija (25/60; 4,167)

Ova grupa najviše se svidjela Andrei (39 bodova), a najmanje Luni (20).

Tri komentatora danas je davalo svoje desetke: Andrea za Njemačku, Bojan za Latviju i Marija za Maltu. Marija je ujedno jedina koja je danas dala jedinicu (i to za Njemačku).

Dvoje komentatora istaknulo je Bernardu Bruno(vić) prilikom komentiranja malteške pjesme. Bivša natjecateljica Dore trebala je pratiti 17-godišnjakinju u Rotterdamu, a nedavno je bugarska pjevačica Poli Genova (Eurosong 2011. i 2016.) otkrila kako joj je jedna ranija verzija All of My Love bila druga opcija za Eurosong 2016. Na kraju se odlučila za If Love Was a Crime, s kojom je došla do četvrtog mjesta.

https://www.instagram.com/tv/B-xqjpqhm3Q/?utm_source=ig_embed

U ovoj grupi našle su se pjesme Violent Thing All of My Love, čija je zajednička poveznica glavni autor bugarski autor Borislav Milanov. U jednom od kasnijih dijelova #rnesc2020 pred našom komisijom naći će se i bugarska pjesma Tears Getting Sober, koju također autorski potpisuje Milanov.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
10
PODIJELI ČLANAK

Rasprava29

 1. escmusic — 13. travnja 2020. u 22:44

  Ovaj puta solidan nastavak 🙂
  Austrija – ništa posebno, za rasplesati jest, ali nije me oduševila. 3/5
  Latvija – ova žena je karizmatična, super joj stoji pjesma i neki njezin mood koji ima, odličan beat, nastup bi bio genijalan i ne znam zašto je tako loše kotirala na kladionicama. 4/5
  Malta – čim sa čuo da Destiny ide na Eurosong, znao sam da će ići visoko u moj poredak. Pjesma me nije razočarala , dapače. Uz live nastup i karizmu koju Destiny nosi svojom pojavom, ovo bi bilo bomba. 5/5
  Norveška – lijepa balada, eurovizijska do srži. Malo mi je growala, ali nije me osvojila na prvu. 3/5
  Njemačka – ovaj mali je super! Plesna pjesma, zanimljiv i specifičan vokal (bolji od Benjamina), nadam se da bi nastup bio dobar. 5/5

 2. Hirscher1 — 13. travnja 2020. u 21:46

  Norveška je 15/10. Nemate pojma.

 3. loreeneuphoria — 13. travnja 2020. u 21:16

  AUSTRIJA-pokušaj neke up-beat americke pop pjesme,ali svejdeno mi je vrlo dobra za slusati i pjevusiti. Ocjena:7/10
  LATVIJA-vrlo rizicna pjesma koja odskace od svih drugih sa eurosonga,ima nesto u sebi sto mi se jako sviđa. Ocjena:7/10
  MALTA-cim sam cuo da ce Destiny ici na eurosong,znao sam da ce biti neka super pjesma,njezin glas je fantastican i pjesma je rađena bas po mjeri,iako po meni je mana ove pjesme ta da je ljudi ne bi na prvu shvatili,ovisilo bi i o stageu,jos mi nije jasno kako oni profesionalci s HRTa nisu odabrali ovu pjesmu,ali mozda i bolje jer ova pjesma ne bi vidjela eurosonga da je na Dori. Ocjena:8/10
  NORVEŠKA-odlicna balada,glas vrlo unikatan,pjesma bas u stilu njihove iz 2015.,mislim da je Norveska mogla pretendirati cak i u top 5. Ocjena:9/10
  NJEMAČKA-iako mi je na prvu ovo bila odlična pjesma,s vremenom mi je postala samo ok iako ovo mi je najbolja Njemačka pjesma još od 2012. i siguran sam da Njemačka ne bi doživjela blamažu od prošle godine. Ocjena:6/10

 4. ESC fan — 13. travnja 2020. u 18:07

  Norveska
  Lijepa pjesma. Meni licno je bila bolja pjesma od Tone Damli ako gledamo ovakav tip pjesme. Ocjena (4)

  Njemacka
  Fali nesto. Mozda sam se nekako zasitio ove pjesme jer je stalno cujem, ali nije ovo nesto sto bas tako brzo ulazi u uho. Sviđa mi se produkcija, ali pjesma se cini dosta dugom (u sustini i jeste) i imam osjecaj da ima svega i svacega u njoj. Ipak, mnogo bolji pokusaj nego proslogodisnja pjesma, ali sigurno ne bolje od fantasticne pjesme iz 2018 s kojom su Nijemci trebali trijumfirati. Ocjena (4)

 5. Niko bitan — 13. travnja 2020. u 17:55

  Austrija: Ovo je definicija osrednjeg. Bukvalno ništa ne osećam dok slušam ovu pesmu. Odbili su Theu Devy za ovo? Smh

  Letonija: Ne znam da li sam u manjini ali se meni ovo sviđa! Zarazno je i drugačije! Ništa ovako nemamo ove godine tako da bi se u grupi sigurno izdvojilo! Nadam se da Letonija izabere Samantu za sledeću godinu. 7 puta je učestvovala u njihovom nacionalnom izboru čekaju da predstavlja svoju državu na Eurosongu, konačno je dobila svoju šansu i sada se sve ovo desilo. ?

  Malta: Jedan od mojih favorita! Sama Destiny je vredna biti favorit! Pesmu mnogi porede sa pesmom Švedske što i vidim malo, ali je ovo mnogo bolje od Švedske! Već je skoro zagarantovano da će ponovo izabrati Destiny za sledeću godinu, nisu glupi, imaju recept za uspeh, znaju da je Destiny jedinstvena, ovakvu priliku neće propustiti, još da joj daju pesmu na nivou sa ovom ili još bolju, idemo na Maltu 2022. !

  Norveška: Neverovatno sam razočaran što se Ulrikke ne vraća sledeće godine! ? Razumem zašto ali i dalje, zašto Norveško?! ?
  Nemačka: Nikada nisam očekivao da će Nemačka biti najbolja on Velike Petorke. Naročito ista ona Nemačka koja je tek prošle godine dobila ''I'm sorry, 0 points.'' Možda bi imali još jedan Top 10 rezultat da se sve ovo moje desilo. Šteta.

 6. ESC fan — 13. travnja 2020. u 17:55

  Malta
  Dvoumim se između Svedske i Malte koga da stavim na svoje prvo mjesto. Poslije prvog slusanja (kao i obicno) nisam nesto bas bio odusevljen, ali mi se pjesma sve vise i vise sviđala. Pjesma je odlična. Moderna je, dobra produkcija, dobar vokal, ma sve je super. Nije nesto wow, ali je na nivou. Za razliku od precijenjene litvanijske pjesme ovo je pjesma koju mogu zamisliti kao pobjednicku evrovizijsku pjesmu. Bravo Destiny! 🙂 Ocjena (5)

 7. ESC fan — 13. travnja 2020. u 17:49

  Inace ovo je neko moje finalno misljenje o pjesmama, tako da je moguce da sam nekad mozda i pohvalio latvijsku pjesmu, ali to je vise bilo u tom nekom momentu uzbuđenja i prvog utiska. 😉

 8. ESC fan — 13. travnja 2020. u 17:47

  Latvija
  Meni je ovo previše napadno i agresivno. Tekst je nekako previše ocigledan i jednostavan. Spot mi se uopste ne sviđa, ali eto to cu zanemariti. Sigurno je bolje za Eurosong u odnosu na uspavanke koje su slali prethodnih godina pa cu umjesto (2) dati (3). Ako je LTV izabere interno nadam se da ce ici sa necim decentnijim i malo manje napadnim.

 9. ESC fan — 13. travnja 2020. u 17:41

  Austrija
  Sasvim okej suvremena pjesma koju svakodnevno mozemo cuti u busu, radiju ili trznim centrima. Pjesma nije neka kvaliteta u smislu unikatnosti, ali mi je sasvim okej. Pocetak i kraj su odlični i cine ovu pjesmu boljom. Po meni je ovo bolje od Tejine pjesme koja mi je previse tmurna za razliku od ove. Ocjena (3)

 10. Chandler — 13. travnja 2020. u 17:19

  Austrija – Sta znam, meni se ovo dopalo, bas bi bio pun pogodak za otvaranje drugog polufinala. 8/10
  Norveska – Ni ja ne kontam hajp za ovom pesmom uopste, na prvo mi je bila totalno neprimetna, sad mi je samo prosecna. 6/10
  Letonija – Moj guilty pleasure. Instrumental mi uopste ne izlazi iz glave, kao ni spot. Steta sto ova pesma nece videti uzivo nastup, taman sam se ponadao peglama… 😀 8/10
  Nemacka – decko kao da nije iz Slovenije, previse zvuci kao Justin Timberlake. Sasvim solidno, svakako korak napred u odnosu na proslu godinu, ali daleko od toga da je sad kao ovo neko remek delo. 6/10
  Malta – Ovde mi skoro sve pase, jedino mi se ne svidja sto su Destiny obukli da izgleda kao sredovecna zena, a ne kao devojka koja ima samo 18 godina. 8/10

 11. YeahYeahFire — 13. travnja 2020. u 17:16

  @escfan
  Da jedna je Nevena!
  Opa!!!
  Jedva čekam da saznam

 12. SwedenEurovisionFan — 13. travnja 2020. u 17:14

  @yeahyeahfuego Na dobrom si tragu, takve pjesme su i ono što osobno najviše volim slušati. Ipak, nije na istoj ravnini kao Nevena, jedna je Nevena… 😉
  Što se tiče HLV, da ti olakšam nije mi u Bottom3 jer ima i gorih pjesama ove godine. No da sad ne otkrivam previše, gdje se točno nalazi saznat ćeš kad izađe dio projekta sa Srbijom 😀

 13. eurovisiofanatico — 13. travnja 2020. u 17:07

  AUSTRIJA-ajmo reć pokušaj pjesme tipa She got me ali daleko lošija.Fali neki moment pjesmi koji će joj dati dodantu zanimljivost,nekako mi je mlaka. OCJENA: 6/10
  LATVIJA-mnogi su zaluđeni ovom pjesmom,na refrenu čekam nešto a ono ništa,nije ni loša ali nije me dojmila OCJENA: 5/10
  NORVEŠKA-jedna od najboljih balada ove godine,pjesma ima sve,onu njezinu emociju na kraju je sjajno slušati,bravo za Norvešku sa zadnje 2 pjesme su isprali onu Rybakovu sramotu. OCJENA: 9/10
  MALTA-vrlo dobra pjesma,neshvatljivo kako nije prošla kod nas,njezin glas vrhunski,mislim da su mogli u top 10. OCJENA:8/10
  NJEMAČKA-ma početku mi se jako sviđala,ali s vremenom mi je postala naporna,dosadna. OCJENA:6/10

 14. SwedenEurovisionFan — 13. travnja 2020. u 17:03

  @wannabe Moj komentar za ostajanje u polufinalu odnosio se na Latviju. Možda te previše zareza u toj rečenici zbunilo, ali ja sam uvjeren da bi Litva izborila finale, usprkos tome što mi se nimalo ne sviđa a paralelu sam povukao s Litvom čisto da dam doznanja da nijednu ne podržavam. No, o Litvi kad za nju u ovom projektu dođe vrijeme.

 15. YeahYeahFire — 13. travnja 2020. u 17:03

  @escfan
  Da li me osećaj vara ili ti je Ulrikke na istoj ravni ko Nevena prošle god,vidim imaš sličan utisak ko prošle god za Nevenu ?..i olakšanje je videti sad da ti HLV nije baš na zadnjem mestu,aj bar nek je 40. haha
  E sad komentari..
  Austrija – odbiti Theu za ovo…bljuc…izlizano na esc i ni po čemu zanimljivo 3/10
  Letonija – s vremenom mi je malo porasla,ali ne previše.Ponekad se uhvatim kako u sobi kad sam sam drmusam glavu u ritmu dropa haha… 4/10
  Malta – ah Destiny…taj talenat ne treba komentarisati.Pesma sama po sebi je tipična komercijalna,ali jaka.Ne sumnjam da bi uživo oduvala većina konkurencije.
  8/10
  Norveška – MASTERPIECE!
  Počevši od pesme,pa vokala,emocije.Pravi classy nastup,ne onaj koji je zastareo,već onaj koji je za dugi niz godina 10/10
  Nemačka – moj radijski hit ove god.Peema koja će se dosta vrteti na mojoj playlisti,kao i do sada.
  9.5/10
  Moj poredak danas:
  1.Norveška 10/10
  2.Nemačka 9.5/10
  3.Malta 8/10
  4.Letonija 4/10
  5.Austrija 3/10

 16. Diavolo — 13. travnja 2020. u 16:16

  AUSTRIJA – Pjesma inspirirana nekim glazbenim uspješnicama Brune Marsa, Michaela Jacksona i Justina Timberlakea. Zapravo, jedna upbeat funky stvar koja mi se dosta sviđa. Nisam siguran koliko bi bio uvjerljiv u live izvedbi, pošto mi se čini da mu je glas, onak, ok i dosta prosječan. No, ako bi to u liveu izgledalo uvjerljivo kao i u spotu, ne vidim mu to kao minus. Ako bi mi ova pjesma došla na radio stanici koju slušam, sigurno tu istu stanicu ne bih prebacio nego bi sa zadovoljstvom odslušao do kraja. No, moram priznat da ovo nije tip pjesme koju bih downloadao i zatim stavio na playlistu mobitela. Svejedno, svojim ritomom se ističe naspram nekih drugih njonjavih pjesama ove godine. (8,5/10, ocjena 4, no. 15/41)

  LATVIJA – Ova pjesma je, prije svega, bila risky odabir za Latviju. Svi znamo koliko se Latvijci muče ući u to finale, no mislim da ove godine nisu pogriješili. Jednostavno su izabrali najbolju pjesmu. Volim ovu dubstep sekvencu zbog koje i je pjesma risky, pošto smatram da se to velikoj većini možda i ne bi svidjelo. Jednostavno, esc publika (a i ostatak esc gledateljstva) nije u svakodnevnici naviknut slušati takvu muziku. Samanta vokalno ubija, super je osmišljen nastup i videospot – postoji poruka! S vremenom mi se pjesma malo izlizala, pa sam se premišljao hoću li joj spustiti ocjenu poradi toga, ali sam ipak odlučio da neću. Nekako si ju više ne puštam kao prije finala Supernove ili nakon njene pobjede. (8,5/10, ocjena 4, no. 16/41)

  MALTA – Meni ova pjesma nije toliko wow kao nekima ovdje (sudeći po rezultatu one Vixove igre). Mislim, dobra je, da. Ali ja sam se ovakvih pjesama koje naginju EDM stilu muzike naslušao milijun puta, pa mi ova pjesma i nije nešto neviđeno. Vjerujem da bi Destiny bila klasično dobra uživo, pa sa te strane nema straha za neki flop uživo (mada nikad ne reci nikad). I spot je malo inspiriran videospotovima koji se vide kod Alana Walkera (hoodica + marama preko pola lica + napuštene zgrade + trčkaranje po prirodi). Sve u svemu vrlo solidan pokušaj za Maltu i drago mi je što je u tom pokušaju sudjelovala Hrvatica, Bernarda Brunović. Btw. Milanov je u jednom dijelu intervjua o odgađanju Eurosonga spomenuo baš rad na ovoj pjesmi i čini mi se kako je spomenuo da je ova pjesma bila planirana da ju otpjeva baš Bernarda. Bilo bi zanimljivo vidjeti kakav bi rezultat polučila na Dori. Negdje sam čak čuo/pročitao priče da se i prijavila na Doru s ovom pjesmom, ali je u tom slučaju očito odbijena. Whatever. (8,5/10, ocjena 4, no. 13/41)

  NORVEŠKA – Ova pjesma mi je toliko dozlogrdila da je nisam poslušao više od dva puta cijelu. Mislim, razumijem i mogu vidjeti zašto se ova pjesma tolikom esc auditoriju sviđa, ali kod mene neće baš tako dobro proći. Pjesma je pravi primjer isklišeizirane Eurosong balade (zlatna kiša usred keychangea + milijun drugih stvari), koja pak za razliku od nekih drugih barem nija outdated. Pjesma me, kao što sam već i ranije govorio, stilom i atmosferom podsjeća na Lucie Jones i pjesmu Never Give Up On You iz 2017. godine. Melodija je tiha, dok ona s druge strane ima taj prodoran glas. Ali me to nije impresioniralo. Pomalo mi je dosadnjikava. Šta ćeš. Da se Eurosong održao i da nije prošla u finale, ne bi bio razočaran ako bi ispala. Čak štoviše, možda bi osjetio satisfakciju jer je flopnula. Eh sad, kao cijelokupni paket, pjesma je baš čisti prosjek. Meh. (6,5/10, ocjena 3, no. 27/41)

  NJEMAČKA – Konačno nešto osvježavajuće od Njemačke. Nadam se da će nastaviti u tom tonu i da im se neće ponoviti neka pjesma kao Sisters ili neke ranije. Ova pjesma i pjesma Michaela Schultea su dokaz da Njemačka može. A pošto je Njemačka svjetska sila, u idućim izdanjima od njih očekujem da i dalje ulažu u svoj predizbor, bio on interni ili preko nacionalnog finala. Para imaju. Što se tiče ove pjesme, baš onako moderno funky/club music koja je uz to kao stvorena za ljeto i za velike partye na otvorenom. On ima malo neobičan vokal, kao što je imao i Benjamin Ingrosso, ali ovaj je barem malo manje iritantniji i ne stenja kao dotični. Mislim da bi se Njemačka vrlo vjerojatno vratila u top10, ako ništa, barem na lijevu stranu tabele. Malo sam skeptičan bi li to i u liveu zvučalo perfektno ovako, što vokalno, što scenski. Teško bi bilo osmisliti neki suvisli scenski nastup na ovakav tip pjesme. (9/10, ocjena 4, no. 8/41)

 17. Sekret — 13. travnja 2020. u 16:06

  AUSTRIJA-Nikako mi nije sjela.Još uvijek ne vjerujem da su pored Thee izabrali ovo.Ocjena 2 i moje 36. mjesto
  LATVIJA-Čim sam prvi put čuo "Still Breathing" odmah mi se uvukla pod kožu.Pjesma je stvorena za Eurosong.Najviše mi se sviđa dio kad Samanta pleše na onaj beat.Dođe mi da i ja s njom zaplešem ? Ocjena 5 i moje 2. mjesto
  MALTA-Destiny ima glaščinu u to nema sumnje.Problem kod ove pjesme je što mi nešto fali u pjesmi.Nešto što će je podignuti na jedan viši level.Sve u svemu pjesma mi se sviđa.Ocjena 4 i moje 20. mjesto
  NORVEŠKA-Najbolja balada ove godine.Ima sve što treba imati jedna prava grande balada.Šteta što "Attention" nećemo slušati u Rotterdamu.Ocjena 5 i moje 3. mjesto
  NJEMAČKA-U početku mi se nije svidjela.Svakim drugim slušanjem mi se počela sviđati.Svakako bolje od Austrije.Jedino što mi se ne sviđa u pjesmi je Benov glas koji mi zvuči slabo.Ocjena 3 i moje 25. mjesto

 18. SwedenEurovisionFan — 13. travnja 2020. u 15:14

  Kratak rezime:
  2. Norveška (ocjena 5) ??
  16. Malta (ocjena 4) ?
  17. Njemačka (ocjena 4) ?
  25. Austrija (ocjena 2) ?
  41. Latvija (ocjena 1 + Zlatna kanta) ?

 19. SwedenEurovisionFan — 13. travnja 2020. u 15:11

  Austrija – Ne volim funky zvuk i to je prvo što želim naglasiti. Nadalje, ova pjesma je zapravo spoj Brune Marsa i vibes od belgijske predstavnice iz 2016. godine Laure Tesoro (sa čime vidim da se i većina komentatora slaže). Pjesma nema nikakvu kulminaciju, a sami njezin kraj je totalno isforsiran i bezvezan. Također, njegov vokal mi je nekako odbojan. Oni su odbili Theu Devy zbog ovoga!? Strašno.
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 25/41.
  Latvija – U cijeloj pjesmi čekaš da se nešto dogodi i onda dođe refren i … ne dogodi se ništa osim bezveznog plesanja. Ona ne pjeva, već priča i dere se, užas. I ova baltička država, kao i susjedna joj skoro imenjakinja, posve je razočarala ove godine i sigurno bi ostala u polufinalu. Za mene najgora pjesma drugog polufinala i najgora pjesma ovogodišnjeg Eurosonga.
  Ocjena: 1. Moj osobni poredak: 41/41.
  Malta – Destiny ima odličan glas i to je neosporno, nije za badava osvojila Dječji Eurosong. Ritam i refren pjesme jako su zarazni, ali ostatak pjesme i ne toliko. Ovo je slabija verzija švedske pjesme i pretpostavio sam da bi se borili za istu publiku, dok bi kod žirija ipak morala kotirati lošije od The Mamas.
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 16/41.
  Norveška – Ulrikke vokalno dosta podsjeća na Lucie Jones pa čak i sama pjesma u nekim trenutcima podsjeća na ''Never Give Up On You'', iako mi je britanska ipak za mrvicu bolja. Radi se o dobrom, modernom zvuku u kvalitetnoj up-tempo baladi koje obožavam ? Violina i violončelo definitivno daju dodatnu draž, a o glasovnim sposobnostima ne bi trebalo previše raspravljati. Dio između 2:30 i 2:45 = ježenje na najjače! ? Ulrikke je dobila ''Attention'' pjesmom, vokalom i nastupom i da smo nagodinu išli u Oslo ne bih se bunio ? Norveška je ponovno oduševila, kako to Skandinavci vrlo često i rade, pjesma stvorena za Eurosong! ?
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 2/41.
  Njemačka – Da slušam pjesmu na žmirećki bez da gledam spot, ili da ju čujem na radiju, točno bih mislio da ju pjeva pjevačica. Benov glas vrlo je slabašan i loš. Uz to, ne vidim na koji način bi Nijemci mogli napravit dobar scenski nastup za ovu pjesmu. S druge strane, beat i ritam zbilja su zarazni, a pjesma podsjeća na ''Dance You Off'''. Prvi put od 2014. godine da mi se Njemačka ne nalazi u Top10, tužno, ali i taj dan je jednom morao doći.
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 17/41.

 20. SwedenEurovisionFan — 13. travnja 2020. u 15:05

  Podnaslov ''Bla, bla, pozivamo Vas…'' ?
  Prije svega, Bartol, tužit ću te za ovo što si napisao za Austriju 😛
  A sad na komentiranje…

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?