#rnesc2021: "Ili top ili flop" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2021: “Ili top ili flop”

  14 min za čitanje   27 komentara

Kako nam se bliži početak tehničkih proba natjecatelja u Rotterdamu, tako se mi približavamo kraju našeg “razmišljanja naglas”. Ovog puta, na redu su nove četiri zemlje, a kako smo ih ocijenili, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


AUSTRIJA

YouTube video

“Nevjerojatno puno smara”

Andrea: Baš kao i slovenska pjesma istog naziva, i ova pjesma me nevjerojatno puno smara. Mislila sam da ne može gore od Alive, no grdno sam se prevarila. Ne znam jesam li ovu pjesmu ijednom uspjela do kraja poslušati. Prvo i osnovno, stvarno prezirem loše gospele, a ovo spada u tu kategoriju. Drugo, uvjerena sam da je ova pjesma toliko bland da je nikakav nastup ne može provući u finale. No, živi bili pa vidjeli.

Ocjena: 3/10

Antonio: Amen nikako ne volim, pjesma je sva sladunjava i onda ima još taj refren sa zaredom dvaput istim stihovima i melodijom, čemu? Također, emocija koju Vincent pokušava prenijeti ne dopire do mene.

Ocjena: 2/10

Bartol: Ovu pjesmu bih opisao na isti način kako i krene – I guess. Najveći prigovor imam na refren koji doslovno ima jedan stih koji se iznova i iznova ponavlja. Bolji je Vincent bio lani…

Ocjena: 3/10

“I tako… Prođe jedna p(j)esma”

Emilia: – Sjećate se 2018., kada je Bojan u Lisabonu u livestreamu proba govorio „I tako… Prođe jedna p(j)esma“? E pa to je meni s ovogodišnjom austrijskom pjesmom. Tri minute su prošle na Spotify playlisti, a ja ne znam sročiti nijednu misao za ovu pjesmu. Eto, koliko ostvaruje utisak.

Ocjena: 4/10

Faruk: Izljev patetike u mozak. Trominutni klišej u kojem su Austrijanci valjda željeli na svaki mogući način uvjeriti publiku i žiri da ne glasuju za njih.

Ocjena: 2/10

Ivana: Osobno mi je ovo draži Amen ove godine. Jest, dosta je repetitivna i postane ravna nakon nekog vremena, ali ima neku dramatičnost koja me tjera da ju stalno slušam. Mislim da je zaslužila bolje kotirati i smatram je boljom od Alive, ali naravno, svatko ima svoj ukus. Nisam ovo očekivala od Vincenta i baš mi se sviđa.

Ocjena: 8/10

Ipak, netko se oduševio

Josip: Ova balada mi se sviđa, lijepo je naglašena dramatičnost u refrenu. Pjesma ima lijep obujam i pjesma se lijepo razvija, ali nedostaje neki faktor koji bi me naveo da uzmem mobitel i glasan za Austriju. Vincent ima lijep raspon glasa i vokalno je jako siguran. Uz lijep i kvalitetno smišljen nastup Vincent bi mogao ostvariti OK rezultat. Pjesma je kao stvorena za naglasiti dramatiku u nekoj seriji, npr. trenutak prekida tinejdžerske ljubavi.

Ocjena: 5/10

Marija: Jako mi je drago što se Vincentove godine vraća s puno boljom pjesmom od prošlogodišnje. Inače sam veliki fan balada tako da me ni ne čudi što mi je i ova sjela. Emocija se osjeti u svakom trenutku pjesme, a uz nju, osvojio me i Vincentov glas koji u velikoj mjeri dolazi do izražaja. Iako je tekst pjesme tužan, mene je oduševio i ne preostaje mi ništa drugo nego, nakon prošlogodišnje trojke, ove godine Austriji dodijeliti visoku devetku.

Ocjena: 9/10

Mate: Ovu pjesmu uvijek odbijam poslušati do kraja jer onda taj “is this what you wanted“ mi ne izlazi iz glave nekoliko dana koliko se puta ponovi u pjesmi. Ne, ne želim da mi se ova pjesma vrti po glavi pored mnogo boljih ove godine.

Ocjena: 4/10

Sanja: Jedna skroz korektna balada koja mi je u redu za poslušati, no ne ostavlja mi poseban dojam. Došlo i prošlo, dotaklo me nije.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 45/100

PROSJEČNA OCJENA: 4,5

anketa 1725

Austrija 2021.

Ukupno glasova: 188

 • Ne sviđa mi se (2) [67 / 36%]
 • OK je (3) [53 / 28%]
 • Užasna je (1) [32 / 17%]
 • Dobra je (4) [24 / 13%]
 • Jako mi se sviđa (5) [12 / 6%]

GRČKA

YouTube video

Bartol priznaje jedino Donnu Summer

Andrea: Uh oh. Nisam fan. Refren mi je najslabija točka i nekako mi kvari cjelokupni dojam. No, moram priznati da svejedno ostaje u uhu, što je plus. Cjelokupna pjesma malo zvuči generično i neoriginalno, a također i repetitivno. Osobno mi postane naporna za slušanje tamo negdje nakon prve polovine i često se dogodi da stisnem skip.

Ocjena: 4/10

Antonio: Stefanijina pjesma me se nije dojmila kad je izašla, ali s odmakom moram priznati da je to jedna korektna pjesma čije motive često znam pjevušiti sam od sebe (a to je svakako znak da ima nešto u njoj). No, zasad mi ostaje negdje u sredini poretka.

Ocjena: 6/10

Bartol: Pa nije moglo gore od lani, to svakako. Iskreno pjesma mi se raspadne u refrenu, baš mi je nekako nepovezan s ostatkom pjesme. Jedini Last Dance koji priznajem je onaj Donne Summer. 😀

Ocjena: 4/10

“Probabljiva, ali me iritira”

Emilia: Je li moguće poslušati više puta uptempo pjesmu, i svejedno ju ne zapamtiti kako spada? S ovom pjesmom, moguće je. Jedino što sam upamtila jest da je netko previše poslušao Physical od Due Lipe i išao raditi pjesmu po sličnoj špranci.

Ocjena: 6/10

Faruk: Izuzmemo li nepotrebno težak, dramatičan i spor početak, Grci ponovo na eurovizijsku trpezu donose nešto ukusno. Ništa revolucionarno se ovdje ne dešava. Sve je na svom mjestu i sve zajedno zvuči vrlo zanimljivo i dobro.

Ocjena: 9/10

Ivana: Iako mi je bila probavljiva, problem sa Supergirl bio je što me dozlaboga iritirala. Sličnu dijagnozu ima i Last Dance koji me i podsjeća na lanjsku pjesmu, što po melodiji i slabašnom tekstu, a što po fantasy spotu. U obje pjesme refreni su, malo je reći, nekreativni, međutim, Posljednji ples ima mi omiljeni retro tač, strofe su dosta zanimljive za slušati, a kad zareži onaj rockin’ romance odmah mi ostavi bolji dojam i jako je catchy. To me skroz kupilo pa evo sedam.

Ocjena: 7/10

“Jednaka razina kao i prošle godine”

Josip: Pjesma ima dramatičan početak i jako nostalgičan refren koji je dobio nepotreban retro touch. Ovogodišnja pjesma je puno bolja u odnosu na prošlogodišnju. Stefania je vokalno puno zrelija i bolja. Tako mlada djevojka puna talenta i karizme, ali nažalost na trenutke je zvučala nesigurno i previše “ispeglano”. Na trenutke sam imao dojam da slušam mlađu verziju Kylie Minogue ili Due Lipe. Pjesma je definitivno u korak sa sve popularnijim trendom retro zvuka.

Ocjena: 6/10

Marija: Rekla bih da je Stefania s ovom pjesmom na jednakoj razini kao i prošle godine. Tipična pop pjesma popraćena pomalo zbunjujućim, ali zanimljivim spotom. Odmah na prvo slušanje u glavi mi je ostao refren i melodija, ali ne mogu reći da sam previše oduševljena. Za mene je ovo zlatna sredina.

Ocjena: 6/10

Mate: Bolje od Supergirl i moj neki top 15 ove godine. Pjesma koju neću slušati nakon Eurosonga, ali neću je ni prebaciti ako slučajno naleti u automatskoj reprodukciji.

Ocjena: 5/10

Sanja: Jedna pjesma koja je ciljano rađena kako bi pratila trenutne glazbene trendove u kombinaciji s onim što Eurosong traži. Zato me i ne čudi toliko hajp fanova, no mene je zaobišao u širokom luku. Pjesma mi sama po sebi nije loša, osim „rockin’ romance“ dijela koji me tko zna zašto ubode u živac. Nadam se da će staging biti bolji od spota koji je ponovno čudan kao i lanjski.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 59/100

PROSJEČNA OCJENA: 5,9

anketa 1726

Grčka 2021.

Ukupno glasova: 191

 • Jako mi se sviđa (5) [61 / 32%]
 • OK je (3) [58 / 30%]
 • Dobra je (4) [43 / 23%]
 • Ne sviđa mi se (2) [21 / 11%]
 • Užasna je (1) [8 / 4%]

NJEMAČKA

YouTube video

“Ili top ili flop”

Andrea: Ovo će biti ili top ili flop, nikako između. Jendrik je simpatičan, pjesma je feel good i mislim da će zasigurno pronaći svoju publiku. Mene nije kupila jer inače ne volim ovakvu šećerastu vrstu glazbe, ali uz dobar nastup moglo bi to izvrsno funkcionirati.

Ocjena: 5/10

Antonio: I Don’t Feel Hate je jedna vesela pjesma koja mi izmami osmijeh na lice kad ju čujem na playlisti, ali samoinicijativno ju ne pustim često. Radi se o joke actu koji je djelomično uspješan, a s druge strane djetinjast i pomalo izlizan.

Ocjena: 5/10

Bartol: Koliko je ovaj Jendrik simpatičan to je nevjerojatno… Prekarizmatičan i presimpatičan i digne ovaj nered od pjesme na takav nivo da mi se zapravo jako sviđa. Isto kao i za Maltu, jako me zanima kako će izgledati nastup za ovu frankenštajnsku pjesmu. Pjesma je uistinu zarazna, a i poruka je zapravo jako lijepa. Jendriku na Eurosongu želim sve najbolje, što je za Njemačku sve unutar TOP20. 😀

Ocjena: 8/10

“Mamac za general public”

Emilia: Možda nije po svačijem guštu, ali je simpatično. Ovo je tip pjesme koja nekoj osobi ne mora nužno biti remek-djelo, ali drži osmijeh od uha do uha. Tipujem kako bi mogao biti mamac za general public.

Ocjena: 7/10

Faruk: „I don’t feel hate, I just feel sorry“ – ja kad mi u pošti neki umirovljenik presječe red „samo da on pita“. Nijemci, realno, nemaju što izgubiti s ovim pokušajem s obzirom da su zadnjih nekoliko godina zakucani za najdublje dno i mrak eurovizijskog začelja. Tko zna, možda se netko i sažali na ovo.

Ocjena: 2/10

Ivana: Nije mi među favoritima, ali nije mi ni loše. Imam osjećaj da ima svega svugdje i da je malo neuredno, ali šareno je i pozitivno, a Jendrik je beskrajno simpatičan. Nije mi ozbiljan konkurent na Eurosongu, ali tu i tamo, jer je vrlo vesela i zabavna, stvarno ju volim poslušati.

Ocjena: 6/10

Josip: Ovako veseo i jako karizmatičan izvođač je bio potreban na ovogodišnjem Eurosongu. Jendrik je vokalno na mjestu i pjesma je OK, ali atmosfera je ono što privlači u ovoj pjesmi. Svi bismo trebali izvući pouku iz ove pjesme, a to je da svi trebamo živjeti veseli, neopterećeni uz osmijeh. Jendrik samo nastavi biti veseo i bez brige.

Ocjena: 4/10

“Mister simpatičnosti”

Marija: Jendrik je jako simpatična osoba baš kao i pjesma I Don’t Feel Hate koja me je na prvu osvojila. Zabavna je i potiče te na ples, a u kombinaciji sa spotom neprestano izmamljuje osmijeh na lice Uz You Let Me Walk Alone, ovo mi je jedna od najboljih pjesama koje je Njemačka u zadnje vrijeme poslala na Eurosong.

Ocjena: 8/10

Mate: Pjesma počinje dobro, ali onda postane messy. Kao pršti sve od njegove simpatičnosti, ali baš zato što je ima puno, prestane biti simpatičan. Ali barem pjesma nije jednolična za razliku od nekih.

Ocjena: 3/10

Sanja: Jendrik uvjerljivo odnosi titulu mistera simpatičnosti ovogodišnjeg Eurosonga. Jako mi se sviđa njegova priča oko nastanka ove zabavne pjesme i spota. Sve je proizašlo iz njegove kreativnosti i s minimalno financijskih sredstava. Njegova misija da na svaki hejt uzvrati pozitivom mi se čini jako važnom u kontekstu društvenih mreža na kojima si ljudi, pa i sami Eurofanovi, katkad dopuštaju ružne riječi, negativu, čak i prijetnje. Zato, podržimo one koje volimo, na svaki srednji prst uzvratimo s peace signom i budimo kao Jendrik.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 56/100

PROSJEČNA OCJENA: 5,6

anketa 1727

Njemačka 2021.

Ukupno glasova: 185

 • OK je (3) [55 / 30%]
 • Ne sviđa mi se (2) [45 / 24%]
 • Užasna je (1) [34 / 18%]
 • Dobra je (4) [30 / 16%]
 • Jako mi se sviđa (5) [21 / 11%]

SAN MARINO

YouTube video

“Gdje su celebovi koji se smatraju prevelikim zvijezdama za Eurosong?”

Andrea: San Marino did that!!!! Mislim da je ovo najbolji sanmarinovski entry otkad se natječu na Eurosongu i ne mogu ni izbrojati koliko sam puta do sad poslušala Adrenalinu, ali sigurno više od sto. I da, činjenica da Flo Rida, čije pjesme obožavam (morate poslušati My House remix, jednostavno morate), gostuje na ovoj pjesmi je apsolutno genijalna. Gdje su sad oni celebovi koji su se smatrali „prevelikim zvijezdama“ da bi nastupali na Eurosongu? San Marino mi je među favoritima i zato ide apsolutna i zaslužena desetka.

Ocjena: 10/10

Antonio: U Adrenalinu sam se zaljubio na prvo slušanje. Pjesma je malčice trashy i throwback deset godina unatrag kada su reperi dominirali mainstream glazbom, ali upravo me to osvojilo. Zavodljivi orijentalni solo, energija koja pršti na sve strane, Senhitin slayage i produkcija pjesme – sve me to oduševljava. Uz odličan nastup, u koji ne sumnjam, vjerujem da će Senhit ostvariti najbolji plasman za San Marino u povijesti.

Ocjena: 10/10

Bartol: Ova pjesma me na prvu oduševila, zatim mi je rapidno padala u mojem TOP39 i onda opet počela rasti. Trenutno sam u stadiju da mi je u gornjoj polovici ove godine. Iskreno dio sa Flo Ridom mi je i najgori, mogla je Senhit i bez toga, ali dobro malo šušura nikad ne dođe loše.

Ocjena: 7/10

“Koliko god treba ljudi da napiše pjesmu…”

Emilia: Ponekad zbilja ne treba suditi nekoga po prošlogodišnjoj pjesmi. U odnosu na Freaky!, Senhit se vratila jača nego ikad i odlučila osvetiti se za ispadanje u polufinalu prije deset godina. Kada uspoređujemo ovogodišnje etno-pop bangere, Adrenalina odnosi uvjerljivu pobjedu pred Mata Hari, i uz izuzetno dobar scenski nastup, San Marino može ući u TOP10.

Ocjena: 8/10

Faruk: Prvo pohvale što ove godine nisu pronašli nekakve turske stomatologe, Valentinu Monettu ili neko treće čudo da nas skandalizira. Pjesma koja definitivno drži pozornost, tjera na kakav-takav pokret i koja će proći zapaženo. Vremena kad je za pobijediti na Eurosongu ovo bilo dovoljno su nadam se iza nas.

Ocjena: 6/10

Ivana: Meni je ova cajkica zakon. Kako se ja razbacam na ovaj treš, to nije normalno. Debovi su se, hvala nebesima, ove godine uspjeli izvući. Nakon brojnih momenata neinspiracije, što na švedskom, što na hrvatskom nacionalnom izboru, dvije najbolje pjesme iz ladice našle su put do Eurosonga. Nadam se da će se američka država pojaviti, iako mislim da je Senhit u stanju zapaliti pozornicu i bez njega. Jest da je trebalo deset ljudi da napiše pjesmu, ali koliko je da je, uspjeli ste.

Ocjena: 9/10

“Ružno pače se pretvorilo u labuda”

Josip: Glazbeno ružno pače se pretvorilo u prelijepog labuda. Etno-bliskoistočna melodija s mrvicom Afrike u kombinaciji s američkim rapom guraju Adrenalinu u sami vrh ovogodišnjeg Eurosonga. Senhit je odlična i jako karizmatična, pjesma je radio friendly i jako catchy te osvaja na prvo slušanje. Queen Senhit slay.

Ocjena: 9/10

Marija: Kakvo nam je iznenađenje Senhit ove godine pripremila. Adrenalina je zabavna pjesma, ima melodičan tekst i jako je zarazna, a rap dio s Flo Ridom čini ju još zanimljivijom i još boljom. Pjesma me podsjeća na ljetne hitove koje uglavnom slušamo na plaži uz sunce i more i jedva čekam vidjeti kakav nam je nastup ova osebujna pjevačica pripremila. Bez obzira na to hoće li se Senhit na pozornici pridružiti i Flo Rida, vjerujem da će San Marino u Rotterdamu ostvariti povijesni plasman. Valentinino dvorište iduće godine? Zašto ne?

Ocjena: 10/10

Mate: Nešto što je od Senhit malo tko očekivao. Mene je kupila – ima zabavnu pjesmu, modernu produkciju i taj Adrenalin ima pokriće. Mislim da će se Senhit itekako pobrinut za nastup u Rotterdamu jer ako je mogla dobit Flo Ridu da joj pjeva u videospotu, onda vjerojatno možemo očekivati i skup i dobar nastup.

Ocjena: 9/10

Sanja: Senhit na Eurosong donosi banger kakav nitko nije očekivao i suradnju s Flo Ridom koju ama baš nitko nije očekivao. Šteta što ove godine neće biti Eurocluba, vjerujem da bi ova pjesma zapalila svaki party. Nadam se da će se ova atmosfera dobro prenijeti i na izvedbu uživo. Ako se to dogodi, San Marino je spreman za svoj najbolji rezultat na Eurosongu, a tko zna, možda nagodinu i idemo u to famozno Valentinino dvorište.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 87/100

PROSJEČNA OCJENA: 8,7

anketa 1728

San Marino 2021.

Ukupno glasova: 210

 • Jako mi se sviđa (5) [146 / 70%]
 • Dobra je (4) [34 / 16%]
 • OK je (3) [12 / 6%]
 • Užasna je (1) [11 / 5%]
 • Ne sviđa mi se (2) [7 / 3%]

ZANIMLJIVOSTI

Osma grupa je na kraju završila s ovim rezultatima:

# Zemlja Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. San Marino 87/100 8,7
2. Grčka 59/100 5,9
3. Njemačka 56/100 5,6
4. Austrija 45/100 4,5

Najpozitivniji dojam o pjesmama ove grupe imala je Marija (33), a najnegativniji Faruk (18).

Komentatori su danas dodijelili tri desetke, i sve su pripale sanmarinskoj predstavnici.

Interesantno, danas nije bilo jedinica.

Ako je netko dobitnik nagrade za najveći skok u odnosu na lani, onda je to San Marino. Njihova predstavnica Senhit prošle godine je osvojila pretposljednje 40. mjesto u Razmišljamo naglas – Eurosong 2020. s prosječnom ocjenom od 2,5, no ove godine zauzela je prvo mjesto u svojoj grupi! Kako će proći u ukupnom poretku, vidjet ćemo za koji dan.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
15
PODIJELI ČLANAK

Rasprava27

 1. Diavolo — 25. travnja 2021. u 22:09

  AUSTRIJA
  – potpuno drugačiji pristup od prošlogodišnje pjesme, što je dobro. Sad da li je sam produkt bolji od prošlogodišnjeg? Ne znam ni sam, teško je za usporediti. Balada sama po sebi nije nešto wow i neviđeno, ali je pristojna. Čak mi je i ušla u uho pa ovaj dio ''Ameeen, Ameeen. Tell me, is this what you wanted?'' i ušao u uho, pa mi se ponekad iz čista mira pojavi u mislima. To je valjda dobar znak, i guess. Smatram da će najvažnija biti live izvedba i ako on bude dobar moglo bi se ovo provući u finale, pogotovo uzmemo li u obzir da se nalazi u drugom polufinalu gdje je dosta brzih trash poskočica. Nadam se da će nam bolje dočarati samu emociju pjesme nego što je je to slučaj sa spotom. Dok sam prvi put gledao spot i slušao pjesmu, skoro sam se opalio smijati kad se ona ptičurina pojavila na prozoru i ušla u sobu. Bez bespotrebnih efekata na bini, molim. (7/10, ocjena 3, no. 19/39)
  _ _ _ _ _
  GRČKA
  – Stefania kao da je u ovih godinu dana brzo odrasla. Nakon onog dječjeg proljeva od lane ipak je uspjela pronaći pjesmu koja bi ju laganini mogla katapultirati u top10. Sve će ovisiti o konceptu live nastupa. Sudeći po spotu, a i onom lanjskom, izgleda da dosta voli bajke. Tamo je letjela i imala svakojake supermoći, dok se ovdje ipak referira na grčku mitologiju. Nadam se da neće nešto od tog dvoje upotrijebiti i na esc pozornici, pošto mi je ovaj videospot malo stvara distraction od cijele koncepcije pjesme. Pošto u spotu gotovo nema plesa, što kroz cijelu pjesmu zaziva, nadam se da će ga na esc pozornici ipak biti i da neće plesati sama. U svakom slučaju biti će zanimljivo vidjeti kako su Grci zamislili live nastup. Što se tiče pjesme, top topova mi je ovaj retro up beat (mogli smo i mi tako nešto poslat da se Colonia odlučila svoju pjesmu ''Doza'' poslati na Doru, a ne ono od neke godine), ali ni strofe nisu loše. Dapače, interesantne su za moje uho. Pjesma baš vozi. Da nema ovako pomalo nejasnog spota, možda bi bila i čista desetka. No, treba sačekati live vokal i nastup, pa se možda i to promijeni. (9,5/10, ocjena 5, no. 6/39)
  _ _ _ _ _
  NJEMAČKA
  – ne znam zašto, ali čim sam čuo pjesmu pomislio sam na onu latvijsku (??) pjesmu Cake to Bake, koja se prije par godina nekako uspjela prošvercat na Eurosong. Ovo je isti taj tip infantilne i iritantno glupe pjesme. Ne znam što bih drugo rekao doli – eto mu pola boda jer stvarno moraš biti talent da napišeš ovako lošu pjesmu i onda to isto odeš otpjevati pred milijunskim auditorijem. Švabe su ove godine zakucane na samo dno. Sorry not sorry. (0,5/10, ocjena 1, no. 39/39)
  _ _ _ _ _
  SAN MARINO
  – da, odmah bih napomenuo da sam ostao ugodno iznenađen time što San Marino šalje na Eurosong. Još kad nadodamo činjenicu da jedan Flo Rida sudjeluje u svemu tome, naklon do poda. Vidi se trud od Senhit i nadam se da će se taj trud na kraju isplatiti dobrim plasmanom te joj tako uzvratiti satisfakciju. Kombinacija repa i ove pop-etno pjesme mi paše jer je dobro uklopljeno. Vjerojatno jedan od najbolje odrađenih rep dionica kroz neku esc pjesmu. No kad uzmemo u obzir da je u igri jedan od poznatijih glazbenika i da repa kroz povijest Eurosonga manjka, nije ni tako čudno. Stvarno mi je odlično stopljen taj pop i rep dio. Pjesma te digne iz mrtvih jer ima taj neki old school štih eurovizijskih dance pjesama u onom periodu prije početka 2010-ih. Iako me ne smeta ta kombinacija repa sa pop/etno, malo me bode u uši taj orijentalni zvuk i nekako mi ne pašu prijelazi iz popa u etno dio. Zvuči mi kao da je ove pomalo ''indijanske'' zvukove izrezala iz ove pjesme – https://www.youtube.com/watch?v=FAgU2bi4RI4 (inače jedan od soundtracka iz filma ''Dictator'' Sache Baron Cohena) i samo nalijepila na etno pozadinu. Na stranu to, drugi dijelovi pjesme malo voze. Nije nešto na što smo navikli od San Marina i za to plus. Vokal mi je onak', nit vrit ni mimo. Nisam fasciniran. Čak mi na momente zvuči kao svaka prosječna kafanska 'pevaljka'. Nadam se da će Flo Rida uspjeti doletjeti u Rotterdam. Bila bi to jedna zanimljiva činjenica sa ovogodišnjeg Eurosonga. (8,5/10, ocjena 4, no. 14/39)

 2. YeahYeahFire — 25. travnja 2021. u 19:09

  @arcticmonkey-2
  Meni njen vokal i nije toliko iritantan kolko i drugima,nije sad maestralno,ali to je njen stil pevanja i to mi je ok.
  A za Uraganke sam pretpostavio jer su snimile to u Antonićevom studiju pa je vrv bilo na brzinu,ali opet sam morao na istoj ravni da posmatram izvodjače radi lakšeg poredjenja,ne sumnjam da će do Roterdama usavršiti harmonije,plašim se samo da bude previše koreografije pa ne stignu u pojedinim delovima da se poslože..
  @romobil
  Ako je to u većoj meri uticalo onda se izvinjavam,baš mi se svidelo njegovo izvodjenje na Melu i čudilo me što je sad podbacio delimično.

 3. ESC fan — 25. travnja 2021. u 17:39

  Austrija – Bezvezno, dosadno i blijedo. Jedna od najmanje primjećenih pjesama ove godine. Dok su prošle godine imali finale u rukama, sada im je pobjeglo ko golub iz šake.

  Grčka – Nije loše, ali strofe previše odugovlače pjesmu. Refren dobar. Biće negdje na vrhu desne tabele u finalu ili eventualno na dnu lijeve tabele osim ako nastup ne očara. Po meni puno bolje nego Supergirl iako sam možda mislio baš suprotno u početku. Onako, solidan pokušaj, pa će biti takav i rezultat.

  San Marino – Transfer sa Freaky na Adrenalina je kao prelazak iz Srednjeg vijeka u Humanizam i Renesansu, ali nekako mi previše zvuči kao cajka bez nekih stilski lijepih elemenata i onaj rep dio meni je malo previše staromodan. Iako sam rekao da je ova pjesma na puno većem nivou nego Freaky, bilo je nekih dijelova po kojims mi je Freaky ipak malo bolja. I da, nisu sve cajke baš loše. Neki lijep rezultat može, ali pobjeda nipošto.

  Njemačka – Ne znam šta da mislim o ovoj pjesmi. Malo simpatično, malo naporno i tako. To je u suštini kako bih opisao ovu pjesmu, a vjerovatno će biti takav i rezultat. Prije će biti flop, ali pjesma je pamtljiva i pjevljiva, pa je to plus.

 4. Arctic Monkey — 25. travnja 2021. u 15:49

  @yeahyeahfuego Sta mislis o Montaigne vokalu? Ja sam pored Natalie i Tusse i nju morao da gasim. A Senhit mi nije toliko tragicna koliko je neinteresantna vokalno. Prosto uuh pomenuti su veliko ne za moja čula.
  A Hurricane, uzmi u obzir da jbn sede u sobičku i da ne ulažu mnogo napora, takođe ono je bez mikrofona ili bilo kakvih efekata i pratecih vokala tako da je meni licno mnogo vise od stabilno. ?

 5. Nina — 25. travnja 2021. u 15:45

  AUSTRIJA 21/39
  Jedna prosječna pjesma. Nit me posebno oduševljava, nit joj što zamjeram.

  GRČKA 19/39
  Kad sam prvi put poslušala pjesmu, dugo je nisam slušala. Nije me baš oduševila. Slušala sam samo refren dok sam gledala razne topove po youtubeu i baš mi je išla na živce. Sad nedavno krenula je ova pjesma, a ja se pitam koja je to pjesma, baš mi se sviđa, kad ono last dance. Eto, refren mi je spustio ovu pjesmu.

  NJEMAČKA 7/39
  Ovo mi je veliki grower. Vesela razigrana pjesma i vrlo pozitivna poruka. Jučer me moje male cure pitale da im stavim I don't feel hate. Vjerujem u vrlo zabavnu koreografiju. Čovjeku nije važna pobjeda, on se došao dobro zabaviti i uživati u nastupu. Želim mu puno uspjeha.

  SAN MARINO 4/39
  Sviđa mi se pjesma, ali nisam baš uvjerena da će imati neki ekstra nastup. U svakom slučaju navijam za nju.

 6. YeahYeahFire — 25. travnja 2021. u 15:12

  E sad što se tiče sinoćnog koncerta…
  S obzirom da je bio jedini predevrovizijski dogadjaj,potrudio sam se pažljivo da ispratim kakav je ko sveukupmo bio.
  Prvo moram da kažem da sam od Albine očekivao malo više truda,pls don't hate me… Devojka rastura kako peva i bzvz je to ne pokazati..
  Hurricane su bile stabilne,nisu me oborile s nogu,ali je dosta solidno
  Razoćarali su me Tusse,Natalia,Senhit i još možda par njih koji jesu ili nisu koristili playback u šta neću da ulazim.
  Oduševili me Hooverphonic,Roxen,Victoria,Elena,Blas i Manizha kao i opet još par drugih kojih ne mogu odmah da se setim..
  Ostali me ili nisu dojmili ili su bili očekivani top tj. flop…
  Sve u svemu solidan pokazatelj kako ko vlada svojim vokal i kolko samopouznanja ima u isti.

 7. YeahYeahFire — 25. travnja 2021. u 15:00

  Nemačka – očekivao sam da če mi ovo biti u bottom 5 sveukupnog poretka,ali pojedini su više želeli ove pozicije.
  Jendrik je zaista simpatičan i to mu izvlači prosek,ali aj malo da se uozbiljimo,nije ovo za više od 20.mesta u finalu…
  Drago mi je što uživa u svemu ovome…
  Ocena: 3/10
  Austrija – što volim kad neko hoće sažaljenje pa uzme da peva o ozbiljnoj temi na toliko dosadan način pritom imajući osrednju pesmu.
  Očekivati da će ljudi da glasaju za tebe samo zbog poruke,a žiri jer aj nisi cajkaš kako neko ovde kaže,me nervira
  Amen amen amen,a bre više dosta
  Ocena: 2/10
  San Marino – jeste ovo objektivno overrated kod fanova,ali mi je drago za San Marino da i oni dobiju svojih 5 min i da neko tamo iz San Marina napokon može da kaže,evo predstavnice moje zemlje.Trud oko pesme,prezentacije i angažmana svaka čast.Malo me je razočarala na sinočnom koncertu,ali o tome ubrzo.
  Ocena: 8/10
  Grčka – a rockin romance!
  Obožavam ovu pesmu šta da kažem.
  Možda je generic,ali se ovako radim omaž 80im i toj estetici.Uveren sam da će i nastup ovde prštati.
  Ocena: 9/10

 8. Arctic Monkey — 25. travnja 2021. u 14:27

  @piceza Nisam pratio taj prvi pa nisam znao da je isti snimak poslala ali dobra mi je svakako. Da Kipar sam zaboravio spomenuti bila mi je dobra Elena.
  A za Ukrajinu mislis da je ono bilo live? Ako jeste moram priznati da super zvuci iako ne volim njih niti pesmu.

 9. Dell — 25. travnja 2021. u 14:05

  Ne razumijem cemu ovoliki hype oko ove cajkare Senhit… Meni je ona u rangu Hurricanki koje su za mene cajka i to je tako… Tako da, niko od navedenih nije moja solja caja u ovom bloku… I dalje
  1. FRANCE
  2. CYPRUS

 10. Piceza — 25. travnja 2021. u 13:46

  @arcticmonkey-2
  Roxen je isti video poslala i na eurovision in the dark, ne vidim zasto nije ponovo otpjevala pjesmu jer ako su svi se svi drugi mogli potrudit oko toga, mogla je i ona.
  Albina je napravila ogroman fejl sinoc, cura dobro pjeva uzivo i onda posalje onakvu gluposti…
  Hurricane su zakucale ?
  Cipar i Ukrajina top ☺️

 11. SwedenEurovisionFan — 25. travnja 2021. u 13:39

  Kratak rezime:
  4. Grčka (5)
  16. Austrija (3)
  24. San Marino (2)
  28. Njemačka (2)

 12. SwedenEurovisionFan — 25. travnja 2021. u 13:39

  Austrija – Predivna up-tempo balada dolazi nam iz Austrije, nešto što svakako nisam očekivao s obzirom na to što je Vincent pjevao lani. Napravio je veliki zaokret i to, za mene, u dobrom smjeru. Sviđa mi se postepena gradacija pjesme, iako je refren mogao biti i malo bolji. Pjesma da ju pustiš na radiju i opustiš se, no ne vjerujem da će na pozornici Eurosonga uspjeti dočarati tu jednostavnost kojom zrači. Vincent je dobar vokalno te bi na temelju toga trebao pokupiti dobre glasove žirija, no vjerojatno neće proći u finale.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 16/39.

  Grčka – Stefania nam je priuštila još jednu odličnu brzu, dance, plesnu, catchy i modernu pjesmu po uzoru na Dua Lipin ''Physical''. Spot je napravljen perfektno i jedva čekam vidjeti kako će njezin nastup izgledati na pozornici. Od svih bržih pjesama ove godine, nadam se da će upravo Grčka biti najbolje plasirana jer me najviše tjera da ju ponovno slušam. Zbilja sam imao visoka očekivanja od Stefanie i nije me razočarala! Mislim da mi je najviše žao što lani nismo imali priliku vidjeti nastup za ''Superg!rl'' jer sam bio mišljenja da su nam pripremili nešto spektakularno, a tako mislim i za ovogodišnju pjesmu, pogotovo nakon što su rekli da će jedan dio nastupa kojeg su pripremali za ''Superg!rl'' pokazati za ''Last Dance''.
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 4/39.

  Njemačka – Ne znam odakle početi s komentiranjem ove pjesme jer je ovdje toliko toga nabacano u 3 minute da se doslovno osjećam kao oni s početka spota koji ne razumiju što se događa. Jedina pozitivna stvar su one ukulele koje Jendrik svira te donekle catchy ritam. Ako ništa drugo, svakako su članovi spota uživali u snimanju istog. Međutim, pjesma kao pjesma mi se ne sviđa i mislim da Nijemci ciljaju na još jedan Bottom5 plasman, ovaj put s pravom.
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 28/39.

  San Marino – Ni najmanje mi se ne sviđa taj prizvuk istočnjačkog melosa i cajke. Senhit je vokalno katastrofalna i vjerojatno će se tu koristiti puno nasnimljenih vokala. Onaj reperski dio je u potpunosti nepotreban i dodatno kvari ionako katastrofalno lošu pjesmu, neovisno što je riječ o Flo Ridi. Vjerojatno će ući u finale jer se uvijek stvori hype oko San Marina, ali nešto više od 15. mjesta ne bi smjela postići.
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 24/39.

 13. Sekret — 25. travnja 2021. u 13:35

  AUSTRIJA – Izgleda da sam od rijetkih kojima je bolja "Amen" od "Alive".Jednostavno me oduševila.Vincentov vokal se savršeno uklopio u pjesmu i jedna mi je među boljim baladama ove godine. Ocjena 4 i moje 16. mjesto
  GRČKA – Stefania je meni odlična i ove i prošle godine.Iako je ove godine malo zrelija.Pjesma prati glazbene trendove i sigurno će se istaknuti.Ovo bi trebalo podržati i žiri i publika.Složio bi se s komentatorima da je onaj dio rockin' romance" najjači dio u pjesmi ? Ocjena 5 i moje 12. mjesto
  NJEMAČKA – Prvih par slušanja ju nisam mogao smislit.Nakon nekog vremena mi se počela sviđati i ponekad ju pjevušim.Kao što su mnogi rekli bit će ovo top ili flop. Ocjena 3 i moje 31. mjesto
  SAN MARINO- Zemlja od koje nisam imao nikakva očekivanja naprosto me oduševila.Adrenalinu sam već poslušao i pogledao nebrojeno puta i zasigurno će mi nakon Eurosonga biti na playlisti.Senhit želim što bolji plasman pa i pobjedu i neka Esc dovede u Valentinino dvorište ?? Ocjena 5 i moje 1. mjesto ???

 14. Arctic Monkey — 25. travnja 2021. u 13:11

  Pratio neko spanski koncert sinoc? Odusevili su me pojedini.
  Rumunija koja ce samo nakon sinocne izvedbe mnogo porasti kod mene. Ono mi je bilo jako dobro i ona je preslatka. Hurricane su odusevile prelepim glasovima, ne treba im ni mikrofon i pokazale su hejterima da "ne znaju" da pevaju. Sanja ubila key change.
  Francuska standardno odlicna, obozavam tu zenu.
  Na moje iznenadjenje Spanija mi se sinoc istakla po prvi put ako je ono bilo uzivo jako je lepo čkode otpevao.

  Sa druge strane Moldavija, San Marino, Svedska, Makedonija i ne mogu jos da se setim ko zvucali su neprihvatljivo lose. Senhit se jako trudi oko svake prezentacije ali vokal joj je prazan i prosto sta god da se desava okolo ne radi me. Vasil se pogubio zestoko, a Tusse i Natalia su prosto losi vokali.

  Albina je napravila simpa video ali mislim da je ogromni propust na "koncertu" ne pevati uzivo, mada nije bila jedina svakako. Uglavnom i ona je odusevila "glumom" u tom videu. ?

 15. Tom Pilibi — 25. travnja 2021. u 12:53

  Grčka – našim komentatorima izgleda da se ne čini odveć cool davati visoke ocjene tamo nekakvim pop pjesmuljcima, ispast ćeš veća faca ako si u stanju prepoznati ljepotu u kvazi-umjetničkom uratku iz Rusije, ali ću zato ja svoju prvu i vjerojatno jedinu desetku dati Grčkoj. Ova pjesma me izula iz cipela već na prvo slušanje, BOP rađen po svim pravilima zanata, nemam baš nikakvih zamjerki. (10/10)
  San Marino – ok pjesma, ali čini mi se ipak malo precijenjena od strane fanova. Ne slušam rap, nemam pojma tko je Flo Rida i skroz mi je ravno hoće li nastupiti sa Senhit ili ne. (7/10)
  Austrija – fina klasična balada, ali mislim da bi Austriju moglo koštati bodova to što pjesma zvuči previše školski. Prolazak u finale mislim da će najviše ovisiti o tome hoće li scenski nastup biti dovoljno upečatljiv. (7/10)
  Njemačka – Jendrik ima personality i svoj stil koji fura i fućka mu se da li je to komercijalno ili ne. Ipak ne mogu mu dati visoku ocjenu samo zbog njegove originalnosti jer ipak to nije tip glazbe koju bih slušao u slobodno vrijeme. (5/10)

 16. Niko bitan — 25. travnja 2021. u 12:35

  Austrija: Slovenski Amin je bolji. Drago mi je to sto Vincentu ova pesma mnogo znaci i kome ju je posvetio, ali ovo toliko monotono i dosadno! Vidim ih u finalu jedino ako bude neki bomba scenski nastup. Ocena: 2

  Grcka: Ne razumem hype oko ove pesme. Bolja mi je od prosle godine ali i dalje ne Bog zna sta. Nije ovo ni blizu onoga sto je Grcka slala 2000-ih. Grci svake godine svoje pesme uzdisu do nebesa i posle se ljute kada flopuju. Lako ce uci u finale ali s obzirom na konkurenciju, nece ovo u Top 10. Ocena: 3

  San Marino: Da li je ova pesma overhyped od strane fanova? Da
  Da li je precenjena? Da
  Da li je visoko na kladionicama zato sto je Flo Rida u pesmi? Da
  Ali da li je sve to zasluzeno? Apsolutno da!
  Ovo je freaking San Marino o kome pricamo! Najsimpaticnija drzava na Eurosongu i drzava od koje bukvalno NIKO nije ocekivao da posalje Bop ovakve mere! Zasluzuju da budu hajpovani i precenjeni! Neka uzivaju u svojih par minuta slave jer su zasluzili! A i sama pesma je dosta kvalitetna! Moj omiljeni Bop ove godine! Sama Senhit je takodje odlicna i ne sumljam da ce pripremiti odlican scenski nastup! Da li ovo vidim kao flopa? Da. Uglavnom zbog imena drzave. Nadam se da do toga nece biti, jer zaista zelim da San Marino ostvari dobar plasman, ne samo zato sto je to San Marino, vec i da stimulise ostale mikrodrzave da se vrate na takmicenje! Ocena: 5

  Nemacka: Ovo je vrsta pesme koja ce ili da totalno flopuje, zavrsi u Bottom 5 ili sve totalno iznenadi i zavrsi u Top 10 za vise od 100 poena od publike. Sve ce zavisiti od scenskog nastupa. Sama pesma je po meni malo previse. Previse je quirky i over the top, cak mi je i malo detinjasto. Poruka je previse nametnuta i isforsirana, kao da te samara u lice. A muzicki i da ne komentarisem. Definitivno je najgora pesma samo muzicki ove godine. Najsjajnija tacka u svemu ovome je sam Jendrik koji je toliko karizmatican i simpatican! I pesma jeste malo catchy, ma koliko god ne zelim da je pevam, udjemi u uvo i ne moze da izadje. Koliko sam samo puta tokom dana dok radim nesto poceo da pevam "I don't feel hate, I just fell sorry." XD Ocena: 3

 17. Arctic Monkey — 25. travnja 2021. u 12:26

  4. GREECE – Devojka je slatkis kao i pesma. Svaki ulaz na "A rockin' romance" donese Miley Cyrus energiju. Odlicna gradacija pesme. Porasla mi je za nekih 8 mesta od prvog slusanja. Jako sam se lomio da li mi je ona 4 ili Croatia. Na kraju mi je ova pesma mrvicu doteranija ALI ne verujem u dobar nastup dok kod Albine verujem u mocan nastup. ?‍♂️

  8. GERMANY – Blesavo na najpozitivniji nacin. Pravo malo neozbiljno i zabavno remek delo. Pozitiva je sve sto mi treba trenutno u zivotu. ? O ovome ne razmisljas mnogo prosto ili ti sedne ili ne.

  20. SAN MARINO – Odlicna muzika ponistena meni licno groznom pevacicom i jeftinim repom. Potrazicu instrumental i uzivacu samo da ne slusam Senhitino tanano izvlacenje samoglasnika/vokala "i". FloRida pojeden u svetskoj modernoj rep industriji spao na snimanje preko mejla. Ovo ce biti najbolniji flop za polozene fanove, garantujem. Pored toga slusanje Senhit na ova dva esc partija koji su se odrzali bilo je mucno, zena mi nema nikakav volumen tj energiju u glasu.

  28. AUSTRIA – Neuverljivo, nezanimljivo, kao da se nije desilo. Ali eto ima i gorih.

 18. loreeneuphoria — 25. travnja 2021. u 12:24

  AUSTRIJA- ovo je baš mlako i zaboravljivo. Nema neke prejake dinamike u pjesmi.Iako sam veliki fan eurosonga, neki dan kad sam se išao prisjetiti svih pjesama, na ovu sam kompletno zaboravio. Mislim da je ispadanje Austrije gruba realnost.
  Ocjena: 4/10
  GRČKA- volio sam Supergirl, ali ovo je odlično. Stefania je podigla letvicu vrlo visoko i opravdala sva moja očekivanja. Spot je jedan od najboljih ove godine, a strofe su vrlo unikatne. Nadam se odličnom scenskom nastupu i da će Stefania moći live ovo iznijeti i možda povratku Grčke u top 10? Ako ništa,finale sigurno.
  Ocjena: 8.5/10
  NJEMAČKA- ni vamo ni tamo. Ovo će biti ili top ili flop, a Njemačka mu mora dati fantastičan scenski nastup ako žele izvući nekakav rezultat ili će se prodružiti većini svojih kolega iz Njemačke na dnu tablice.
  Ocjena:3/10
  SAN MARINO- ovo mi je jedno od najvećih iznenađenja ove godine. Ali,svejedno nekako mi je hype prevelik, ali dobro možda zbog toga što dosad nisu imali puno dobrih pjesama. Nadam se dobrom scenskom nastupu da se pjesma digne na novi level. Meni nije za pobjedu i sami vrh,ali za finale i najbolji rezultat San Marina ikad- zasigurno da!
  Ocjena: 6.5/10

 19. Chandler — 25. travnja 2021. u 12:21

  Austrija – o Boze, koji korak nazad u odnosu na nesudjenu pesmu. Ne bih ja ovo u finale nikako. 3/10
  Grcka – a ovde korak naored u odnosu na nesudjenu pesmu i bice ovde prostora za jedan pristojan plasman. 8/10
  Nemacka – znaci lele majke i Santa Marija de Gvadalupe i svi sveci i ne sveci, adjuda me porfavor! Ovo je takva bruka i sramota da prosto ne mogu da opisem koliko je ovo katastrofalno. 1—/10
  San Marino – nisam verovao da ce posle Maybe konacno doci pesma iz San Marina da mi se zaista svidja. E sad, mislim da je Flo Rida definitivno suvisan. 8/10

 20. eurovisiofanatico — 25. travnja 2021. u 12:12

  AUSTRIJA-ne volim ovakve pjesme jer su direktno pisane za Eurosong, nikako mi ne leži. Vincent nije uspio prenijeti emociju iz pjesme i mislim da će ostati u polufinalu.
  OCJENA-5/10. MOJ POREDAK-27/39
  GRČKA-ne znam čemu tako niske ocjene, ali meni je ovo odlično. Moderna pjesma koja kako odmiče sve je bolja, nadam se dobrom scenskom i dobrom rezultatu.
  OCJENA – 8/10. MOJ POREDAK-2/39
  NJEMAČKA – ne razumijem svrhu i poruku ove pjesme, meni je bezveze.
  OCJENA – 3,5/10. MOJ POREDAK-33/39
  SAN MARINO-pjesma nije loša, ali se stvorio preveliki hajp oko nje. Mislim da će biti dovoljno za finale, ali ne očekujem da bude u top 10,možda čak ni u top 15. Puno faktora će ovisiti o plasmanu ove pjesme.
  OCJENA – 6,5/10. MOJ POREDAK-15/39

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?