#rnesc2021: O disko eri i karizmi – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2021: O disko eri i karizmi

  13 min za čitanje   29 komentara

Sa sutrašnjim datumom ulazimo u posljednjih mjesec dana iščekivanja finala Eurosonga 2021. Dotad nastavljamo dalje s našim “razmišljanjem naglas”, u kojem su na redu četiri zemlje od kojih je jedna promijenila predstavnika. Kako smo ih ocijenili, saznajte u nastavku.

Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


ČEŠKA

“Zarazna i plesna”

Andrea: Pjesma mi je na prvo slušanje bila užasna, ali mi je jako puno growala. Dojam je popravio i simpatični spot, koji savršeno ide uz pjesmu. Mislim da bi i nastup mogao biti u sličnom fazonu i da bi Češka i ove godine mogla pronaći svoje mjesto u finalu. Omaga je zarazna i plesna i mislim da će definitivno osvojiti srca određenog dijela publike i žirija.

Ocjena: 7/10

Antonio: Omaga mi nije ništa posebno, ali ništa mi ni ne smeta u velikoj mjeri. Benny Cristo je simpatičan i ima svoju “spiku”. Nisam siguran koliko će ovom pjesmom osvojiti publiku jer je pjesma, recimo to tako, malo “čudna” i na prvu nekako nepristupačna. Trebalo mi je više slušanja da se poslože sve njene kockice.

Ocjena: 4/10

Bartol: Benny je izrazito karizmatičan i mislim da će u live izvedbi ovo biti puno puno bolje. Studijska je verzija malo mlaka, no refren je prilično zarazan. Sve u svemu ne bojim se za Češku, a veselim se njegovom nastupu uživo.

Ocjena: 6/10

“Ima mjesta za napredak”

Emilia: U usporedbi s prethodnim pjesmama koje sam slušala, meni je ovo simpatično i tjera na ples. U usporedbi s Kemamom, ova mi je pjesma bolje legla, no definitivno ovdje ima mjesta za napredak, ali to ostavljamo za S druge strane ekrana.

Ocjena: 7/10

Faruk: Povijest je prepuna teškog stradanja pjesama poput ove na eurovizijskoj sceni. Jednostavno, ovo je pjesma za radio, za šoping centre, čekanje na semaforu, kuhanje ili samoizolaciju zbog kontakta s COVID pozitivnom osobom. Podjednako daleko i od lošeg i od dobrog.

Ocjena: 5/10

Ivana: Da je veselo – veselo je. Da je luckasto – luckasto je. Da je bolje od Kemame – bolje je. Da je se meni sviđa – e i nije baš.

Ocjena: 5/10

Josip: Jako zabavna i šaljiva pjesma, ali nažalost previše ponavljanja je uništilo i ono malo veselja što je Benny donio. Tekst mi je bez veze i nekog logičnog smisla, te zvuči jako jeftino. Ne sumnjam u nastup uživo jer je Benny jako dobar u pjevanju uživo, a realno pjesma pruža jako puno mogućnosti u vezi nastupa.

Ocjena: 2/10

Marija žali za Kemamom

Marija: Tipična radio friendly pjesma koja je kod mene samo razvila žaljenje za Kemamom s kojom također nisam bila preoduševljena. Omaga je „preravna“, ni po čemu pamtljiva i kod mene ne izaziva ama baš nikakvu emociju ni oduševljenje.

Ocjena: 2/10

Mate: E moj Benny, prije gotovo godinu dana si saznao da ćeš opet predstavljati Češku i na kraju nam serviraš što? Po meni nimalo pamtljivu pjesmu u kojoj se ništa posebno ne događa. Čini mi se kao da ti do Eurosonga nimalo nije stalo.

Ocjena: 4/10

Sanja: Simpatična pjesma, simpatičan Benny. Sjećam se kako mi je Kemama porasla u očima nakon izvedbe uživo na Vidbiru, možda i ovo doživi isti efekt.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 48/100

PROSJEČNA OCJENA: 4,8

anketa 1717

Češka 2021.

Ukupno glasova: 179

 • OK je (3) [59 / 33%]
 • Dobra je (4) [43 / 24%]
 • Ne sviđa mi se (2) [39 / 22%]
 • Jako mi se sviđa (5) [22 / 12%]
 • Užasna je (1) [16 / 9%]

LITVA

“Glazbeno i scensko držanje stila”

Andrea: Ova pjesma mi se svidjela na prvo slušanje, a dojam mi se nije promijenio ni kako je vrijeme odmicalo. Kod velikog broja drugih eurovizijskih fanova čujem da im se pjesma s vremenom izlizala, da se izgubila u konkurenciji, no moram priznati da to kod mene nije slučaj. Pjesmu i dalje često slušam i mislim da se ističe. Litvu ove godine nikako ne vidim izvan top 5.

Ocjena: 10/10

Antonio: Volim Roopovce još od prošle godine i ta ljubav nije stala. Iako mi je On Fire bolja pjesma, Discoteque mi se svidjela na prvu. Roopovci se glazbeno i scenski drže svog stila i mislim da će jako dobro rasplesati publiku te svojom karizmom i osebujnošću ići visoko, najviše za Litvu ikad.

Ocjena: 8/10

Bartol: Nažalost niti sjena lanjskoj pjesmi. Za razliku od Islanda gdje je Daði napravio simpatičan nastavak svoje lanjske pjesme, The Roop je poslao – lošu kopiju. Pokreti su mi jako afektirani, ne čine mi se prirodno, kao da su prilikom rada na ovoj pjesmi bili svjesni – aha OK, zbog toga i toga su nas ljudi u Europi voljeli, idemo sad to potencirati – što je za mene uništilo cijelu vibru ovog benda.

Ocjena: 6/10

Faruk se trudio, ali nije uspio

Emilia: Meni osobno je ova pjesma bolja sa svakim novim slušanjem, što nikako ne može biti dobar znak. U odnosu na On Fire mi je slabija, iako je i dalje bop i među boljim pjesmama ove godine. Nažalost, mislim da su oni najviše oštećeni otkazivanjem prošlogodišnjeg Eurosonga jer bi On Fire gorila na pozornicu i ostvarila najbolji litavski rezultat ikad. No možda se i varam, pa Discoteque nađe svoju publiku jer pitanje je tko se od general public sjeća što je Litva slala prošle godine.

Ocjena: 8/10

Faruk: Za ovu pjesmu sam se baš trudio da mi se ne svidi, i nažalost – nije uspjelo. Refren ima „to“, što god to bilo, što vas tjera da slušate dalje, da se krenete lagano gibtatii (!) i poželite da ste u toj diskoteci u kojoj se ovo pušta.

Ocjena: 8/10

Ivana: Pjesma mi je u razini lanjske, ali sve mi je to nekako nikako. Osim što ih se bojim, nervira me ono lamatanje rukama i nogama, prstići koji se miču mi stvaraju jezu, a od cijele sam melodije nekako anksiozna. Ono što sam ustanovila jest da se bojim svega i svačega kad se sjetim ove pjesme, no ipak dajem dva jer je netko već rezervirao asa.

Ocjena: 2/10

Josip: Nakon prošlogodišnjeg uspjeha sa pjesmom On Fire, The Roop i dalje nastavlja osvajati srca, radio postaje i glazbene platforme. Pjesma je catchy, vesela, jedinstvena i jednostavno te zove da zaplešeš uz ovaj zarazan ritam, također je i radio friendly. Vaidotasov glas je jedinstven, a karizma ide preko maksimuma, svaki član ove jedinstvene grupe čini jednu jako zanimljivu cjelinu koja osvaja na prvo slušanje. U nastup ne sumnjam i 100 % sam siguran u TOP 10, a vrlo vjerovatno i TOP 5 plasman. Definitivno imaju potencijal za pobjedu.

Ocjena: 10/10

Vaidotasova magnetska privlačnost

Marija: The Roop i ja nikako na zelenu granu. Discoteque je pjesma koja mi nikako ne sjeda. Dosadna je i preravna i nigdje do izražaja ne dolaze vokalne sposobnosti i mogućnosti pjevača. Prošlogodišnja pjesma bila je puno bolja, ova mi je neupačtljiva i njezina melodija mi se ne sviđa. Litva je poslala zaista dosadan paket u Rotterdam.

Ocjena: 2/10

Mate: Nisam očekivao da će se ovako uspjeti približiti proslavljenoj On Fire. I u drugom pokušaju su mi uspjeli očuvati pažnju za vrijeme trajanja cijele pjesme, a vjerujem da će tek na pozornici u Rotterdamu pokazati svoj puni potencijal.

Ocjena: 8/10

Sanja: Vaidotas i njegov bend mi imaju neku magnetsku privlačnost. Zanimljiva glazba u kombinaciji sa stajlingom, koreografijom i pojavom na sceni. On Fire mi je bila kandidat za pobjedu na Eurosongu, no ovo mi je mrvicu slabije. Ovaj staccato u refrenu mi nije sasvim legao, no općenito je ovo jedan jako zanimljiv paket.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 70/100

PROSJEČNA OCJENA: 7,0

anketa 1718

Litva 2021.

Ukupno glasova: 192

 • Jako mi se sviđa (5) [69 / 36%]
 • Dobra je (4) [43 / 22%]
 • OK je (3) [42 / 22%]
 • Ne sviđa mi se (2) [24 / 13%]
 • Užasna je (1) [14 / 7%]

POLJSKA

Toplo…

Andrea: Ova pjesma ima predobar ritam, a bridge je najbolji dio. Refren također vozi i super mi je ovaj electro instrumental koji podsjeća na ritam 80-tih. Mislim da Rafał nije bio najbolji izbor za izvedbu ove pjesme jer mi njegov vokal nikako ne odgovara i čovjek nema nimalo karizme, ali što je tu je.

Ocjena: 7/10

Antonio: U kategoriju treša spada i Poljska, treš s retro touchom. Pjesmu sam dugo odbijao slušati, ali priznajem da mi se naknadno malčice uvukla pod kožu. Nije loš taj đir osamdesetih te me pjesma zna zabaviti kad mi se zatekne na playlisti.

Ocjena: 4/10

Bartol: Kod Poljske imam isti problem kao i kod Moldove – a to je da je pjesma tehnički dobra, ali mi nikako ne paše uz izvođača. Rafal mi ima vibru ostarjelog pjevača koji neuspješno pokušava biti kul mlađoj generaciji, baš How do you do fellow kids?

Ocjena: 3/10

Hladno…

Emilia: Dakle… Nemam komentara osim da jako smara.

Ocjena: 2/10

Faruk: Ako ste se pitali zašto smo ubili disko eru, evo vam odgovora. Reklama za naočale uz bezvezni pjesmuljak koji se vrti u pozadini.

Ocjena: 2/10

Ivana: Sredovječni muškarac glumi mladića i igra se The Weeknda uz kriminalan izgovor engleskog. Zabavno, ali idemo dalje.

Ocjena: 5/10

Josip: Rafal mi daje dojam jako nezainteresirane osobe i kao da je došao radi reda. Vokalno je nestabilan i jako naporan, a pjesma mi ne ostavlja dobar dojam i djeluje previše producirano što je loše za njega jer nema kvalitetan glas. Neuspjeli pokušaj kreativnosti i stvaranja “WOW” efekta kombiniranjem retro zvuka.

Ocjena: 2/10

Ledeno kao na Antarktici

Marija: Ove je godine bilo toliko tajnovitosti od strane Poljske pa sam očekivala zaista nešto veliko. No, pjesma koju smo dobili je mlaka. Tipična radio friendly pjesma koja se ni po čemu ne ističe, a meni je i jaaaako dosadna. Šteta što je Poljska odustala od Alicje, vjerujem da bi bila puno bolji izbor od Rafała.

Ocjena: 1/10

Mate: Čim završi nastup u polufinalu, zaboravit ćemo da je Poljska ikad i nastupala na Eurosongu 2021. Da ne komentiram u RN-u, ova pjesma vjerojatno nikad ne bi izišla iz mog spama. No brzo sam je vratio natrag.

Ocjena: 2/10

Sanja: Ova pjesma mi zvuči kao nešto što sam već stoput čula i nekako mi je zamorna, premda bi u suštini trebala biti vesela. Zato preskačem ukrcavanje na ovu Rafalovu vožnjicu, unatoč njegovim obećanjima da će biti vožnja života. Muzej neona u kojem je sniman spot se čini fora, eto možda se do tamo provozam kad opet budem išla u Varšavu.

Ocjena: 1/10

UKUPNA OCJENA: 29/100

PROSJEČNA OCJENA: 2,9

anketa 1719

Poljska 2021.

Ukupno glasova: 174

 • Ne sviđa mi se (2) [72 / 41%]
 • OK je (3) [42 / 24%]
 • Užasna je (1) [32 / 18%]
 • Dobra je (4) [14 / 8%]
 • Jako mi se sviđa (5) [14 / 8%]

UJEDINJENO KRALJEVSTVO

“Stvorena da se pušta na radijima”

Andrea: Bolja pjesma od prošlogodišnje, kao stvorena da se pušta na radijima.  Ima zarazni ritam i pamtljivu melodiju. Ipak, mislim da se nije uspjela istaknuti među konkurencijom, barem za sad, ali sve će ovisiti o nastupu

Ocjena: 6/10

Antonio: Ovdje ne znam što bih posebno napisao. Zapravo sam Embers poslušao samo par puta. Nije to loša pjesma, fora mi je beat, ali nekako sam ravnodušan.

Ocjena: 4/10

Bartol: James je uistinu jedan nekarizmatičan izvođač i to mi najviše smeta u ovoj pjesmi. Embers je zapravo dosta dobar pokušaj, ali James ne radi apsolutno ništa kako bi podigao pjesmu na viši nivo, u nekim drugim rukama bi ova pjesma bila uistinu konkurentna. Ovako je samo zaboravljiva.

Ocjena: 5/10

“John ili James?”

Emilia: U odnosu na lani James je ostvario veliki napredak što se tiče pjesme. Da pored naziva pjesme ne stoji njegovo ime, vjerojatno bih Embers zamijenila za pjesmu njegovog brata Johna. Možda je vrijeme da napokon UK vidimo u TOP15? Vidjet ćemo.

Ocjena: 7/10

Faruk: Kako ovi ljudi samo uspiju pronaći ove „Molim vas dajte nam 2 boda od publike i 8 od žirija!“ pjesme, meni nije jasno. O serijskoj potrošnji ovih zvijezda vlastitih dnevnih boravaka već je bespredmetno i pričati.

Ocjena: 3/10

Ivana: My Last Breath sam obožavala pa je samim time bilo logično da nova pjesma neće to nadmašiti. Ovo je tipičan klupski hit koji se pušta na Otvorenom i ne vidim tu ništa loše, pogotovo jer se James u tom žanru super snalazi. Osobno nije nešto što bi me oduševilo, ali zvuči svjetski i ugodno je za poslušati tu i tamo. Nadam se samo da će se Britanci više maknuti s dna.

Ocjena: 7/10

Josip: Jamesov glas je super. Pjesma ima ugodnu atmosferu koja istog trenutka privlači na plesni podij. UK je napokon poslala pjesmu koja ima potencijal za TOP 15, ali uz kvalitetan nastup može ostvariti i bolji rezultat. James je jako karizmatičan, a pjesma je radio friendly. Molio bih Jamesa i njegov tim da ne odu u smjeru kopiranja već viđenih nastupa (pozdrav Guy Sebastian).

Ocjena: 8/10

“Poboljšanje!”

Marija: Kakvo je ovo poboljšanje u odnosu na prošlu godinu! Zaista sam ugodno iznenađena pjesmom koja je jako zarazna i radio friendly. Ne mogu reći da me osvojila jer nema wow efekata, ne ističe se ničim osim zaraznim refrenom i predviđam da će zauzeti sredinu tablice.  Melodija i ritam pjesme obećaje odličan nastup, nadam se da se neću razočarati.

Ocjena: 6/10

Mate: Može proći. Jest da smo se naslušali ovakvih pjesama, ali Newman daje neku pozitivu u pjesmi i lako je uz nju zaplesati.

Ocjena: 5/10

Sanja: Skroz dobra pjesma koju mogu zamisliti na radiopostajama diljem Europe. Možda nije „eurovizična“, no čini se da se Eurosong sve više modernizira i dobivamo sve više pjesama koje ciljaju na radio friendly zvuk umjesto na neku eurovizijsku recepturu, što nije loše. Ima Sigala vibe koji mi se sviđa i ako staging bude dobar, možda UK iznenadi dobrim rezultatom. Jamesov glas mi je baš super, a puhački trio jako fora.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 58/100

PROSJEČNA OCJENA: 5,8

anketa 1720

Ujedinjeno Kraljevstvo 2021.

Ukupno glasova: 168

 • OK je (3) [83 / 49%]
 • Dobra je (4) [35 / 21%]
 • Ne sviđa mi se (2) [30 / 18%]
 • Jako mi se sviđa (5) [15 / 9%]
 • Užasna je (1) [5 / 3%]

ZANIMLJIVOSTI

Poredak šeste grupe možete pogledati u tablici:

# Zemlja Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. Litva 70/100 7,0
2. Ujedinjeno Kraljevstvo 58/100 5,8
3. Češka 48/100 4,8
4. Poljska 29/100 2,9

Današnja se grupa najmanje svidjela Mariji (11), a najviše Andrei (30).

Najniže dodijeljena ocjena danas bila je jedinica (Marija i Sanja za Poljsku), a najviša desetka (Andrea i Josip za Litvu).

Jedina zemlja koja je doživjela porast prosječne ocjene u odnosu na lani jest Ujedinjeno Kraljevstvo.

Prilikom komentiranja britanske pjesme, Sanja je spomenula Sigalu. Međutim, jeste li znali da je ovogodišnji britanski predstavnik James Newman pisao za Sigalu? Riječ je o pjesmi All For Love, gdje glas daje irska grupa Kodaline.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
12
PODIJELI ČLANAK

Rasprava29

 1. Piceza — 21. travnja 2021. u 21:34

  Jel gleda neko Eurovision in the dark?
  Posto ova stranica objavi toliko bespotrebne clanke tipa NAJDRAZA ESC PJESMA BARBARE PRAVI, a ne objavi link za koncert ?

 2. Dell — 21. travnja 2021. u 21:28

  Konačno sjedoh i preslusah sve pjesme ovogodisnjeg izbora, i redoslijed je ovaj
  Polufinale 1
  1. CYPRUS
  2. SWEDEN
  3. LITHUANIA
  4. RUSSIA
  5. AUSTRALIA
  6. NORWAY
  7. MALTA
  8. CROATIA
  9. UKRAINE
  10. AZERBAIJAN
  Polufinale 2
  1. SWITZERLAND
  2. GREECE
  3. BULGARIA
  4. SAN MARINO
  5. DENMARK
  6. FINLAND
  7. ICELAND
  8. AUSTRIA
  9. SERBIA
  10. CZECH REPUBLIC
  Moj top 5 FINALA
  1. FRANCE
  2. CYPRUS
  3. SWITZERLAND
  4. ITALY
  5. SWEDEN

 3. REIN LOVER — 21. travnja 2021. u 20:56

  @lessenziale naravno da se ne salim, Francuska dosada i zavijanje, Svicarska lik je precijenjen i iritantan, Poljska je solidna pjesma koja se nekome moze svidjati, a nekome ne mora, meni je bas plesna i dinamicna, nisam ja sad neki fan pjesme, nego su mi Fr i Sv toliko lose da mi je Poljska bolja

  I zasto bi to bila nebuloza, meni je nebuloza da netko misli da ce Francuska pobijediti

 4. sunflower — 21. travnja 2021. u 20:51

  Češka-Niti je kvalitetno, niti dosadno. 3/5, 4/10
  Litva-Sjajna pjesma, užitak za slušati. 5/5, 10/10
  Poljska-Vjerojatno bi mi se više svidjela da je vokal jači. Bridge mi je super. Nezz jel samo ja čujem kukurikanje na 2:12 ? 3/5, 5/10
  UK-Dobra pjesma. Kad je izašla, nisam mogla vjerovati da UK šalje dobru pjesmu. 4/5, 7/10

 5. Nina — 21. travnja 2021. u 19:53

  ČEŠKA 23/39
  Simpatična pjesma, puno bolje nego lani. Uz dobar nastup mogao bi u finale.

  LITVA 2/39
  Meni su oni odlični! Bolja mi je pjesma u odnosu na prošlogodišnju. Plesno i zabavno. Ja i djeca naveliko plešemo na ovo, a i naša 9-mjesečna beba. Voljela bih da još malo poprave nastup, može i drugi outfit, a i ne mora. Jedino što bih izbacila su one štakaste cipele.

  POLJSKA 35/39
  Ne sviđa mi se ova vožnja. Mogu je poslušati, ali ništa više od toga.

  UJEDINJENO KRALJEVSTVO 14/39
  Cijelu pjesmu podiže beat. Ovo ostalo je ništa posebno. Kad je najavio da za nastup planira navući onu jaknu, uf, šta to mu treba!? Nadam se da će se predomisliti. I bilo bi dobro da nabaci malo više plesa jer ovo šta radi u spotu je niš. Mislim da to može puno bolje izvući.

 6. L'essenziale — 21. travnja 2021. u 19:07

  @escpavao nadam se da se šališ s ovim zadnjim komentarom da je Poljska miljama bolja od Francuske i Švicarske?
  Veću nebulozu odavno nisam čuo.

 7. REIN LOVER — 21. travnja 2021. u 16:33

  Poljska je miljama bolja od Francuske i Svicarske!

 8. ESC fan — 21. travnja 2021. u 16:33

  Ćeška – Bolje i karizmatičnije je nego prošle godine. Pjesma je na nivou i dosta je pjevljiva, ali previše je ravna nekako. To je onaj osjećaj "I tako prođe jedna pjesma". Moje neko mišljenje je da će se za ulazak u finale boriti Latvija, Ćeška i Estonija, a da će samo jedna ili eventualno dvije proći dalje, tako da mi nije Ćeška baš sigurna. Nešto kao Poljska 2018.

  Litvanija – Ne sviđa mi se.

  Poljska – Meni je pjesma najveći guilty pleasure ove godine. Meni se sve ovdje sviđa, pa čak i izvođač i njegova karizma, barem u spotu. Jedino što mi se nikako ne sviđa su oni njegovi robotski pokreti na live nastupu. Mora to popraviti ako želi u finale, a mislim da pjesma ima šanse za finale.

  Ujedinjeno Kraljevstvo – Mnogo mnogo bolje nego prošle godine, ali ovdje stvarno nešto fali. Poljska npr. ima pjesmu koja mi se u potpunosti sviđa, nije neko remek djelo, ali mi se sviđa, dok u ovoj pjesmi ima dijelova koji mi se sviđaju koji mi uđu u glavu, a sa nekim dijelovima pjesme jednostavno nikako ne mogu da se "stopim". Mada vrlo visoko je kod mene kotiran na rang listi, pa mu želim neki fin TOP 15 plasman. Pjesma je moderna i produkcijski odlična to stoji. Nadam se da će dovesti one svirače na scenu, ali isto tako to bi se moglo sukobiti i sa namjerama Malte.

 9. Fanatik — 21. travnja 2021. u 14:09

  1. Ujedinjeno Kraljevstvo (9,5/10, ocjena 5)

  Mene je Ujedinjeno Kraljevstvo dosta ugodno iznenadilo obzirom da mi je njihova prošlogodišnja pjesma bila užasna. Ovo je super. Moderno, poletno, plesno, veselo, prvi puta nakon par godina da mi se sviđa pjesma Ujedinjenog Kraljevstva. Uprkos ne baš dobrim predviđanjima, uz dobar nastup UK bi ove godine mogao sve iznenaditi plasmanom.

  2. Litva (7,5/10, ocjena 4)

  Slično kao i kod još par zemalja, ova pjesma mi se vremenom dosta izlizala, iako mi je bila dosta dobra na prvo slušanje. Jeste ovo simpatično i zanimljivo, ali On Fire je bila puno bolja i prirodnija. Ne bi me iznenadilo čak ni da ovo ne uđe ni u top 10.

  3. Češka (6/10, ocjena 3)

  Nekako nisam načisto s ovom pjesmom, nit mi je dobra nit loša, ali svakako je puno bolja od prošlogodišnje. Ne bi mi smetalo ako prođu u finale, ali i ako ispadnu neću previše očajavati.

  4. Poljska (5/10, ocjena 3)

  Iskreno, nit smrdi, nit miriše. Ova pjesma toliko zvuči vještački, preproducirano i toliko ima autotunea da ne znam je li Rafał stvarno u stanju uživo to da izvede. Ako dodamo loš izgovor engleskog, nula karizmu, plus što žiri ionako ne voli Poljsku, mislim da im ne gine još jedno ispadanje u polufinalu. A mislim da i više nego dovoljno govori sama činjenica da se ni Poljacima ne sviđa ova pjesma ni odabir izvođača. Ne znam zašto jednostavno nisu ostavili Alicju da ide i ove godine.

 10. YeahYeahFire — 21. travnja 2021. u 13:43

  Češka R. – poboljšanje u odnosu na prošlu god,ali ne ko zna koliko.
  Dopadaju mi se filmske reference i mali deo na češkom mada nije uopšte efektan kao npr. kod Albine.
  Ne sumnjam da će ovo na sceni privući pażnju,ali za sad Ocena: 4/10
  Poljska – da li je moguće da plesna pesma może toliko da te uspava.
  Čuje se da u pesmu uopšte nije uloženo vreme,trud i rad,a Rafal je toliko bez harizme Ocena: 2/10
  Litvanija – solidan comeback,ali moram da priznam da mi je izbledela.
  Nema više one magije,ali stoji da je pesma catchy i posebna Ocena: 7.5/10
  UK – bolje od očekivanog i mislim da ovo uz efektan nastup može van bottom 5 u finalu.
  Ocena: 7/10

 11. Chandler — 21. travnja 2021. u 13:36

  Ceska – pa nije ovo uopste lose. Slusljivo je, e sad da li ce biti dovoljno za finale, skeptican sam… 7/10
  Litvanija – vidi se da idu na kartu stare slave. Isto zbog toga sto je slusljiva, ako ne i vise od nesudjene pesme, ista ocena kao kod Ceske. 7/10
  Poljska – muzika plus, on minus. Mislim da leti kuci. 4/10
  UK – Ni sam ne znam… malo hocu, malo necu, malo ne znam… 6/10

 12. Niko bitan — 21. travnja 2021. u 13:15

  Ceska: Nakon sto je proslogodisnja pesma bila u mom bottom 5, nisam imao velika ocekivanja, ali moram da priznam da me je Benny bas iznenadio! Pesma mi se svidela na prvo slusanje. Benny kao i pesma su dosta simpaticni. Svida mi se miks svega i svacega, mozda je malo messy i too much, ali mi se svidja. Spot je moj licno omiljeni spot ove godine! Toliko reference-a! Svaki put kada ga gledam, pokusavam da nadjem neki novi, jako mi se svidja! Ova pesma ce toliko eskalirati sa scenskim nastupom. Benny je pravi performer! Na sceni ce ova pesma otici na veci nivo. Ovo garantovano ulazi u finale videcete! 😉 Ocena: 4

  Litvanija: Dragi Islande. Ovako se ponavlja proslogodisnji uspeh. Ok da, pesma jeste slabija od On Fire, ali je i dalje odlicna. Catchy, quirky ali ne previse over the top, istice se u gomili. Sve sto bi jedna Evrovizijska pesma trebala da bude! Mislim da ih je previse ljudi odpisalo. I dalje imaju sanse za Top 5 rezultatom, pobedu neverujem da hoce, jer ponovo slabija je od On Fire, ali ce uraditi mnogo bolje nego sto ljudi misle! Ocena: 4

  Poljska: Pesma sama po sebi mi je ok. Generic je i repetativna ali mi se i donekle svidja a, i svidja mi se tak disko vibe. Meni je najveci problem u pesmi sam Rafal. Covek bukvalno ima karizmu statue! Em sto Rafal ima 0 karizme, em sto vokalno nije dobar!
  Koliko autotuna zelis u spotu?
  Rafal: Da
  I sami Poljaci kazu da uzivo nece moci da otpeva. Odbaciti Aliciju za ovo? Nema reci. Da bukvalno bilo ko drugi ovo peva svidelo bi mi se vise. Cak i sama Alicija, kojoj ova pesma u opste lezi, bi uradila bolji posao od Rafala! Nadam se da ih dijaspora nece dogurati do finale, jer ove godine to uopste ne zasluzuju! Ocena: 3

  UK: Ravna crta. Mediocre. Bukvalno nista ne osecam dok slusam ovu pesmu. Ima potencijala za solidan scenskim nastup, ali dok to ne vidimo. Bottom 5 za UK ove godine ponovo. Ocena: 3

 13. eurovisiofanatico — 21. travnja 2021. u 13:03

  ČEŠKA-loše, uopće mi se pjesma ne dopada, refren je tako jadno napravljen.
  OCJENA – 3/10. MOJ POREDAK-3/10
  LITVA-vrlo dobra pjesma, ove godine su mi jedini od favorita. Scenski će sigurno bit dobar, oni žuti kostimi su jako simpatični, Litva može visoko.
  OCJENA – 8/10. MOJ POREDAK-4/39
  POLJSKA-pjesma mi nije toliko loša, čak ima potencijala, ali mislim da je pjevač prestar za ovakvu pjesmu te mu pjesma nikako ne leži.
  OCJENA-5/10. MOJ POREDAK-28/39
  UK – stvarno bezveze, back vokali koji ponavljanjem refrena žele podići pjesmu, a čini je još gorom.
  OCJENA – 3/10. MOJ POREDAK-35/39

 14. Arctic Monkey — 21. travnja 2021. u 13:03

  6. LITHUANIA – Pad sa prvog, drugog pa treceg mesta…… Bledi polako ali realno pesma nijednom nije ni odusevila kao On Fire. Svakako ostaje kvalitetna i zarazna samo mi nije top 5 materijal.

  11. CZECH REPUBLIC – Blesavo. Malo manje pozitivno blesavo od Nemacke koja mi je u top 10 ali isto ok. Ne vidim kako bi on mogao ostati u PF.

  14. UK – Fino, britanski i nista vise. Daleko od toga da je lose ali nije da me vuce da slusam.

  34. POLAND – No comment.

 15. Tom Pilibi — 21. travnja 2021. u 12:58

  Litva – slično kao i Island, i Litvanci imaju taj hendikep što ne mogu, a da ne uspoređujem njihovu pjesmu s prošlogodišnjom. U "Discoteque" kao da mi fali te neke dinamičnosti i energije koju je imala "On Fire". Ali daleko od toga da je ovo loša pjesma i da The Roop ovime nisu potvrdili svoj status talentiranih glazbenika. (7/10)
  Poljska – koliko god ovo zvučalo prožvakano, uspjeli su me kupiti retro zvukom. Jedino imam problem s izvođačem koji mi baš ne ide uz ovu pjesmu, a i engleski iz njegovih usta baš ne zvuči uvjerljivo. Vjerujem da bi mi cijeli paket djelovao manje "fake" kad bi pjevao na poljskom. (6/10)
  UK – drugorazredna pjesma, drugorazredni video spot, žalosno je što Englezi očito vjeruju da je i to dovoljno dobro da ih predstavlja. Iako je James izjavio da je sam odabrao ovu pjesmu, ne ostavlja mi dojam da se osjeća baš najbolje u svojoj koži dok ju izvodi. (3/10)
  Češka – Benny, jest da si faca, jest da si komad, ali pjesma ti ništa ne valja. Jedna od onih pjesama kod kojih imam feeling kao da ju je netko nažvrljao u pola sata. (2/10)

 16. loreeneuphoria — 21. travnja 2021. u 12:36

  ČEŠKA- simpatično, ali nedostatno za mene. Spot je dobar, pjesma ima neku draž, ali je ugl. preskačem. S obzirom na scenske nastupe posljednjih godina od Češke, ne bih isključio mogućnost da uđe u finale.
  Ocjena:3/10
  LITVA- veliki pad u odnosu na prošlu godinu. Pjesma je svejedno kvalitetna, scenski je dobar, glas solidan, ulaze u finale, ali nisu moj top 10 iako bi ih mogli vidjeti tamo s obzirom na autentičnost.
  Ocjena:6/10
  POLJSKA- ne kužim stvarno toliki hejt na pjesmu. Ovo mi je throwback na ljeto 2010-2015. Pjesmu mogu slušati, ali ne mogu se baš sjetiti kad je trebam pjevušiti. Pjevač mi je problem pjesme. Ne iznosi mi je uvjerljivo i nije mi dovoljno karizmatičan. Predviđam ispadanje, ali mi i ne bi bio šok kad bi se kroz ušicu igle provukli u finale.
  Ocjena: 5.5/10
  UK- nije ovo loše. Može se puštati po radijskim postajama i pjevač uživa pjevajući je. Nažalost, pjesmu svakim slušanjem sve manje i manje volim ii ne izaziva ništa posebno u meni. Ako scenski ne bude da obori s nogu,vjerojatno je u bottom 7.
  Ocjena: 4/10

 17. L'essenziale — 21. travnja 2021. u 12:31

  Češka – ocjena 3/10, moje 33. mjesto – ne sviđa mi se.
  Prosječna pjesma koju ne vidim u finalu. Nemam ništa previše pozitivnog, ali ni negativnog za reći.

  Litva – ocjena 10/10, moje 2. mjesto – jako mi se sviđa.
  Uz Albinu moj favorit i osobni POBJEDNIK! Možda nisu izazvali wow efekt kao prošle godine, ali meni je ova pjesma samo nastavak i nadogradnja njihovog osebujnog i posebnog stila koji jako dobro furaju. Očekujem vrhunski nastup i nadam se njihovoj pobjedi kad već Hrvatskoj šanse nisu toliko dobre. Vokal poseban (sam pjevač me JAKO podsjeća (fizički i karakterno) na mog frenda koji je preminuo prije godinu i pol dana ? To je još jedan osobni razlog zašto mi je Litva na 2. odnosno 1. mjestu ove godine) i na nivou zadatka, koreografija dovoljno intrigantna da drži pažnju 3 minute. Bit će ovo najbolji rezultat za Litvu na Eurosongu. Moj glas u polufinalu i finalu definitivno imaju!

  Poljska – ocjena 1/10, moje 37. mjesto – užasna mi je.
  Meni je ovo koma, cjelokupni paket. Neugodno mi ga je gledati gotovo kao i Serhata 2019. (kao neki lik iz Kingovih romana koji mami djecu slatkišima onim hrapavim glasom). Rafal je vrlo blizu tom dojmu neugodnosti. No final for you Poland!

  Velika Britanija – ocjena 5/10, moje 25. mjesto – OK mi je.
  Korektna pjesma koju nemam problem poslušati. Bitno je sudjelovati UK.

 18. Blink — 21. travnja 2021. u 12:10

  Češka-Simpaticno ali ne sasvim dovoljno za finale. 4/10
  Litva-ima dobar ritam ali meni je ovo daleko da ih se svrsta u krug favorita .Sigurno će njih nastup biti upamćen .7/10
  Poljska-totalni promašaj s pjesmom i izvođačem 2/10
  UK- Nije li žalosno da jednu ovakvu glazbenu velesilu gledamo s držim fige da opet ne budete zadnji u finalu. Nije pjesma loša dapače OK je ali mogu oni bolje 6/10

 19. SwedenEurovisionFan — 21. travnja 2021. u 12:06

  Kratak rezime:
  11. UK (4)
  22. Poljska (2)
  27. Češka (2)
  34. Litva (1)

 20. SwedenEurovisionFan — 21. travnja 2021. u 12:06

  Češka – Ova pjesma je miks različitih žanrova i sveukupno je jako čudna. Nimalo mi se ne sviđa taj zvuk koji se čuje, a Benny mi se ne čini kao da ima dobre vokalne mogućnosti. Nije ni toliko plesna. Češka bi trebala ostati u polufinalu.
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 27/39.

  Litva – Litavci su jedni od onih koji su doslovno kopirali sami sebe od prošle godine. Ples je postao još više cringe s bezveznim pokretima, a pjesma to uopće nije, već je u većem dijelu recitat. Ovo je tip pjesme koji, nažalost, prati trendove ljudske gluposti koja nam je svakodnevno servirana po raznim novinama, portalima, društvenim mrežama itd. te s raznim challenge videima. Onaj dio kad mahnito kao luđaci plešu a iza njih je crno-bijela pozadina doslovno može izazvati epilepsiju pa se nadam da će ju promijenit. Općenito je nastup s previše boja (crna, bijela, ružičasta) što se ne uklapa ni u njih obučene u žuto. Ono dahtanje prije posljednjeg refrena ne želim ni komentirati ? Nažalost ulaze u finale.
  Ocjena: 1. Moj osobni poredak: 34/39.

  Poljska – Mišljenja sam da bi ova pjesma puno bolje odgovarala ženskoj pjevačici nego Rafalu koji je, izgleda, nimalo karizmatičan. Pjesma je solidna i dance, no nema taj ''zov'' na ples kao npr. Moldavija. Puno toga će ovisiti o scenskom nastupu i za njih je bolje da im bude vrhunski. Uz to, pjesma je i pomalo zaboravljiva, a zbog toga što Alicja nije dobila drugu priliku iako je izabrana interno, nadam se da neće proći u finale.
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 22/39.

  Ujedinjeno Kraljevstvo – James nam je ponudio jednu drugačiju pjesmu od onih na koje smo navikli od Britanaca. Pjesma podsjeća na Sigalu i to je za mene plus jer i nju obožavam. Plesno i jako zabavno, očekujem da UK izbjegne sudbinu Bottom5 ove godine! Dobro je da su urednici stavili i UK u ovaj dio pa je barem malo digao prosjek mojih ocjena ovog dijela 😀
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 11/39.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!