#rnesc2024: (Ne)prepoznatljivost – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2024: (Ne)prepoznatljivost

  11 min za čitanje   7 komentara

Ova godina se pokazala jednom od najizjednačenijih eurovizijskih godina, a isto se može zaključiti i prema trenutnim rezultatima našeg projekta. Polako ulazimo u samu završnicu, a mijenja li se što, otkrijte u nastavku.

Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


ČEŠKA

YouTube video

Faruk: Ovdje kao da sve – od pjevačice do pjesme – misli da ima puno više energije i snage, nego što je to realno slučaj kada slušate pjesmu. Ok, radiofonično je, nećete riskirati slijetanje s ceste da ovo prebacite kad krene dok se vozite, ali nekako nakon tri minute ne ostane puno „okusa“ iza ove pjesme.

Ocjena: 4/10

Filip: Pjesma koju obožavam makar za vrijeme nacionalnog izbora na nju nisam obraćao pozornost je svakako Pedestal. Riječ je o skladbi koja  se ne želi oblikovati u eurovizijski kalup, koja ima odličan tekst i koja je, prema mom skromnom mišljenju, postala dvaput bolja s revampom. Držim fige da live izvedba postane bolja jer ova skladba svakako zaslužuje treće uzastopno češko finale!

Ocjena: 8/10

Josip: Zanimljiva pjesma koja je kod mene dobila interes tek nakon objave revampa. Aiko ima sve potrebno za uspjeh, ali nisam siguran da će uspjeti ponoviti uspjeh grupe Vesna.

Ocjena: 6/10

Mariana: Najbolje odrađen revamp ove godine. Meni je ovo totalni Paramore i nemam ni najmanji problem s tim niti je tom poredbnom smatram nekakvom kopijom. Pjesma koja zvuči kao da je objavljena prije 15 godina i ostarila kao dobro vino. Možda je malo pala u zaborav jer se izabrala među prvima, no ako se mene pita ovo je jedan veliki dark horse ove godine. Kida!

Ocjena: 8/10

Matea: U početku mi se pjesma nije sviđala, bila je pomalo dosadna i falilo je nešto. Onda se desio revamp koji je pjesmu podigao na pravi nivo. Nadomjestio se taj manjak energije koji je nužan da ova pjesma zasja u punom smislu. Nadam se da će nastup biti značajno bolji u odnosu na nacionalno natjecanje i možda se desi čudo glede prolaska u finale.

Ocjena: 6/10

Nikolina: Nešto bolje nakon revampa, ali svejedno nedovoljno da bih ju poželjela poslušati više od onog koliko moram. Refren mi je prenapadan i ne baš ugodan uhu, osjećam se pomalo ljuto i nervozno kada pjesma dođe kraju, a to nije ono što želim nakon slušanja glazbe.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 36/60

PROSJEČNA OCJENA: 6,0

anketa 2137

Češka 2024.

Ukupno glasova: 130

 • OK je (3) [36 / 28%]
 • Ne sviđa mi se (2) [35 / 27%]
 • Dobra je (4) [26 / 20%]
 • Jako mi se sviđa (5) [22 / 17%]
 • Užasna je (1) [11 / 8%]

DANSKA

YouTube video

Faruk: Nekako sam dojma da je Saba daleko zanimljiviji izvođač nego što joj ova pjesma daje mogućnost da pokaže.  Jedna pristojna pjesma u kojoj je svugdje ponestalo mašte – od naslova, teksta, melodije. Čini mi se da smo na svakom Eurosongu čuli barem jednom pjesmu gotovo identičnu ovoj. Upravo u toj neprepoznatljivosti je najveća zamka za Dansku.

Ocjena: 4/10

Filip: Imam izrazito čudan odnos s ovom pjesmom. Svaki put kada ju slušam na samom joj se početku izrazito veselim, no onda dođe refren i shvatim koliko me ovaj paket podsjeća na razvodnjenu verziju Tattooa. Moram priznati da zvuči pomalo passé, kao da je stvorena za neki od Eurosongova s kraja prošlog desetljeća… Iako SABU želim u finalu, neću se čuditi ako u istom ne pronađe svoje mjesto.

Ocjena: 7/10

Josip: Sabin singl Sand donosi osvježavajući zvuk koji istražuje temu ljubavi i emotivnih turbulencija. Dok Saba donosi svoj prepoznatljivi vokalni stil, pjesma se može činiti nedostajućom u originalnosti i inovativnosti u usporedbi s njezinim prethodnim pjesmama i općenito pjesmama ovogodišnjeg Eurosonga. Tekstualno, pjesma sadrži nekoliko snažnih linija, ali nedostaje dublja emotivna povezanost i inspiracija. Instrumentalno pjesma pruža solidnu pozadinu, ali nedostaje eksperimentiranja i slojevitosti koja bi dodala dubinu pjesmi. Iako Sand može biti ugodna za slušanje, nedostaje mi ona posebna iskra koja bi ovu pjesmu izdvojila iz mase.

Ocjena: 3/10

Mariana: Generično, nekarizmatično, stakleno bez šušta i gušta što bi mi Dalmatinci rekli. Jednostavno se ne mogu natjerati da mi se nešto svidi, od prvog trena kada sam je čula sve mi je nedostajalo. Pjesma kao pjesma je okej i to je to.

Ocjena: 3/10

Matea: Jedna od dražih pjesama. Stvarno mi je ugodna pjesma Sand, zadovoljstvo mi ju je svakodnevno slušati. Možda je klasična skandinavska pjesma, ali baš je odlična. Ono što me brine je hoće li u toj snažnoj konkurenciji druge polufinalne skupine uspjeti proći u finale. Danska nije bila u finalu od 2019. godine, a ova pjesma zaslužuje Top 10 rezultat, a žiri bi ju pogotovo nagradio bodovima. Držim fige za Sabu i da osigura svoje mjesto u finalu.

Ocjena: 8/10

Nikolina: Zaboravila sam da se Danska uopće natječe ove godine, čak sam u jednom trenu razmišljala o tome kad su oni odustali i kako sam propustila tu vijest i onda se sjetila da ipak imaju pjesmu. Nepamtljvo, neinovativno i apsolutno ništa mi tu ne privlači i ne zadržava pažnju. Ok, Saba ima lijep glas pa ne mogu dati baš najnižu ocjenu.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 28/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,667

anketa 2138

Danska 2024.

Ukupno glasova: 126

 • Ne sviđa mi se (2) [45 / 36%]
 • Užasna je (1) [31 / 25%]
 • OK je (3) [29 / 23%]
 • Dobra je (4) [12 / 10%]
 • Jako mi se sviđa (5) [9 / 7%]

LITVA

YouTube video

Faruk: Litva već postaje sumnjiva sa inzistiranjem na ovakvim pjesmama. Moj problem je što ja stvarno nisam prevelik fan pjesama koje kreću s ovih „postavki“ gdje se sve ponavlja u istom ritmu – i strofa i refren. Razumijem ja zašto ovo jako dobro kotira među fanovima, ali jednostavno meni nikako da sjedne.

Ocjena: 5/10

Filip: Od samog nastupa u polufinalu Eurovizija.LT-a znao sam da će Silvester i Luktelk osvojiti cijelo natjecanje. Obožavam ovu pjesmu, izvedbu, kao i činjenicu što mi javlja nostalgiju koja me podsjeća na jedne od najdražih eurovizijskih izvođača; Loïca Notteta i Aminatu. Tko zna, možda krećemo putem Baltika, a toga još nismo ni svjesni!

Ocjena: 10/10

Josip: Litva iz godine u godinu cilja na sami vrh Eurosonga, a tako će biti i ove godine. Silvester ima neku neopisivu karizmu i energiju koja te tjera da pjesmu slušaš iznova. Vjerujem da ova pjesma bez problema može ući u Top 10.

Ocjena: 9/10

Mariana: Još jedna od onih koje su mi na prvu bile fenomenalne, ali nakon nekoliko slušanja mi pomalo dosade. Beat nosi pjesmu i tjera me da nogicom udaram ritam dok gledam nastup, no uz veliki broj ovogodišnjih natjecatelja s zaraznim ritmom mislim da će se Latvija izgubiti negdje u sredini.

Ocjena: 7/10

Matea: Solidna pjesma koja će vjerojatno dobro proći u natjecanju, ali ni blizu da bi bila konkurent za pobjedu. Za moj ukus je pjesma pomalo bezlična ali vjerujem da će ostvariti dobar plasman.

Ocjena: 6/10

Nikolina: Nepopularno mišljenje i znam da je samo do mene i mog glazbenog ukusa, ali s ovom se pjesmom nikako ne mogu pomiriti. Ja sam jedna staromodna duša i ovakve skladbe jako teško dopru do mene. Naravno, opet ocjena više zbog materinskog jezika.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 42/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,0

anketa 2139

Litva 2024.

Ukupno glasova: 131

 • Jako mi se sviđa (5) [72 / 55%]
 • Dobra je (4) [25 / 19%]
 • OK je (3) [22 / 17%]
 • Ne sviđa mi se (2) [10 / 8%]
 • Užasna je (1) [2 / 2%]

MALTA

YouTube video

Faruk: Dovoljno je da me, nakon slušanja ove pjesme, zavrtite tri puta u mjestu i ja vam ne bih znao reći kako je pjesma zvučala. Ništa u ovoj pjesmi „ne ostaje“ među moždanim vijugama nakon zadnjeg takta. Poprilično nepamtljiva stvar koja silno želi biti neki masni klupski hit, ali u što god pogledate nije ni izbliza dovoljno za to.

Ocjena: 3/10

Filip: Imaju li temelja usporedbe sa Chanel i SloMo? Paa, imaju. Umanjuje li to činjenicu da je ovo izrazito catchy proizvod? Nikako! Zaključno, Maltežani nam i ove godine šalju još jednu pjesmu na kojoj možemo prodrmati kukovima, a koja je visoke produkcijske kvalitete što nije ni čudno kad dolazi iz radionice obitelji Deb. Ne morate me ni pitati (loša fora slijedi), ali Loop mi je često na loopu.

Ocjena: 7/10

Josip: Ovogodišnja malteška pjesma je jedna od onih koje će podići atmosferu u dvorani i veselim se tome. Rezultat je teško prognozirati jer će sve ovisiti o nastupu, ali pjesma sigurno ima budućnost.

Ocjena: 6/10

Mariana: Zašto, zašto i zašto?! Meni je neugodno uopće gledati ovakvo loše kopiranje Chanel. Pjesma, dance break, outfit ma doslovno sve izgleda kao da je Made in Bagladesh i kupilo se na pazaru za manju cijenu nakon cjenkanja s prodavačem. Mislim da dalje ne moram ni komentirati. Preloše.

Ocjena: 0/10

Matea: Korektna pop pjesma poput ovogodišnjeg Cipra. Prolazak u finale će biti vrlo zahtjevan, ali možda im otvaranje polufinala uvelike pomogne u tome. Pjesma je dobra i nadam se da će razvaliti scenski nastup kao i vokalnu izvedbu.

Ocjena: 4/10

Nikolina: Melodije se sjetim tek kad pustim pjesmu, niti je moja šalica čaja, niti me uspjela uvjeriti u to da ju slušam kao guilty pleasure, ali zbog plesa s Baby Lasagnom, ide ocjena više.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 26/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,333

anketa 2140

Malta 2024.

Ukupno glasova: 121

 • OK je (3) [35 / 29%]
 • Ne sviđa mi se (2) [31 / 26%]
 • Jako mi se sviđa (5) [26 / 21%]
 • Užasna je (1) [15 / 12%]
 • Dobra je (4) [14 / 12%]

UKRAJINA

YouTube video

Faruk: Ukrajina me iznova uvijek fascinira nevjerovatnom stilskom raznolikošću pjesama koje šalju na Eurosong. Nakon etno ere, ova pjesma odiše modernijim duhom. I meni se to baš jako, jako sviđa. Refren koji se uvlači pod kožu, rap dio koji čak i ima svoje mjesto u cijeloj priči, i melodija koju, iako ne znate jezik, nakon dva slušanja mumlate po kući. Jedan od mojih favorita ove godine.

Ocjena: 10/10

Filip: Mnoge pjesme u sebi imaju nešto što je riječima teško opisati, a što istovremeno smiruje i poziva na opetovano slušanje. Upravo „to nešto“ ima ova skladba kod koje mi se izrazito sviđa što je pretežito na predivnom ukrajinskom jeziku, i što ostavlja svojevrsni zen efekt iako u sebi kombinira i rep dijelove, za koje bi mnogi često rekli da su agresivni. Taj cijeli efekt upotpunjuje i zborno (koralno) pjevanje u koje se osobno puno ne razumijem, ali o kojem bi se isto dali eseji napisati… Bravo Ukrajinci, jer baš kao i Šveđani, mene ste ponovno oduševili!

Ocjena: 10/10

Josip: Odlična pjesma, odličan duet, jako zanimljiva kombinacija Alyone i Jerry Heil. Da je Ukrajina pobijedila s ovom pjesmom umjesto sa Stefania, ja se ne bih bunio, ali u ovogodišnjoj konkurenciji vjerujem da će sigurno ući u Top 10, ali neće osvojiti Eurosong.

Ocjena: 8/10

Mariana: Koji vibe je ova pjesma! Mislim da me ove godine kaptiviraju pjesme koje imaju rap dionicu u sebi, tako da i ovdje pada jedna desetka. Ovo je pjesma koju sam možda najviše puta preslušala i još mi nije dosadila, nadam se da će tako i ostati. Jedina zamjerka mi je nastup s nacionalnog finala u kojem mi nešto nedostaje i nadam se da će to dići na neku drugu razinu jer bez toga pjesma gubi na dojmu. Televote će standardno biti na njihovoj strani, te će žiri na kraju odlučiti hoće li je slomiti ili nagraditi.

Ocjena: 10/10

Matea: Lijepa pjesma, spoj ukrajinskih pjesama Stefania i 1944. Osobno bih izbacila rap dio jer je po mom mišljenju suvišan. Refren je predivan i ostavlja snažan dojam. Mislim da ne treba podcjenjivati Ukrajinu jer će sigurno imati veliku podršku u glasovima. Međutim, smatram da ima boljih pjesama koje zaslužuju pobjedu, koje su kreativnije i drugačije. Sve u svemu, pjesma je super i vjerujem u još jedan dobar rezultat.

Ocjena: 8/10

Nikolina: Predivna pjesma, toliko savršeno uklopljeni i spojeni svi dijelovi, od etna, popa, rapa, sve je skladno i baš dobra, pamtljiva i kvalitetna cjelina. Iako nisu moj broj 1, već broj 2, ovu pjesmu najčešće slušam i u njoj uživam svaki put kao da ju prvi put čujem. Obje imaju energiju koja mi se jako sviđa, uživljene su, uvjerljive i ne bih imala apsolutno ništa protiv njihove četvrte pobjede.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 56/60

PROSJEČNA OCJENA: 9,333

anketa 2141

Ukrajina 2024.

Ukupno glasova: 131

 • Jako mi se sviđa (5) [64 / 49%]
 • Dobra je (4) [33 / 25%]
 • Ok je (3) [16 / 12%]
 • Ne sviđa mi se (2) [11 / 8%]
 • Užasna je (1) [7 / 5%]

ZANIMLJIVOSTI

# Zemlja Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. Ukrajina 56/60 9,333
2. Litva 42/60 7,0
3. Češka 36/60 6,0
4. Danska 28/60 4,667
5. Malta 26/60 4,333

Drugi nastavak zaredom, imao Zlatnu kantu – Mariana je odlučila ostaviti maltešku pjesmu bez ijednog boda.

Danas je palo pet desetki, od čega je njih četiri pripalo ukrajinskoj pjesmi.

Faruk i Nikolina su danas bili najstroži članovi žirija i to s istim dodijeljenim ocjenama (26), dok je najviše ocjene davao Filip (42).

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
6
PODIJELI ČLANAK

Rasprava7

 1. Diavolo — 1. svibnja 2024. u 00:41

  ČEŠKA – slažem se da je ova pjesma podcjenjena u esc fan krugovima i nekako bi mi bilo drago da prođe u finale iako će se to teško dogoditi pošto je drugo polufinale prejako. Jako mi se sviđa žanr jer je u pitanju nešto što bi ja inače slušao privatno, neki alternativni rock. Nastup na njihovom izboru i nije baš reprezentativan jer je izvedba bila u nekvalitetnim uvjetima, ali zato će sad imati šansu dokazati se. (8/10, ocjena 3; 16./37)
  _ _ _ _
  DANSKA – na prvo slušanje ju nisam doživio i bila mi je pri dnu odabranih jer mi nije ni po čemu bila specifična. Međutim, dogodio se neki klik i u njoj sam pronašao sasvim pristojnu pjesmu. Vizualno jako privlačan koncept nastupa, a i ona je izuzetno dobra pjevačica i interpret. Bilo bi mi drago da ona kao 10. pjesma prođe u finale jer mi je miljama bolja od one tralalajke iz Gruzije. (7/10, ocjena 3; 20./37)
  _ _ _ _
  LITVA – ne bih rekao da je pjesma u esc krugu precijenjena ali ni ne očekujem takav uspjeh kakav joj se predviđa. Pjesma je nekako jednaka vokalno nezahtjevna tokom cijele tri minute, a i instrumentalno malo predvidljiva i repetitivna pa smatram da žiri to neće uopće cijeniti. A u televotu će smatram skupiti nekih 100 i nešto sitno bodova jer ima jačih mamaca. Pjesma kao pjesma mi se sviđa, pogotovo jer zviči moderno i vizualno je mistična uz jednako takav mistični materinji jezik. Lajkam brass momente instrumentala. (9/10, ocjena 4; 10./37)
  _ _ _ _
  MALTA – wannabe Channel, čak su i neki dijelovi koreografije identični. Niti malo kreativnosti uz ovako jednu zaista iritantnu pjesmicu u pozadini. Neka hvala. (2,5/10, ocjena 1; 34./37)
  _ _ _ _
  UKRAJINA – jako jako dobra stvar kod koje imam jednu malu primjedbu, ali koja dosta govori. U posljednje vrijeme me ništa ne tjera da ju ponovno poslušam. Pala mi je par pozocija u potetku zbog toga. Nije da ju preskačem, pošto mi je dobra, ali jednostavno ne vidim kako ću to nastaviti slušati. U službi Eurosonga će odraditi posao. Na prvo slušanje mi se nije uklapao rep dionica, ali sad bi mi bez toga pjesma bila lošija. Lijepo se njih dvije nadopunjuju, svaka je odlična u svom izričaju. (9,5/10, ocjena 5; 6./37)
  _ _ _ _

 2. imperator — 29. travnja 2024. u 17:24

  ČEŠKA
  Kriminalno podcijenjena.. Pobogu, pa kako ovoj numeri daju najmanje šanse za prolazak u finale?? Najmanje?? 🤦‍♂️I upravo zato, iz inata, ulažem pare u njihov prolaz u finale.. Kriminal bi bio ne čuti ju oba puta na stageu sljedeći tjedan.. Kriminal! 7/10

  DANSKA
  Generički otrcana i zbilja ne znam što bi se trebalo dogoditi da mi se ureže u pamćenje, a svakog dana sam sve stariji.. Bojim se da ću mi Danci ostati u pamćenju jedino u Higher Ground modu.. 3/10

  LITVA
  Fenomenalno do refrena, a onda kreće iritantni luktelk, luktelk i gubim fokus.. No, fokus ne gubi brojna publika koja bi ovo čudo s Baltika mogla uvelike nagraditi.. Ja zbog refrena ne mogu i neću.. 6/10
  —-
  MALTA
  Zar sad gotovo svaka seksi mlada žena (ili ona koja se tako osjeća ili ona kojoj tako direktiraju) mora imati solo plesnu dionicu pa koliko god ona bila neuvjerljiva, čak ću reći i nepotrebna.. Ono, sad svi žele postati Chanel?? Zašto ne imati svoj pravac nastupa? Zašto? Pjesma mi je čak ok, a cura simpa, pogotovo nakon plesnog izazova s Lasagnom.. 6/10
  —-
  UKRAJINA
  Slušao sam je aktivno svaki dan u veljači, a sad u krucijalnom dijelu sezone, unazad dva tjedna- nijednom, sve do sad.. Zapravo, ova pjesma mi je miljama iznad Stefanije, ali s vremenom sam se umorio od nje.. No, umorit se neću oni koji ću je prvi put sljedeće subote čuti pa glasati.. Ovo ide sigurno u Top 5 od strane publike, jer je prvi dojam najbitniji.. To znam po sebi 8/10
  —-
  1. Ukrajina 8/10
  2. Češka 7/10
  3. Litva 6/10
  4. Malta 6/10
  5. Danska 3/10

 3. ESC fan — 29. travnja 2024. u 01:29

  Pa neće valjda opet Ukrajina pobijediti na Eurosongu, pa do kada oni misle tako o tuđem trošku organizovati Evrovizije??

 4. ESC fan — 29. travnja 2024. u 01:28

  I meni je razočarenje što je Ukrajina na kraju pobijedila. Ja očekivao biće Norveška ili Hrvatska. :/

  Ovo je možda jedinstvena prilika kada Hrvatska ima kec u rukavu da pobijedi na Evroviziji. Ko zna kada će opet imati priliku.

 5. Diavolo — 29. travnja 2024. u 00:57

  Vidi stvarno. Ukrajina ispred Hrvatske uprkos svemu što nam je Lazanja priuštio ove esc sezone. Neka neka. 😂

  Glavno da je svojedobno Albinica, podsjetit ću, pobijedila u onodobnom izdanju RN i to pokraj jednog Maneskina kojeg su stavili na ukupno 9. mjesto, Barbare Pravi (2.) ili Go_A-e (15.), da ne spominjem ostatak društva. Sramota.

  I neukus. Da, neukus. Ak je to znak nečeg dobrog za naš plasman u konačnici, nek im bude 🍻.

  Komentari na ovaj blok pjesama – sutra. Izgubio sam volju, evo.

 6. ESC fan — 28. travnja 2024. u 19:27

  Češka – Meni je pjesma sasvim ok. Nemam neku zamjerku na pjesmu. Solidno, mada sam skoro siguran da neće proći u finale jer ovakve pjesme uglavnom izvise na Evroviziji. Doduše ne dopada mi se monolog u novoj verziji, malo mi zvuči previše američki. Aiko je vrlo simpatičan izvođač i mislim da se ne treba opterećivati rezultatom.

  Danska – Ova pjesma nije uopšte loša i dopada mi se energija i produkcija pjesme, pjesma ima taj neki svjetski prizvuk, ali je strašno generična. Ono u refrenu gdje se ponavlja sand mi je neinspirativno i totalno me odvlači od pjesme. Možda se provuče u finale.

  Litvanija – Pa nema se šta tu puno dodati, simpatično, u skladu sa vremenom i catchy. Sviđa mi se. Baš je onako Gen Z pjesma što se meni kao nekom rođenom 2002. baš dopada.

  Malta – Sarah je simpatična, ali pjesma mi je nekako skroz bezveze iskreno. Nema taj hook da ti ostane u glavi. Kako dođe tako i ode. Žao mi je što je nisu napravili više u k-pop fazonu nego u pokušaju da liči na Slo Mo.

  Ukrajina – U početku mi se pjesma nije sviđala i to što glorifikuju Terezu, ali sam vremenom smekšao i u suštini sada mi je pjesma sasvim okej. Ima lijepu melodiju i Jerry baš lijepo izvodi to kao i Alyona. Ne bih volio da pobijedi čisto jer ne želim da budemo u neizvjesnosti gdje će biti Evrovizija.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?