#rnesc2024: Papiga na spavanje za vrijeme Estonije – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2024: Papiga na spavanje za vrijeme Estonije

  12 min za čitanje   6 komentara

Kažu da sve ima svoje uspone i padove, a ništa drugačije nije ni s današnjim nastavkom komentiranja pjesama Eurosonga 2024. Tko je razočarao, tko će gasiti vatru, a tko je dobio mikrofon, otkrijte u nastavku.

Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


ARMENIJA

YouTube video

Faruk: Od Jan Jan nismo imali autentičan armenski proizvod na Eurosongu. Ne znam šta je razlog jer je ovo na poseban način dojmljivo, slušljivo i zanimljivo. Da pjesme imaju boje, ovo bi bio jedan šareni spektar svih boja koje su pritom poslagane po nijansama, s puno pozornosti, detalja u jedan prelijep mozaik.

Ocjena: 9/10

Filip: Čuda se ove sezone očigledno događaju te mi je ova pjesma bez „pravog“ refrena (a možda čak bez glave i repa) posve simpatična. Priznajem, ljubav baš i nije bila na prvo slušanje, ali se u moju glavu postupno uvukla kao earworm koji sada ne želi van!

Ocjena: 7/10

Josip: Armenci nam ove godine donose pjesmu Jako koja se ističe snažnim motivima, zaraznom melodijom i jako živahnom izvedbom koja ostaje upamćena. Glazbeno, pjesma kombinira elemente elektronske glazbe s armenskim etno utjecajima, stvarajući energičnu i modernu atmosferu, a s druge strane zadržana je autentičnost. Pjesma od prvog tona potiče slušatelje na ples i podiže raspoloženje. Ladaniva donosi puno samopouzdanja i karizme u svoju izvedbu, noseći tekst sa sigurnošću i žestinom. Tekst pjesme ističe snagu i neovisnost, potičući slušatelje da se osjećaju moćno i neustrašivo. Ukupno, Jako je pjesma koja će sigurno privući mnoge svojim zaraznim ritmovima, snažnim tekstom i uvjerljivom izvedbom.

Ocjena: 8/10

Mariana: Kad se karizma dijelila, Ladaniva sigurno nije nosila kišobran. Nadam se da će energiju iz spota uspjeti prenijeti i na pozornicu jer Eurosong to treba kao čovjek vodu u pustinji. Pjesma sama po sebi mi nije vrhunac nekakvog etna, te je poprilično repetitivna, ali Ladaniva će odlučiti hoće li biti top ili flop.

Ocjena: 7/10

Matea: Definitivno ugodno iznenađenje ove godine. Nisam očekivala tako zabavnu pjesmu s tradicionalnim elementima. Drago mi je da su se odlučili predstaviti Europi u drugačijem žanru. Zaista očekujem da će iskočiti među konkurencijom.

Ocjena: 7/10

Nikolina: Simpatično je, veselo, jako veliki plus mi je što pjevaju na svojem jeziku. Pjevačica ima baš neku zaraznu energiju i skoro da bih poželjela zaplesati, ali ipak mi fali nešto da se to stvarno dogodi, možda zbog toga što je ipak poprilično daleko od mog osobnog ukusa. Baš se jako osjeti da nedostaje još onih pola minute koju su si odlučili uskratiti.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 44/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,333

anketa 2129

Armenija 2024.

Ukupno glasova: 120

 • OK je (3) [38 / 32%]
 • Dobra je (4) [35 / 29%]
 • Jako mi se sviđa (5) [25 / 21%]
 • Ne sviđa mi se (2) [12 / 10%]
 • Užasna je (1) [10 / 8%]

ESTONIJA

YouTube video

Faruk: Već od ovog rogobatnog naslova koji je duhovit kao olujno nevrijeme imam određenu dozu animoziteta prema ovoj pjesmi. Možda je zabavno na estonskom, možda je poruka koju nam šalju o nekoj važnoj temi uistinu posebna i hvale vrijedna, ali ova pjesma je, po mom osobnom mišljenju, uistinu željela biti „najposebnija“, a rezultat je upravo suprotan.

Ocjena: 1/10

Filip: Mama, bojim se… Nešto je ove godine ušlo u mene i počinju mi se sviđati gotovo sve lude pjesme… Ne znam što to ima u ovoj kompoziciji predugačkog naslova, ali smatram ju glazbeno izrazito zanimljivom. Riječ je o dobrom spoju etna i pravog baltičkog hip hopa zbog čega estonska Dubioza kolektiv ima moj lajk!

Ocjena: 8/10

Josip: 5miinust i Puuluup donose duboko provokativnu i suptilno slojevitu pjesmu koja istražuje kompleksnu temu narkotika i društvenih implikacija oko toga, postavljajući pitanja i izazivajući razmišljanje kod slušatelja. Vokalna izvedba donosi autentičnost pjesmi. Instrumentalna produkcija je dobro izbalansirana, pruža atmosferu koja odgovara temi pjesme. Međutim, ponekad se može činiti da nedostaje malo dinamičnosti u aranžmanu kako bi se održala pažnja slušatelja kroz cijelu pjesmu. Sve u svemu, (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi je hrabra i inteligentna pjesma koja se ističe po svojoj dubini i autentičnosti, ali meni je ova pjesma jako konfuzna i stoga je ocjena ovakva.

Ocjena: 3/10

Mariana: Ne razumijem niti jednu jedinu riječ, ali me tjera na skakanje kao da gledam Hajduka sa sjevera kada daju gol na našu stranu. Teški banger, savršeni mix folka, zabave i ludila koji će sigurno ostati zapamćen. Došlo je do tog da umjesto Moldove Estonija dovodi party u Malmö, legendarno. Estonija, sjedi 5.

Ocjena: 8/10

Matea: Zabavna i otkačena pjesma koju publika poprilično favorizira. Meni je također zabavna, ali u rangu takvih pjesama je možda najlošija. Očekujem da će napraviti dobar show u areni i da će biti vrlo tijesno u utrci prolaska u finale.

Ocjena: 6/10

Nikolina: Dok je Alika prošle godine od mene dobila dvanaesticu veliku kao kuća, ove godine mi se Estonija strmoglavila na samo dno ljestvice i ne mogu se natjerati poslušati pjesmu u cijelosti više od onog jednog puta nakon što su pobijedili. Morat ću u polufinalu, ali vjerujem da ću ipak baš u tom trenu staviti papigu na spavanje ili obnoviti zalihu kokica.

Ocjena: 0/10

UKUPNA OCJENA: 26/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,333

anketa 2130

Estonija 2024.

Ukupno glasova: 126

 • Ne sviđa mi se (2) [32 / 25%]
 • Užasna je (1) [31 / 25%]
 • Dobra je (4) [23 / 18%]
 • OK je (3) [20 / 16%]
 • Jako mi se sviđa (5) [20 / 16%]

GRUZIJA

YouTube video

Faruk: Dočekao sam i godinu kad će mi gruzijska pjesma biti jedan od favorita. Ovdje nema puno filozofije – snažna „ženska“ pjesma, uvjerljiv vokal i, nadam se, onako jak i „napucan“ nastup koji će nas hipnotizirati i vratiti u neka bolja i ljepša eurovizijska vremena. Koliko god se činila „laganom“, ova pjesma ostavlja puno prostora Nutsi da pokaže koliko pjevački vrijedi. Po meni, jedna od najboljih ove godine.

Ocjena: 9/10

Filip: Gruzija ove godine šalje pravu bombu od pjesme koja me podsjeća na hitove JLo i Shakire. Dok prošle godine nisam imao vjere u ovu kavkasku državu, ovog puta zdušno navijam za njihov povratak u veliko finale. Dragi Šveđani u produkciji, pripremite vatrogasce jer će scenu nakon Nutsinog nastupa netko trebati vrlo brzo ugasiti!

Ocjena: 8/10

Josip: Dobra pjesma, zanimljiva izvedba, ok za popuniti program.

Ocjena: 6/10

Mariana: Je li zvuči kao nešto iz 2013. Da. Smeta li mi to? Ne. Gruzija je nekako usputna država na Eurosongu koju ostali ne doživljavaju previše ozbiljno, no ove godine nam serviraju nešto dostojno eurovizijske pozornice i zaslužuju prolazak u finale i solidan rezultat u istom. Ova stvar ima mogućnost odličnog scenskog nastupa i nadam se da će iznenaditi i da će izgoriti stage. Već su se kvalificirali na Europsko prvenstvo, pa neka se kvalificiraju i u finale Eurosonga.

Ocjena: 7/10

Matea: Krajnje je vrijeme da Gruzija uđe u finale, te ako se to ne dogodi ove godine, onda je to pravi Eurovision crime. Dakako, sve će ovisiti o nastupu uživo, ali je ako suditi po dugogodišnjoj karijeri Nutse, imam jako visoka očekivanja koja će, nadam se, biti opravdana. Pjesma je odlično ukomponirana, prava energetska bomba koja može donijeti spektakl na pozornici. Mislim da je Nutsa ovogodišnja Chanel.

Ocjena: 8/10

Nikolina: Moćna je, nema praznog hoda, sve je baš intenzivno i toliko „eurovizijski“ da mi je cijeli dojam na kraju predvidljiv i bez nekog wow efekta.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 41/60

PROSJEČNA OCJENA: 6,833

anketa 2131

Gruzija 2024.

Ukupno glasova: 121

 • OK je (3) [37 / 31%]
 • Dobra je (4) [29 / 24%]
 • Jako mi se sviđa (5) [27 / 22%]
 • Ne sviđa mi se (2) [25 / 21%]
 • Užasna je (1) [3 / 2%]

ITALIJA

YouTube video

Faruk: Nisam jedini kome ova pjesma nije bila favorit na San Remu, ali dobro… Što je, tu je. Pjesma mi možda i nije toliko zanimljiva, koliko sam opčinjen Angelininom izvedbom koja nosi poseban šarm i posebnost pjesmi. Nisam toliko uvjeren u neki senzacionalan rezultat doduše, ali definitivno jedna od boljih pjesama u ovogodišnjoj ponudi.

Ocjena: 8/10

Filip: Nakon prošlogodišnje jako lijepe, ali podosta klasične i „očekivano talijanske“ pjesme, naši susjedi s druge strane Jadrana ove nam godine nude pravo osvježenje. Kvaliteta ovog izdanja Festivala di Sanremo bila je u oblacima, tako da nije bilo ni moguće izabrati lošu pjesmu. Bravo Talijani, lopta je ponovno na vašoj strani terena!

Ocjena: 12/10

Josip: Italija tradicionalno šalje kvalitetne pjesme i to je opće poznato i na to su nas naviknuli. Angelina definitivno zrači nekom umiljatom karizmom. Sama pjesma je zabavna i lagano ulazi u uho. Sve u svemu sam zadovoljan, iako sam navijao za neke druge izvođače.

Ocjena: 8/10

Mariana: Ovo nije najbolji talijanski entry zadnjih godina, no taj jezik je tako pjevan da pošalju recitaciju večernjih vijesti, meni bi bilo dobro. Možda mi nije u vrhu jer me još potiho boli što nisu poslali Mahmooda, no što je tu je i u Malmö ide Angelina. Rijetko možemo vidjeti kako jedna osoba može sama ispuniti pozornicu svojom energijom i karizmom i nadam se da će to moći ponoviti i u Švedskoj na većoj pozornici ukoliko ostane sama na njoj. Mišljenja sam da Talijani trebaju biti primjer kao država kako drže do svojih festivala i samim tim uvijek dobiju dobru pjesmu koja će ih predstavljati na Eurosongu.

Ocjena: 9/10

Matea: Iako još ne mogu preboljeti što pjesma Sinceramente nije pobijedila na Sanremu, La Noia Angeline Mango je dostojna zamjena koja će vrlo moguće i pobijediti na Eurosongu. Pjesma je urbana, moderna, zavodljivog zvuka. Smatram da će ponajviše mlađa publika glasati za ovu pjesmu. Uz ovakvu konkurenciju, očekujem sraz titana u finalu i neizvjesnost do samoga kraja.

Ocjena: 10/10

Nikolina: Italija mi je do prije nekoliko godina bila najdraža eurovizijska zemlja, zadnje tri godine nekako ne osjećam njihove pjesme, u redu su mi, ali ništa više od toga. Izvedba uživo ipak mi podiže dojam i sviđa mi se karizma kojom Angelina zrači. Da mogu, dala bih ocjenu između, ovako ipak ocjena više jer volim nagraditi materinski jezik, čak i kad je u pitanju Italija koja gotovo uvijek i pjeva na njemu.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 54/60

PROSJEČNA OCJENA: 9,0

anketa 2132

Italija 2024.

Ukupno glasova: 127

 • Jako mi se sviđa (5) [70 / 55%]
 • Dobra je (4) [22 / 17%]
 • OK je (3) [16 / 13%]
 • Ne sviđa mi se (2) [11 / 9%]
 • Užasna je (1) [8 / 6%]

MOLDOVA

YouTube video

Faruk: Nekako mi se čini da će ova pjesma izbaciti nekog od „viđenijih“ favorita iz finala. Natalia ima instrumentalno bogatu pjesmu s pamtljivim refrenom i uvjerljivo slabijim strofama, koju će, poznavajući Moldovu, obogatiti nekakvim čudesima u nastupu što će biti sasvim dovoljno za još jedan pristojan plasman za ovu zemlju.

Ocjena: 5/10

Filip: Tko uspije prijeći preko nekoliko slojeva banalnih stihova i nešto lošijeg engleskog naglaska zapravo može uvidjeti guilty pleasure aspekt ove pjesme. Takav je slučaj sa mnom jer mi je refren izrazito zanimljiv, melodičan pa čak i catchy. Ono čemu se svakako radujem je scensko uprizorenje jer Moldavci u tome gotovo pa nikada ne razočaraju.

Ocjena: 6/10

Josip: Natalia nam se vraća na Eurosong i svojim povratkom samo produžuje moldavski niz uzastopnih povratničkih nastupa bivših predstavnika. Pjesma je ok, nastup bi mogao bit zanimljiv, ipak je to Moldova, ali će ulazak u finale uveliko ovisiti o samom nastupu.

Ocjena: 5/10

Mariana: Nataša Bekvalac moldovske scene je na pozornicu dovukla svoje dvojnice, nekoliko violina i PowerPoint prezentaciju na pozadini i nekim čudom meni se unatoč svemu dopala. “Clapping” dio će popratiti publika i možda na krilima tog i korištenja eurovizijskog najdražeg instrumenta doleti i do finala. Teško, ali ne i nemoguće.

Ocjena: 7/10

Matea: Teška srca, ali ovo je najgora ovogodišnja eurovizijska pjesma.

Ocjena: 1/10

Nikolina: Moldova mi je jedna od najdražih eurovizijskih zemalja ako u obzir uzimam samo njihove „ozbiljnije“ uzdanice. Nažalost, ove godine to nije slučaj. Ima dobrih trenutaka pa zbog njih i zbog toga što mi je Fight druga najdraža moldavska pjesma, ocjena će biti nešto viša. A bila bi još viša da je violinski dio duži.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 30/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,0

anketa 2133

Moldova 2024.

Ukupno glasova: 113

 • Ne sviđa mi se (2) [38 / 34%]
 • OK je (3) [38 / 34%]
 • Užasna je (1) [15 / 13%]
 • Dobra je (4) [13 / 12%]
 • Jako mi se sviđa (5) [9 / 8%]

ZANIMLJIVOSTI

# Zemlja Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. Italija 54/60 9,0
2. Armenija 44/60 7,333
3. Gruzija 41/60 6,833
4. Moldova 30/60 5,0
5. Estonija 26/60 4,333

Danas je pala prva ovogodišnja Zlatna kanta – Nikolina je odlučila ostaviti estonsku pjesmu bez bodova.

Isto tako, dodijeljen je jedan Zlatni mikrofon. Ovoga puta Filip je odlučio dodatno nagraditi talijansku pjesmu.

Nikolina je danas dala najniži broj bodova (22), dok je najviše dao Filip (41).

Estonska pjesma (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi je sada pjesma s najdužim nazivom u povijesti Eurosonga, nadmašivši sanmarinsku pjesmu s Eurosonga 2012.

YouTube video

Natalia Barbu je četvrta uzastopna moldavska povratnica na Eurosong, nakon Natalie Gordienko, sastava Zdob și Zdub Pashe Parfenija. Ona je prvi puta predstavljala Moldovu sada već davne 2007. godine u Helsinkiju s pjesmom Fight.

YouTube video

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
5
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

 1. sunflower — 5. svibnja 2024. u 17:44

  Fanovi kad Gruzija pošalje pjesmu: bezvezno! generično!

  Fanovi kad Italija pošalje istu pjesmu: kvaliteta! pobjeda!

 2. Diavolo — 29. travnja 2024. u 00:15

  ARMENIJA – Armenci su nam servirali svoju verziju Trenuletula, što pozdravljam. Teško će postići uspjeh kao i dotična ali vjerujem da ćemo ovu full pozitivnu pjesmu gledati dva puta u Malmou. Ne vidim što bi trebalo poći po zlu, pa da se to ne desi. Tradicija + razigranost i veselje dobitna su kombinacija na eurosongu. (8,5/10, ocjena 4; 13./37)
  _ _ _ _
  ESTONIJA – ne znam na kojim narkoticima su urednici koji su ovoj pjesmi dali ispod sedmice ali meni definitivno ne treba broj tog dilera, meni dovoljno samo predoziranja ovom bombicom od pjesme. Prezarazna je. Kao i njihov aerobik ples, baš ih je gušt gledati kako tancaju. Na prvu mi je sjela i nije se nikad micala iz mojih favorita. Interesantno je vidjeti ovaj dugačak naslov pjesme, kao što trebamo pri tome i pohvaliti izvođače koji su ostali vjerni svojemu jeziku. (9,5/10, ocjena 5; 7./37)
  _ _ _ _
  GRUZIJA – isprike, ali meni je ovo loše. Baš bezvezna generika koja nema nikakvu kvalitetu i posebnost u sebi. Nisam ju baš puno ni slušao pa nemam nekih posebnih riječi sem bezveze. Sumnjam da ću ikad više ovo poslušat sem, nadam se, samo sad u polufinalu.(3,5/10, ocjena 1; 32./37)
  _ _ _ _
  ITALIJA – Talijani ni ove godine ne spavaju nego šalju ozbiljnog kandidata za pobjedu. Nije ni čudo s obzirom kakav sistem imaju pri odabiru svog predstavnika. Kad ti se cijela aktualna glazbena sjati u mali gradić kako bi slavilo glazbu nije ni čudo kakve rezultate postižeš. Eh da je tako svugdje. No vratimo se na Angelinu i pjesmu. Možda i najkarizmatičnija osoba na pozornici ovogodišnjeg izdanja, baš vlada njom, kao da je na sceni 20-30 godina. Odličan vokalist pri tome. Pjesma prava ljetna, poletna i neobično karakterističnog zvuka koji se može povezati sa Italijom, ali i ostatkom Mediterana. Bravo Italia!! (10/10, ocjena 5; 5./37)
  _ _ _ _
  MOLDAVIJA – iako generalno mogu vidjeti neki potencijal u ovoj pjesmi, ovo je takav non event da bi bila jedino korisna u onoj situaciji kad tražiš pravu pjesmu za otići na piš pauzu. Stvarno loše i bezveze. Bottom3 ove godine u svakom pogledu. (2/10, ocjena 1; 36./37)

 3. imperator — 27. travnja 2024. u 17:16

  ARMENIJA
  Ono kad energija počne uzimati stimulanse.. Od prve do zadnje sekunde nema labavo, toliko je preživahno da se čak i umorim slušajući ju.. Ne mogu vjerovat da sam čak tražio da se uspori tempo.. 6/10

  ESTONIJA
  Nevjerojatno ali istinito.. Hladni Estonci su me podsjetili na Grčku.. Onaj instrument koji onaj čupavi u baloneru svira baca grčki melos.. I dalje sam lijen da odguglam naziv tog instrumenta, a prošlo je gotovo 3 mjeseca od prvog slušanja 🤦‍♂️ al nisam lijen da pošteno nagradim sjevernjake odličnom ocjenom u RN-u 8,5/10
  —-
  GRUZIJA
  Hmm.. Kao da ovo nisu Gruzijci.. Ne izgleda mi prirodno za njih.. Pjesma mi i nije bog zna šta, ali za gruzijske pojmove je Euphoria.. 6/10

  ITALIJA
  I dalje patim zbog Analise.. Stvarno se bojim da bi mogla postati talijanska Dotter.. Angelina mi nije ni bila u Top 3, no nisam bio toliko razočaran što je pobijedila.. Osjeti se kvaliteta, mami te taj prizvuk pjesme da ju odslušaš do kraja, a onaj dio a capella – naježitis.. No, nikada ne bih puštao La Noiu iznova i iznova.. Nikada.. Prerepetitivna je, i zbog toga neće ni pobijediti… 8/10
  —-
  MOLDOVA
  Ovdje čak ni ne pomažu moje omiljene violine,a teško da i čudotvorni Moldavci mogu napraviti pitu od gova*a.. 3/10
  —–
  1. Estonija 8,5/10
  2. Italija 8/10
  3. Armenija 6/10
  4. Gruzija 6/10
  5. Moldova 3/10

 4. ESC fan — 26. travnja 2024. u 22:25

  Norveška ipak i dalje vodi

  Vidjećemo hoće li komentatori Hrvatskoj ipak dodijeliti pobjedu ili Norveška pobjeđuje na Razmišljamo naglas ove godine 😀

 5. ESC fan — 26. travnja 2024. u 22:23

  Armenija – Dopadaju mi se strofe i što pjevaju na maternjem jeziku, ali refren je baš razočarenje. Baš dosta oslabi pjesmu i mislim da bi ih to moglo koštati nekog boljeg plasmana

  Estonija – U početku mi se pjesma nikako nije dopadala, ali moram priznati jeste porasla kod mene. Dopada mi se taj zarazni ritam i instrumenti u pozadini. Svakako i pohvale za maternji jezik. Kreativno.

  Gruzija – Moram priznati sve ovo mi je malo jeftino i zastarjelo. Pjesma kao da je pisana za EURO 2016. Mislim dovoljno jeste finala jer djevojka zna da pjeva i konačno šalju atraktivnije pjesme, ali izlizana tema. Sa muzičkom aspekta ne mislim da je ovo baš kvalitetna pjesma. Prosječno. Prošle godine mislim da su imali bolju pjesmu.

  Italija – Ja u suštini nemam zamjerku, sve ovo je nekako lijepo upakovano i pjesma zaista jeste dobra i kvalitetna, ali moram priznati cijeli paket mi je malo previše dosadnjikav i čak mi malo vuče na Junior Eurovision. Mislim da će ovo biti pobjednik Eurosonga 2024., ali pjesma mi je malo previše mlaka ako mogu tako da kažem. Dopada mi se taj mediteranski melos i pohvale za to, ali nešto fali. Iako smatram da Angelina jeste bila strateški najbolja opcija Analisina pjesma mi se više dopada. Prošle godine sam rekao baš kako bih volio da Italija pobijedi na Evroviziju sa solo ženskim izvođačem, na neki način sam prizvao pobjedu Italije.

  Moldavija – Jedna od najslabijih pjesama ove godine. Zvuči baš zastarjelo i isfurano taj etno dio u refrenu i tekst mi je ono nigdje veze, ali moram priznati sviđa mi se onaj dio kada sviraju. To nekako pjesmi daje neku skupoću. I Natalija je profesionalan izvođač i ne sumnjam da će to izgledati dobro, ali ne predviđam prolazak u finale.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?