#rnesc2024: Tvoji klišeji zvuče poznato – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2024: Tvoji klišeji zvuče poznato

  11 min za čitanje   6 komentara

Zemlje današnjeg, četvrtog nastavka izazvao je košmar kod naših komentatora, zbog čega su ocjene varirale od onih najlošijih do veoma visokih. Koji izvođači su dobili nove nadimke, a kome bi dobro došla pomoć žirija u polufinalu, otkrijte u nastavku.

Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


FINSKA

YouTube video

Faruk: Iskreno sam se nastojao oduprijeti cijelom ovom konceptu jer mi djeluje neozbiljno i kao još jedan vagon u vlaku koji Eurosong vuče na tračnice „cirkusa“ i „festivala laganih nota“. Međutim… Refren je nenormalno zarazan i zabavan u svoj toj svojoj jeftinoći. Valjda nisam imun na te „devedesete“ koje su lightmotiv cijele priče.

Ocjena: 7/10

Filip: Ne znam što je Fincima bilo u glavama da su pored Sare Siipole u konačnici izabrali ovo. U redu, nastup sa scenske perspektive je dobro realiziran (iako je i on na momente izrazito banalan), ali pjesma kao pjesma ne nudi gotovo ništa vrijednog spomena.

Ocjena: 2/10

Josip: Ovo predstavlja zbirku nedorečenih ideja i nedostajuće kohezije. Glazbeni aranžman zvuči kao kaotična smjesa slučajno odabranih zvukova bez jasne melodije ili ritma. Tekstualno, pjesma ne pruža nikakvu dubinu ili smisao, već se oslanja na klišeje i beznačajne fraze koje ne doprinose ničemu osim konfuziji. Vokalnoj izvedbi nedostaje kvalitete i emocije, ostavljajući slušatelja ravnodušnim. Sve u svemu No Rules! je pjesma koja se nije morala dogoditi i za mene je bila ništa osim gubitka vremena.

Ocjena: 1/10

Mariana: Nakon ove pjesme su mi jasni stranci kojima nije legao Let 3 prošle godine.  Meni je ovo užasno, niti jedan element mi se ne sviđa, samo želim da što prije završi jer mi je cijeli nastup disturbing. Znam da pjesma kaže NO RULES, but please give us some rules.

Ocjena: 1/10

Matea: Što god itko rekao, meni je ova pjesma zakon. Pravi eurovizijski trash, ali prezabavan. Ništa u tom nastupu nema smisla, ali ne možeš prestati gledati. Refren čak i nije toliko loš, melodičan je, ali nastup daje pravu dimenziju. Jaje od trapera, Windows 95, hlače s vatrometom, pa to možeš samo na Euroviziji doživjeti. Mislim da će Finska pokupiti dosta televota, ljudi vole ovakve nastupe, stoga očekujem prolazak u finale.

Ocjena: 7/10

Nikolina: Ne razumijem ovaj koncept, ali ga ni ne želim pokušavati razumjeti.

Ocjena: 1/10

UKUPNA OCJENA: 19/60

PROSJEČNA OCJENA: 3,167

anketa 2120

Finska 2024.

Ukupno glasova: 195

 • Užasna je (1) [99 / 51%]
 • Ne sviđa mi se (2) [39 / 20%]
 • Jako mi se sviđa (5) [22 / 11%]
 • Dobra je (4) [21 / 11%]
 • OK je (3) [14 / 7%]

LATVIJA

YouTube video

Faruk: Nisam siguran koliko će gledatelji imati strpljenja da čekaju drugu polovicu pjesme da otkriju koliko je lijepa zapravo. Nekako atmosferi i njegovom glasu treba malo više vremena i prostora da me obuzmu. No, kada se to desi, jednostavno želite da latvijska pjesma potraje barem još nekoliko minuta. Jako lijepo.

Ocjena: 8/10

Filip: Jedna od mojih najdražih eurovizijskih država ni ove me godine nije razočarala, ali zbog velike konkurencije ne mogu reći da se nalazi u gornjem domu mojih najvećih favorita. Novi predstavnik Dons ima odličan vokal koji je glavni „lik“ ove pjesme, a melodijski ovdje stvarno sve štima. Ja za Latvijce i ove godine navijam, a kakav će biti ishod u svibnju na nama je tek da saznamo.

Ocjena: 7/10

Josip: Ovogodišnja latvijska pjesma me osvojila bez da je i bila potvrđena kao jedna od pjesama u nacionalnom izboru. Od trenutka objave pjesama latvijskog izbora je bilo jasno da ću iz srca navijati za ovu pjesmu i da će ako ode u Malmo bit među mojim favoritima.

Ocjena: 9/10

Mariana: Još jedna od onih koje su mi na prvu bile fenomenalne, ali nakon nekoliko slušanja mi pomalo dosade. Beat nosi pjesmu i tjera me da nogicom udaram ritam dok gledam nastup, no uz veliki broj ovogodišnjih natjecatelja s zaraznim ritmom mislim da će se Latvija izgubiti negdje u sredini.

Ocjena: 8/10

Matea: Hollow je predivna pjesma, snažna balada koja je od strane fanova jako podcijenjena. Žao mi je da se Latvija nalazi u drugoj polufinalnoj skupini gdje je konkurencija prejaka i vjerojatno neće biti prostora za prolazak u finale. U pogledu ove pjesme mi je žao što nema žirija u polufinalu jer mislim da bi žiri itekako cijenio Hollow i nagradio ju bodovima. Sviđa mi se taj gospel dio pred kraj pjesme koji je vrlo upečatljiv. Latvija nije bila u finalu od 2016. godine, stoga još jedan neprolazak u finale bio bi vrlo ponižavajući udarac za ovu državu.

Ocjena: 7/10

Nikolina: Ova mi se pjesma sve više sviđa svakim novim slušanjem, stvarno jesam tip od balada tako da će gotovo svaka kod mene naposljetku proći dobro, čak i ako me ne oduševi na prvu. Refren mi baš dugo ostaje u uhu, Donsov glas je jako ugodan, nenametljiv i definitivno doprinosi tome da još bolje osjetim emociju, posebno tijekom zadnjih pola minute.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 47/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,833

anketa 2121

Latvija 2024.

Ukupno glasova: 184

 • Jako mi se sviđa (5) [61 / 33%]
 • OK je (3) [52 / 28%]
 • Dobra je (4) [32 / 17%]
 • Ne sviđa mi se (2) [27 / 15%]
 • Užasna je (1) [12 / 7%]

NIZOZEMSKA

YouTube video

Faruk: Poprilično flagrantno „inspiriranje“ prošlogodišnjom finskom pjesmom ovdje baš intenzivno „bode u oči“. Pritom, ovo je plitka tematika nabrajanja europskih gradova i nesuvislo akcentiranje koje je duhovito samo ljudima koji se ne sjećaju Irske 2008., Litve 2006. ili Ujedinjenog Kraljevstva 2007. Ne znam šta ovo radi među favoritima.

Ocjena: 3/10

Filip: Nešto se zaista uvrnuto događa ove godine kada ja, ljubitelj sporih i melankoličnih nota, padam na još jednu ludu izvedbu. Možda je do činjenice što sam nakon S10 zavolio pjesme na nizozemskom jeziku pa ovaj paket zato još više cijenim, a možda se razlog obožavanja ove pjesme krije i u njenoj zanimljivoj i zaraznoj kompoziciji. Draga 2024. godino, hvala ti što s ovakvim pjesmama otkrivam partijanera koji živi negdje duboko u meni.

Ocjena: 10/10

Josip: Vesela pjesma s velikom porukom praćena zaraznom energijom Joosta Kleina. Nizozemska definitivno želi nazad u sami vrh Eurosonga.

Ocjena: 8/10

Mariana: #ĐuskamouzJoosta bi trebao biti hashtag ovogodišnje pjesme. Iako se etiketa kopiranja Käärije lijepi za Baby Lasagnu, mene više Joost podsjeća na prošlogodišnjeg viceprvaka Eurosonga. Mislim da na kraju sve ovisi o tome kako će Joost iznijeti pjesmu i kako će nastup izgledati jer još nismo imali priliku vidjeti kako izvodi pjesmu live. Ovo je baš tip pjesme gdje ne znaš kako će reagirati žiri i samo zbog toga mi je teško predvidjeti ima li šansu osvojiti cijelu stvar ili će mu se dogoditi slična sudbina kao Norveškoj prošle godine.

Ocjena: 8/10

Matea: Zasigurno najviralnija pjesma ovogodišnjeg Eurosonga. Zabavna, pomalo smiješna, naizgled parodija, ali zapravo ima duboko značenje. Ovo nije vokalno zahtjevna pjesma stoga ne mislim da će žiri biti široke ruke s bodovima, ali smatram da je Nizozemska glavni konkurent za osvajanje televotinga. Nisam neki fan ove pjesme, ali ako u konačnici pobijedi neću biti iznenađena jer Europapa ima ogromnu podršku fanova.

Ocjena: 6/10

Nikolina: Znam da je jedan od favorita, znam da pjesmu mnogi vole, ali ja nisam uspjela uskočiti u taj vlak. Volim njihov jezik i to mi je vjerojatno jedini plus.

Ocjena: 2/10

UKUPNA OCJENA: 37/60

PROSJEČNA OCJENA: 6,167

anketa 2122

Nizozemska 2024.

Ukupno glasova: 195

 • Užasna je (1) [65 / 33%]
 • Jako mi se sviđa (5) [39 / 20%]
 • Dobra je (4) [34 / 17%]
 • OK je (3) [33 / 17%]
 • Ne sviđa mi se (2) [24 / 12%]

NORVEŠKA

YouTube video

Faruk: Na početku, u strofi, ovo podigne tako visoko moje nade, a onda ih u ovom prilično blijedom „Evanesence tribute band“ refrenu razbije od pod. Moram pohvaliti korištenje norveškog jezika koji definitivno daje posebnu notu pjesmi i spašava je od generičnosti. Također, vokalno ovo zaista obećava. Jedino da je refren malo bolji…

Ocjena: 6/10

Filip: Da mi je netko prije godinu dana rekao da će se Norveška vratiti svojoj tradiciji i svome jeziku – stvarno mu ne bih vjerovao. Prije svega, velika pohvala norveškoj publici koja je u ovoj skladbi prepoznala kakav je ovo biser, što zapravo i samu pjesmu najbolje opisuje. Iako kladionice to trenutno ne pokazuju, nadam se da će ovi talentirani glazbenici u Malmöu doživjeti plot twist koji zaista zaslužuju.

Ocjena: 10/10

Josip: Napokon smo dočekali i norveški jezik i dio njihove kulture u pjesmi s kojom idu na Eurosong. Od trenutka objave mi je ova pjesma ušla na playlistu i do dana današnjeg se redovito sluša. BRAVO Norvežani, svaka čast. (Još da se njihovi susjedi ohrabre i pošalju nešto autentično i povezano s njihovom kulturom ili na svom jeziku).

Ocjena: 9/10

Mariana: Jedna od najoriginalnijh pjesama ove godine. Opisala bi Ulveham kao nekakvu vrstu mističnog folk metala koji me totalno uspio zarobiti u svoju priču. Nemam niti jednu zamjerku na nastup iz nacionalnog finala i ako tako ostane i u Švedskoj unatoč činjenici da nisu safe entry, vjerujem u dobar plasman na kraju.

Ocjena: 9/10

Matea: Pjesma je fantastična, jako mi se sviđa što je na norveškom jeziku, ima tu neku magiju u sebi. Nakon 2019. godine ovo je najbolja norveška pjesma koja će sigurno ostvariti jako dobar rezultat.

Ocjena: 9/10

Nikolina: Sve što očekujem od eurovizijske pjesme, Ulveham ima, pa i više od toga. Izvorno, moćno, dramatično s mjerom, uz bajkovitost norveškog jezika, efektan scenski nastup, fantastičan glas, snažnu glazbu. Od prvog sam se takta zaljubila u ovu skladbu i znala sam da će ostati moj broj jedan što god drugi kasnije izabrali. Država koja ima najviše pjesama u mojem osobnom topu 10 eurovizijskih skladbi svih vremena ove godine me ponovno oborila s nogu nakon što nekoliko godina nisam baš u potpunosti bila povezana s njihovim uzdanicama.

Ocjena: 12/10

UKUPNA OCJENA: 55/60

PROSJEČNA OCJENA: 9,167

anketa 2123

Norveška 2024.

Ukupno glasova: 182

 • Jako mi se sviđa (5) [92 / 51%]
 • Dobra je (4) [35 / 19%]
 • Ne sviđa mi se (2) [22 / 12%]
 • OK je (3) [20 / 11%]
 • Užasna je (1) [13 / 7%]

UJEDINJENO KRALJEVSTVO

YouTube video

Faruk: Teško se oteti dojmu kako su Britanci ove godine najljući favoriti da „drže fenjer“ na začelju finalne ljestvice. Da se razumijemo, pjesma nije najlošija ove godine, ali jednostavno prođe neprimjetno u čekanju da se dogodi taj neki trenutak „čarolije“. Od svog ovog ponavljanja vam se na kraju i fizički malo zavrti, i to je sve.

Ocjena: 3/10

Filip: Dok nam mnoge države serviraju zvuk 90-ih godina prošlog stoljeća, UK nam je na velika vrata donio i malo britanskog zvuka nultih. Moram priznati, sviđa mi se sve ono što čujem, a Olly kao odličan performer ovo može odvesti na još višu razinu uživo. Britanci drugu godinu zaredom donose kvalitetan i zarazan pop te mislim da je pravo vrijeme da ih Europa i cijeli svijet zbog toga shodno i nagradi.

Ocjena: 8/10

Josip:

Nakon godina priželjkivanja Ollyja na Eurosongu došao je i taj trenutak. Dizzy je zanimljiva radiofonična pjesma koju čuješ, odslušaš i brzo zaboraviš jer ne ostavlja utisak.

Ocjena: 4/10

Mariana: Dobra pjesma u kojoj mi fali nekakav vrhunac, kao da u nijednom trenu nije stigla na završno odredište. U svakom slučaju, drago mi je da UK počinje ozbiljnije doživljavati samo natjecanje i neka samo tako ostane, te možda narednih godina vidimo još veća imena na najdražoj nam pozornici.

Ocjena: 7/10

Matea: Kad sam čula da Olly predstavlja UK, imala sam vrlo visoka očekivanja obzirom da njegovu dosadašnju karijeru. Pjesma Dizzy je okej, ali je nekako nedovoljno snažna. Idealna je za radio, ali ne i za Euroviziju. Vjerujem da će žiri biti naklonjen ovoj pjesmi, ali sumnjam da mogu postići neki bolji uspjeh.

Ocjena: 6/10

Nikolina: U redu je pjesma, korektna, ali ništa pretjerano upečatljivo, puno veća očekivanja sam imala kada je objavljeno da Olly Alexander predstavlja prošlogodišnje domaćine. Ovo je onako, osrednje, nema nekih zamjerki, ali nema ni nečeg za što se čovjek nakon slušanja može uhvatiti i upamtiti.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 32/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,333

anketa 2124

Ujedinjeno Kraljevstvo 2024.

Ukupno glasova: 173

 • OK je (3) [47 / 27%]
 • Užasna je (1) [45 / 26%]
 • Ne sviđa mi se (2) [42 / 24%]
 • Dobra je (4) [25 / 14%]
 • Jako mi se sviđa (5) [14 / 8%]

ZANIMLJIVOSTI

# Zemlja Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. Norveška 55/60 9,167
2. Latvija 47/60 7,833
3. Nizozemska 37/60 6,167
4. Ujedinjeno Kraljevstvo 32/60 5,333
5. Finska 19/60 3,167

Pao je još jedan Zlatni mikrofon! Ovoga puta, Nikolina je aktivirala tu opciju i dodijelila 12 bodova Norveškoj.

Isto tako, dodijeljene su dvije desetke (Filip – NorveškaNizozemska), ali i prvi puta ove godine jedinice (Josip, Mariana i Nikolina za Finsku).

Najblaži komentator danas je bio Filip (37), a najstroži Faruk i Nikolina (27).

Finska ove godine neće obraniti prošlogodišnji Top 10 rezultat.

Grupa Gåte, koja ove godine predstavlja Norvešku, ostvarila je najbolju prosječnu ocjenu od svih dosadašnjih predstavnika Norveške otkako postoji projekt Razmišljamo naglas: Eurosong – 9,167. Dosadašnji rekorder bio je Alexander Rybak s pjesmom Fairytale (8,889, Eurosong 2009.).

YouTube video

 

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
9
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

 1. ESC fan — 26. travnja 2024. u 21:58

  Kad ce novi dio? 😀

 2. Diavolo — 25. travnja 2024. u 22:59

  FINSKA – nakon onih cringe pjesmica u filmu Fire Saga evo nam jedne koja bi mogla upotpuniti program za drugi dio. Nastup jest polučio ono na što je ciljao, a to je zabaviti mase uz specifičan humor. Eh sad o ovom ostalom bi se dalo diskutirati. Vokali su teško susramlje, a muzika niš posebno inovativno. Unatoč svemu, imaju prolaz jer uz cijeli cringeraj nisu servirali nešto za piš pauzu. (5,5/10, ocjena 2; 28./37)
  _ _ _ _
  LATVIJA – pjesma koja mi je odmah na prvu ušla u uho i mogu razumijeti zašto je izabrana kao najbolja u ovoj zemlji. Međutim, ne pamtim kad sam ju išao zadnji put poslušati i nekako mi stalno ispada iz nekog vidokruga pjesama koje bi mogle proći dalje. Pogotovo kad je riječ o drugom polufinalu. Recimo da je lane bila u drugom pf prošla bi kao iz šale, ove godine nažalost teško. S razlogom. Jednostavno su ostale bolje. (7/10, ocjena 3; 25./37)
  _ _ _ _
  NIZOZEMSKA – pjesma mi na prvo slušanje i nije odmah upala u uho, ali na svako iduće je bilo sve bolje i bolje. Sviđa mi se estetika videa, jako me podsjeća na estetiku ruskog benda Little Big koji ih je trebao predstavljati 2020. godine, no zbog korone tog izdanja nažalost nije bilo. Muzički, instrumental mi je čak i dobar, vuče malo na Scootera, malo na neke druge stvari i žanrove, ali za razliku od Austrije, tu bi se moglo raveat uz onaj beat drop. On mi je po svom ponašanju i općenito kampanji odbojan pa neće biti maksimalna ocjena. Pre naporan je. Doduše i mimo toga vjerojatno ne bi dosegao, ali ovako mi je bilo lakše za odlučiti (9/10, ocjena 4; 9./37)
  _ _ _ _
  NORVEŠKA – konačno da skandinavci, odnosno Norveška, ode na Eurosong sa nečim folklornim i drugačijim žanrovski. A gdje ćeš bolje ako je u pitanju rock/metal bendom koji pri tome ima ženskog lead vokala. Stvarno kapa dolje njima i San Marinu na tome, ne viđa se često na esc-u. Jako mi se sviđa ova stvar. Od prvog slušanja mi je bila interesantna i navijao sam da ovo pobijedi a ne onaj izlizani Keiino. Hoćemo ovoga više, po mogućnosti svake ili svake druge godine od skandinavaca. Odlično izmiksan folk rock zvuk sa interesantnim vokalima i da ne zaboravimo – prekrasnim norveškim jezikom i tradicionalnim drevnim mitom. Stvar o odlična i jedva dočekana kombinacija. Kapa do poda jer su se konačno usudili! (10/10, ocjena 5; 2./37)
  _ _ _ _
  UK – ostao sam iznenađen kad sam saznao da će prepoznatljivo lice Years & Years predstavljati ovu zemlju. Nisam očekivao puno jer ih nisam baš popratio (nit znao da su se raspali) njihovu karijeru poslije onih par najvećih hitova, ali nisam ni očekivao neki flop. To smo rekao bih zapravo i dobili, okish radio pjesmicu koja je ugodna uhu i koju bih rado poslušao, ali samo na radiju. Ne bih ju osobno nikad downloadao i streamao do besvjesti. Vjerujem da će on to iskusno odraditi i da neće biti nekih poteškoća po pitanju vokala i scenskog nastupa. Pretpostavljam da ovoga puta nećemo gledati UK u bottom 5, pa možda čak ni na desnoj strani. Mislim da će biti negdje granično tu sa lijeve na desnu. (7/10, ocjena 3; 23./37)

 3. ESC fan — 25. travnja 2024. u 19:13

  Finska – Ako gledamo studijsku verziju meni se ovo baš dopada. Evrovizijski klasik sa zaraznim refrenom i blesavim tekstom. Vokali uživo jako loši doduše, ali meni se pjesma sviđa.

  Latvija – Strašno potcijenjena pjesma! Po mom mišljenju jedna od najboljih pjesama ove godine. Pored toliko brzih pjesama mislim da smo zaslužili jednu ovakvu baladu ove godine. Nadam se da konačno prolaze u finale!

  Nizozemska – Joost Klein mi je baš simpatičan i zabavan, ali ne i pjesma. Pjesma je poprilično razočarenje. Pjesma treba da kida od prve sekunde, što se ovdje ne dešava.

  Norveška – Moj glavni favorit ove godine! Za mene je ovo pobjednik ovogodišnje Evrovizije. Dopada mi se što je na norveškom jeziku, glavna vokalistica je harizmatična, sviđa mi se ta epična atmosfera i generalno sam tekst i poruka pjesme. Gåte je vrlo profesionalan bend i cijeli paket se čini kao eksplozija muzike, talenta i jakih vokala. Mislim da je vrijeme da Norveška pobijedi ponovo na Eurosongu, Trondheim 2025!

  Ujedinjeno Kraljevstvo – Pa šta da kažem. Ništa posebno stvarno. Nisam svakako očekivao nešto wow da sada konkuriše za pobjedu, ali mislio sam da će biti nešto upadljivije. Ovo mi je baš mlako, ali mislim da bi moglo biti iznenađenje i da bi sa dobrim nastupom mogao čak i biti pobjednik žirija, iako meni lično pjesma nije ništa posebno.

 4. ESC fan — 25. travnja 2024. u 19:00

  Jao baš mi je drago što Norveška vodi po bodovima i što se svidjela urednicima!

 5. imperator — 25. travnja 2024. u 18:24

  FINSKA
  Kako su uspjeli iznenaditi kladionice i sa samog dna iznenaditi sve i plasirati se u Malmo?? To pitanje su mogli postaviti samo oni koji nisu odgledali njihov live nastup.. A taj nastup je bio top.. čista, pozitivna, luda energija koja je nagnala Fince da daju glas autsajderima.. Ove brčiće koje ima glavni vokal svojevremeno sam furao i ja, dok nisam shvatio koliko su loše 🤪 Al zbog brčića, i ocjena više 9/10

  LATVIJA
  Strpljen,spašen.. Samo, koliko ima strpljivih među nama?? Uistinu, treba dočekati da se pjesma zalaufa, baš kao dizel.. Samo, skup je dizel ovih dana i to bi Latvijce, bojim se, moglo i koštati finala.. 7/10

  NIZOZEMSKA
  Svake godine se pojavi bar jedna pjesma koja je iritantna do bola, toliko da izaziva ovisnost ako ju više puta poslušate.. Ja ne želim upasti u tu ovisnost, već samo razumijem sve one koji su već u tom paklu pa i zašto sav taj hype oko nje.. Ovo ide visoko po pitanju publike, no žiri 🤔 u Amsterdamu nije to bilo ni približno dobro, a lokalni teren.. 7/10
  —-
  NORVEŠKA
  Zašto taj refren nije mogao biti bolji?? Velik sam fan serije Last Kingdom i svih knjiga koje prate Uthreda od Bebanburga (preporuke svima), a pozadina me baca u te stranice i sve te epizode.. eh, samo da je refren pobjegao od vrištećih tonova 7/10
  —-
  UK
  Očekuješ Ferrari, dobiješ Fiat Punto.. Tresla se brda, i ostatak znate.. 4/10
  ——
  1. Finska 9/10
  2. Norveška 7/10
  3. Nizozemska 7/10
  4. Latvija 7/10
  5. UK 4/10

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?