RNMF2021: Svaka priča ima svog underdoga – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

RNMF2021: Svaka priča ima svog underdoga

  12 min za čitanje   25 komentara

Stigao je novi dan, te novi nastavak našeg “razmišljanja naglas” o pjesmama Melodifestivalena 2021. Danas su na redu pjesme koje će nastupati u drugom dijelu finala, a kakvi su komentari našeg kvarteta, saznajte u nastavku. Kao i uvijek, podsjećamo Vas kako ovim projektom cilj nije predvidjeti rezultate Melodifestivalena, nego napraviti poredak pjesama onako kako se one nama sviđaju i ujedno se zabaviti.


Tusse – Voices

Emilia: #onokad ti je pjesma takav MEEEEEEEH da jedino s čime ju možeš opisati jest „Polina Gagarina upoznaje Siju“. Šteta samo što ove godine u RNMF ne sudjeluje Faruk, jer me dosta interesiraju komentari na patetiku overload.

Ocjena: 4/10

Ivana: Hvala nebesima da je Linnea Deb ove sezone napokon uspjela napisati jednu kvalitetnu pjesmu nakon flopova koje smo imali prilike čuti, iako, kad malo bolje razmislim, moram se zapitati gdje li je to ono ranije čula a million voices. Svakako, već po prvim taktovima sam zaključila da je Tusse jedan od pretendenata na pobjedu jer Mello jednostavno voli ovakve tipove pjesama, što se moglo primijetiti u zadnje dvije godine. Nastup je fantastičan, a melodija i tekst savršeno funkcioniraju. Jedino što bih eventualno mijenjala je sam Tusse koji mi se čini umišljen za jednog debitanta, ali ako uspije pobijediti, ne bih se žalila.

Ocjena: 8/10

Josip: Ova “emotivna balada” je jednostavno bez snage i ideje, neuvjerljiva sa previše ponavljanja riječi Voices koja u kombinaciji s nepotrebnim i nekontroliranim vikanjem kvari ionako loš dojam pjesme. Ovaj dječak je izgleda jako izgubljen i ne snalazi se baš najbolje na sceni. Kada sam čuo njegovu životnu priču, pomislio sam da ćemo dobiti nastavak francuske pjesme Mercy, ali nažalost nismo dobili tako kvalitetnu pjesmu već jedan jako generičan tekst popraćen niskokvalitetnom melodijom. Million Voices može samo Polina Gagarina otpjevati i nitko više. I za kraj jedan fun fact: Tusse je kao dijete često išao sa obitelji na misu, gdje je doživio svoja prva glazbena iskustva i vođen tim iskustvom je poželio postati svećenik.

Ocjena: 6/10

Sanja: Ova pjesma je baš zaokružena cjelina, ima glavu i rep i tu prijeko potrebnu pamtljivost. Ipak, djeluje mi pomalo predvidljivo, kao da je pisana ziheraški. Nedostaje mi nešto što bi me do kraja „taknulo u žicu“. Korektna pjesma, no teško da bih uzela telefon i glasala za to u svibnju. Njegova interpretacija je odlična i Tusse je taj koji mi podiže dojam o ovoj pjesmi.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 26/40

PROSJEČNA OCJENA: 6,5

anketa 1625

Tusse – Voices

Ukupno glasova: 87

 • Jako mi se sviđa (5) [34 / 39%]
 • OK je (3) [25 / 29%]
 • Dobra je (4) [18 / 21%]
 • Užasna je (1) [5 / 6%]
 • Ne sviđa mi se (2) [5 / 6%]

Alvaro Estrella – Bailá Bailá 

Emilia: Ima stvari na ovom svijetu koje su misterij. Prvi misterij – kako je izgrađen Stonehenge? Drugi misterij – je li Marija Antoaneta zbilja rekla „neka jedu kolače“? Treći misterij – zašto Švedska stalno pada na jeftine latino pjesmuljke? Nije bilo fora ni kada je žnj verzija Despacita prošla 2018. u finale, nije fora ni u 2021.

Ocjena: 2/10

Ivana: Neka me svemir kazni, ali ja naprosto ne mogu odoljeti ovim tako jeftinim i neoriginalnim ritmovima koji vrijeđaju ne samo ovogodišnji Melfest, nego i sve nekvalitetne španjolske pjesme ikad napisane. Ovo je čušpajz kiča i neukusa, a ja i dalje nemam pojma čemu onaj kričavi akvadukt iza njega. Evidentno je da ovakav stil pjesme neće pobijediti nikad, a tako i treba ostati jer ovo nije u rangu ni ovogodišnjeg estonskog izbora. Usprkos svemu što sam ovdje nabrojila, ne mogu dati manje od sedam jer imam isti problem kao i s Vamos Amigos, a to je da mi ne izlazi iz glave, tjera me da plešem i uvijek me oraspoloži kad se osjećam loše.

Ocjena: 7/10

Josip: Pjevanje je na granici sa zdravim razumom, kao i ovaj “divan” tekst. Prešaren nastup koji odvlači pažnju sa užasnog teksta. Nakon završetka nastupa sam morao isprati oči svetom vodom koliko je ovo loše. Mene bi iskreno bilo sramota ovakvo nešto otpjevati u javnosti i to još na državnoj televiziji u sklopu natjecanja koje je jako poznato. Najlošiji tekst ove eurovizijske sezone. Alvaro, imaš sreću što ne dodjeljujemo kante, jer bi ti zbog mene trebao kamion da sve kante odvezeš.

Ocjena: 1/10

Sanja: „Mama, možemo li kupiti Luisa Fonsija? – Imamo Luisa Fonsija kod kuće.“ – ovaj meme mi je savršen za opisati ovo što se dogodilo ovdje. Ljetni hit u pokušaju, uz evidentan nedostatak kreativnosti. Ne mogu reći da ovakve pjesme inače nisu moja šalica čaja, ali ova konkretno mi je kao šalica čaja usred ljetne žege. Hvala, ne, radije sam za mojito.

Ocjena: 1/10

UKUPNA OCJENA: 11/40

PROSJEČNA OCJENA: 2,75

anketa 1626

Alvaro Estrella - Bailá Bailá

Ukupno glasova: 77

 • Jako mi se sviđa (5) [19 / 25%]
 • OK je (3) [17 / 22%]
 • Ne sviđa mi se (2) [16 / 21%]
 • Užasna je (1) [15 / 19%]
 • Dobra je (4) [10 / 13%]

Clara Klingenström – Behöver inte dig idag 

Emilia: Jedno od velikih pozitivnih iznenađenja ove godine jest Clarin ulazak u finale, s jednom nenametljivom, ne previše produciranom pjesmom i haljinom od 40 kruna (oko 35 kuna) iz second hand dućana. Možda na Eurosongu ne bi postigla neki veliki uspjeh, ali ovo za vožnju u autu po ljetnim gužvama u gradu je idealno. Vjerojatno na MF-u neće pobijediti, ali predviđam veliki radijski uspjeh, što ova pjesma svakako zaslužuje. Ipak govorimo o zemlji čije radijske stanice van MF-a osvajaju Molly Sandén, Miriam Bryant i Veronica Maggio.

Ocjena: 9/10

Ivana: Na prvi pogled sam pomislila da je ova cura jadna kopija Taylor Swift, ali čim je pjesma krenula, potpuno me očarala. Sve je tako jednostavno, a opet na mjestu; od nastupa, preko melodije, do švedskog teksta koji je predivan i upotpunjuje ružičastu atmosferu. Od Clare nisam imala apsolutno nikakva očekivanja, pa me samim time još više oduševila, a njena reakcija na prolazak u finale mi je bila highlight večeri. Slatko, originalno i zrelo, svaka čast. Bojim se da neće ostvariti zavidan rezultat, ali držim joj fige jer za mene je ovo savršeno.

Ocjena: 10/10

Josip: Za mene je Clara ovogodišnji underdog. Neočekivano finale, ali više nego zasluženo. Jako lijepo pjevanje, držanje i ponašanje na sceni. Na trenutke zvuči magično i jako je ugodna za slušanje. Tokom slušanja sam imao dojam kao da me lagani ljetni povjetarac miluje po glavi, cijela pjesma i nastup su tako nježni i umiljati. Bravo Clara.

Ocjena: 8/10

Sanja: Clara je živi dokaz da ako imaš dobru pjesmu ne trebaš nikakve spektakle i vatromete na stageu da ostaviš dojam. Da se ogradim od sobralovskog diskursa, nemam ništa protiv dobro osmišljenog scenskog nastupa, no prečesto se na Melodifestivalenu dešava da je staging bolji od pjesme, a po mom mišljenju pjesma ipak ima prednost. Mene je Clara skroz uvjerila svojom interpretacijom, a s obzirom da zbilja volim jezike, dajem joj plus i za pjevanje na švedskom.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 36/40

PROSJEČNA OCJENA: 9,0

anketa 1627

Clara Klingenström – Behöver inte dig idag

Ukupno glasova: 78

 • Jako mi se sviđa (5) [43 / 55%]
 • OK je (3) [12 / 15%]
 • Dobra je (4) [12 / 15%]
 • Ne sviđa mi se (2) [9 / 12%]
 • Užasna je (1) [2 / 3%]

Eric Saade – Every Minute 

Emilia: A sad totalno drugačije od Clare. Iako mi sama pjesma nije nešto posebno, kao ni Ericov glas (znam i sama da moj glas nije ništa bolji, ne nabijajte mi to na nos), ali ono što drži moju pažnju jest nastup (osim onih zadnjih par sekundi kada krene s bljeskovima, pa osjećam da me oči bole). Eric je definitivno veliki profesionalac koji se ufurao u ovu pjesmu i vjerujem da ju ne bi bilo loše vidjeti u Rotterdamu. Ipak, ova ocjena koja dolazi je…

Ocjena: 7/10

Ivana: Odmah sam, kao i obično, bila kontra većine i zaključila da je meni ovo više neuredna zbrka nekontroliranih pokreta i sklepanog teksta (koji je, doduše, bolji od onog iz 2011.), nego kvalitetno ukomponiran nastup. Kako god, Eric mi je stvarno simpatičan i iako ne bih voljela da pobijedi, mislim da bi se ovaj čudan paket koji nam ove godine donosi savršeno uklopio u također čudne izvedbe koje su odabrane za Rotterdam.

Ocjena: 6/10

Josip: Jako moderna pjesma i nastup u kombinaciji s bliskoistočnom melodijom i radio friendly zvuk čine Ericov paket dojmljivim. Dosta je nestabilan u pjevanju i žao mi je što je naglasak stavio na koreografiju i rad kamere, a izgubio u pjevanju. Karizmatičan, simpatičan i baš se vidi kako je sazrio kao osoba i izvođač. Pjesma je za moj ukus plitka i generična, ali je to sve pokušao prekriti efektnom koreografijom i radom kamere. Pohvalio bih dio na arapskom jeziku kojim odaje počast svojim libanonsko-palestinskim korijenima.

Ocjena: 8/10

Sanja: Oko ove pjesme sam dosta podvojena, pa ajmo onda ovako. Plusevi: pjesma je jako catchy i radiofriendly, ulazi u uho i ne čudim se da se sviđa širim masama; staging je odlično osmišljen i dobiva se dojam da gledamo spot, svaka čast za ideju i realizaciju. Minusi: Ericov glas mi je teško probavljiv (ne toliko u studijskoj verziji, koliko u izvedbi uživo); tekst pjesme je tu tek toliko da popuni prostor, no iritira me puko ponavljanje gdje, kad i koliko često on „to“ voli. Ako pobijedi, vjerujem da će biti veliki hit i dobro kotirati čak i za pobjedu na Eurosongu, a to bi, uz isprike mojim kolegama iz uredništva koji vole ovu pjesmu, po mom mišljenju ipak bilo puno precijenjeno.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 28/40

PROSJEČNA OCJENA: 7,0

anketa 1628

Eric Saade – Every Minute

Ukupno glasova: 100

 • Jako mi se sviđa (5) [66 / 66%]
 • Dobra je (4) [12 / 12%]
 • Užasna je (1) [9 / 9%]
 • Ne sviđa mi se (2) [7 / 7%]
 • OK je (3) [6 / 6%]

Dotter – Little Tot 

Emilia: Ne znam ni sama koliko sam puta poslušala Little Tot na Spotifyju otkako je izašla van. Vjerojatno je to negdje u razini Zitti e buoni otkako su odblokirali za Hrvatsku. Veoma je anthemic i valjda jedna od rijetkih pjesama u zadnje tri godine na MF-u koje su mi se uistinu svidjele. Zato ide ova ocjena.

Ocjena: 10/10

Ivana: Bila sam skeptična budući da je Bulletproof zaokruživao moj top 3 lanjskog Melfesta, no ova pjesma me, za razliku od prošlogodišnje, kupila na prvu. Tekst mi se jako sviđa, a tim moje imenjakinje ponovno je napravio čudo i s melodijom. Iako poprilično basic, nastup u potpunosti odgovara atmosferi pjesme, tako da mi ni malo ne smeta što nije na silu izvodila kerefeke kako bi opravdala lanjsku kvalitetu. Mogu reći da mi je i ove godine treća, no budući da mi prve dvije u poretku blago rečeno nemaju šanse, i ja bih u svibnju u Dotterdam.

Ocjena: 9/10

Josip: Jako pamtljiva melodija i tekst ostaju u glavi nakon prvog slušanja. Dotter je jako karizmatična i odlično vlada scenom. Odlična gradacija i super odrađena produkcija (bravo Dino). Mala zamjerka je slab dio pred prijelaz i sam key change gdje mi nedostaje neki WOW efekt. Plesači mi izgledaju kao da su na sceni radi reda i koreografija im je malo bezveze, te je zamjerka pretamna scena i Dotter u tamnom kostimu (trebali su se odlučiti ili za tamnu scenu ili Dotter u tamnom), eventualno bih Dotter volio vidjeti u crvenom kostimu. Sve u svemu je slabiji dojam u odnosu na Bulletproof, ali je još uvijek dostojna kandidatkinja za pobjedu.

Ocjena: 10/10

Sanja: Drugu godinu zaredom sam u timu #Dotterdam. Little Tot je našla svoj put do moje playliste na Spofityju i tamo je dosta čest gost. Scenski nastup je pomalo mračan, no ako se ne varam najavljene su neke promjene, pa me veseli vidjeti finalnu verziju nastupa. Treća sreća za Dotter? Hajmo Šveđani, molim vas.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 38/40

PROSJEČNA OCJENA: 9,5

anketa 1629

Dotter - Little Tot

Ukupno glasova: 94

 • Jako mi se sviđa (5) [69 / 73%]
 • Dobra je (4) [15 / 16%]
 • Užasna je (1) [4 / 4%]
 • Ne sviđa mi se (2) [3 / 3%]
 • OK je (3) [3 / 3%]

Arvingarna – Tänker inte alls gå hem 

Emilia: Pa mora biti barem jedan dansband u finalu, zar ne? Barem je onaj s boljom pjesmom završio u finalu. Ipak, ovo zvuči kao mlađa i tulavija sestra od I Do, i sluškinja Eloise.

Ocjena: 3/10

Ivana: Ne opet oni! Hrpa sredovječnih muškaraca koja liječi komplekse u seoskoj krčmi. To što neće dobiti kantu mogu zahvaliti kolegi iz polufinala, a budući da su i oni dijelom krivi za  Jessicino ispadanje, neće dobiti dva, nego jedan.

Ocjena: 1/10

Josip: Pjesma sama po sebi zvuči zastarjelo i kao da je pisana za Melodifestivalen sredinom ’70ih prošlog stoljeća. Dojma sam da ovu pjesmu nisu trebala otpjevati sva četvorica članova grupe jer pojedini članovi zvuče jako loše. Ovaj šlager je na trenutke simpatičan, ali cijeli koncept je blago naporan i nimalo kreativan. Ovo je najbolje opisati kao udarac krize srednjih godina i da ne zaboravim Guy Sebastian je zvao da mu vratite lampe (toliko o švedskoj kreativnosti).

Ocjena: 3/10

Sanja:

Refren ove pjesme me strašno podsjeća na nešto, no ne mogu utvrditi što. Pomozite u komentarima ako itko ima ideju što bi to bilo. Ova mi pjesma zvuči kao nešto na što bi sredovječne švedske dame i gospoda otkidali na svadbama nakon što popiju koju kapljicu previše. Nadam se da će ipak trijezni gledati Melodifestivalen u subotu.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 10/40

PROSJEČNA OCJENA: 2,5

anketa 1630

Arvingarna – Tänker inte alls gå hem

Ukupno glasova: 71

 • Užasna je (1) [24 / 34%]
 • Jako mi se sviđa (5) [20 / 28%]
 • Ne sviđa mi se (2) [15 / 21%]
 • OK je (3) [9 / 13%]
 • Dobra je (4) [3 / 4%]

Zanimljivosti

Poredak druge grupe izgleda ovako:

 1. Dotter – Little Tot (38/40, 9,5)
 2. Clara Klingenström – Behöver inte dig idag (36/40, 9,0)
 3. Eric Saade – Every Minute (28/40, 7,0)
 4. Tusse – Voices (26/40, 6,5)
 5. Alvaro Estrella – Baila Baila (11/40, 2,75)
 6. Arvingarna – Tänker inte alls gå hem (10/40, 2,5)

Ova grupa najviše se svidjela Ivani, a najmanje Emiliji.

Ova grupa je dobila po tri jedinice i desetke! Što se tiče jedinica, dvije su pripale Alvaru Estrelli, a jedna grupi Arvingarna. Po dvije desetke dobila je Dotter, a jednu Clara.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
75
PODIJELI ČLANAK

Rasprava25

 1. Blink — 10. ožujka 2021. u 17:33

  Meni je najbolja Clara. Drago mi je da nas ima .Nesto magično nenam pojma o čemu pjeva, eto .Eric je vrh tako zarazna pjesma,melodija ,nastup, elektronski bekvokali , savršeno. Borba za pobjedu Eric i Danny. Tusse i Dotter ništa posebno.

 2. YeahYeahFire — 10. ožujka 2021. u 17:16

  E pa ovako
  1. DOTTER – znači zaista zaslužuje pobedu. Ovo je mnogo dobro isproducirana stvar,nastup jednostavan,ide uz pesmu i sve u svemu,odlično odradjen posao. Ajmo Dotter!!!
  2.Tusse – odličan,meni lično pesma jako prija i ne sumnjam u vrh izvodjenje u finalu
  3.Clara – ova pesma mi je baš simpatična i rado je puštam svakodnevno.Prija čuti i švedskog
  4.The Mamas – nešto slabije u odnosu na prošlu god,ali opet dosta dobro.Pozitivna energija i njih tri zaista zrače
  5.Eric – moram priznati iako mi njegov vokal baš i ne paše,ovaj nastup je svakako vrlo zanimljiv,drži pažnju i ima taj wow efekat.Ako gledamo pesmu,ima boljih u ponudi Melfesta,ali je nastup vrh
  Ovime vidim da mi se top 3 slaže sa @escfan i @lessenziale ?
  I samo da Švedjani ne dožive Tix šok tj da pobedi neko ko realno nije najbolji
  (pod tim mislim na Danny Sauceda… osim fora nastupa,pesma je mlaka… i dalje slušam njegove adute iz 2011/12 ali ovo nije to)

 3. imperator — 10. ožujka 2021. u 17:07

  Inače i nisam baš pretjerani ljubitelj MF-a, ali ove godine sam kompletnu pažnju uperio samo na dvije osobe – Saadea i Dotter..
  I nije trebalo dugo proći kad sam već bio odlučio koji će mi biti kompletni winner, ne samo MF-a već i samog esc-a ukoliko tamo i završi.. Jedna jedina Dotter!! Ne bih želio nabrajati sve epitete prema njoj (ljudi bi pomislili da sam novi swedish ?) jer bi bili stvarno bolesno dugi.. Samo ću reći da sam protekle godine jutro započinjao s Bulletproof, a sad već gotovo mjesec dana s "Little Tot".. U DOTTERDAM tim se i ja ukrcavam.. ???
  Al kad vidim kladionice i onih 51% šansi za pobjedu Tussea dođe mi da otputujem u Švedsku i pronjuškam zrak.. Ne govorim o onečišćenom zraku od susjedske rafinerije (Brođani znaju o čemu pričam) već o zraku koji izgleda utječe na Šveđane da glasaju za recikliranje zbljuvotine..
  Već vidim da Dotter opet gubi i sve nade polaže u Saadea, koji ponovno može izvesti koreografsko remek djelo..
  Za kraj ću reći da su Šveđani sveukupno i ove godine (izuzev 2-3 kandidata) podbacili.. Neka se ugledaju na Norvežane, ili pak na nas ako su im Norvežani daleki ko Lorci Cordoba.. ?

 4. SwedenEurovisionFan — 10. ožujka 2021. u 16:29

  @leonxo Pripremi se za šok, jer Tusse ima 51% šanse na kladionicama.
  @lessenziale Hvala ti 🙂 Ja se nadam da će ga banirati jer je to zaslužio prije par tjedana (s ovim novim profilom).
  P.S. Drago mi je da imamo isti Top2, eto kako se možemo poklopiti 😀

 5. L'essenziale — 10. ožujka 2021. u 16:22

  @severino-q nije ti dugo trebao da počneš vrijeđati? Da ne spominjemo da ti svaki komentar u prosjeku ima 2-3 psovke. Ne mislim braniti @escfan jer mi često digne tlak (??), ali on si koliko god se razlikovali u mišljenjima i osobnim ukusima, nikada ne dozvoljava da kolege na ovom portalu naziva ''intelektualno nevinim'' i ''podkapacitiranim''
  Nadam se da će ti urednici dodijeliti opomenu pred isključenje jer tvoji komentari to svakako zaslužuju. # Ende !!

 6. Leon_ESC — 10. ožujka 2021. u 16:20

  Dotterdam 2021! Nadam se da Šveđani ovaj put znaju birati i da neće biti ŠOKOVA kao npr. u njima susjednoj Norveškoj.
  Bulletproof mi je bila favorit 2020., i da mnoge još boli ta razlika za jedan bod. Sada se nadam da će napokon pobijediti moj favorit. Do sada su me rezultati mnogih nacionalnih finala razočarali pa i šokirali tako da fingers crossed za "Little Tot".

 7. Severino-Q — 10. ožujka 2021. u 16:11

  @escfan
  Svako ko nije intelktualno NEVIN i podkapacitiran bez obzira koliko mu je Eric drag i mio ne može raći da je on vokalno brilijantan, hahaaaaaaaa kad se čuje nešto sasvim sasvim drugo ..dakle to može da uradiš samo ti jer si moralano jadan. Čovek može ne samo da te ismeje nego i da se sažali nad tobom.
  A to da Rusija ne treba da učestvueje na esc zbog geopolitike to svako imalo pristojan i informisan čovek može da kaže. Moj subjektivni stav je nešto deseto.

 8. SwedenEurovisionFan — 10. ožujka 2021. u 15:48

  @severino-q Poznat si kao onaj koji vječno misli da Rusija nema šanse za pobjedu štogod poslali zbog politike i svako malo to napišeš. No onda s druge strane gle čuda, jučer napišeš u razmaku od 4 sata komentare "u fazonu pobediti (Rusija) ne možemo zbog gepoolitike ,u finale idemo" i "I ubeđen sam da bi uzeli (UNO) ovaj esc."
  Kako je ovo sramotno i samoponižavajuće za jednog Rusofila da se beskrajno blamira svojim dvoličnim komentarima (kad ne blati druge zbog toga što je egotriper, ili ne sipa svoje toksične komentare) "ha haaaaaa". Kad ti je glavna satisfakcija omalovažavanje drugih i "skakanje" na svaki komentar koji ne dijeli tvoje mišljenje, mora da ti je život baš ispunjen prijateljima 🙂 Shvati koliko si nebitan i bit će ti lakše 🙂 I ne obraći mi se jer ja tebi svakako više ne namjeravam odgovarati, niti sam te ikad ja prvi igdje spomenuo.

 9. Severino-Q — 10. ožujka 2021. u 15:41

  @escfan
  " Šveđani svakako ciljaju na pobjedu ??"

  Nesumnja se u njihove najvlažnije evrovizijske snove kao ni tvoje ,samo badava su krečili ove godine..ni P od pobede, avaj tebi muke 🙂 ?

 10. Severino-Q — 10. ožujka 2021. u 15:38

  @escfan
  " Eric vokalno briljantan kao i uvijek " …….
  bu hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  kako je ovo sramotno i samoponižavajuće za jednog fana koji ceni i procenjuje vokalni kvalitet

 11. SwedenEurovisionFan — 10. ožujka 2021. u 15:32

  Za zaključak mogu samo napisati da je Melodifestivalen još jači od lani i ima pristojan broj pjesama boljih od svih dosad izabranih na Eurosongu kad se u obzir uzme cijeli paket (pjesma, vokal, scenski nastup, jezik), a to su ''Little Tot'', ''Every Minute'', ''Voices'', ''Beat of Broken Hearts'' te ''In the Middle'', a kad se pogleda samo nastup onda tu još dodajem i ''Dandi dansa''. Šveđani svakako ciljaju na pobjedu ??

 12. Severino-Q — 10. ožujka 2021. u 15:30

  Dakle Dotter je najbolji izbor! Definitivno.

 13. L'essenziale — 10. ožujka 2021. u 15:28

  1. Dotter
  Po meni najoblja na Mello ove godine. Trebala bi pobijediti. Očekujem top 10 rezultat za Švedsku (zasluženo). Nije mi za pobjedu na ESC-u.
  2. Tusse
  Nije loše, dapače solidno odrađeno, vokalno na mjestu. Moj drugi izbor za Švedsku.
  3. Clara
  + za švedski, definitivno. Simpatična djevojka i solidna pjesma
  4. Alvaro
  guilty pleasure. Klišej pjesma za jedno ljeto.
  5. Eric
  you won't be popular. ne, ne i ne!
  6. Arvingarna
  ovo je za TV kalendar, rubrika dogodilo se na današnji dan 1978. godine.
  Švedski izbor dosta slab ove godine. Dotter, The mamas i Tusse opravdali očekivanja. Charlotte školski to odradila i to je to…..

 14. Severino-Q — 10. ožujka 2021. u 15:28

  Samo kratko ..na švedskim kladionicama najbolje stoji Tusse – Voices..
  o toj pesmi u kontekstu evrovizije mogu samo da kažem da je bar petostruko slabija od Poline Gagarine… pesma je skroz na istu foru ,ali slabija u vsakom pojedinačnom segmentu.
  Finale neupitno. A tako ne zaslužuje top 10,ali nije ni čudo ako se nađe na 8 ili 9 poziciji plahon.
  Eric Sade,mnogima favorit… još gora stvar u pogledu esca. Pesma sigurno nije za žiri a za publiku teška polarizacija negde na pola pola koliko vidim od podrške do mržnje.
  Finale zbog imena SWE nije upitno, a tamo teško do top 10 sa ovako bezlično i loše otpevanim igrokazom.
  Najbolji izbor za SWI bi ipak bio Dotter za sigurn plasman u top 10. Iako me pesma nije očarala ali je vrlo pristojna , baš školski po šablonu odrađena za esc.
  Mamasice..mislim da nemaju šansu ..ako bi pobedile prilično loše bi se provele na escu. To je tako previzađen fah. A i pesma je smor.

 15. SwedenEurovisionFan — 10. ožujka 2021. u 15:27

  Da opet prokomentiram i neke komentare uredništva ?
  Za Tussea mi se ne sviđa Emilijin komentar, dok bih izrazito pohvalio Josipa na fun factu 😀

  Za Alvara se više-manje slažem sa svim komentatorima, a i sam bih mu dao ocjenu 2 da pjesma, kako je Ivana napisala, ne izlazi iz glave, zato ocjena 3.

  Za Claru se u potpunosti slažem da je underdog, odnosno dark horse ovogodišnjeg Melodifestivalena, a i same brojke na Spotifyju to govore (trenutno je druga najslušanija pjesma od svih sudionika Melodifestivalena)!

  Za Erica se slažem sa svim pohvalama za fantastičan nastup 🙂

  Za Dotter mi je neopisivo drago da se upravo uredništvo slaže sa mnom i da je to i Vaša pobjednica ?

  Za Arvingarnu ste praktički sve napisali, a krepao sam od smijeha na Sanjin komentar ?

 16. HideoutSupremacy — 10. ožujka 2021. u 15:22

  Opa Clara ?. Moj favorit uz dotter definitivno.

 17. HideoutSupremacy — 10. ožujka 2021. u 15:09

  Tusse je okej, malo bolje od prethodnih godina, ali i dalje meni niš special. Eric zaista ima zabavan nastup, a dotter je apsolutno najbolja i po mom mišljenju zaslužuje pobijediti i eto Švedska pjesma ce mi se konačno svidjeti.

 18. SwedenEurovisionFan — 10. ožujka 2021. u 15:05

  Dotter – Što reći o Dotter, koju internacionalni fanovi već 2 godine toliko vole i podržavaju te joj pišu #Dotterdam2021 po svim društvenim mrežama i YouTubeu ? Ako ona pobijedi, pobjeda na Eurosongu joj je također vrlo izgledna i to upravo zbog tolikog broja internacionalnih fanova ? Ali, uvijek postoji onaj ali, pobijediti na Melodifestivalenu je posljednjih nekoliko godina puno teže nego pobijediti na samom Eurosongu pa čak i ako se na natjecanje vratiš s boljom pjesmom od prošlogodišnje jer to ''Little Tot'' i je. Prije svega, kakva poruka pjesme, da se čovjek zamisli i zapita te preispita svoje moralne vrijednosti. Ovaj tekst je doslovno preslika svega onog što novi naraštaji ne bi smjeli postati, jer je svijet u kojem mi živimo danas iznimno loš. Nadalje, scenski nastup je savršen i dočarava poruku pjesme, a onaj ''you don't, you don't, you don't wanna be like us'' mi se vrti u glavi još od njenog isječka prije polufinala ? Pjesma koja bi dostojno zamijenila ''Euphoriju'' i ''Heroes'' koje slove za dvije od 4 posljednje pobjedničke pjesme Eurosonga koje nisu imale ni trunku sumnjičavosti u svom tekstu u posljednjih 9 godina. Na broju jedan mi je iako sam svjestan da vjerojatno neće pobijediti.
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 1/12.

  Arvingarna – Popularna švedska grupa i bivši sudionici Eurosonga vratili su se sa slabijom pjesmom od one koju su imali 2019. godine. I dalje je ovo zabavno i veselo te će naići na svoju publiku u Švedskoj, no ne vidim ih visoko u finalu.
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 11/12.

 19. SwedenEurovisionFan — 10. ožujka 2021. u 15:03

  Clara Klingenstrom – Predivna i opuštajuća balada na švedskom, riječi same sjedaju na svoje mjesto ? Nastup tako jednostavan, a opet tako simpatičan ? Clarin glas očarava i baš prija uhu, iskreno sam se iznenadio i jako obradovao kad je ušla u finale iz Andra chansen. Naravno da se ovo široj eurovizijskoj publici ne bi svidjelo, no meni se sviđa.
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 6/12.

  Eric Saade – Pogledao sam ovaj nastup toliko puta i svaki put iznova ostao zaprepašten! ? Za neku umjetnost treba vremena da sjedne, no u Ericovom nastupu sve je tako savršeno sjelo od prve ? Ok, zanemarit ćemo jedan dio teksta, on ionako nije najbitnija i presudna stvar u što smo se uvjerili i u nekim od recentnih pobjednika Eurosonga (Jamala, Sobral, Netta), ali nastup je ono što ovu pjesmu uzdiže za toliko levela. Neviđenost ne samo na eurovizijskoj, već vrlo vjerojatno i svjetskoj sceni ? Igra sjena, pokušaj da ga sjena ulovi ali ne uspije, ONO odvlačenje na podu, senzacionalizam! ? Eric vokalno briljantan kao i uvijek, ritam pjesme je vrlo dobar i onaj dio ''o-na-na-na-na-na'' instantno ostane u glavi, baš kao i cijeli refren. Još bih pohvalio onu igru sa crvenim svjetlima te nevjerojatnu izmjenu kadrova pred kraj drugog refrena ? Ako je vjerovati kladionicama bit će to borba između njega i Tussea za pobjedu. Također se nadam da će se ovaj nastup moći prenijeti u Rotterdam jer pomoću njega švedska pobjeda je nikad bliže!
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 3/12.

 20. SwedenEurovisionFan — 10. ožujka 2021. u 15:02

  Kao i u ponedjeljak, tako ću i danas razdijeliti komentare na 3 dijela 🙂

  Tusse – Njegov ulazak na scenu je napravljen jako efektno. Tekst koji bi svakog s imalo osjećaja trebao dirnuti u iste, s brutalnom porukom pjesme! ? Vokalno perfektno izvođenje, dostojno osvajanja eurovizijskog žirija, a kad mu se nakon minute polako počinju pridruživati i ostali članovi sve zapravo sjeda na svoje mjesto i dobije se još veći dojam o tome što je poruka cijelog nastupa i pjesme ? Kad na podu udari po onim LED ekranima, trnci me prođu, a nakon toga kad ih one bočne kamere snime kako hodaju prema ''boljem sutra'', ma savršenstvo! ? Tusse je jedan od ozbiljnih kandidata za osvajanje, ne samo Melodifestivalena, već i cijelog Eurosonga te se nadam da, ako pobijedi u Švedskoj što trenutno tvrde kladionice, će uspjeti prenijeti taj čaroban nastup na pozornicu u Rotterdamu ?
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 2/12.

  Alvaro Estrella – Najlošija pjesma finala ovogodišnjeg Melodifestivalena. Nikad mi nije nešto pretjerano ''legao'' takav latino melos, iako moram priznati da Alvaro lijepo iznosi ovu pjesmu. Koreografija i LED ekrani su korektni, no to je sve što mogu pohvaliti u ovoj izvedbi.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 12/12.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!