Roko i Tamara oduševili nastupom za žiri

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Thomas Hanses

Hrvatski predstavnik na Eurosongu Roko i predstavnica Sjeverne Makedonije Tamara Todevska večeras su odradili vrlo važan zadatak.  Svi natjecatelji drugog polufinala predstavili su svoje pjesme i nastupe stručnom žiriju. Kao što je poznato, glasovi stručnog žirija vrlo su važna stavka prilikom odabira finalista, budući da se njihovim kombiniranjem s glasovima publike dobiju konačni rezultati. I Roko i Tamara vrlo su ozbiljno shvatili svoj zadatak te su svojim nastupom oduševili sve prisutne.

“Tamara posjeduje vanserijski vokal. Žiri će poludjeti za ovim nastupom. Vidim ih u finalu.”, uvjeren je jedan od eurovizijskih novinara. Drugi nadodaje kako je Tamara izvrstan performer i kako odlično prenosi emociju poruke. “Tamara bi mogla biti u samom vrhu glasovanja žirija, ovo je sjajno.”

Foto: Andres Putting

Hvalospjevi za nastup stižu i za Hrvatsku. Komentatorima se veoma sviđa način na koji Roko priča priču kroz svoj nastup i pjesmu. “Bez obzira što mislite o pjesmi, morate priznati da Roko zaista zna pjevati. Vizualno to izgleda jako dobro”.  Jedan od komentatora ističe kako je koncept priče o palom anđelu veoma dobra zamisao i da bi to publici moglo biti vrlo privlačno. Publika je Roka “počastila” gromoglasnim pljeskom i na početku i na kraju nastupa, a hoće li to biti dovoljno za prolazak u finale saznat ćemo sutra.

 

 

Komentara 29

 1. Taj mali zaslužuje finale više nego ijedan naš predstavnik do sad toliko se trudi, simpatičan je, ima vanserijski vokal, možda pjesma nije najbolja al nije ni Australska al važan je i nastup te vokalna izvedba naravno.

 2. Ja namjerno neću gledati clip. Želim se iznenaditi večeras. Od nas očekujem dobru vokalnu izvedbu i da Roko uživa u nastupu.

 3. Premda mi se pjesma pretjerano ne sviđa, što sam i više puta istaknula, nastup je odličan i duboko se u najdubljem dijelu svoga srca nadam da postoji mala šansica da će se Roko kvalificirati jer se vidi da unatoč svim kritikama on daje sve od sebe i ostavlja srce na terenu. To se dugo nije osjetilo kod naših predstavnika.

 4. E ovako..Nadam se da su sada Zak i Roko svima zacepili gubicu (ukljucujuci i meni) sto smo is na pocetku popljuvali i ostalo. Ovo je potpuno ispricana prica,ima pocetak i kraj. Zak zna sto radi, inace ne bi isao na Doru i Eurosong. Nastup nije nimalo kičast i osatlo. Jako mi se sviđa kadriranje. Mislim da je nas nastup do sada s najvise close up kadrova. Meni osobno bi dosao i neki vatromet na zadnjem refrenu ahahah ali mozda bolje ne. Ocekujem dobru poziciju kod zirija, a i kod publike. Nadam se da ce prica koju su Zak i Roko mislili doprijeti do svih i želim im svu srecu! 😀

 5. Ja sam gotovo siguran da Hrvatska prolazi kod televotinga. To što Hrvatska loše stoji na svim pollovima, ne treba shvaćati previše ozbiljno. Na tim pollovima glasaju uglavnom fanovi, a već smo toliko puta vidjeli da se ukusi i očekivanja fanova znatno razlikuju od ukusa i reakcije šire publike.
  Ono što me više brine su žiriji, čiji kriteriji su nepredvidljivi. Često puta smo vidjeli da se baš ne daju impresionirati vokalnim sposobnostima izvođača, pa bi isto tako i Roka mogli pokopati samo zato što pjesma nije moderna i inovativna.

 6. Ajme, pa super je nastup! Cijelo vrijeme sam nešto gunđala naglas, ali sam zapravo duboko u sebi znala da Jacques zna što radi. Sramotiti se nećemo i ostavit ćemo dojam. E sad, hoće li biti dovoljno za prolaz… To je teško procijeniti, ovo polufinale je puno teže. Šanse su mu 50-50. Podrška Roku i nadajmo se najboljem. A ni ispadanje nije takva tragedija, ne treba ništa shvaćati preozbiljno i prestrogo.

 7. Bravo za Roka, bravo za Žaka, bravo za nastup!
  Ovo jako dobro izgleda, a Roko je na nivou. Izvukli su makismum iz nastupa. Nismo ni najbolji, a bome ni najgori! Finale vrlo moguće, nadam se da će Europa glasovati za Roka!

 8. @ole1 Ljudi, ja plačem, meni je ovo super! Hvala na ovom videu! Izgleda mi močno, drugačije, definitivno bolje od cijele prve polufinalne večeri. Jacques hvala ti što postojiš…Svaka mu čast. Ajmooo ljudi, danas je Dan D!

 9. Mislim da ovo nije dovoljno za finale u ovom jacem polufinalu. Roko je sjajan i nadaren i simpatican, ali ipak je ovo malo staromodno i nema wow efekt, osim njegovoga glasa. Jacques pretjeruje i to nije dobro …

 10. jos jednom cu reci, ŽAKA U DELEGACIJU I ZADUZIT GA ZA NASTUPE. TOCKA.
  zelim svu srecu Tamari i Roku, stvarno se nadam prolasku oboje

 11. @escfan Ni pregledi ne znače ništa. Melovin je prošle godine imao ogroman broj pregleda u prvom danu da bi zavrsia 17.. Španjolci isto tako, pa su eto završili 23.

 12. @wannabe A Tamta ima uvjerljivo i najviše pregleda na YouTubeu otkako su izašli nastupi prvog polufinala pa eto 🙂
  @esctribune-esencial Naravno da je istina, kad ja pišem neistine 😛
  Evo, press poll rezultati drugog polufinala:
  1. Nizozemska 131
  2. Švedska 94
  3. Švicarska 56
  4. Azerbajdžan 55
  5. Sjeverna Makedonija 44
  6. Rusija 38
  7. Malta 36
  8. Norveška 18
  9. Albanija 16
  10. Moldavija 11
  11. Litva 9
  12. Danska 8
  13. Hrvatska 4
  14. Irska 2
  15. Austrija 2
  16. Latvija 1
  17. Armenija 0
  18. Rumunjska 0

 13. Svaka čast onome tko je osmislio ovi nastup. Usudim se reći da je ovo najbolji nastup usporedivši ih s onih 17 koji su jučer nastupali. Svaka čast! Svaka, svaka čast! Ovo je nadsvjetski. Zaista mi je zadržao pažnju, i drago mi je da nisu išli na homo stranu, anđeli izgleda da su ovdje kao neki dobri pratitelji koji te čuvaju, vode…Žak, svaka čast! Roko, bravo!
  Vrijeme je da podržimo Hrvatsku!

 14. @escfan Pa mislim da smo se dosad puno puta uvjerili da rezultati press polla nemaju veze s ičim. Po njima je Tamta trebala trijumfirat, a ja nisam bio oduševljen nastupom.

 15. Tamara..vokalno besprekorno, glas kristal, čisto. Melodijski pesma ” skupa ” . Međutim jedva da dopire do emocija. Hladan je to nastup. Haljina bezveze, kao i boja na njoj. Nastup jeste prigodan i fino osmišljen ali opet ništa tako specijalno. Napr CRO ima 10 puta bolji nastup od Makedonije.

  Ništa me od ovog nije ubedilo da NMC sigurno prolazi u finale. Biće to teško izvedivo u II pf i samo žiri može da progura stvar. Srećno Tamari.

 16. Sve pohvale Žaku i timu za vrhunski nastup. Vrlo vrlo efektno, ima svoj puni smisao.
  Nikad bolji nastup Hrvatska nije ni imala. Kompletan ugođaj, a što popriličan pljesak u press centru to i potvrđuje.
  Moguće je da žiri (bar bi trebalo) zna proceniti Rokov vokal i ovaj nastup.
  Jedini problem ove pesme je u tome što je ovo kompozicijski melodijski mlako i bledo.
  Zamislio sam potpuno drugu melodiju uz ovaj nastup i dobio spektakl.
  No,šta je tu je. Prolazak u finale itekako nije nemoguć.
  Srećno Roko !

 17. Roko će sutra dati sve od sebe i razvaliti, u to ne sumnjam 🙂 no u finale sa ovakvom pjesmom ne zaslužujemo proći.

 18. Mislim da Hrvatska nece proci dalje. Ziri ga mozda pogura, ali sumnjam da ce kod televotinga biti u TOP10. Doslovno na svakoj anketi koju sam gledao za finaliste drugog polufinala Hrvatska drzi zadnje mjesto. Volio bih da prođu zbog Rokovog izvanrednog glasa i jake poruke. Treba pogledati cijeli nastup na kamerama pa tek onda procijeniti realnu sliku. Poslije belgijskog nastupa sinoc bio sam ubijeđen da Belgija ostaje u polufinalu kao i da Ceska odlazi u finale. Makedonski nastup mi se ne sviđa. Mozda mi tu samo smeta ta boja haljine koja mi nikako ne ide uz stage 😶

Odgovori