RTP emitira dokumentarni film o Eurosongu 2018.

Podijeli na Facebook Twitter
neventum.com

Gotovo svi obožavatelji Eurosonga su barem jednom u životu poželjeli zaviriti iza kulisa ovog najvećeg europskog glazbenog natjecanja. Ove godine ta želja će im biti ispunjena, budući da je RTP (portugalska radiotelevizija) započela s emitiranjem posebnog dokumentarca naziva All Aboard – Dentro da Eurovisão. Dokumentarac je osmišljen kao pregled svih događanja koja su se odvijala iza kamera, odnosno iza kulisa Eurosonga 2018. održanog u Lisabonu.

Kako pogledati?

Prvi dio dokumentarnog filma emitiran je 27. prosinca 2018, a drugi dio biti će emitiran danas na RTP-ovim programima. Iako je RTP službeni program Portugala, putem satelita RTP-ovi programi dostupni su i ostatku Europe. Dokumentarac se također može pratiti i putem webstream-a. Za sve zainteresirane prilažemo detaljan raspored prikazivanja:

RTP 1 – 22:00 CEST

RTP International Europe – 22:15 CEST

RTP Internatinonal America -02:15 CEST  (29/30 Prosinca)

RTP – webstream– 22:00 CEST

RTP International webstream– 22:15 CEST

Oni koji propuste gledanje dokumentarca u navedenim terminima moći će to nadoknaditi naknadno putem RTP web linka.

Otkriva se neotkriveno

Neobjavljeni videozapisi i snimke s proba, live prijenosa i ostalih eurovizijskih događanja kroz dokumentarac će biti prikazani i dostupni javnosti. Gledatelji će također dobiti uvid i u atmosferu iz backstagea, saznat ćemo više o tome na koji se način gradila pozornica, što je bilo potrebno za njeno osvjetljavanje i kako su se voditelji i pjevači pripremali za njihove velike uloge. Osim toga, bit će prikazan i način rada tehničkog osoblja te način snimanja popularnih “razglednica”. Najvjernijim obožavateljima nije stran pojam Eurovizijskog sela (Eurovillagea) i Blue Carpeta, a na njihovu radost i iznenađenje dokumentarac će dati uvid u organizaciju, planiranje i provođenje i tih događaja.

Tim profesionalaca

Da je na dokumentarcu radio iskusan tim profesionalaca, pokazuje činjenica da je taj isti tim zaslužan i za dokumentarac Sem Fazer Planos do Que Virá Depois (Bez planova za ono što će doći poslije), koji je gledateljima približio portugalski nacionalni izbor Festival da Cançao i uspon Salvadora Sobrala.

Komentara 1

  1. Pogledao sam prvu epizodu, zbilja jako zanimljivo i puno je toga što nije nikada nigdje objavljeno! Teško moram reći da su se Portugalci potrudili oko ovoga.

Odgovori