S druge strane ekrana: Albanija

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

Albanija

Plasman: 17. mjesto u finalu (90 bodova)


Andrea: Moram reći da me Jonida oduševila kako vokalnom izvedbom tako i samim konceptom nastupa. U finalu mi je ipak to izgledalo i zvučalo mrvicu bolje. Jako mi se svidio onaj efekt vatrenog obruča i orla na led ekranu. Kadriranje je moglo biti bolje, ali preć ću preko toga.

Ukupni dojam:smjesko

Bartol: Albanija po mojem mišljenju nije trebala pronaći svoje mjesto u finalu i jako sam se iznenadio kada je bila proglašena za jednog od finalista. Vokalna katastrofa u polufinalu, nešto bolja u finalu, ali i dalje nesigurna (izbjegavanje note pri kraju pjesme itd.), izrazito dosadan nastup sa previše širokih kadrova, premračna pozornica… Jedino što mi je bilo fora je bio onaj vatreni krug, to jest ono kada je taj krug postao krug ruku koje se drže jedna za drugu i bravo za prateće vokale. Osim toga izrazito razočaravajuće.

Ukupni dojam:ljutko

Bojan: Žena je svojom interpretacijom zasluženo ušla u finale i opet se ispostavilo da je ovo jedan od onih nastupa koji mnogo bolji dojam ostave live nego u studijskoj verziji. Ono što je meni ovdje smetalo je previliki broj širokih kadrova koji pokazuju arenu i scenu, a nisu doprinosili samom nastupu. Generalno, Albanija je ove godine osvojila mjesto koje je zaslužila.

Ukupni dojam:neutralko

Faruk: Albanci su se, nogometnim žargonom, prekombinirali ovim nastupom. Toliko se poruka, simbola i motiva željelo istaknuti da je na kraju sve izgledalo malo…nedovršeno. Fenomenalna izvedba pratećih vokala koji su, pogotovo u polufinalu, bili bolji dio nastupa. Drago mi je da Albanci „rastu“ kad je Eurosong u pitanju i nadam se da će ih ovo finale potaknuti da dogodoine budu još i bolji.

Ukupni dojam:neutralko

Luna: Ovo je valjda jedan od rijetkih nastupa od kojeg sam se ježila. Ne znam što bih prije istaknula – to što se Jonida vokalno pokazala i da je ono u PF2 bilo nenamjerno, orla koji leti na zidnom LED-ekranu ili prateće vokale koji su dali svoj obol pjesmi.

Ukupni dojam:smjesko

Marija: Drago mi je što je Albanija ušla u finale jer je Jonida to apsolutno zaslužila. Njezin je vokal vanserijski, a pjesma prekrasnom porukom odskače od uobičajenih ljubavnih pjesmuljaka kojima je domet Love is forever and everyone. Doduše, što se samog nastupa tiče, mišljenja sam da je on mogao biti kreativniji, zanimljiviji i privlačniji publici i zato ne dodjeljujem smajlića.

Ukupni dojam:neutralko

Milka: Albanskom nastupu je falila istinska priča kao u spotu, jer je bio fenomenalan i vrlo emotivan. Također nije mi se dopao stajling Jonide. Sve u svemu albanski nastup nije mi ostavio dobar utisak.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

Da se pitalo samo žiri u polufinalu, Albanija ne bi prošla u finale. 

Albanija je po prvi puta od 2009. godine spojila dva Eurosong finala zaredom

U finalu je Jonida osvojila 17. mjesto i kod žirija i kod publike (i sveukupno), sa gotovo istim brojem bodova – od publike je dobila 4 boda više nego od žirija.

Albanija je jedina država koja se kvalificirala iz drugog polufinala Eurosonga da nije pronašla svoje mjesto u top15 u finalu Eurosonga.

Ocijenite nastup Albanije

 • Užasan je (1) (7%)
 • Ne sviđa mi se (2) (7%)
 • OK je (3) (23%)
 • Dobar je (4) (22%)
 • Jako mi se sviđa (5) (40%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 19

 1. Izvanredan vokal, lijepa pjesma i nastup je bio pristojan. Drago mi je da je prošla dalje, što je svakako zaslužila. 4/5

 2. Ja moram priznati da tek sada vidim nedostatke nastupa s obzirom da sam u pf i u finalu bio toliko ocaran cijelom pricom da nisam nista drugo dozivio. Jako mi je drago sto je usla u finale, zasluzila je i malcice mi je zao sto nije prosla malo bolje. 😊

 3. Primjetio sam da i Albanija i Srbija imaju vec neko vrijeme problem sa tim meh rezultatima u finalu. Nikad da rasture i uđu u taj top10, i Grčka ima isto sl. situaciju

 4. Na pocetku me je nastup bas razocarao (za vrijeme prvih proba), ali kasnije mi je nastup bio sasvim ok. Sviđa mi se onaj efekat sa gnijezdom i vatrom, ali generalno mislim da su se mogli više potruditi, a i sama pjesma je imala potencijal za dobar nastup. Dajem ocjenu više (4) cisto jer mi je pjesma draga. Na dan velikog finala bila je osma u mom rangu. Da je nastup bio fenomenalan i zapanjujuc nema sumnje da bi ostvarila top10 plasman, a ovako je to koliko-toliko zasluzen plasman.

 5. Pjesma mi se sviđa, nastup mi se sviđa. Jonida me osvojila. Zbilja je prelijepo izgledala na eurovizijskoj pozornici.
  Ocjena: 5

 6. Pjesmu nikad nisam slušao i nisam ju uopće posebno doživljavao te me je nastup ugodno iznenadio. Moglo se još toga u nastupu doraditi i popraviti, ali je i ovako izgledalo solidno.

 7. Meni je Jonida vokalno bila premočna i imala ja odlične prateće vokale. Zasluženo je bila u finalu. Za vrijeme njezinog nastupa sam se naježila. Drago mi je da se Albanija polako penje prema vrhu, tko zna, možda za koju godinu se Eurosong održi u Tirani. Ocjena: 5

 8. Nevjerojatno je da su prateći vokali zapravo spasili Jonidu, koja je bila daleko ispod nivoa probi i predeurovizijskih koncerata. Onaj orao je bio na ekranu tako ”dugo” da ga moji prijatelji nisu ni skužili za vrijeme live nastupa pa su kasnije u yt videu zapravo vidjeli da je on bio na LED ekranima. Razočaran njezinim prolaskom jer mi pjesma nikako nije sjela. Ocjena: 2.

 9. Volim ovu pjesmu, i svaka čast za vokalni nastup. Ipak staging me mrvicu razočarao. Falilio mi je neke dramatike iz spota i mislim da je rad kamere trebao biti puno bolji. 4/5

 10. Ovo mi je jedna od najdražih albanskih pjesama na eurosongu, a nastup mi se jako dopao. Ja sam se toliko naježio na Jonidine vokale, a posebno mi se dopala ona vokalizacija sa pratećim vokalima prije refrena. Uz vatrenu obruć, orla i vatru to je bilo maestralno.
  Što se tiče mjesta na kraju- s obzirom na popriličnu složenost skladbe koja i ne ulazi toliko u uho( uzmimo jos da je nastupila 2.), mislim da je 17. Sasvim dobar rezultat.
  5/5

 11. Sveukupni dojam mi je bio tako-tako. Falilo je kreativnosti. Jonida je vokalno bila odlična, stajling mi se isto svidio, al scenski je na trenutke bilo dosadno, pogotovo zbog lošeg kadriranja.
  Ocjena 3.

Odgovori