S druge strane ekrana: Austrija

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

Austrija

Plasman: 17. mjesto u drugom polufinalu (21 bod)


Andrea: Predivan scenski nastup. Igra svjetla i sjene je bila fenomenalna. Paenda je odlično iskoristila pozornicu, tako da joj ni zloglasni whide shots nisu odmogli. Vokalno savršeno. Nažalost, pjesma je mlaka i to ju je koštalo finala.

Ukupni dojam:smjesko

Bartol: Meni je ovo bilo toliko predivno da sam glasovao za ovu pjesmu u polufinalnoj večeri. A jednako sam ljut zbog ovog ispadanja kao što sam bio ljut kada je ispala Mei Feingold, ili meni neprežaljena Pernilla Karlsson. Paenda je vokalno bila većinom jako dobra, pjesma emotivna, tekst savršen, nastup intiman, a nula od publike izrazito nezaslužena. Očekivao sam zapravo da će ju žiri “spasiti” od ispadanja ali eto – za mene je ovo bio lagani TOP10 u finalu.

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Paenda je ovo uživo otpjevala dobro i zato joj skidam kapu. Meni je nastup bio simpatičan i ta igra svjetlima mi se svidjela. Međutim, kao i Irkinja i ona se malko utopila u kompletnoj toj ponudi, što mi je žao. No, svakako ovo će biti jedna od pjesama koje će mi biti drago čuti na ESCradiju.

Ukupni dojam:smjesko

Faruk: U životu vjerovatno imate samo tri minute na eurovizijskoj pozornici i vi čak dvije potrošite na to da sjedite tu kao da čekate autobus. Dio sa svjetlima je došao prekasno da bi spasio ionako monotonu pjesmu koju je, još dodatno, Austrijanka „sredila“ ovim falševima na kraju.

Ukupni dojam:ljutko

Luna: Da nije ovog projekta, ja bih zaboravila kako je išao nastup. A tako mi je bilo i nakon pregledavanja nastupa.

Ukupni dojam:ljutko

Marija: Odgledavši sve nastupe u drugom polufinalu mišljenja sam da je Austrija trebala biti finalist. I vokal i nastup su jednostavno bili predivni. Minimalistički, ali toliko lijepo, odmjereno i elegantno. Meni osobno, jedna od najljepših ovogodišnjih izvedbi.

Ukupni dojam:smjesko

Milka: Austrijanci se ove godine nisu potrudili oko nastupa, neki mrak na sceni i neka nejasna svetla, koja nisu pomogla da ovu dosadnu pjesmu malo poboljša.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

Austrija nije dobila niti jednog “neutralka” – Vaši urednici su vrlo podijeljenog mišljenja oko ovog nastupa.

Paenda nije dobila niti jedan bod od publike, a najviše je bodova dobila od švedskog  žirija koji joj je dodijelio osam bodova.

Ovo je prvi izostanak Austrije iz finala od 2013. godine

Također, plasman Austrije se najviše pogoršao u odnosu na prošlu godinu – Paenda je ostvarila za 37 mjesta gori rezultat od Cesara Sampsona.

Ocijenite nastup Austrije

 • Užasan je (1) (11%)
 • Ne sviđa mi se (2) (26%)
 • OK je (3) (31%)
 • Dobar je (4) (17%)
 • Jako mi se sviđa (5) (14%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 17

 1. Meni je ovo draga pjesma, ali nije nastup bio dobar. Loše je ušla u pjesmu i imam osjećaj da ju je jedva izvukla. Sva se tresla i drhturila. Ideja nastupa je bila sasvim OK, minimalistički, svijetla, tama. Paenda ima jako lijep glas i ovu pjesmu ću vrlo rado poslušati na radiju ako se kojim slučajem zalomi, ugodna je uhu.

 2. Cjelokupni ovogodišnji paket koji je stigao iz Austrije mi je bio jako zaboravljiv i dosadnjikav. Zasluženo ispadanje, zao mi je zbog ocjene, ali…… 1/5

 3. Nastup je lijep i ima nekoliko zanimljivih trenutaka, ali je sama pjesma dosadna i mislim da je ovo zasluženo ostalo u polufinalu iako sam očekivao da će se plasirati nekoliko mjesta više.

 4. Zaboravih spomenuti outfit.
  Sorry not sorry ovo je trebalo bit u top 5 barbare dex.

 5. Jako je opasno igrati na minimalizam jer time možete ili zakucati ili potpuno promašiti. Ovu ne baš zanimljivu pjesmu pratio je mračan nastup čiji je glavni adut trebala biti PAENDA i njena interpretacija i emociju. Nažalost, PAENDA nije bila na razini. Vokalno dosta klimavo, jako loš outfit (nije da to inače gledam, ali skuži se kad je loš), a emociju nisam uopće osjetio. Iskreno jedva sam čekao da nastup završi 1/5.

 6. Živa dosada, kad je pretkraj potpuno izfalšala onaj kratki dio s bržim tempom sam si htio iščupati uši, haha, ali svejedno me se donekle dojmila atmosfera, stoga 2/5

 7. Meni je ovo jedan od najljepših, ako ne i najbolji nastup ove godine. Sve je tako jednostavno, a tako mocno izgledalo. Paenda je emocije prenijela na najbolji moguci nacin. Ono sto mi se isto jako svidjelo je i njen stajling. Ako si na Evrovizijoj pozornici to ne znaci da moras biti obucen u ne znam ni ja koliko svecanu odjecu. Austrija je doslovno izvukla maksimum iz pjesme i def. nisu zaslužili predzadnje mjesto u polufinalu. Poslije live nastupa osjecao sam da Austrija ispada iako mi se nastup jako svidio. Zasluzili su najmanje 13. mjesto u polufinalu, mada su bili i moji finalisti. Ocjena: (5)

 8. Nastup je bio lijep i intiman, ali pjesma je bila bezvezna. Mislim da je loše prošla zbog visokih tonova. Da je pjesma otpjevana normalnim tonalitetom, mislim da bi mi se svidjela.

 9. Ja zaista, ali zaista… moram isprolijevati žuč nad austrijskom televizijom.
  I to ne u pogledu nastupa, već zbog toga što su odbili prvotnu Paendinu pjesmu i prokopali joj neku s albuma.
  Limits je onaj tip pjesme koje izvođači napišu čisto da album nema 9, već 10 pjesama.

  Zašto ovo spominjem?
  Jer vas kad imate toliko ništavilo od pjesme ništa ne može spasiti.
  Ovaj falset kroz cijelu pjesmu je toliko nepodnošljiv da jednostavno Paendi se glas usred nastupa kvario. Prva polovica je bila poprilično nesigurna, a cijeli ovaj refren je bio praktički youuuhu hu u falšu.
  A nastup kao nastup? Lijepo su oni se poigrali s kadriranjem, ali nastup je toliko bio dosadan da su vjerovatno gledatelji shvatili da je Austrija nastupila tek kad je završila.
  I to bi bilo to. Ne znam. Neću dati najniže čisto zbog onog lijepog efekta na 2. Refrenu, inače bi bio debeli kec.
  2/5

 10. Po meni zasluženo ostajanje u polufinalu. Vokalno je to bilo dobro, ali nastup je bio dosadan i zaboravan baš kao i sama pjesma. Ništa me nije privuklo te 3 minute. Kao što je i Luna rekla, da nije ovog projekta ničeg se ne bih sjećao.
  Ocjena 1.

 11. Odlična igra svjetala, savršen vokal… ALI… Zaboravna pjesma. Pogotovo nakon Johna, jednostavno je očekivano pala u zaborav. Nezasluženo predzadnje mjesto, ali isto tako zasluženo ispadanje u polufinalu. Ocjena: 3.

Odgovori