S druge strane ekrana: Azerbajdžan

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

Azerbajdžan

Plasman: 8. mjesto u finalu (302 boda)


Andrea: Ne znam. Meni je ovo bilo bezveze i uopće ne razumijem zašto se 99 posto ljudi ne slaže sa mnom. Onaj efekt kada Chinigizova duša napusti tijelo pa se naglo vrati me nije ni najmanje oduševio već ga naprotiv smatram nepotrebnim. Kao što je moj prijatelj rekao – da je Chinigiz nestao s pozornice to bi imalo nekakvog smisla. A i oni roboti su mi bili bezveze. Samo zbog pjesme koju obožavam neću dat tužnić.

Ukupni dojam:neutralko

Bartol: U ovogodišnjoj kategoriji “Preskupo plaćeni nepotrebni efekti” zasigurno pobjedu odnosi Chingiz. Trokut, roboti, projekcija, i ono meni izuzetno cringey lansiranje Chingiza na Mjesec su bili totalno promašeni, vrlo nepovezani i iskreno dosadni. Vokalno je bio dobar, ali nadam se da su masno platili prateće jer ako poslušate refren sa i bez Chingiza nećete čuti nikakvu razliku, a bravure u zadnjem refrenu (nakon duge note) izvode također prateći vokali. Uz sve to, meni je Chingiz jedna od najantipatičnijih figura koja se pojavila na Eurosongu ikada, a da ne spominjem koliko je bio loš gubitnik nakon finala iako je ostvario prvi pravi rezultat za Azerbajdžan od 2013. Od svih njegovih jadikovki ipak mi je najdraža ona kako su ga povrijedile “burnije” reakcije gay populacije na njegovih razgolićenih fotografija, i da je poanta istih bila da privuče ne samo seksualne manjine nego i normalne ljude i da su normalni ljudi bili imali dobre i pristojne komentare. Shut up about it.

Ukupni dojam:ljutko

Bojan: Azeri su nam ove godine priuštili jedan futuristički nastup koji je bio zaista lijepo koncippiran, a i Chingiz je dobro otpjevao. Svakako je zaslužio ući u finale, a i mjesto koje je osvojio je sasvim pristojno. Ne mogu ipak ne iskomentirati njegov Pr oko cijelog natjecanja. Previše se potenciralo na njegovom izgledu, što je bilo OK na početku, ali je svega toga na kraju bilo previše i zbog toga mi je generalni dojam o samom nastupu i pjesmi niži. Nekad i to može mnogo utjecati…

Ukupni dojam:neutralko

Faruk: Za razliku od mojih kolega, nastup Azerbajdžana osobno svrstavam među bolje. Mislim da se ovo igranje s aranžmanom i ubacivanje tradicionalnog pjevanja u kome je Chingiz na svom terenu isplatilo. Sve tri minute na sceni se nešto dešavalo, a čak mi ni ovaj dio kad „Azeri lete u nebo!!!“ nije toliko loš. Jedina mala zamjerka je mrvicu preduga sekvenca sa srcem i laserima.

Ukupni dojam:smjesko

Luna: Za nastup koji se jako hvalio iz press-centra, ovo je bilo… Mlako? Također, onaj hologram iza 2:28 je totalno bespotreban, no da ne budem toliko negativna, pohvaljujem Chingiza za dijelove mugama.

Ukupni dojam:smjesko

Marija: Ok, nastup nije loš, dapače, ali isto tako nije ni zaslužio sve one silne komplimente novinara u press centru. Pjesma – da, ali sve ostalo od nastupa do njegove karizme i arogantnog ponašanja – ne.

Ukupni dojam:neutralko

Milka: Ništa posebno. Nisam pala u nesvijest od azerbajdžanskog nastupa. Nije mi jasno zašto se Chingiz bunio oko rezultata i kako je on trebao pobjediti. Realno dobra mu je pozicija osmog mjesta.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

Ovo je sedmi azerbajdžanski top10 rezultat, ali prvi od 2013. godine.

Jedine dvanaestice za Azerbajdžan stigle su iz Rusije, i to i od publike i od žirija.

Žiri je Chingiza rangirao na petom mjestu i u polufinalu i u finalu

Ocijenite nastup Azerbajdžana

 • Užasan je (1) (6%)
 • Ne sviđa mi se (2) (12%)
 • OK je (3) (19%)
 • Dobar je (4) (27%)
 • Jako mi se sviđa (5) (35%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 17

 1. Za mene najbolja Azerska pjesma još od Sabine Babayeve i When the music dies. Nastup je bio zanimljiv, osim onog holograma koji je stvarno bio nepotreban. Zao mi je što nije bar u top 5. 5/5

 2. Nastup je bio ok. Očekivao sam bolji i smisleniji nastup. Roboti su mi bili fora, a onaj hologram skroz nepotreban.

 3. Meni je ovo precool izgledalo. Istina, baci vokali su ga malo pokrivali, ali ona nota s arapskim elementima je bila za svaku pohvalu. Nastup je bio vizualno zanimljiv, i držao je pažnju pune tri minute, i od ove meh pjesme napravio nešto zanimljivo. Chingiz mi je užasno antipatičan, ali to ipak neće utjecati na konačnu ocjenu. 5/5

 4. I da- ovo njegovo potenciranje bicepsa mi je bilo poprilično cringy gledati. Kužimo da imas isklesano tijelo, no ako želiš više bodova, nabavi nešto bolje od pjesme koju iskreno kad mi dođe na shuffleu zaboravim da sam išta slušao.

 5. Da kojim slučajem Chingiz nije dodao onu notu u bridgeu, vrlo vjerovatno bi zaboravio da se Azerbajdžan natjecao. Ovako je to izgledalo i zvučalo efektnije. Svaka čast za ovako moderan nastup, no da budem iskren bilo je to samo nabacivanje efekata na pozornicu zbog kojeg neću dati najvišu ocjenu.
  4/5

 6. Meni također nisu bile jasne pretjerane ovacije, jer je bilo i puno boljih nastupa od ovoga. Ne kažem da je bilo loše, al nije bilo ni wow. Vokalno dobro.
  Ocjena 4.

 7. Iako nikad nisam bio fan Azera, meni je ovo bio drugi najbolji nastup veceri nakon Sergeya… Pjesma meni extra, nastup jos bolji, moderan, futuristicki, hologrami odlicni, ne razumijem sta ovdje nije valjalo ☺️

 8. Nista posebno. Nastup korektan i to je to, iako je izgledao malo messy. Ja ne znam sta se oni zale, osim ako nisu pokusali i ove godine da kupe pobjedu samo im nije uspjelo -_- 3/5

 9. A ne znam. Pjesmu nisam baš slušao i nisam neki njezin ljubitelj. Vokalno dobar, iako su back vokali napravili najveći dio posla. Mugam je bio lijep. Nastup onako, ne razumijem press centar za sve ovacije. Prosječno. A njegovo ponašanje ne želim ni komentirati i zato ide ocjena manje.
  Ocjena: 3
  Ja sam sad već u transu, sutra Sj.Makedonija! 😍

 10. I dalje ne shvaćam ono masovno ushićenje novinara u press centru nakon ovog nastupa. Mene sama pjesma nije kupila na prvu, na drugu, ma ni na desetu, a u nastupu ne vidim baš ništa posebno. Roboti koji su radili ”operaciju srca” bili su potpuno nepotrebni, baš kao i onaj njegov hologram. Sve u svemu, Azeri su imali puno bolje pjesme prethodnih godina pa nisu ostvarili takav rezultat (posebno tu mislim na nikad prežaljenu Aisel), a s ovom ”meh” pjesmom i također ”meh” nastupom ostvarili su najbolji rezultat od 2013. Oh well… Ocjena: 2.

 11. Meni je nastup bio odličan i Chingiz mi je bio među favoritima. Pjesma mi se na prvu nije svidjela i bila sam jako skeptična kako će on to izvesti uživo. Ovo mi je ugodno iznenađenje ove godine i žao mi je kaj od publike nije dobio više bodova. Ocjena: 5

Odgovori