S druge strane ekrana: Bjelorusija

Podijeli na Facebook Twitter

 BJELORUSIJA

Plasman:  17. mjesto u finalu (83 boda)


Bartol: Slatki, veseli, divni energetični bjeloruski par je iz ove pjesme izvukao sve što se moglo. Iznimno mi je drago da su uspjeli ući u finale pjevajući na materinjem jeziku, ali se ne mogu ne zapitati nije li zapravo tužno da se tome veselim na Eurosongu – prolasku neke pjesme djelomično zbog materinjeg jezika. Sve u svemu samo pozitiva, kakav je bio i ovaj nastup. Artemove vokalne “bravure” ću  izignorirati.

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Kako su meni oni simpatični. Vidi se i osjeti ta kemija između njih. Iako mi je taj čamac bio malo višak od njihove simpatičnosi i nije toliko dolazio do izražaja.

Ukupni dojam:smjesko

Faruk: Ovdje smo imali jedan vatromet pozitivne energije i dobre emocije na sceni, a cijeli nastup nas je sve malo zabavio i nasmijao. Njih dvoje isijavaju dobre vibracije, a ljubav je naprosto nemoguće ne primjetiti. Zato je i ova pjesma ostvarila plasman koji prevazilazi njenu stvarnu vrijednost i njen kvalitet.

Ukupni dojam:smjesko

Luna: Ne znam tko je više bio van tonaliteta, je li to Artem ili netko od pratećih vokala, ali meni je ovaj aladinovski nastup bio tako simpatičan da nisam skidala osmijeh s lica. Ne bih ništa zamjerila da su bili nešto više plasirani, imali smo pjevače koji su još gore pjevali i završili visoko (pozdrav Alexu Florei).

Ukupni dojam:smjesko

Marija: Ova je pjesma i scenski nastup (uz još nekoliko njih) pljuska svima koji tvrde da pjesme na materinjem jeziku ne mogu dobro proći. Kad vidite sreću na licima natjecatelja koji očito uživaju u trenutku, a i Ksenija i Artem su svoje tri minute itekako iskoristili, onda im se u toj radosti jednostavno morate pridružiti i na kraju izvedbe zapljeskati. Jedino što mi se nije svidjelo su nabacani kadrovi publike koji nisu imali nikakvog smisla. Umjesto toga, sva je pažnja trebala biti usmjerena na prekrasnu scenu i ovo dvoje karizmatičnih ljudi koji su mi uljepšali večer. Šteta što nisu prepoznati.

Ukupni dojam:smjesko

Tomislav: Iako je pjesma totalna pozitiva, nastup i pjevanje su totalni promašaj. Ovaj čamac je strašan kič, a njemu treba zakonom zabraniti pjevanje na javnim mjestima. Šalim se, naravno, ali to nije zvučalo dobro s njegove strane.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

Bjelorusija je u polufinalu dobila identičan broj bodova od publike i od žirija – 55.

Poslušajte cover pjesme pobjednice Eurosonga 2016. 1944 u izvedbi NAVIBAND-a na bjeloruskom jeziku!

Prisjetite se bjeloruske razglednice!

Ocijenite nastup Bjelorusije

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Sutra: Ujedinjeno Kraljevstvo

Komentara 14

 1. EurovisionCroatianFan, složio bih se apsolutno da je ovo najoptimističnija pjesma ovogodišnjeg izdanja eurosonga. Do nastupa uživo nisam vjerovao da će Bjelorusija ući u finale, ali nastup u polufinalu me razuvjerio u to. Iako Navibandov nastup jest stvarno sladunjav i pozitivan, bjeloruski pjesmuljak osim što je zaslužio biti u finalu, u tom istom finalu ništa više od 17. mjesta nije niti mogao niti zaslužio.

 2. Ako Bjelorusija nema nikakvu nagradu, jedna ide od mene- najoptimističnija pjesma ove godine! Pjesma zrači nekom pozitivnom energijom i njihovom kemijom, negdje je pisao prijevod na engleski i vidi se da je optimistična! 4/5, jer vokalno nije tako dobro kao u studijskoj verziji

 3. Slažem se sa kolegom @angelo96 da je više bio zanimljiviji nastup nego sama pjesma jer pjesmu nisam uopće doživljavao prije eurosonga dok sam poslije eurosonga nekoliko puta pogledao nastup.Oboje imaju tu neku posebnu karizmu i drago mi je što su ušli u finale i stoga je moja ocjena 5/5

 4. Jedan od vizuelno najboljih nastupa, pa i sama glasovna izvedba pjesme je bila ok. Ja bih ovo volio vidjeti daleko bolje plasirano.
  Ps. Gruzijska pjesma nije kvalitetna.

 5. Uz Nathana definitivno najsimpatičniji pjevači na pozornici ovogodišnjeg Eurosonga, doslovno su se unijeli u pjesmu i pokazali svima da se na materinjem jeziku može ući u finale. 🙂 Kemija između njih je i više nego očita, u nekim trenutcima nisu ni marili za kutove kamere, nego su se jednostavno unijeli u pjesmu i pjevali onako, za sebe i iskreno, ma svaka čast Bjelorusi! 🙂

 6. Drago mi je što su se Bjelorusi odvažili poslati pjesmu na materinjem jeziku.. ovo je bilo simpatično, sladunjavo i pomalo iritantno (hej,hej – ajajajao, ajajajao..) i ne znam što su pokušali sa završnim poljupcem.. nadam se samo da s poljupcem nisu htjeli još više pridobiti publiku da glasa za njih, a taj stil nimalo ne podnosim..
  sve u svemu, 3/5.. scenski nastup mogao je biti malo bolji, kao i vokalni.. 😉

 7. Ovaj je dvojac zasluzio biti oko 10og mjesta i 17. mjesto je velika nepravda. Rafo bi ih cak zamjenio s rumunjima za plasman. S time sam sve rekao. 😊

 8. I tako Luna dala smjeska na nesto ” simpaticno ” a ljutka na nesto visokokvalitetno (Gruzija) . Ocjena 4/5

 9. Ovo je najslađi duet ikada viđen na pozornicama Eurosonga. Toliko pozitive u nastupu da su i najtužnije osobe sigurno bacile osmijeh na lice gledajući ovo. Kemija između pjevača i pjevačice je bila tako iskrena, nevina i ogromna. U nastupu nema ničeg umjetnog-u cijelosti čista emocija. Pjesmu “Story of my life” dugo nisam ubrajao u omiljene pjesme zbog tog “hej ,hoj”-ali čudo se dogodilo i dobili smo malo izmijenjenu verziju-koja mnogo poboljšava prvobitni dojam. Frizura pjevačice je jako simpatična i neobična. Kostimi bjeline prezentiraju nam nevinost,dječju zaigranost,iskrenu ljubav. Nemam zamjerke za ovaj nastup. Tako mi je drago da sam ga ponovno pogledao. Više mi se sviđa nastup od same pjesme-ali jedno s drugim je zbilja dobitna kombinacija. Završni dio pjesme je i najbolji. Mislim da je u redu 17.mjesto,ali kamo sreće da su se probili i u top15. Zaslužili su.
  Ovaj nastup je nešto drugo tako da ga ne mogu nikako uspoređivati s Gruzijom/Finskom…Perfektan je,ipak ja sam naklonjeniji remek dijelima- a ovo to nažalost nije.
  NASTUP:5

 10. Jako simpatično , veselo , zabavno , nedostajalo je toga svakako na ovom esc-u , zato još i više cijenim ovu pjesmu i nastup , čak kad se Ksenija poskliznula i to je bilo simpatično , stvarno njih dvoje su mi super , ocjena 4

 11. Presimpatično i zabavno… Potpuno zasluženo mjesto u finalu. Zbog ovih par vokalnih nepravilnosti ocjena manje.
  4/5

Odgovori