S druge strane ekrana: Bugarska

Podijeli na Facebook Twitter

BUGARSKA

Plasman: 14. mjesto u finalu (166 bodova)


Andrea: Još jedni od mojih favorita, koji su plasmanom razočarali. Nastup nije bio na očekivanoj razini, ali zaista nije bio niti toliko loš kao što svi govore. Bio je mističan i zanimljiv. Sviđale su mi se one izmjene kadrova. i rad kamere općenito. Bojim se da je za njihovu propast kriva Zhana (jedina ženska vokalistica). Pa ne možeš baš tako očito lažno prisvajati one visoke tonove kao svoje kada se iz aviona vidi da ih izvodi netko iza scene.

Ukupni dojam:neutralko

Bartol: Sacha Jean Baptiste je ponovno dokazala zašto je njeno ime toliko često spominjano i traženo u eurovizijskim krugovima. Jedan od najbolje izrežiranih nastupa, kadrovski bih ga stavio uz bok onog Ivete Mukuchyan, a vokalno su bili fantastični. Izdvojio ih posebno dio nakon prvog refrena kada solo pjeva fantastični Johnny Manuel.

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Kao prvo najbolje kadriranje ove godine. Momenti s podeljenim kadrovima po izvođačima su sjajni i savršeno uklopljeni. Stvarno sam mislio da idemo sljedeće godine u Sofiju i da će se ostvariti #FarukovprviputuSofiji. Bukvalno je sve štimalo, tako da mi ovo njihovo 14. mjesto zaista nije jasno.

Ukupni dojam:smjesko

Faruk: Ah, moja Bugarska. Kakva predivna pjesma, kakav fantastičan nastup i kakav ogroman grijeh na dušu i žirija i publike zbog njihovog skromnog plasmana. Vokalno su bili besprijekorni, a nastup je bio čak malo i iznad nivoa Eurosonga. Ne znam po kakvim to kriterijima ova pjesma bude 14. ali čudni su putevi žirijevski. Iako nećemo prvi put u #Sofiju2019, ova pjesma ide na sami vrh meni najdražih u povijesti Eurosonga.

Ukupni dojam:smjesko

Luna: Eto, prvi put da dajem visoke ocjene Bugarskoj na RN-u, i oni flopiraju. 🙁 Odlično odrađen i izrežiran nastup (što je čudno za Sachu Jean-Baptiste), svidjeli su mi se efekti preslagivanja ekrana i smatram da je to moglo ići više.

Ukupni dojam:smjesko

Marija: Bugarska nije pobijedila? Dobro, jer ruku na srce, bilo je i boljih nastupa, ali završiti 14. u finalu, a ispred sebe imati neke od pjesama je u najmanju ruku nezasluženo. Bez ikakve dileme, za mene osobno, jedna od najboljih pjesama godine u nastupu uživo izgledala je i zvučala močno. Usklađeni glasovi i pokreti, emocija koju su kod mene izazvali i nastup koji je bio ispoliran do posljednjeg detalja su zaslužili više. Puno više.

Ukupni dojam:smjesko

Tomislav: Jako dobar izbor vokala za Equinox, još bolji izbor svjetlosnih efekata na pozornici te izbor kadrova. Zbilja mislim da su uspjeli prenjeti emociju ove apstraktne pjesme publici. Iskreno me čudi zašto nisu završili i više pozicionirani.

Ukupni dojam:smjesko


Zanimljivosti:

 • Ovo je prvi puta da je Bugarska prošla u finale, a nije završila s TOP5 plasmanom
 • Bend Equinox postojat će i nakon Eurosonga, unatoč svojoj zanimljivoj geografskoj kombinaciji

 • Johnny Manuel je 2017. godine dobio “zlatni gumb” pjevača Seala (koji je bio gost-sudac) i na njegovim krilima došao do polufinala ovog natjecanja

Ocijenite nastup Bugarske

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Sutra: Rusija

Komentara 13

 1. Prežaliti neću prelep nastup, divne vokale i savršeno kadriranje. Bugarska je ove godine definitivno bila My Number One.

 2. Pjesma je materijal za TOP 5. Vokalno savršeno, ali ona pjevačica na sceni je bila ukras i to se je moglo i primijetiti. Nastup je lijepo izrežiran, ali mogao je biti puno bolji. Mislim da je nastup čak i kriv za loš plasman. Očekivao sam da će biti visoko kao i prošle dvije godine, ali ispalo je tek 14.mjesto.

  Ocjena: 4

 3. I dalje ne kužim hype oko ove pjesme. Uvijek mi je bila onako ok, ali ništa više. Što se tiče nastupa, u polufinalu sam doslovno umro od dosade za vrijeme njihova nastupa. Jednostavno jedino u ovom nastupu sto mi se svidilo je rad kamere, a i on mi je u nekim trenutcima bio iritantan.
  I onda khm, finale. Možda sam jedina osoba kojem je pjesma tek tada legla. Činilo mi se da su u finalu bili agresivniji ps su zato tako dobro otpjevali. Zato sam im i zbog toga odlučio dati dobru ocjenu, samo da naglasim vokalnu interpretaciju. Što se tiče Zhane, to neću komentirati lol.
  Završni rezultat- po meni tako je i trebalo biti. No, možda bih ih stavio više, a uklonio one iritante Dance i Šveđane ispred njih.
  4/5

 4. Vjerovao sam da ova pjesma može pobjediti… To dovoljno govori koliko mi se pjesma svidjela. Vokalno su bili odlični osim Zhane, koja je besramno samo otvarala usta… Žao mi je prateće vokalistice koja je obavila krvav posao umjesto nje (ženska je praktički započela i završila pjesmu) a nitko to nije vidio, jer bolje je na pozornici imat Sia wannabe nego nekog tko zaista pjeva. Staging je bio dobar ali nešto mi je tu ipak falilo. Ukupni dojam:4/5

 5. Ogroman minus od mene je ona fejk pjevačica, koja je samo otvarala usta. Dobro Bugari, zaista ste mislili da smo tako glupi da to ne skužimo? Scenski nastup ništa poseban, što je doduše i normalno, s obzirom da pjesma ne daje prostora za neki wow nastup.
  Ocjena: 3

 6. Ako cemo biti realni, zahvaljujuci toj pjevacici Bugarska je izgubila glasove publike. Ali postoji jos jedan razlog – Eleni je pokupila sve glasove koje su Bugari mogli dobiti. Jer, da budem iskren, Elenin nastup je bio najbolje izreziran i najbolje odraden ove godine. Bio je to tip nastupa koji kupi glasove mase, dok Bugarski to nije. 😊

 7. Odlična pjesma, dobar nastup i dobro kadriranje, ali od mene će dobiti ocjenu manje zbog pjevačice koja zijeva dok prateća pjevačica izvodi one božanstvene tonove; nije u redu da je žena koja toliko doprinosi pjesmi sakrivena iza pozornice. Ocjena 4

 8. Odlična pjesma, dobar nastup i dobro kadriranje, ali od mene će dobiti ocjenu manje zbog pjevačice koja zijeva dok prateća pjevačica izvodi one božanstvene tonove; nije u redu da je žena koja toliko doprinosi pjesmi sakrivena iza pozornice. 4/5

 9. Moćan i interesantan nastup ukombinovan sa odličnom pjesmom tako da me čudi što su tako loše završili.

  Ocjena 5.

Odgovori