S druge strane ekrana: Češka

Podijeli na Facebook Twitter

ČEŠKA

Plasman: 25. mjesto u finalu (41 bod)


AJDIN: Cijele tri minute su prožete tugom i možda čak i depresivnom atmosferom, ali kompletna izvedba me na neobičan način smiruje. Ugodna je i prija mi, kako vizualno, tako i glazbeno.
Ukupni dojam: smjesko


BOJAN: Ovo je zaista bilo ugodno za gledati i slušati! Uživao sam te tri minute i u polufinalu i finalu. Svakako je ovo i te kako zasluženo finale, ali i nezalužena nula od publike. Sve je bilo na mjestu, animacije na LED ekranima, Gabriela, njen stas i vrhunski glas. Ovo je trebalo da bude u TOP 10 ovogodišnjeg Eurosonga!
Ukupni dojam: smjesko


FARUK: Nastup je pratio cijeli cvjetni koncept koji se provlačio i kroz spot ove pjesme, i zbog te konzistentnosti mogu samo čestitati Česima. Iako je “centralni događaj” ove pjesme bilo Gabrielino rasplitanje bujne kose, nekako se sve činilo vrlo decentno i ženstveno.
Ukupni dojam: smjesko


LUNA: Ovo je bilo jednostavno prelijepo. Jednostavno me Gabriela ostavila bez daha i svu u trncima i jednostavno ne mogu prihvatiti da nije ostvarila nijedan bod na televotingu (Europo, srami se!). Za razliku od precijenjenih austrijskih slatkiša i poljskog Jacka Sparrowa, kako su ga nazvali talijanski komentatori, ovo je trebalo imati mjesta u TOP 10.
Ukupni dojam: smjesko


MARIJA:Prekrasno, jednostavno i odmjereno. Iako sama na sceni Gabriela je plijenila pozornošću i donijela Češkoj i više nego zasluženi prolazak u finale. Bravo!
Ukupni dojam: 

Ocijenite nastup Češke:

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

SUTRA:


ZANIMLJIVOSTI

Gabriela prolazi u finale: poslušajte reakciju češkog komentatora

 • Češkoj je ovo bilo prvo kvalificiranje u eurovizijsko finale. Jedine zemlje koje to do sada nisu uspjele od 2004. godine su Andora, Monako i Slovačka.
 • Prekinute su neke zanimljive tradicije: ove godine Češka je po prvi put dala bodove nekom od svojih susjeda (7 Poljskoj i 4 Austriji na televotingu), a i po prvi put Češka je dala 12 bodova zemlji pobjednici (12 bodova Ukrajini na televotingu)
 • Iako u finalu nije uspjela skupiti niti 1 bod na televotingu, Češka je u polufinalu dobila glasove televotinga od 15 zemalja, a oni su uglavnom bili između 1 i 4 boda.

Povijest je ispisana – trenutak kada Češka po prvi put prolazi u finale Eurosonga

Češki polufinalni nastup snimljen iz publike

Komentara 13

 1. Pjesma koja mi je OK. Ali nastup je bio stvarno decentan i teško da je mogao biti bolji a ocjenjujemo nastup, tako da petica.

 2. https://youtu.be/gzU_2eRczWA
  Jeste već vidjeli kakvim su rasističkim komentarima Nevena Rendeli i ekipa s HRT-a počastili australsku prezentericu Lee Lin Chin dok su čekali na red za dodjelu bodova?
  – Vidi OVO!
  – Uuu što je OVO *ebote?!
  – Aboridžinka!
  – Jel ovo Afrika? Ne, Australija!
  Ima tu još bisera za čuti, npr. kad nagađaju može li Izrael organizirati Eurosong jer se ipak nalaze u Aziji, a ne Europi.
  Pa onda što ako Australci odaberu Hrvatsku da zajedno organiziraju u slučaju pobjede.
  Također su se neugodno iznenadili kad su vidjeli da Njemačka nema “fake” pozadinu, nego stvarne ljude – “Ožujsko korner fan zona.”
  Što reći nego sramotno i neprofesionalno.
  Pozivam uredništvo da napiše članak o ovome.

 3. ni jedna ovogodišnja pjesma sa ESC NIJE ni jednoj TOP listi (osim SWE na AUT charts). Jedini koji je uspio je Justin TImberlake. po meni takav tip pjesme treba poslati sljedeće godine; problem – nema ko to otpjevati, a još više i napisati takav tip pjesme.

  ali ako SDP dođe na vlast možda opet idemo negdje van po pjesmu

 4. @blink sumnjam da bi s ovako jednostavnim nastupom bila u TOP 5 da je predstavljala Rusiju ili Ukrajinu. ponajprije bi imala puno efektniji nastup, sa suludim scenskim efektima i sve bi prštalo od blještavila i skupoće (jer tako rade ovi istočnjaci) . ali da, naravno da bi i s ovim nastupom skupila više bodova da je predstavljala neku od ove dvije zemlje. mada, sjeti se polufinala Eurosonga 2012 kada je Ukrajina bila predzadnja na televotingu.
  meni je Gabriela tako draga, divna je. naježim se kada kaže “I staaaand” pred onaj zadnji refren, kraljica je. malo mi je žao što je onako grubo prozvaše s nula bodova na televotingu, ali ne mogu reći da sam iznenađen. nastupala je druga, iza nje je bilo ludilo nastupa i pjesama kao što kaže @atase1. i kladionice su predvidjele da će lizat dno, nažalost.

 5. I dalje mi nije jasno kako je ušla u finale. I dalje me apsolutno ništa u ovoj pjesmi ne privlači, ali zato svaka čast Europi za jednu veliku nulu na televotingu!

 6. @atase1 trujes portal svojim komentarima. Jamalu je prvo izabrao narod Ukrajine da ih predstavlja a onda i ostatak evrope se slozio da je ona pobjednik.

 7. Jednostavno se utopila u silnom šarenilu ostalih zemalja

  a i pokazalo se da se i mi dogovaramo za bodove – mi njima 10, oni nama 8

  ma moš si mislit

Odgovori