S druge strane ekrana: Crna Gora

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

CRNA GORA

Plasman: 16. mjesto u polufinalu (40 bodova)


Andrea: Nemaštovit nastup (doduše ne znam je li uopće mogao biti maštovitiji s obzirom na pjesmu), Vanja u odijelu kao iz crtića Frozen, back-vokalistice se (već sto puta viđeno) šetaju oko njega s nekom dosadnom koreografijom…Da nastavim? Moj stav je poprilično očit. Ne mogu reći da sam očekivala više, iako mi je pjesma bila sasvim solidna.

Ukupni dojam:ljutko

Bartol: Nastup koji je zapravo bio dosta dobro osmišljen uništile su tri komponente. Prvo – izuzetno lijeno kadriranje koje je, uz malo mašte, moglo dati puno dramatičniji efekt. Drugo – falilo mi je pred kraj još onog nečeg poput iskri, vatrometa , dima, biločega. I treće – Vanja, koji je izvan pozornice izuzetno karizmatična i zabavna osoba (osim one vrlo neslane šale), na pozornici mi nije imao ni trunku karizme, za razliku od njegovih bekvokala. Nije nijedanput gotovo pogledao u kameru, a i vokalno je bio mlitav – šteta, na probama je bio bolji.

Ukupni dojam:ljutko

Bojan: Korektan nastup, vokalno su bili dobri. U jednom momentu sam čak mislio da sigurno prolaze zbog rednog broja nastupanja i te “balkanske balade”. Generalno, ovo svrstam, kao što sam napisao, na korektno, jedino što mi se ne sviđa je njegovo odjelo.

Ukupni dojam:neutralko

Faruk: Meni se čini da zemlje iz ovog dijela Europe zbog skromnih sredstava uglavnom nastup osmisle kao pet-šest ljudi koji kao nešto hodaju i grle se po pozornici i tako već godinama. Nastup je ovdje bio baš dosadan i toliko puta viđen. Vanji nije pomoglo ni ovo uistinu nesretno skvičanje na kraju. Šteta, uz malo bolji nastup, ko zna…

Ukupni dojam:ljutko

Luna:  Ako izuzmemo onaj zadnji ton (inače, to je jedini put kad ga je zafalšao, na probama ga je rasturio), ovo je bio fin nastup. Meni osobno čak nije ni zasmetalo odijelo.

Ukupni dojam:smjesko

Marija: Jednostavno, minimalistički i elegantno riječi su kojima bih ja opisala nastup Crne gore. Pjesma je pravi primjerak onoga što ostatak Europe svrstava u tipičnu balkansku baladu, a vokalno je (ako izuzmemo onaj nesretni završetak) izvedena korektno. Ono što je meni osobno nedostajalo u nastupu jest stvaranje intimnosti i njegova povezanost s kamerom koja nije postojala. Svaki put kad je trebao gledati u kameru i na taj način se povezati s publikom, Vanja je od treme pogled usmjeravao u pod. Sve u svemu – dobar, ali ne i vrhunski napravljen nastup koji je rezultirao jednim podosta lošim rezultatom.

Ukupni dojam:neutralko

Tomislav: Crnogorska balada i tipičan crnogorski nastup vezan uz takvu pjesmu. Iako, ovaj nastup je bio poprilično neupečatljiv i dosadan. U tome leži ključ zašto nisu prošli u finale.

Ukupni dojam:neutralko


Zanimljivosti:

 • Iako je ostvario identičan plasman kao i prošlogodišnji predstavnik Crne Gore Slavko Kalezić, Slavko je sakupio više bodova (56)
 • Vanja je završio na 14. mjestu i kod publike i kod žirija
 • Prisjetite se izjava s Blue carpeta Vanje i njegovih pratećih vokala!


Ocijenite nastup Crne Gore

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Sutra: Švedska

Komentara 11

 1. Pjesma i nije loša ali joj fali taj neki WOW trenutak, taj neki vrhunac. Vokali korektni osim zadnjeg tona. Nastup prilično statičan a ne pomaže ni Vanjina scenska prisutnost (nedostatak kontakta s kamerom i ono smješno odjelo učinili su svoje). Sve u svemu nekakvih 2/5. Više sreće dogodine.

 2. Najbolja ovogodišnja ex-yu pjesma…nastup standard…. jedino me neugodno iznenadilo to što je obukao…preeeloše izgleda na kamerama, a vjerujem i uživo…ipak, trebao je u finale

 3. Nastup mislim da nisam ni u liveu pogledao niti imam neke najiskrenije potrebne. Jer, koliko god bio ljubitelj tipicnih balkanskih balada na eurosongu, ova je miljama daleko od klasika koje smo znali vidati. I Knez i Sergej su mi miljama daleko prvo s pjesmama a kamo li sa svim drugim. Predosadno da bi me zainteresiralo.

 4. Ja iskreno nisam ništa ni očekivao pa mi je nastup generalno bio ok. Ali za finale nikako. Vokalno dobro sve do one note na koju sam rekao “auch”. Scenski lijepo,ali neupečatljivo. Jednostavno rečeno- korektno,ali nedovoljno.
  3/5

 5. Jedino gotovo odličan vokalni nastup i taj loš kraj će mi ostati u pamćenju od crnogorskog nastupa. Scenski je moglo bolje, odijelo je bilo katastrofalno, a njegov komentar na press konferenciji krajnje neukusan.
  Ocjena 2

 6. Nastup čak i nije bio toliko loš, no njegovo odijelo je pokvarilo cjelokupan dojam. I zadnji ton je bio dosta loš, i svi su zapamtili taj neslavni kraj. Mislim da je ipak mogao biti bar u TOP 15 u tom polufinalu.

  Ocjena: 3

 7. Najveći minus je ovaj kostim.Izgledao je katastrofalno u tome i pored tih šljokica nisam mogao doživjeti pjesmu kako treba.

 8. Za početak Crna Gora.
  Tipičan balkanski nastup, vrlo dobro. Po mom mišljenju moglo se još šta dodati, ali i ovako je fino.
  Ali kud baš na samom kraju da ispusti onaj krik? I sve pade u vodu zbog tog krika.

  Ocjena 4.

Odgovori