S druge strane ekrana: Danska

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

Danska

Plasman: 12. mjesto u finalu (120 bodova)


Andrea: Iskreno, nisam obožavatelj. Leonora mi je izgledala pomalo jezivo dok je pjevala pjesmu, usudim se, reći dječjeg karaktera. Stalno sam se pitala postoji li mogućnost da netko od njih padne s one ogromne stolice ili ljestvi, ali to se hvala Bogu nije dogodilo. Vokalno je bilo ok, nastup solidan (preslatkast za moj ukus, ali ljudi to vole).

Ukupni dojam:neutralko

Bartol: Ovo je bilo toliko preslatko da mi samo izmami osmijeh na lice 😀 Iskreno sam ju očekivao i više, nekako mi je bila za široke mase,  ali i 12. mjesto je odlično s obzirom na to da se jedva provukla u finale Eurosonga. Jednostavno i slatko!

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Prvo i osnovno – zašto se ovo našlo u finalu? Bartol će, vjerujem, reči – slatko je. Ok, nek bude. No za mene je ovo ona “i tako prođe jedna pjesma”

Ukupni dojam:ljutko

Faruk: Još jedan svjetski misterij je uspjeh ove pjesme. Nastup je izgledao, kako sam i očekivao, vrlo infantilno i banalno. Vokalno se ovo cvrkutanje teško može i ocijeniti. Sve u svemu, jedan sam od onih koji bi 12. mjesto u finalu Eurosonga zasigurno drugačije popunio.

Ukupni dojam:ljutko

Luna: Uzimajući u obzir da je nastup isti kao na DMGP (uz dodatak još dvije osobe na stolici), samo mi jedna riječ pada na pamet. Ta riječ je „dijabetes“.

Ukupni dojam:neutralko

Marija: Možda je do mene, ali ne samo da ovime nisam oduševljena, nego sam poprilično razočarana. Razočarana sam što je ovakva glupost od teksta pronašla svoje mjesto u finalu nauštrb Austrije, Armenije pa čak i Moldove. Žalosno je isto što se kao po receptu ovakve pjesme trude napraviti što je moguće djetinjastiji nastup i što svi kolektivno, i žiri i publika pada na ovo.

Ukupni dojam:ljutko

Milka: Nije mi jasno kako Danska je zauzela tako visoko 12 mjesto. Jedna dječja pjesma sa dječjim nastupom, meni užasno dosadnim. Mislim super je za Dječji Eurosong .

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

Jedinu dvanaesticu Danska je dobila od talijanskog žirija.

Publika je u polufinalu Leonoru smjestila na jedanaesto mjesto, ali ju je spasio žiri koji ju je stavio na devetu poziciju, pa se tako s jednim bodom prednosti provukla u finale ispred Litavca Jurijusa.

Leonora je osvojila gotovo duplo više bodova od žirija nego Rasmussen prošle godine, ali je zato prošlogodišnji predstavnik osvojio 3.7 puta više bodova od publike nego Leonora.

Ocijenite nastup Danske

 • Užasan je (1) (18%)
 • Ne sviđa mi se (2) (36%)
 • OK je (3) (23%)
 • Dobar je (4) (13%)
 • Jako mi se sviđa (5) (11%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 14

 1. Dok se Andrea nadala da neće past, ja sam se nadao da svi kolektivno padnu s te stolice koliko me boli činjenica da je takva odvratna pjesma uzela mjestu u finalu apsolutno svima koji se nisi plasirali iz drugog polufinala. Užas i katastrofa od pjesme, a o Leonori i ovim bićima s njom necu ni pricat…

 2. Meni još uvijek nije jasno kako je ona uspjela ući u finale pored Rumunjske i Moldove.Nastup mi je bio dobar i ništa više od toga.Vokalno je moglo bolje.Ocjena 2.

 3. Pjesma mi se baš sviđa. Budi u meni neku nostalgiju. Da, cjelokupni dojam je slatko. Ali slatko paše uz ovu pjesmu, zato su je i nagradili 12. mjestom.

 4. Sorry, ali meni se ovo jednostavno nije svidjelo. Nisam fan takvih pjesmuljaka koji su više prilagođeni Dječjem Eurosongu, Leonora je vokalno bila slaba i ukočena, i sjećam da sam se cijeli nastup pitao kako će oni uspjeti sići sa stolca i maknuti ga u 30 sekundi dok traje razglednica (to dovoljno govori koliko mi je bio zanimljiv nastup). 2/5

 5. Fifi i cvjetno društvo comeback. Ne znam zašto li se ova tragedija od nastupa pojavila kao finalist, no samo znam da su neke zemlje imale puno više za ponuditi od Love is forever and everyone. Cringefest.
  2/5

 6. Iskreno ako bih birao između Litve i Danske, onda ipak Danska! Istina da je nastup pomalo djetinjast, ali uspio je naći put do žirija i publike. Samo mi nije jasno kako ovo žiri može nagraditi u odnosu na prošlogodišnju pjesmu… Meni osobno ništa posebno, ali ipak mogu prožvakati.
  Ocjena 3.

 7. Slatko je ovo bilo, ali po meni je trebalo ostati u polufinalu. U finalu je zauzela previsoku poziciju, ja bih ju smjestio minimalno deset mjesta ispod. 2/5

 8. Moja draga Leonorica osvojila 12. mjesto, a zapravo je trebala ući u Top10! No, zadovoljan sam jer se pokazalo da ovakve pjesme imaju svoju publiku (prisjetimo se samo i Zoe iz Austrije 2016. godine) 😊 Ne slažem se s komentarom Marije ”glupost od teksta”. Baš naprotiv, ”why we make it tough, the World has had enough, don’t get too political”, s posebnim naglaskom na zadnji dio je najbolji lyrics ovogodišnjeg Eurosonga po meni ❤️ Slažem se s @hrovje da je ono njezino penjanje s DMGP bilo bolje i originalnije, ali izgleda da to nije do Danaca, već Izraelaca koji nisu uspjeli postaviti taj lift ili štogod li je to bilo (organizacija opet zakazala 🙄). Ocjena: 5.

 9. Nastup sasvim korektan, pjesma cute, plasman previsok. 3/5 Ako bih morao da biram između Danske i Litve koga da stavim na 12. mjesto u finalu prije bih se odlucio za Litvu nego za Dansku

 10. Pjesma mi je dobra, u TOP 10 pjesama ove godine. Nastup na DMGP je bio puno bolji i Luna nije isti. Osim što ih je bilo više na stolici(izgledalo je sve prenatrpano, rješenje s nacionalnog izbora mi se više sviđa) ovdje se Leonora sama penjala (ideja s liftom s DMGP je puno bolja i originalnija).
  Visoko 12.mjesto što je vrhunac s obzirom na nastup.
  Ocjena: 4

Odgovori