S druge strane ekrana: Finska

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

FINSKA

Plasman: 25. mjesto u finalu (46 bodova)


Andrea: Meni je ono sve izgledalo malo too much. Mislim da njen vokal ne treba previše komentirati jer je uvijek na razini. Nastup se sastojao od svega i svačega. Previše boja, previše „kičeraja“ za moj ukus. Čak je dovela i onaj kolut s nacionalnog izbora koji je koristila za Domino. Sjećam se da su moji doma mislili kako je na kraju pjesme zamalo ispala iz ruku onih koji su je uhvatili, pa su se u finalu uvjerili da je to tako namjerno napravljeno. Nisam impresionirana i moram priznati da nisam očekivala njen prolaz u finale, iako mi je pjesma super.

Ukupni dojam:neutralko

Bartol: U zemlji eurovizijskih klišeja, Saara Aalto je kraljica i upravo zbog ovakvih nastupa se bojim Netflixove serije o Eurosongu. Ne znam, meni je ovo bilo prenatrpano i loše.

Ukupni dojam:ljutko

Bojan: Svašta su Finci ovdje natrapli u tri minuta. Jeste pjesma dinamična i sve, ali previše je toga bilo. No, kako god Saara je uspjela uvijesti Finsku u finale nakon tri godine neprolaska. Samo jedno pitanje za šminkera/icu. Zašto su pobogu Saarine oči spojene s kosom?

Ukupni dojam:neutralko

Faruk: Mislim da ovako oni koji ne vole Eurosong zamišljaju eurovizijski nastup. Kič, pretjerivanje i cirkus u svakom mogućem pogledu. Nešto kao Svetlana Loboda na afteru. Saara se vrtila, penjala, bacala, saginjala, uspravljala, skakala, čučala, ali ništa to nije pomoglo da bilo tko ovo doživi i shvati ozbiljno. Zaslužen plasman.

Ukupni dojam:ljutko

Luna: Draga moja Saara, ako planiraš idući put na Eurosong, barem pripremi pjesmu kako spada, a ne da s kupusom (kolutom, plesačima u odijelu iz logora, bivšim dečkom koji glumi dječji zbor, ear monitoringom sa Swarowski kristalima i bakljadom) pokušavaš sakriti da ti je pjesma jedna određena riječ na S. Ako već hoćeš savjet kako prodati fast food, onda za savjet pitaj Eleni i Leu.

Ukupni dojam:ljutko

Marija: Luna najbolje zna koliko smo puta iskomentirale Saaru i rijetko kad rekle nešto pozitivno. Nije me se dojmila njezina bahatost ni arogancija, a još manje pjesma i jeftin nastup. Sve u svemu – loše i potpuno nezaslužen prolazak u finale.

Ukupni dojam:ljutko

Tomislav: Ovo je nastup koji ima glavu i rep i koji opće nije dosadan za gledati, pa čak niti onima koji ne vole ovaj eurovision trash stil. Saara vokalno jako dobra. Kolo sreće se okreće!

Ukupni dojam:smjesko


Zanimljivosti:

 • Ovo je prvi puta da se Finska kvalificirala u finale Eurosonga od 2014. godine
 • Finska na TOP10 rezultat čeka od svoje prve, i zasad jedine pobjede 2006. kada je trofej odnijela grupa Lordi
 • Moglo bi se reći da se prokletstvo Saare Aalto nastavilo, budući da je ponovno završila druga – ali ovaj puta odozada.

Ocijenite nastup Finske

 • Užasna je (1) (26%)
 • Ne sviđa mi se (2) (24%)
 • OK je (3) (23%)
 • Dobar je (4) (15%)
 • Jako mi se sviđa (5) (12%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Sutra: Bjelorusija

Komentara 8

 1. Pjesma savršena, bila mi je 4.na rang listi prije proba. Vokalno je bila odlična. Ali nastup.. već je na nastupu imala kičast nastup pa se je moglo i očekivati da će tako biti i na samom eurosongu.. Za mene nastup nije bio baš ono promašaj, ali nije bio na razini pjesme i njezinog vokala. Da je uzela neki mističniji nastup sa puno manje boja i svjetla, nešto kao u spotu možda, borila bi se za TOP 10 ako ne i više. Ovako, draga Saara, više sreće drugi put! Kič ne prolazi uvijek. I sviđa mi se da su bek-vokalistice imale onaj “filter” na mikrofonu.

  Ocjena: 4, samo zato jer je pjesma savršena i vokal također.

 2. Pjesma-trash, Sara zvučala dobro, nastup-definicija kiča. A Saara je službeno Miss Antipatičnosti. Na činjenicu da smo umjesto Švicarske u finalu gledali OVO mi se diže kosa na glavi. Ocjena:2/5

 3. Ako već ideš na kič, rađe smisli priču za taj kič, a ne da nabacaš svašta bez smisla na pozornicu i misliš da je to to. Istina ona je to korektno odradila. Ali kako da kažem, cura mi nikad nije ni bila karizmatična, već mi je uvijek zračila iritantnošću.
  P.S. zar se ovaj “I ain’t scared no more” nije mogao otpjevati bez lošeg high pitch zvuka kojeg moja grupa prijatelja i dalje ismijava.
  S obzirom da nije kompletna katastrofa neće biti najniže.
  2/5

Odgovori