S druge strane ekrana: Finska

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

Finska

Plasman: 17. mjesto u prvom polufinalu (23 boda)


Andrea: Dosadno do bola. Nastup mi je bolje izgledao u nacionalnom finalu. Sebastian i one hlače su trebale dobit Barbaru Dex ali nećemo o tome sada. Kadriranje mi se nije sviđalo, a ni Sebastianovi izrazi lica koji kao da uopće nisu pratili rad kamere. Sve u svemu loše.

Ukupni dojam:ljutko

Bartol: Ovo je bilo izrazito loše, ali mislim da bolje nije išlo… Nadam se da ćemo nakon debakla Poljske lani i Finske ove godine raskrstiti neko vrijeme sa “DJ” točkama.

Ukupni dojam:ljutko

Bojan: Pa ovo je baš jedan nastup koji se zaslužio naći tu gdje se i našao. Generalna koncepcija mi se nije svidela, a o Sebastijanovim trapericama ni ne bih, dok poanta Darudea na samoj pozornici mi tek nije jasna. Mislim da su planirali da publika bude živahna tijekom nastupa, ali koliko ja vidim atmosfera je bila – blago utihnuta. To govori sve.

Ukupni dojam:ljutko

Faruk: Kao što sam i rekao u „Razmišljamo naglas“, recept za katastrofu na Eurosongu stane u dva slova – „DJ“. Nastup sa nacionalnog je do kraja upropašten ovim groznim kadrovima sa glavama razdraganih fanova, a sve to je nekako razbilo koncept cijelog nastupa. Ocjena nije „ljutko“ samo zbog vrlo interesatnih grafika.

Ukupni dojam:neutralko

Luna: Grafike su mi se svidjele, Sebastian čak ni nije toliko kriminalan kad je pjevao, ali dojam mi je… Hvala, dalje.

Ukupni dojam:ljutko

Marija: Ono što je tako dobro funkcioniralo na finskom nacionalnom izboru, ovdje jednostavno zbog veličine i same konstrukcije pozornice nije imalo šanse. Preveliki prostor i nemogućnost stvaranja intimne atmosfere uništila je finski nastup i prije početka polufinala.  Pa, iako svjesna propusta, moram priznati da kad se sve zbroji i oduzme, od vokala, do pjesme i izgleda scene, da mi je malčice žao što nisu pronašli put do finala.

Ukupni dojam:ljutko

Milka: Finci su trebali samo ponoviti nastup s nacionalnog izbora i bilo bi super.

Ukupni dojam:neutralko


Zanimljivosti:

Ovo je najgori finski plasman ikada.

Finska je na estonskom televotingu dobila maksimalni broj bodova

Ovo je četvrto ispadanje Finske u polufinalima u posljedjnih pet godina. Podsjetimo, lani je mjesto u finalu jedva izborila Saara Aalto s pjesmom Monsters.

Finska čeka na plasman u TOP10 od svoje pobjede 2006. godine.

Ocijenite nastup Finske

 • Užasan je (1) (38%)
 • Ne sviđa mi se (2) (33%)
 • OK je (3) (22%)
 • Dobar je (4) (4%)
 • Jako mi se sviđa (5) (3%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 16

 1. Pjesma mi se sviđa i dalje, iako nije to baš najbolje otpjevao, a nastup je tako tako. Mislim da nije zaslužio baš toliko loše mjesto

 2. Sama pjesma je bila dosadna i meh, a nastup je to samo potvrdio. Moram priznati da su mi se svidjeli LED ekrani. Meni Sebastianov stajling i nije toliko smetao. Najveci problem je losa i bezvezna pjesma
  Ocjena: (2)

 3. Slažem se s većinom ovdje da je ovo jedan od najlošijih nastupa. Također i meni su LED ekrani jedini zanimljiv dio. Uz to pjesma mi nije toliko loša pa će zato biti:
  Ocjena 2.

 4. Meni ovdje ništa osim grafika nije valjalo. Loš rad kamere, loši vokali i generična pjesma odradili su svoje (a hlače ne želim ni komentirati). 1/5

 5. Bog je možda stvorio Finski narod za izvrstan školski sustav, ali kad je Eurosong u pitanju onda ih je zaobišao u širokom luku……iako volim DJ pjesme ovo mi je, sve skupa, otužno. Ocjena 1/5

 6. Kako je @pixel04 rekao, najbolja stvar su bile slike s LED ekrana. Nastup gori nego na nacionalnom finalu, njegove hlače i dalje idu u rubriku wtf, a iako shvaćam njegovo micanje glavom jer i pjesma kaže ”Look Away”, mislim da većina gledatelja to nije povezala. Zbog same pjesme ocjena 2, iako je ovo bio jedan od najlošijih scenskih nastupa ove godine.

 7. Ocjena 2.
  Još jedan u nizu dosadnih nastupa, a na Sebastianove hlače ne vrijedi trošiti riječi.

 8. Jedino što mi se svidjelo u nastupu su slike na LED ekranima. Atmosfera je bila nikakva i meni je sve skupa izgledalo loše. Više sreće sljedeće godine…

Odgovori