S druge strane ekrana: Francuska

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

Francuska

Plasman: 16. mjesto u finalu (105 bodova)


Andrea: Ako se mene pita, ovo je bio patetični pokušaj prisvajanja bodova na potpuno pogrešan način. Bilal je mudro shvatio da nije neki pjevač, pa je snizio tonalitet. Doveo je dvije plesačice na pozornicu i to jednu gluhu a drugu puniju. Čak je i ispisao patetične rečenice poput ‘Ja sam gluha’ na led ekranima, ali mu ipak to nije pomoglo da se plasira ni u top 15. I iskreno, drago mi je zbog toga i nadam se da se iz njihovog primjera može nešto naučiti za budućnost.

Ukupni dojam:neutralko

Bartol: Znaaaaaaam da je patetično, ali meni je sve bilo tako lijepo upakirano… Grafike, paleta boja, koreografija, Bilal koji ne falša (nisam rekao da dobro pjeva, samo da je intonativno točan 😀 ) i samouvjeren je na sceni, nekako mi je sve leglo na svoje mjesto. E da i kadriranje je bilo jedno od najboljih u finalu (dobro nije da je baš bilo prevelike konkurencije ali ajde).

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Moram priznati da mi se svidio koncept nastupa i kako je sve to izgledalo na pozorinici. On je to dobro otpjevao i televizijski je bilo zanimljivo za pogledati.

Ukupni dojam:smjesko

Faruk: Bojao sam se da bi Europa mogla nasjesti na ovaj festival patetike i sveopće bespotrebne dramatizacije. No, drago mi je da nije. Ovaj nastup je kič u svojoj najstrašnijoj formi (uz puno poštovanje i divljenje uvaženih plesačica), a Bilal je potvrdio da će se samo od pjevanja teško najesti kruha.

Ukupni dojam:neutralko

Luna: Ovogodišnji francuski nastup može se svesti na „tresla se brda, rodio se miš“. Ponekad se ne možete uzdati u punašnu i gluhu plesačicu i stavljanje natpisa o različitosti, i tražiti od drugih da stave novce na kladionicama. Treba ipak imati i pjesmu i pjevača koji je sposoban to otpjevati, a ne igrati na sav mogući cheese.

Ukupni dojam:ljutko

Marija: S obzirom na priču francuskog predstavnika, cjelokupne atmosfere i samih riječi pjesme veći bi šok bio da je Bilal samo stajao za mikrofonom i pjevao. Tako da je u principu viđeno bilo očekivano. Meni je sve skupa djelovalo poprilično patetično, možda i previše za moj ukus, ali s ciljem se igralo na kartu emocije. I gledajući konačan rezultat, to im je i uspjelo.

Ukupni dojam:neutralko

Milka: Meni francuski nastup fantastičan. Ne znam jesam li jedina ali sigurno jedna od rijetkih kojoj se ovaj nastup sviđa. Poruka itekako poslana, sve je odličjo odrađeno. E, ovako se radi nastup dostojan pjesmi. BRAVO!

Ukupni dojam:smjesko


Zanimljivosti:

Slovenski predstavnici Zala Kralj&Gašper Šantl osvojili su jednaki broj bodova kao i Bilal, međutim zato što je slovenski par osvojio više bodova od publike, oni su se bolje plasirali u službenim rezultatima.

Ovo je prvi francuski rezultat izvan top15 od 2015. godine.

Iako je dobio bodove iz 24 zemlje, Bilal je dvoznamenkasti broj bodova (publika+žiri) dobio samo od Belgije (18) i Australije (13)

Ocijenite nastup Francuske

 • Užasan je (1) (15%)
 • Ne sviđa mi se (2) (21%)
 • OK je (3) (25%)
 • Dobar je (4) (23%)
 • Jako mi se sviđa (5) (18%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 21

 1. Mislim da bi pjesma puno bolje prošla da je Bilal nije pjevao. On je vokalno jedan od najslabijih izvođača ove godine. Scenski nastup je imao par svijetlih točaka, ali i dalje je bilo prepatetično. Plesačice mi se nisu nikako uklapale. Ocjena: 3

 2. Ako niš drugo, barem je zvučao bolje nego u nacionalnom finalu! I još je dobro prošao. Šteta za Seemone i Tous Les Deux… Što bi bilo da je bilo 😥

 3. Budimo realni, kad imaš blijedu pjesmu i wannabe pjevača, bolje od ovog što smo dobili stvarno nije moglo. Uspjeli su izvući iz pjesme što se dalo i napravili koliko toliko pristojan nastup. 3/5

 4. Pjesma u studijskoj verziji odlična. Eurovizijska verzija dovela je dozu dramatičnosti. A ne znam, jako lijepe grafike, kadriranja, možda malo previše fokusa na patetici. O Bilalu i pjevanju sve se zna, tako da:
  Ocjena: 4

 5. Meni se iskreno Roi sviđa kao pjesma, ali Bilala od samog početka ne mogu probavit. Vokalno je bio loš bez obzira na tonalitet i jednostavno ga ne mogu nazvati pjevačem. Iako mi nastup niti u jednom trenu nije bio dosadan, sve to skupa je bilo too much.
  Ocjena 3.

 6. Nastup je bio patetičan, ali moram priznati da je sve izgledalo dobro (grafike, osvjetljenje, koreografija,…) i da mi nastup drži pažnju cijelo vrijeme.

 7. Puno mi se više sviđa pjesma nego nastup. Cheesy do bola. Ne sviđa mi se nastup (2). Nadam se da sljedece necemo imati jutjubera koji ce se prijaviti na Destination Eurovision (ako ga bude) i koji ce pobijediti samo zbog velike armije njegovih fanova. Doduše nije mi se sviđala ni pjesma od Simon, mozda mi se Roi cak i vise sviđa kao pjesma.

 8. A nagradu “Ieva Zasimautskaie”(valjda je dobro napisano) za najveći čizfest dobiva Bilal Hasani!!! Da sam Franuz bilo bi me itekako sram da me ovo predstavlja. Kada vam zemlja ima toliko dobru glazbenu industriju i posalju youtubera kao izvođača na Eurosong.
  Išlo se tehnikom- ako nemamo ni pjesmu ni pjevača, ajmo igrati na kartu emocije.
  Možda ne bi bio pretjerani čizfest da natpisi iza njega nisu bili “people judge me”, “fat” i slično… I sve se to začini popriličnim cheesom na kraju “We are all kings”. Like srsly.
  Još mi je sramotnija činjenica da su mu snizili tonalitet pjesme, a i dalje je zvučao tragično. HVALA BOGU, da ovo nismo vidjeli u topu 15, unatoč favoriziranju kladionica.
  Iduće godine bi godine, Francuzi, zabranite youtuberima ulaz na nacionalni izbor, jer je ovo u usporedbi s Requiem, Mercy, J’ai cherche bruka i sramota.
  2/5

Odgovori