S druge strane ekrana: Grčka

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

DRŽAVA

Plasman: 21. mjesto u finalu (74 boda)


Andrea: Uh oh. Već znate da mi se ova pjesma od početka nije sviđala, a nije me impresionirao ni nastup. Gledajući grčki nastup osjećala sam se kao da sam se vratila u srednju školu kada me profa iz tjelesnog tjerala da radim gimnastičke gluposti. Katerine mi je vokalno bila ispod prosjeka (onaj visoki “hihi” ton mi je bio ugh). Plus, mrzim rozu boju pa je možda i to utjecalo na dojam budući da je roza boja dominirala na pozornici.

Ukupni dojam:ljutko

Bartol: Još jedan od dokaza da živimo u najgorem od svih svijetova je činjenica da ova predivota nije završila u TOP10 na ovogodišnjem Eurosongu, nego su mračne sile prevladale i Katerine stavile iza Estonije i San Marina (????). Mislim da je ovome plasmanu najviše kumovao redoslijed, jer nikada nije lako nastupati nakon glavnog favorita Eurosonga… Šteta, zaslužili su puno puno bolje s obzirom na to da je nastup po meni bio baš jako dobro smišljen – iako mala zamjerkica ide na vokalnu izvedbu koja je u polufinalu ipak bila uvjerljivija.

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Grčka je ove godine imala jedan kompletan nastup i zaista sam vjerovao da će biti u top 10. Tako da mi je žao što je na kraju završila ovako nisko. Sviđa mi se kako je nastup osmišljen, a skidam joj kapu na njenoj interpretaciji.

Ukupni dojam:smjesko

Faruk: Jedan od rijetkih nastupa koji izgledaju i, što je još bitnije, zvuče svjetski. Scenski nastup je bio taman dovoljno čudnjikav da ne bude jako bizaran (nije mi jasno kako se publika nije nastavila igrati s ovim balonom), a vokalo Katerine je bila jedna od najsvjetlijih točaka cijelog finala. I kako onda objasniti ovako loš plasman Grčke ove godine?

Ukupni dojam:smjesko

Luna: Katerine je u finalu Eurosonga patila od sindroma Nine Kraljić – imala je odjeću koja je više štetila nego koristilam nastupala blizu glavnog favorita, nakon toliko proba joj je glas počeo otkazivati, i na kraju ostala zaboravljena. I ne znam što se dogodilo s mikrofonom, ali više sam čula njezine prateće vokale nego nju. Šteta jer mi se jako sviđa pjesma.

Ukupni dojam:neutralko

Marija: I Better Love i Katerine Duska zaslužuju da se ovo vrti po radijskim postajama diljem Europe i postane hitom. Ovakav prekrasno apstraktan nastup, obojan u sve nijanse ružičaste već dugo nismo vidjeli. Koreografiju u kojoj je svaki član na toj pozornici znao što, kada i kako treba napraviti je bio užitak za gledati. A treba li onda uopće išta reći o njezinoj vokalnoj izvedbi. Toliko besprijekorno, sigurno i točno da je izvedbom uživo ovu pjesmu učinila još boljom, ako je to ikako bilo moguće. I iako možda rezultat to ne potvrđuje, Grčka se na velika vrata Eurosonga vratila sa stilom. Long may it continue.

Ukupni dojam:smjesko

Milka: Lijepu skladbu sa još ljepšom izvedbom Duske su upropastili kičastim nastupom, iako sam nešto slično očekivala s obzirom da je i spot bio na isti kalup. Šteta.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

Grčka je od televotinga dobila samo 24 boda i to sve zajedno iz samo tri države – Cipar im je, naravno, dodijelio maksimalnih 12 bodova, San Marino 10, a Albanija 2.

Sveukupno je samo osam država dalo bodove Grčkoj u finalu, što je prilično mali broj s obzirom na to da je u svojem polufinalu bila drugoplasirana kod žirija.

Iako je u polufinalu od Crnogorskog žirija dobila maksimalnih 12 bodova, Katerine od Crnogoraca u finalu nije dobila niti jedan bod.

Ovo je treći najgori rezultat Grčke svih vremena, najgori grčki rezultat u finalima Eurosonga i prvi puta da se Grčka u finalu Eurosonga našla izvan top20.

Ocijenite nastup Grčke

 • Užasan je (1) (16%)
 • Ne sviđa mi se (2) (19%)
 • OK je (3) (22%)
 • Dobar je (4) (30%)
 • Jako mi se sviđa (5) (13%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 18

 1. Meni su pjesma i nastup prilično osrednji, ali povisit ću ocjenu zbog same Katerine koja ima jedan od najzanimljivijih vokala godine. 4/5

 2. Meni ne smeta što u pjesmi nema grčkog melosa jer mi je ovo jedna od najboljih pjesama ove godine, a nastupom su to i potvrdili.Šteta što su završili tako nisko.Obožavam Katherin glas.Ocjena 5.

 3. Nastup ima lijepih i neobičnih elemenata, ali meni je sve nekako ispalo nezanimljivo. Fora mi je bilo kad je ona žena bacila kuglu u publiku.

 4. @hrovje Pa što bih napravio, isto ono što Grci rade svake godine neovisno o plasmanu, šalju pjesmu sa grčkim melosom. I lani su pogriješili s nastupom, pjesma sama po sebi je zaista bila dobra.
  @wannabe Skandinavci ne šalju tipične skandinavske pjesme gotovo nikad i gledatelji im sigurno to ne zamjeraju jer su navikli od njih čuti praktički sve drugo (pop, dance, balade, opere…). Dok su Grci jedni od rijetkih koji konstantno šalju pjesme s tim prizvukom melosa i ja sam im to užasno zamjerio čim je pjesma izašla, kao vjerojatno i veliki dio Europe (jer 12 bodova od Cipra i 10 od San Marina je prilično providno), što znači da su dobili samo 2 boda od Albanije u televotingu i ništa od preostalih 37 zemalja.

 5. @escfan Oprosti, al onda bi sve nordijske zemlje trebale ostvarivati najgore rezultate jer u svojim pjesmama nikad ne koriste tradicionalne melose svoje zemlje već svake godine dobivamo reciklirane pop pjesme, zapravo ništa što ima veze s tim državama.
  Ne kužim zašto Grčka onda ne bi takvo što isto napravila. Još mi je Grčka ove godibe zvučala kao nešto poprilično moderno, modernijebod svih gore navedenih.

 6. @escfan a molim te što bi ti napravio da ti je prošle godine pjesma s grčkim melosom ostala u polufinalu, na tek 14.mjestu? Grcima je ovo dobar uspjeh, nakon prošlogodišnjeg flopa ušli su barem u finale. Ne treba uvijek gledati cijelu povijest , nego kako se zemlja trudi i napredak. Nina je 2016.za Hrvatsku postigla najgori rezultat u finalu, ali je Hrvatsku dovela nakon 7 godina u finale i neizmjerno smo joj zahvalni na tome.

 7. Neka je Grčka dobila ono što je zaslužila, a to je najgori grčki rezultat u finalu ikada! Lijepo im se obilo o glavu to što u svojoj pjesmi nisu imali ni trunkice prepoznatljivog grčkog melosa i zasigurno su se gledatelji diljem Europe pitali ”pobogu, gdje je taj melos?”. Njezin glas je jako iritantan, nastup je bio over the top i Top20 nikako nisu zaslužili. Ocjena: 2.

 8. Nastup mi nije ništa posebno dobar, a niti loš. Pjesma me nikada nije uspjela osvojiti… Sviđa mi se boja njezinog glasa u spotu, izuzevši visoke tonove. Na pozornici je to zvučalo potpuno drugačije. Tako da ne žalim baš zbog njezinog plasmana.

 9. Pjesma mi se nikada nije sviđala, niti mi se sada sviđa. Nastup mi je bio prečudan, a njen glas (svaka joj čast na njemu) me malo iritira. Po meni slobodno je mogla ostati u polufinalu. 2/5

 10. Grčka je ove godine imala vrhunski paket. Prekrasna pjevačica s odličnim vokalom, plasačice sa zanimljivom koreografijom i svjetska scena! Jako mi je žao zbog tako niskog mjesta u finalu s obzirom da je u polufinalu prilično dobro prošla…
  Ocjena 5.

 11. Plasman me uopste nije iznenadio. Meni se ova pjesma nije nikad sviđala niti mi je bila iritantna. Gledajuci prvu probu mislio sam da ce nastup biti fenomenalan, nije bio toliko daleko od toga, ali kadriranje je bilo jako lose. Ono sto mi se svidjelo je to sto je sam nastup izgledao nekako drugacije i tokom nastupa sam se osjecao kao da gledam neki nastup Eurosonga2012 koji je po mom misljenju jedan od najzanimljivijih Eurosongova u ovoj deceniji. Cjelokupni utisak je nista fascinantno, lila. Ocjena (3)

 12. Pjesma je dobra i jako mi se sviđa, no međutim Katherine nije bila vokalno na nivou. U nekim djelovima zvučala je pomalo iritantno. Scenski nastup je bio solidan i korektan. Treba uzet u obzir da je nastupala iza Duncana što joj je jako odmoglo i pala je u zaborav. Ocjena : 4

 13. Pjesma mi je jako dobra, a nastup je bio onakav kakav sam i očekivao. Vokalno dobro, sve je štimalo – samo rezultat ne. Nakon cijelog nastupa daje se dobar dojam, ali ne dojam da idem nazvati baš za nju. To ju je koštalo. Što je do toga dovelo ne znam. Možda jer pjesma ne pali na prvu, a i nastup je čista umjetnost koja nije za svakoga.
  Ocjena: 4

 14. Jedan jako lijepo osmišljen nastup u kojem se išlo na estetsku vrijednost. Za to i za vokal +. Što se tiče ukupnog dojma, možda pjesma jednostavno nije imala x factor.
  4/5

 15. Hm da, vokal nije bio na mjestu, pogotovo u finalu, a i redni broj nastupa je bio od velike odmoći, ali mi je to sve skupa bilo prilično solidno, nisam mislio da će biti toliko nisko, ali kad se sve zbroji i podijeli očekivano 3/5

Odgovori