S druge strane ekrana: Hrvatska – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Hrvatska

  4 min za čitanje   10 komentara


HRVATSKA

Plasman: 17. mjesto u polufinalu (63 boda)


Andrea: Velike sam nade polagala u Franku i ponosna sam na čitav posao koji je odradila. U niti jednom trenutku me nije bilo niti malo sram naše pjesme niti predstavnice, ali sada je vrijeme za malo kritike. Prvo i osnovno: rad kamere je trebao biti definitvno bolji, posebice u ključnim trenutcima pjesme. Franka se očito malo zanijela, pa je malo preintezivno izvodila neke pokrete na pozornici. Mislim da je ova pjesma zaista imala puno potencijala. Trebalo se tu više igrati s radom svjetala, maglom, možda čak i prahom. Ni plesači ne bi bili na odmet. Završilo je kako je završilo, a ja se nadam da će se Franka jedne godine vratiti na Eurosong i rasturiti.

Ukupni dojam:neutralko

Bartol: Franka je vokalno ubila, a upravo zbog toga joj dajem graničnog smješka. Nešto mi je falilo, iskreno, mislim da je kadriranje trebalo biti više tight, uz manje širokih i više krupnih kadrova. Franka je odradila super posao i htio bih ju ponovno vidjeti na Eurosongu.

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Ako se izbaci nekoliko diskutabilnih kadrova i doda mnogo više dima na samom podu pozornice, pored onog već postojećeg, ovo bi bio savršen nastup. Meni je sve funkcioniralo, od haljine, njene vokalne interpretacije, preko samog nastupa. Nije mi trebao niko sa njom na sceni, samo možda da je u pojedinim momentima bio malo drugačiji rad kamere. Franka, to potpisujem, je trebala biti u finalu.

Ukupni dojam:smjesko

Faruk: Složit ćemo se da je Frankin nastup igrao na kartu minimalizma, atmosfere i emocije. Jedini problem je bilo stvarno jako prvo polufinale koje je spektaklom i fantastičnim nastupima Franku ostavilo u drugom planu. Volio bih da se malo više igralo kadrovima, svjetlima, sjenkama, a manje stalkom za mikrofon i pokretima na pozornici. Franka je zvučala i izgledala jako dobro, no scenski je to izgledalo dosta skromno i bojažljivo.

Ukupni dojam:neutralko

Luna: Praktički do ovog trenutka nisam htjela pogledati Frankin nastup. „Zašto“, pitate? Jer smo s onim parodiranjem bili u finalu prošle godine. Nastup je bio vrh, bio je classy i jer je Franka za doručak, ručak i večeru vokalno pojela neke sudionike koji su našli svoje mjesto u finalu. I svoje mjesto je trebala naći u finalu, ispred Finske i ispred Irske. Nakon tri tjedna odmaka, ponosna sam na to što je naš nastup bio jednostavan i bez padanja na glavu, baklji, plesača u kostimima oficira i vrtenja na kolutu.

Ukupni dojam:smjesko

Marija: Po prvi puta otkada znam za sebe, Hrvatska je složila jedan konkretan nastup koji je imao i glavu i rep. Odlučiti se na jednu osobu na pozornici uvijek je veliki rizik, ali Franka je svoj posao odradila fenomenalno. Ja sam njezinom simpatičnošću, karizmom kojom je zračila, vokalnom izvedbom i cjelokupnim scenskim nastupom bila i ostala oduševljena. Voljela bih ju u nekoj skorijoj budućnosti ponovno vidjeti na eurovizijskoj pozornici. Ova je žena stvorena za velike stvari.

Ukupni dojam:smjesko

Tomislav: Moramo si prestati lagati i priznati da je pjesma bila poprilično mlaka. Ali Franka je svojim vokalom i interpretacijom na pozornici zbilja izvuka supremum iz ponuđenoga. Šteta, bilo je ovo ipak za finale.

Ukupni dojam:smjesko


Zanimljivosti:

 • Hrvatska je prvi puta ispala u polufinalu od povratka na ovo natjecanje 2016. godine
 • Prisjetite se našeg kratkog razgovora s Frankom prije njezinog polufinalnog nastupa!

 • Prisjetite se i Frankinog razgovora s patkom prije polufinalne večeri!

anketa 991

Ocijenite nastup Hrvatske

Ukupno glasova: 137

 • Jako mi se sviđa (5) [54 / 39%]
 • Dobar je (4) [31 / 23%]
 • Ok je (3) [28 / 20%]
 • Ne sviđa mi se (2) [16 / 12%]
 • Užasna je (1) [8 / 6%]

Sutra: Litva

0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava10

 1. Croeurofan — 20. srpnja 2018. u 13:40

  Pjesma mi se jako sviđa, Franka je vokalno bila perfektna, a scenski nastup nažalost-samo prosječan. Glavni problem je pjesma koja ne upada odmah na prvu (tek nakon 2-3 slušanja) i skroman scenski nastup. Pjesmu je upravo zbog tih stavki progutala konkurencija. Žao mi je Franke i želim ju opet na Eurosongu, ali mi nije žao HRT-a. Njihova neprofesionalnost im se trebala jednom obiti u glavu jer oni praktički ništa ne rade… Već drugu godinu za redom izabiru gotovi paket gdje izvođač već ima pjesmu i financijska sredstva za podmirivanje nastupa. Umjesto da se oni prilagode izvođaču, on se mora prilagoditi njima. A vremena je bilo od rujna (znamo da HRT prije rujna ne razmišlja o Eurosongu). Ali eto, oni su vodili vječne pregovore i otezali s povratkom Dore (a svi znamo kako se ta saga završila). S obzirom na okolnosti, ja sam ovim zadovoljan, ali HRT bi se trebao malo aktivirati ukoliko žele vidjeti opet, finale Eurosonga. Ocjena:4/5

 2. EurovizijskiFan — 18. srpnja 2018. u 23:54

  Pjesma mi je nakon nekoliko slušanja postala dobra dok je nastup bio previše prazan i jednostavan
  Ocjena 4

 3. esc crazy — 18. srpnja 2018. u 15:51

  Kraljica

 4. SwedenEurovisionFan — 18. srpnja 2018. u 14:46

  Nema tu ničega što već nije rečeno, statičan nastup koštao je Franku finala, koje sam tako jako priželjkivao 🙁
  Ocjena: 4.

 5. Zack — 17. srpnja 2018. u 19:30

  Pocetak obecavajuci, mistican, zanimljiv, dobar. A onda je dosla dosada i dojam kao da nije bilo ideja da se slozi korektan dobar nastup. Mislim da je tu bio problem financija, rezanje kamere koje se u jednom trenutku spominjalo tijekom proba, bi na dijelovima lo o o o o o ove jako upotpunilo dojam. Malo magle itekako. Nazalost, na HRT-u delegaciju eurosonga i kompletnu televiziju vode nezainteresirani, da ne kazem idioti (ispricavam se na ovom izrazu ali zbilja ne znam kako bi ih drugacije nazvao), koji ne vide koliko potencijal u promociji vlastite zemlje i sve ostalo eurosong donosi. ???

 6. Zack — 17. srpnja 2018. u 19:30

  Pocetak obecavajuci, mistican, zanimljiv, dobar. A onda je dosla dosada i dojam kao da nije bilo ideja da se slozi korektan dobar nastup. Mislim da je tu bio problem financija, rezanje kamere koje se u jednom trenutku spominjalo tijekom proba, bi na dijelovima lo o o o o o ove jako upotpunilo dojam. Malo magle itekako. Nazalost, na HRT-u delegaciju eurosonga i kompletnu televiziju vode nezainteresirani, da ne kazem idioti (ispricavam se na ovom izrazu ali zbilja ne znam kako bi ih drugacije nazvao), koji ne vide koliko potencijal u promociji vlastite zemlje i sve ostalo eurosong donosi.

 7. escmusic — 17. srpnja 2018. u 18:47

  Evo moje Franke… Prije svega, Franka, hvala ti na svemu! Ti si svoj san ostvarila i mislim da je u ovoj cijelo priči jedino to i bitno. No, ipak moram reći par riječi o pjesmi i nastupu. Na prvo slušanje bio sam jako razočaran pjesmom, skoro sam se rasplakao kako mi je bio žao da se uništio Frankin potencijal. Pjesma mi je tek nakon par slušanja ušla u uho i postala dobra. Izgleda, da ova pjesma dobiva loši dojam na prvo slušanje, a preko 95% gledatelja prvi puta i čuje pjesmu na Eurosongu. Nastup mi je do 0:34 bio dobar. Nakon toga došlo je do neko monotonije i malo se je tu sve utopilo. Pohvaljujem kadriranje na 2:37, ostalo je bilo dosta loše, trebalo je biti puno close-up kadrova i tome slično. Vokalno je ubila, ali ipak to nije bilo dovoljno. A da je ovaj nastup bio bolji samo od Island i Makedonije, to ne vjerujem i dalje. Jedna poruka ide i HRT-u- ukoliko konačno ne shvatite Eurosong ozbiljno bolje da odustanemo. Franka je morala pjesmu, spot i nastup platiti SAMA! Hrt je platio samo avionsku kartu i hotel. To je doista tužno jer ni jedan mladi izvođač po takvom ne može ići na Eurosong jer ne zadovoljava financije koje Hrt “ne može” platiti. To je sramota moram reći. Izgleda da će sljedeće godine ići netko tko će moći platiti nastup. Ako takvog izvođača ne nađu, odustajemo. Mislim da bi HRT nakon dvije godine uspjeha i ovog ispadanja, trebao promijeniti način izbora predstavnika. Prošle godine kada je Žak bio 13., svi mediji pozitivno su pisali o Eurosongu, gledanost je bila velika i ne nalazim razlog zašto HRT to ne vidi i konačno nešto uloži u promociju i nastup. Jedino tako ćemo ponovno u finale. Ako je Žak mogao naći sponzore za dosta skup nastup, onda to može i napraviti tim Hrt-a za Eurosong. HRT, probudite se već jednom i udovoljite sve eurosong fanove i gledatelje!

  Ocjena: ipak 4, i nemojte zamjeriti zbog podužek posta, skratio sam koliko sam mogao

 8. Fanatik — 17. srpnja 2018. u 18:08

  Dobar, ali prejednostavan nastup.

  Ocjena 4.

 9. Supercut09 — 17. srpnja 2018. u 18:07

  Da su dodali nekakve efekte(tipa vatra u zadnjem dijelu pjesme) i da je rad kamere u par navrata bio bolji(konkretno po meni je trebalo biti dosta izmijenjenih kadrova) nastup bi bio savršen. Ovako smo imali solidnu pjesmu i korektan nastup. Franka je bila genijalna i pomalo mi je žao da je ona ostvarila najgori plasman Hrvatske jer to realno gledano nije zaslužila. Da se meme pita ona je naš najbolji predstavnik kojem su falili ovi gore elementi za sjajam rezultat i želim joj da se vrati kao Poli Genova i uđe u top 5.
  4/5

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?