S druge strane ekrana: Hrvatska – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Hrvatska

  4 min za čitanje   20 komentara


Hrvatska

Plasman: 14. mjesto u drugom polufinalu (64 boda)


Andrea: Stvarno sam očekivala puno. Vjerovala sam da ćemo napraviti čudo, da će nam nastup biti za pamćenje ali me dočekao hladan tuš. Kada sam vidjela nastup bila sam potpuno razočarana. Početak mi je čak bio i donekle dobar, a kasnije mi je sve izgledalo nikakvo. Roko se od onog dima na početku nije dobro ni vidio, očekivala sam da će Endi i Diego više plesati a na kraju im je jedina uloga bila namještanje meni osobno bezveznih krila na Rokova leđa (krila na plesačima mi nisu smetala). Onaj efekkt na led ekranu kada se anđeli dižu odnosno spuštaju mi je bio čak pomalo i komičan. Moglo je to puno bolje. Vjerovala sam u našu pjesmu i navijala za nju i iako sam bila tužna što nismo prošli dalje mislim da smo ipak zasluženo ispali.

Ukupni dojam:neutralko

Bartol: Iskreno očekivao sam ovakav nastup, i mislio sam da ćemo zbog gimmicka se i provući u finale. Cijela fama oko plesača koji su bili ovdje samo da postave ta krila koja su bila u najmanju ruku jednako kičasta kao i na Dori je bila nepotrebna, a ja se nadam će Duncanova pobjeda i dobar plasman Sjeverne Makedonije i Italije ponukati domaće izvođače i autore da dogodine (ako bude Dore) pošalju pjesme koje i bez pretjeranog kiča, ali uz pametno koreografiranje mogu ostaviti fantastičan dojam. Roku želim sve najbolje, a najiskrenije mu želim da kroz par godina, kada sazrije kao pjevač i osoba, ponovno dođe na veliku pozornicu Eurosonga i pusti da njegov glas ubire zaslužene bodove.

Ukupni dojam:ljutko

Bojan: Ne znam stvarno kako komentirati ovo. Što se tiče vokala, tu je Roko naravno bio korektan, ali ta krila – toliko su bila suvišna. Ta zlatna boja je toliko loše izgledala – poput nekog lošeg ukrasnog papira za poklone. A „dolijetanje“ plesača – baš se vidi da je animacija bila loša. Ne znam, moglo je to bez cijele te tematike palog i uskrslog anđela.

Ukupni dojam:ljutko

Faruk: Dok sam gledao ovaj nastup prvi put, postavljao sam sebi pitanje – kako je moguće u toliko aspekta eurovizijskog nastupa pogriješiti, promašiti i srljati grlom u jagode, pa da se od nečeg što se čak i moglo provući u finale, napravite meme materijal za naredne tri godine. Rokov hvaljeni vokal ostao je u sjeni nekakvih biblijskih prizora, razgolićenih plesača, dima i magle. Jedino što je u svemu ovom falilo su neke kapice i neki sun protection, pa da, ako ništa drugo, viralni „uspjeh“ bude veći.

Ukupni dojam:ljutko

Luna: Gledam ovo i dalje se pitam „čemu“? Sam Roko mi je izgledao kao da se muči, a priča kako je on pali anđeo koji ponovno dobije krila mi je, da ‘prostite, isprazna.

Ukupni dojam:ljutko

Marija: Ne znam kakva su očekivanja drugi imali, ali ja sam ovakav nastup očekivala. Da bi rezultat bio bolji, pjesma je trebala biti bolja i ja ću se tu zaustaviti.

Ukupni dojam:ljutko

Milka: Meni se ova skladba još uvijek dopada, a i Roko je super otpjevao. Žao mi je što nije prošla u finale. Nažalost ne mogu reći isto za sam nastup. Nešto je falilo..

Ukupni dojam:neutralko


Zanimljivosti:

Iako je osvojio samo jedan bod više od Franke prošle godine, Roko je svoj nastup završio za tri mjesta više.

Od 20 država koje su mogle dati glas Hrvatskoj, Roko je dobio po barem jedan bod od njih 15. Najviše bodova (13) stiglo je iz Austrije – 8 od publike i 5 od žirija.

Zanimljivo je i da su Austrija i Albanija jedine države čiji su i žiri i publika dali glasove Hrvatskoj. U svim ostalim državama Roko je dobio glasove ili samo od žirija ili samo od publike.

Hrvatska publika i žiri su se i u polufinalu i u finalu složili oko pobjednika – i dok je u polufinalu obje dvanaestice dobila Sjeverna Makedonija, u finalu je ta čast pripala Italiji.

anketa 1230

Ocijenite nastup Hrvatske

Ukupno glasova: 209

 • Užasna je (1) [66 / 32%]
 • Ne sviđa mi se (2) [59 / 28%]
 • OK je (3) [47 / 22%]
 • Dobar je (4) [19 / 9%]
 • Jako mi se sviđa (5) [18 / 9%]
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava20

 1. Štefica Judita Tanner — 16. srpnja 2019. u 10:05

  Možemo li napokon početi više cijeniti Franku? Jest da će mnogi reći kako pjesma ionako nije išla nigdje, no ona je barem dala ukus i eleganciju, a njezin plasman je europska sramota. S druge strane, za ovo se znalo da neće ići u finale, a tko je tvrdio drugačije, varao je sebe i sve oko sebe.

 2. EurovizijskiFan — 11. lipnja 2019. u 18:06

  Nastup je bio solidan.Osramotili se nismo i to je najbitnije.Roko je vokalno razvalio.Ocjena 3

 3. Pixel04 — 11. lipnja 2019. u 13:59

  Uz priču o palom anđelu mogao se napraviti stvarno dobar nastup, ali je ispalo nedorečeno i kičasto zbog onih zlatnih krila.
  Moram reći da su LED ekrani bili dobri (Osim onih anđela koji se spuštaju i uzdižu i izgledaju komično).

 4. LoveWave — 11. lipnja 2019. u 12:38

  @blabla rekao bih da nema sumnje zašto je pjesma pobijedila. Stojim iza toga da su glasovi pošteno prezentirani, ali također stojim iza toga da se do glasova došlo “politički”. Žakova višemjesečna manipulacija i promocija kako Roka tako i pjesme dovela je do toga da žiri vidi ovu pjesmu kao potencijalnog pobjednika i nagradi je bodovima. Isto tako glasovi televotinga išli su Roku, A NE PJESMI. I to je ono bitno. Uvjeren sam da bi jednak broj glasova dobio da je pjevao bilo koju pjesmu s ovogodišnje Dore. Čovjeka je podržala njegova fan baza i to je tako. Pa budimo realni, Lorena je primjećena tek nakon što se čula pjesma, dok se Roka vidilo kao pobjednika i prije nego što je pjesma upala na Doru haha…

 5. Bla Bla — 11. lipnja 2019. u 09:18

  I malo je sumnjivo da je ta pjesma pobijedila na Dori, a nikome se ne sviđa.
  Tamošnji nastup bio je još gori od ovog na ESC-u.

 6. Babe — 11. lipnja 2019. u 07:39

  Ocjena 1.
  Nastup kič i zbljuv.
  Pjesma zbljuv.
  Rokov glas nije ni došao do izražaja zbog zbljuv pjesme.
  Krila zbljuv.
  Plesači ništa koristi.
  Nadam se da smo se riješili žaka na eurosongu za sva vremena. A Roko, nadam se da ćeš ići opet ali sa VRHUNSKOM pjesmom i vrhunskim nastupom.

 7. Bošnjanin — 11. lipnja 2019. u 01:30

  [Off topic]
  Kao što sam i rekao nakon njegove pobjede. Bilo je samo pitanje vremena kada ce Duncan izjaviti da bi zelio da se Evrovizija odrzi u Roterdamu, ocekivano. ^_^

  https://wiwibloggs.com/2019/06/10/eurovision-2020-duncan-laurence-tells-maastricht-reporter-that-rotterdam-is-his-preferred-host-city/239867/

 8. Supercut09 — 10. lipnja 2019. u 22:09

  Iduće godine na eurosong poslati Antonelu Doko/Saru Renar/Lorenu Bućan/Emu Gagro/ Damir Kedžo.
  I obvezno im dati da sami odlučuju o svojoj pjesmi.
  Ne da moramo trpiti jeftinoće.

 9. LoveWave — 10. lipnja 2019. u 21:47

  Mislim da se svi ovdje većinom slažemo da je pjesma najveći razlog neprolaska u finale. Nastup je to samo potvrdio. Meni iskreno ništa nije bilo efektno niti zanimljivo. Pa čak ni one leteće animacije.
  Ocjena 2.

 10. JUST SOME RANDOM DUDE — 10. lipnja 2019. u 20:51

  Pjesmu samu po sebi bolje neću komentirati, svi znamo kakva je, a što se nastupa tiče, početak mi se svidio, bilo bi mi sasvim solidno da se tako nastavilo, ali je krenulo nizbrdo sam tak 2/5

 11. Fanatik — 10. lipnja 2019. u 20:24

  Ocjena 2.
  Ništa mi se nije svidjelo kod ovog nastupa. Dvojka samo zbog korektne vokalne izvedbe.

 12. Bla Bla — 10. lipnja 2019. u 20:12

  Hrvatska ponovno ima odličnog izvođača koji je dobio lošu pjesmu.
  Osobito nakon bahatih Jacquesovih izjava mislim da je loše mjesto zasluženo.
  Priča o krilima nema veze s vezom.
  Uvođenje Dore smatram totalnim promašajem, toliko loših pjesama na jednom mjestu.
  2016. je jedina valjala.

 13. Rafael — 10. lipnja 2019. u 19:37

  Moglo je i gore. 3/5

 14. SwedenEurovisionFan — 10. lipnja 2019. u 19:11

  Ja sam, čim je završila Dora, rekao da Hrvatska neće ni primirisati finalu i tako je i bilo. I sve od ovog kiča i neukusa Jacquesa i koreografa mogu ”prožvakati”, ali da se ide na to da dva prateća plesača stavljaju krila Roku i onda da se to ZAPRAVO VIDI NA TV EKRANIMA e to je nedopustivo i neoprostivo. Debela jedinica i jedan od 2 najgora hrvatska nastupa ikada (uz Jacquesov, naravno).
  Ocjena: 1.

 15. Precious — 10. lipnja 2019. u 19:05

  *kadriranje

 16. Precious — 10. lipnja 2019. u 19:04

  Svi smo svjesni da nam je pjesma bila loša. Nastup je imao čak efektan početak, ali sve što se kasnije događalo je bolje zaboraviti (od plesača, do krila i onog užasnog letenja na LED ekranu). Kvadriranje je u drugom djelu pjesme bilo užasno. Jedino što je u cijeloj priči valjalo, je Rokova vokalna izvedba zbog čega neće dobiti jedinicu. 2/5

 17. Nina — 10. lipnja 2019. u 18:52

  Pjesma mi se sviđala od početka. Za krila nisam previše marila. Međutim kad su krila dobila svoju priču, ostala sam razočarana. Priča ne drži vodu. Ono što mi se svidjelo jesu boje u animacijama.

 18. LadyOfValyria — 10. lipnja 2019. u 18:26

  Sve što sam mislila o pjesmi odavno sam rekla i svima je na ovoj stranici jasno kaj mislim… Prokomentirat ću nastup. Kada sam vidjela isječak s instagrama mislila san, ajd možda nastup bude ok, možda se mali nekako provuće. No, dočekao me hladan tuš. Nastup niti je imao glavu ni rep, opet smo vidjeli krila, ova dva pauna koja su plesala nisu imala veze s ičim… Osramotili smo se svjetski. Dobar materijal za meme- ove. Ocjena: 1 bez imalo popuštanja

 19. Supercut09 — 10. lipnja 2019. u 18:05

  Animacije su bile fenomenalne. Čak i naše najbolje na eurosongu. Što se tiče krila, ne smetaju mi toliko. Ključan problem ovdje, osim pjesme, bilo je što je falilo energije na sceni. Jednostavno sve je bilo na mjestu, ali bez energije je izgubilo smisao. Čestitke na pokušaju, no ostanak u polufinalu, s obzirom na pjesmu, je opravdan. Ali bar se nisam morao sramiti našeg ovogodišnjeg nastupa :).
  3/5

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?