S druge strane ekrana: Island

Podijeli na Facebook Twitter

ISLAND

Plasman: 14. mjesto u polufinalu (51 bod)


AJDIN: Koliko god mi se Greta kao osoba doima simpatičnom, toliko mi njena pjesma i nastup djeluju neiskreno, neprirodno i usiljeno. Sve je prepuno neke suvišne dramatike koja izaziva nelagodu i nemir, i koji mi ne dopuštaju da uživam u izvedbi. Scenski efekti bili su fantastični, ali su istovremeno zajedno s neuvjerljivim Gretinim pokretima stvorili konfuznu i kaotičnu atmosferu.
Ukupni dojam: neutralko


BOJAN: Još jedna od grešaka ovogodišnjeg Eurosonga. Grešaka u smislu da se ovaj nastup trebao gledati i u finalu. Jako lijepo je osmišljen i sama eurovizijska pozornica još više mogućnosti je dala Greti da postigne ono što je htjela. Više vrijedi pogledati i poslušati njen nastup nego Samrin.
Ukupni dojam: smjesko


FARUK: Najbolje iskorištena 3D tehnologija (da, bolje i od Sergeya), po mom mišljenju, nije bila dovoljna za finale, samo zbog toga što je cijela priča koja je “igrala” na kartu jezivosti i bizarnosti, u pola nastupa počela da liči na djevojku koja se prešetava ispred projektora.
Ukupni dojam: neutralko


LUNA: Za ovu pjesmu i nastup mi je i dalje nejasno zašto nije završila u finalu, dok smo u subotu bili primorani gledati austrijski nutellasti nastup i Irino prešetavanje. Jedan od najboljih nastupa i vokalnih izvedbi ovogodišnjeg Eurosonga i nezasluženo vani.
Ukupni dojam: smjesko


MARIJA: Tu zapravo ni sama nisam sigurna što bi trebalo napisati. U jednu ruku nastup je bio pomalo zastrašujući i na trenutke djelovao neusklađeno što je kod takve vrste nastupa itekako bitno, kad se tome pridoda činjenica da je Greta nastupila poslije Sergeya čija je slična scenska pozadina bila daleko raskošnija jasno mi je zašto ovo nije prošlo u finale. Ali, smatram da je Island itekako zaslužio prolazak, ako zbog ničeg drugog, onda zbog pjesme koja je puno bolja od nekih koje su iz tog polufinala prošle.
Ukupni dojam: neutralko

Ocijenite nastup Islanda:

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

SUTRA:


ZANIMLJIVOSTI

Greta je zabavljala prolaznike na ulicama Stockholma – hodala je na rukama ispred sata koji odbrojava vrijeme do Eurosonga.

Islandski nastup igrao se s maštom gledatelja. Pogledajte kako je sve to izgledalo na pozornici uživo u areni.

– Jónsi je u duetu s Gretom 2012. godine predstavljao Island u Bakuu. Tada je ostvario lošiji plasman u odnosu na onaj kada je kao solo izvođač predstavljao Island na ovom natjecanju 2004. godine. Ove godine i ljepša polovica maloprije spomenutog dueta ostvaruje lošiji plasman u odnosu na prvo eurovizijsko pojavljivanje.

– Nakon  uzastopnih plasmana u finale Eurosonga u periodu od 2008. do 2014. godine, zadnja 2 puta Island ispada u polufinalu.

– Ovogodišnji Eurosong je najveću gledanost zabilježio upravo na Islandu. Čak 95.3 % Islanđana koji su u subotu, 14. svibnja, bili uz televizijske ekrane, pratilo je završnicu 61. Eurosonga.

Komentara 8

 1. Neloša pjesma, dok je nastup kako je već @Blink spomenuo totalni copy paste, mislim da je pjesma trebala ući u finale umjesto npr. Azerbajdžana, trojka.

 2. Dosadni ste više sa hejtanjem Austrije, u svakom članku netko izjavi kako je Austrija bezveze i slično. Nisu je gledatelji stavili bezveze u top 3 polufinala i u top 10 finala, odlična stvar!

 3. na stranim esc forumima se toliko zamjeralo Sergeyu što je koristio efekte slične Mansovim, a kad je Greta u pitanju većina ju je voljela zbog “fenomenalnog” nastupa. dvostruki standard.
  no moram priznat da sam uživao uz islandski nastup, čak sam nakon vriska i pljeska iz publike bio zavaran da će Gretica proći u finale, al ne… prosječna je to pjesma. izuzev sladunjavog ritma koji se ponovi nekoliko puta (onaj iz prvih sekundi) dalje se ne dogodi ništa posebno u pjesmi …

 4. Već je nedavno bila jedna koja je imitirala Loreen, pa također nije ušla u finale. Riječ je o Tanji iz Estonije.
  Uz to, nastup je previše podsjećao na Mansov, a nije im ušlo u prilog ni što su u istom polufinalu s Rusijom.
  I još nešto vezano uz Island: ako već nije dozvoljeno imati životinje na pozornici, onda bi EBU trebao naglasiti da nije dozvoljeno imati životinje ni u ostatku showa. Zbog čega je njihovom prezenteru glasova bilo dozvoljeno pojaviti se s psom dok čita bodove? Glupa ideja. Komentatori s RAI-a su ironično rekli kako je mladić možda po zanimanju veterinar pa je donio posao kući.

 5. Mana ovog nastupa je sto se nije koristila scena u smislu CIJELE scene ( led ekrani iza) vec se sve fokusiralo na repliku nastupa sa nac finala. Mislim da se je trebala vise potruditi i smisliti bolji nastup jer ova pjesma daje dosta mogucnosti za to.

 6. koji ste vi svi seratori, jedino je luna iskrena. prvo nahvalili ovu s Islanda, da je to TOP 10 materijeal u finalu, sad kad je spušila sad ništa ne valja.

  ja od početka tvrdio da bu to (kao i NOR) spušilo, ali ne, ja sam neznalica, nemam ukusa, kad sam rekao da je to copy paste Loreen da to nije istina. NEMATE POJMA

Odgovori