S druge strane ekrana: Italija

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

ITALIJA

Plasman: 5. mjesto u finalu (308 bodova)


Andrea: Savršena pjesma, savršen nastup. Simple as that. Žiri je kao i uvijek bio žiri, ali zato svaka čast publici. Ako baš moram naći neku zamjerku, onda bih rekla da su to bili fontovi slova na ekranu. Ponekad su bili preveliki, ponekad premali i odvlačili su pozornost sa same pjesme, ali drago mi je da ipak nisu utjecali na više nego zasluženi krajnji rezultat.

Ukupni dojam:smjesko

Bartol: Jedan sasvim solidan, vokalno iznimno kvalitetan nastup. Nemam neke zamjerke i nije da mi se baš previše svidio – kraj mi je konkretno najbolji.

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Najiskrenije, nisam doživio ovaj nastup uopšte za vreme koje dok sam bio u Lisabonu. Sad kad ponovo pažljivije pogledam, stvarno je ok to sa tekstom na raznim jezicima i njih dvojica su vokalno bili odlični. Nemam zamerke, ali nije ni da sam oduševljen.

Ukupni dojam:neutralko

Faruk: Mislim da je od ove godine svima jasno da se jednostavno Talijane na Eurosongu ne smije podcijeniti. Mnogi su ovu pjesmu očekivali na samom začelju, ali su ovaj fantastični nastup i fenomenalna energija pjevača na sceni bili na razini TOP 5 rezultata. Tekst koji se ispisuje na ekranu i koji ovu pjesmu približava gledateljima je jedan od razloga zašto je publika prepoznala, upamtila, ali i glasala za ovu pjesmu. Jedan od onih nastupa koje ću uvijek rado pogledati.

Ukupni dojam:smjesko

Luna: Da citiram Bojana – i tako prođe jedna p(j)esma i nastup, a da ih nisam ni doživjela.

Ukupni dojam:neutralko

Marija: Ne znam jesam li jedina, ali moram priznati da sam od nastupa uživo ipak očekivala nešto maštovitije od pozornice oslikane crvenom bojom i prijevoda riječi na europske jezike. Slažem se da su stvorili jednu divnu atmosferu i samom pjesmom naveli gledatelje na glasanje, ali ja sam dojma da je nastup trebao biti malčice zanimljiviji.

Ukupni dojam:neutralko

Tomislav: Imam osjećaj da je zbilja upalio vrlo jednostavan i principijalan nastup. Vrlo efektno je ispao ovaj tekst na ekranima, mislim da je poruka zibilja prenesena. To je i razlog zašto je Italija završila vrlo visoko ove godine.

Ukupni dojam:neutralko


Zanimljivosti:

 • Ovo je treći TOP5rezultat za Italiju otkako su se vratili na Eurosong 2011. godine
 • Iako su osvojili 26 bodova manje od prošlogodišnjeg predstavnika Francesca Gabbanija, Ermal i Fabrizio plasirali su se za mjesto više
 • Prisjetite se poruke koju je Ermal Meta dao za eurosong.hr na Blue Carpetu!

Ocijenite nastup Italije

 • Užasna je (1) (5%)
 • Ne sviđa mi se (2) (7%)
 • OK je (3) (19%)
 • Dobar je (4) (33%)
 • Jako mi se sviđa (5) (36%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Sutra: Njemačka

Komentara 8

 1. Pjesma ok, nastup ok, dobra je ideja prevođenja teksta. Sve je bilo ok, ali mene nisu oduševili. I taj tekst me je malo odvlačio od same pjesme i interpretacije. Nastup je u nekim trenucima mogao biti ipak malo bolji i maštovitiji.

  Ocjena: 4

 2. Nisam doživljavao pjesmu nikada. Ali u finalu su me emocionalno i vokalno osvojili. Ne znam, možda je to zbog ovih prijevoda na ekranu, možda volim tu tematiku. Svakako kada sam pogledao nastup sam si rekao da bi mogli jako visoko. Bravo Talijani!
  5/5

 3. Ne bih se bunio da je ziri makar njih pogurao a ne izrael i da su oni pobijedili. Eurosong u Italiji bi bio pravi spektakl.
  Volim pjesmu od prvog slusanja i nastup me se jako dojmio. Divno. 😊

 4. Iako sam mišljenja da su previsoko završili, ovo je bio jedan lijep nastup kojemu nemam što prigovoriti. Ocjena:5/5

Odgovori