S druge strane ekrana: Italija

Podijeli na Facebook Twitter

Zemlja: Italija

Izvođač: Il Volo

Naziv pjesme: Grande Amore

Plasman: 3. mjesto u finalu, 292 boda


Zanimljivosti:

 • Žiri obično plasira Italiju puno bolje u odnosu na glasače putem televotinga, no ove godine se događa baš suprotno: Italija je bila prva na televotingu s 80 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Rusiju, a žiri ih je smjestio na šesto mjesto.
 • Da je Italija pobijedila na ovogodišnjem Eurosongu, bila bi to tek druga pobjednička pjesma od 1999. godine koja nije otpjevana na engleskom jeziku.

AJDIN: Dajte ovim momcima medalju. Uspjeli su od neatraktivne i, po mom ukusu, pjesme s iritantnim refrenom stvoriti nešto posebno u izvedbi uživo, a da ni nisu napravili neke konkretne korake na sceni.
Ukupni dojam: plus


BOJAN: Ovdje je besprijekorna vokalna interpretacija učinila svoje, dok je sam nastup mogao biti malo maštovitiji od 20 koraka koliko su sveukupno načinila ova tri momka.
Ukupni dojam: neutral


FARUK: Ovoj pjesmi je trebao upravo ovakav nastup. Bez pretjeranih efekata, s pametno odabranom pozadinom i fantastičnim vokalnim izvedbama, ne mogu reći da se nisam nadao pobjedi Italije. Po meni ovakve pjesme i ovakvi nastupi vraćaju dostojanstvo Eurosongu.
Ukupni dojam: plus


IVAN: Jedan sam od onih koji ne dijeli oduševljenje ovom pjesmom. Neupitna je besprijekorna vokalna izvedba momaka koji time i podižu zanimljivost scenskog nastupa (zbog čega sam nakon generalne probe bio uvjeren da Italija sigurno pobjeđuje), ali pjesma kao pjesma je meni neslušljiva.
Ukupni dojam: minus


LUNA: Kako ja nemam volje ovo komentirati, pogotovo jer tu pjesmu ne mogu smisliti otkako sam ju prvi put čula na Sanremu. A mislim… dobri glasovi, statičan nastup, pjesma da si propucam mozak. Da je Nek išao na Eurosong, pjevala bih drugu pjesmu.
Ukupni dojam: minus

Ocijenite nastup Italije:

 • 1 (12%)
 • 2 (8%)
 • 3 (11%)
 • 4 (15%)
 • 5 (55%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Dodatni zanimljivi detalji

Da je na Eurosongu 2015. korišten samo televoting:

 • Italija bi pokupila maksimalne bodove iz sljedećih 14 zemalja: Albanija, Austrija, Belgija, Francuska, Grčka, Island, Mađarska, Malta, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija i Španjolska.
 • Prosječan plasman bi im bio 2.55 (prisjetimo se da je Danska kao pobjednik Eurosonga 2013. imala prosječan plasman 4.97 na televotingu).
 • Najmanje bodova bi dobili iz Irske i Litve: po pet.

Sutra: Latvija

Komentara 6

 1. Meni osobno je ova pjesma prekrasna, ali kako sam i rekla – meni osobno. Jednako kako je nekome čudno zašto se diže euforija oko pjesme, tako je meni čudno kad netko kaže da je ova pjesma neslušljiva. Svi smo različiti i svakome se sviđa nešto drugo… Stvar je u tome da je na eurosongu postao jednako bitan, ili čak možda i važniji nastup, od same izvedbe jer što se tiče glasova ovi dečki su nedvojbeno pri vrhu ljestvice.

 2. Talijanska pjesma je jedna od onih koja nas fanove dijeli na one koji je vole ili ne vole. Ja spadam u ovu prvu grupu, ali u potpunosti razumijem i ovu drugu stranu kojoj ne leže pop-operna izdanja. Meni osobno je ovo odlična pjesma. Momci imaju karizmu, odlični su pjevači, pjesma ima sjajan početak, jedina zamjerka jest refren koji u određenoj mjeri ubija dinamiku pjesme i kao da kopiraju slavna 3 tenora. Osobno me je iznenadio podatak da je stručni žiri Talijane smjestio tek na 6. mjesto, jer sam mislio da će bit naklonjeniji Italiji zbog činjenice da su Švedi pobijedili prije 3 god., a Italija čeka od 1990. (znamo mi fanovi vrlo dobro kako stručni žiri zna raditi ovakve ustupke). Mislim da su Talijani u potpunosti opravdali svoje 3. mjesto.

 3. ja bas ne razumijem toliku euforiju oko ove pjesme al ajd…po meni uopce nisu zasluzili pobjedu….

 4. ne mogu se načuditi što su ovi momci uspjeli tako uvjerljivo pobijediti na televotingu, ali mi je još čudnije što svi ti sofisticirani fanovi, koji uživaju u ritmovima izraelske pjesme, nekako uspijevaju prepoznati kvalitetu, klasičnost i uzvišenost talijanske pjesme 😀 ono ouuukej, baš imate istančan ukus za lijepo. meni je talijanska pjesma u potpunosti neslušljiva. svaka čast onome tko ju može slušati u slobodno vrijeme.

 5. Ja ne volim pop operu tako da me ova pesma ostavlja potpuno ravnodušnim. Ne razumem euforiju oko nje i drago mi je što nije pobediila. Nastup mi je takođe bio neinteresantan.

Odgovori