S druge strane ekrana: Latvija

Podijeli na Facebook Twitter

LATVIJA

Plasman: 18. mjesto u polufinalu (21 bod)


Bartol: Psihodelično, agresivno, puno oblika i boja – meni se baš jako svidjelo. Velika nepravda je ovo zadnje mjesto za njih.

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Moram priznati da mi je ovaj nastup mnogo veći utisak ostavio u samoj areni prilikom prve generalne probe, nego kasnije kad sam gledao preko malih ekrana. Jednostavno falila mi je neka energija koja se osjetila prilikom prve probe, kad sam mislio da ovo ide u finale, no preko malih ekrana me nije uvjerila.

Ukupni dojam:neutralko

Faruk: Još sam u Osvrtu na njihov nacionalni izbor, pa onda i u „Razmišljamo naglas“ spomenuo da će Latvija ove godine s ovom pjesmom teško u finale. Cijeli koncept raznobojnosti i šarenila je bio malo preagresivan, a redni broj nastupa je ovoj pjesmi više odmogao nego što je pomogao.

Ukupni dojam:ljutko

Luna: Kako je ovo završilo na posljednjem mjestu, to vjerojatno ni sami bogovi s Olimpa ne znaju. OK, Agnese nije bila na razini u liveu, ali nisu ni Australac i Grkinja, pa smo morali slušati njihovo prenemaganje. Meni korektno, ali očekivala sam malo bolje.

Ukupni dojam:neutralko

Marija: Sa pjesmom koja ionako nije bila namijenjena svakome nastup je morao izazvati veliki efekt. Znate kako se kaže: Go big, or go home. I, mislim da Latvijci nisu pogriješili. Meni se ovo svidjelo, bilo je zanimljivo, drugačije, raznoliko i isplanirano do najsitnijeg detalja. Nadam se da ih ovaj rezultat neće obeshrabriti i da će nastaviti s ovakvim pjesmama.

Ukupni dojam:smjesko

Tomislav: Previše boja i freak pristup pjevačice su napravili svoje. Mislim da je za ovakvu pjesmu bilo previše svijetla na scena i da je su trebali igrati na kartu mraka i misterije.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

Jedini bod za Latviju od žirija stigao je iz Azerbajdžana.

Latviji je ovo četvrto zadnje mjesto u polufinalima – uz ovu godinu, bili su zadnji 2009., 2010. i 2013. Prisjetite se onog koji je osvojio najmanje bodova – Intars Busulis sa pjesmom Probka.

Prisjetite se i ovogodišnje latvijske razglednice!

Ocijenite nastup Latvije

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Sutra: Švedska

Komentara 23

 1. @rafael tko zna tko je za njega glasao jer da je ušao u finale mislim da bi to bilo definitivno najveće iznenađenje ovogodišnjeg eurosonga čudim se kako je dobro prošao i kod žirija

 2. @rafael moj izraz lica bi bio kako?nemoguće? Srećom, nisam bila u mogućnosti gledati prvo polufinale, pa sam izvedbu samo jednom vidjela na YT-u. Ako ste svi začuđeni što je netko napisao da je bio bolji od Kasije, izraz bi vjerojatno bio čudniji da vidite komentar podcijenjeno remek-djelo i j***ni pobjednik. On je meni prvi(ne čudite se, mislim na 42. mjesto) odostraga!

 3. Ono kad misliš da Crna Gora bila bolja od Poljske…. Mind blown
  Nek i iduce godine Slavko nastupa molim vss da crkajen od smijanja sa prijateljima

 4. Već sam sve prije rekao.. sve što sam loše napisao u RN-u vezi Latvije bacam u vatru 😀
  Nastup me se jednostavno dojmio usprkos nizu zamjeraka kao što su: prešarena pozornica, najlonski outfit i ne baš dobar vokalni nastup pjevačice.. no i dalje sam ih očekivao u finalu pa me neugodno iznenadilo da su završili zadnji u polufinalu.. zadnji?! Europo, zadnji? wtf??
  4/5.. presubjektivan sam da bih dao nižu ocjenu 😀

 5. @eurovision126-com čitala sam komentare na njegovom postu (s analize njegovog nastupa) na Instagramu i pišu komentari tipa podcijenjeno remek-djelo, j***ni(sori na izrazu) pobjednik, bolje od Poljske, Europa nema ukusa, čekamo tvoje drugo remek-djelo itd. Ali netko je rekao ovo je bilo presmiješno! Ja potpisujem njegovo/njeno mišljenje

 6. Koliko god obozavao ovu pjesmu i nastup, Agnesina iritantna pojava i cinjenica da ne moze pogoditi nijednu notu su ucinili svoje. Odma s prvim stihom sam znao da nece uci u finale, nije bilo nikakve sanse. Veliki podbacaj. Lekcija svim buducim zemljama – kada izaberete odlicnu pjesmu i nastup ali imate pjevaca koji to ne zna ili lose iznosi, onda podhitno promjenite tog pjevaca!

 7. Latvijska pjesma je katastrofa svjetskih razmjera, zajedno s Litvom, Španjolskom i Ukrajinom. Odmah sam napisao da će se za zadnje mjesto u polufinalu boriti Latvija i Slovenija i to je bilo tako predvidivo. Ne znam tko je uopće i mogao glasovati za jednu ovako bezveznu pjesmu. Potpuni podbačaj Latvije u odnosu na prethodne dvije godine.

 8. Nije najbolja pjesma ove godine, ali definitivno nisu zaslužili biti zadnji. Bilo je puno boljih kandidata za zadnje mjesto u 1. polufinalu.

 9. OK. Znam da svi imamo različit ukus,al meni se ovo nikad nije svidjelo. Pohvalit ću zbilja riskiranje,al kad riskirate zna se odma u početku da će ili bit vrh ili flop. Kod Latvijaca se dogodio flop i to meni nakon pogledanog nastupa očekivani. Vokalno očajno(al bilo je gorih ipak),ali nastup je bio poprilično meni nezanimljiv i zbunjujuć. Dao bih 2,sli ja ovdje niti jednu svijetlu točku ne vidim.
  1/5

 10. Žiri ju je pokopao zbog glasa , a publika zbog agresivnosti i odbojnosti , no svejedno nisu trebali biti tako nisko.
  Ocjena 3

 11. Još uvijek ne vjerujem da je ovo bilo na zadnjem mjestu u svome polufinalu.Pjesma se razlikuje od većine ovogodišnjih pjesama nastup je pun boja,šarenila ne razumijem kako to nije prošlo kod publike jer kod žirija se moglo i očekivati da ih neće obasipati bodovima.Ocjena 5/5

Odgovori