S druge strane ekrana: Mađarska

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

MAĐARSKA

Plasman: 21. mjesto u finalu (93 boda)


Andrea: Meni je ovo bilo genijalno, ali mislim da je moja mama umalo dobila srčani. Dobro, priznajem i ja da je ovo bilo možda malo previše deranja i „zapomaganja“ na pozornici, ali zaista se upravo time i jesu isticali. Veliki plus su i oni silni vatrometi koji su samo naglašavali taj „over the top“ pridjev čitavog nastupa.

Ukupni dojam:smjesko

Bartol: Jedan vrlo efektan nastup za koji sam bio uvjeren da bi, nakon ispadanja Švicaraca, mogao biti dark horse finala, ali na kraju je na moje iznenađenje ispalo potpuno drugačije. Bravo Mađarima za hrabrost!

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Mađari su nam, kao što se dalo i očekivati, priredili jedan živ i efektan nastup. Pritehnika je išla sukladno samoj pjesmi. Mene su kupili još na A Dalu, tako da za samu pjesmu nemam zamijerke. Jedino mi je krivo što su tako nisko završili.

Ukupni dojam:smjesko

Faruk: Jedan od najboljih nastupa ove godine koji je postao još jednom žrtvom užasno nepravednog raspleta ovogodišnjeg Eurosonga. Ovaj nastup je ponudio sve ono što sam ja očekivao od Mađarske – energetski šok, ekspresiju na najjače i sveopće ludilo na sceni  (i oko nje). Ovdje me, uz sve to, dodatno oduševila konačno smislena upotreba pirotehnike, „korištenje“ publike u nastupu i fantastičan vokalni performans. Zaslužili su TOP 10.

Ukupni dojam:smjesko

Luna: Draga Christabelle, ovdje je potrebna pirotehnika, a ne kod tebe. Pozornica je ovdje bila maksimalno i jedan mi je od dražih nastupa ove godine, zbog čega mi je žao da su bili samo 21. (kako je Australija završila ispred?!).

Ukupni dojam:smjesko

Marija: Moj brat i ja se rijetko kad slažemo oko pjesama na Eurosongu, ali ovaj smo nastup i prije svega – pjesmu obožavali. Dan nakon drugog polufinala bila nam je konstantno na repeatu. AWS je ponudio toliko energije, veselja i dobrog rocka da sam im povjerovala svaku riječ. Mene su jednostavno osvojili, a tome u prilog ide i poslanih šest poruka.

Ukupni dojam:smjesko

Tomislav: Vrlo egzotična i energična pjesma, pa je shodno tome bio i takav nastup. Igrali su mađarski predstavnici na kratu čudaka i upalilo im je. Iako nije ovo stil koji ja volim, moram priznati da mi se svidjelo.

Ukupni dojam:neutralko


Zanimljivosti:

 • Kao i Francuska, Mađarska je ostvarila rezultat koji je jednak broju nastupa na kojem su nastupali
 • Ovim je plasmanom Mađarska nastavila svoj niz prolazaka u finale koji traje još od 2011. godine
 • Publika je spasila AWS  od ispadanja u polufinalu – ovu je grupu smjestila na peto mjesto  s 88 bodova, dok ih je žiri smjestio na trinaesto mjesto  sa samo 23 boda

Ocijenite nastup Mađarske

 • Užasna je (1) (19%)
 • Ne sviđa mi se (2) (11%)
 • Ok je (3) (13%)
 • Dobar je (4) (25%)
 • Jako mi se sviđa (5) (32%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

 Sutra: Island

Komentara 8

 1. Ne volim takav žar pjesama. Nastup je bio energičan i dobro ukomponiran s pirotehnikom, ali mene nisu osvojili. Rezultat očekivan.

  Ocjena: 3

 2. Ma više ne postoje ti epiteti kojima bih opisao pregenijalne Mađare.. jedina pjesma ove godine koja mi i dalje nije izbijedila, čak ni nakon silnog slušanja ne samo originala, nego i ostalih verzija “Viszlat Nyara”..
  no, kad bih tražio manu u nastupu našao bih u jednoj sitnici – što se ne čuju ženski prateći vokali, no to nije ni bilo moguće zbog kvote 6 iza/na pozornici..
  sve u svemu, bit ću zauvijek zapamćeni kod mene i čvrstih 5/5 😀

 3. Savrsenstvo. Petica bez pardona i uvijek cubim se vracati. Najenergicniji i najemotivniji nastup ove godine

 4. Mene pomalo vrijeđa da je ovo bilo 21.
  Bili su genijalni, briljantni,zabavni,žestoki i famozni. Sjajno!
  5/5

 5. Meni je ova pjesma bila najlošija ove godine. No, nastupom su uspjeli da mi malo poprave dojam o pjesmi, ali ipak nedovoljno da im dadnem išta veće od trice.

  Ocjena 3.

Odgovori