S druge strane ekrana: Mađarska

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

Mađarska

Plasman: 12. mjesto u 1. polufinalu (97 bodova)


Andrea: Ideja s prikazima glava očeva na led ekranu je bila dobra zamisao, koja jednostavno nije u praksi funkcionirala. Budimo iskreni, nekom tko revno ne prati Eurosong vjerojatno nije bilo jasno što bi sad te glave koje se pojavljuju trebale značiti. Osim toga nemam zamjerke. Joci je otpjevao korektno, vizualije su bile lijepo uklopljene, a posebno mi se svidjelo zlatno stablo u pozadini.

Ukupni dojam:smjesko

Bartol: Meni je ovo, da vam budem iskren, bilo dozlaboga dosadno i loše smišljeno. Je li do kadriranja ili do čega, ali u ovom nastupu mi se jednako ništa ne događa kao i u litavskom. Glave u pozadini su me prepale, drvo osim ako niste pozorno pratili svaku milisekundu mogli ste vidjeti samo na slikama s eurovision.tv-a, i sve mi je nekako baš bilo bljedunjavo i u konačnici sasvim zasluženo ispadanje.

Ukupni dojam:ljutko

Bojan: Nastup je bio sasvim korektan, ali kako od početka sama pjesma nije ostavila neki utisak na mene, nije ni ovaj nastup pa razumijem zašto nismo ovo gledali u finalu. Žao mi je samo što Mađari nisu nastavili uspješan niz.

Ukupni dojam:neutralko

Faruk: Osobno smatram da je neprolazak Mađarske u finale ovogodišnjeg Eurosonga jedan veliki i teško oprostiv grijeh. Na stranu kriminalno kadriranje (pogotovo u zadnjoj minuti), ali nastup je bio jedna vrlo lijepa i emotivna priča. Joci je neponovljivom izražajnošću i gotovo nepogrešivo sve ovo izveo, pa mi nije jasno – gdje je točno zapelo?!

Ukupni dojam:smjesko

Luna: Ja zapravo ovdje ne vidim što je bilo toliko loše da je zaslužio ispasti, pogotovo jer su prošli s onom dosadom iz 2015. Normalno, možda ja ne bi koristila toliko širokih kadrova, ali u principu bio je ovo lijep i decentan nastup.

Ukupni dojam:smjesko

Marija: Priče o tome da se Joci prerano vratio su jedna od najvećih besmislica ikad. Vratio se s pjesmom jednako dobrom, jednako emotivnom, jednako kvalitetnom kao i Origo i to što je 2017. bio osmi u Kijevu nije razlog ispadanja. Da ste me pitali tada, da me pitate danas i da me pitate nekad u budućnosti zašto onda, ne bih znala dati odgovor. Oplakala sam prvo polufinale i ne znam hoću li ikad oprostiti i žiriju i publici što su ovo stavili na 12. mjesto. I, da, jasno mi je da neki kadrovi i rad kamere nije bio najbolji i da se ponovno dogodio Eurosong. Jasno mi je i to da svake godine imamo barem jednog shocking non qualifier- a, ali od svih Mađarska ove, kao i Finska te Jocijeve 2017. godine to nije zaslužila. Dokle god se guraju pjesme čiji je domet ponoviti Yes, you gonna like it i Say Na Na Na sto tisuća puta, ugled Eurosonga kao natjecanja koji je odavno prerastao kič i neozbiljnost će biti pod znakom upitnika. Što se Jocija tiče, on je bio i ostao profesionalac kojemu je glazba na prvome mjestu. I on ovime neće izgubiti svoju publiku, niti će izgubiti na karijeri koju tako pažljivo gradi, čak štoviše. Jedini gubitnik u ovome slučaju je Eurosong i Europa koja je finale pratila bez ovakvog remek djela.

Ukupni dojam:smjesko

Milka: Ništa posebno. Nisam bila fan ove skladbe od početka, nije me ni nastup oduševio.

Ukupni dojam:neutralko


Zanimljivosti:

Ovo je prvo Mađarsko ispadanje iz polufinala od njihovog povratka na Eurosong 2011. godine. Da se pitao samo žiri, Mađarska bi svoj niz nastavila.

Jedinu svoju dvanaesticu Mađarska je dobila od srpske publike.

Joci je jedini povratnik na Eurosong ove godine (kao glavni pjevač) koji je ispao u polufinalu Eurosonga.

Ocijenite nastup Mađarske

 • Užasan je (1) (7%)
 • Ne sviđa mi se (2) (5%)
 • OK je (3) (27%)
 • Dobar je (4) (34%)
 • Jako mi se sviđa (5) (26%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 15

 1. Ocjena 4.
  Jedino što mi je smetalo je to što se drvo uopšte nije vidjelo, ali to definitivno ne opravdava ispadanje. Ovo smo trebali slušati i gledati dva puta.

 2. Ni jedna pjesma me nije ovako dirnula, toliko iskrene emocije.
  Marija, bravo za komentar, slažem se totalno.
  Island, Danska, San Marino, Bjelorusija, Australija u finalu, a Joci ne???????

 3. I za mene je bio šok ispadanje Mađaraske. Bio sam uvjeren da je Joci siguran finalist i prije i poslije nastupa. Ne znam gdje je zapelo… meni se cijela priča jako svidjela, a i kadriranje nije bilo toliko loše. Nastup je baš imao dušu. Vokalno bez zamjerke.
  Ocjena 4.

 4. Meni još uvijek nije jasno kako ovaj nastup nismo gledali u finalu. Osim kadriranje sve je bilo solidno i decentno. Za mene najnezasluženije ispadanje. Ocjena: 4/5

 5. Najveći šok u prvom polufinalu je ispadanje Mađarske koja je svima pa tako i meni bila sigurni finalist.Vrlo emotivan nastup.Jocijev vokal fantastičan za slušati.Ocjena 4.

 6. Predivan nastup, emotivna izvedba, što je još više potrebno da se uđe u finale!? Slažem se da je ovo najšokantnije ispadanje ovogodišnjeg Eurosonga i ponovno bih htio uputiti velike pohvale žirijima! Ocjena: 4.

 7. Nisam toliki fan pjesme, ali nastup je bio predivan. Ne razumijem čemu toliko zagovaranje da rad kamere nije funkcionirao jer ja uopće o tome nisam razmišljao 14.5.. Uz Portugal jedna od najvećih krađa ovogodišnjeg eurosonga.
  5/5

 8. Ovo je meni bilo najskonatnije ispadanje ovogodisnjeg Eurosonga. Joci Papai je kod mene drzao PRVO mjesto u polufinalu iako mi nije bio favorit. Nastup mi se isto stvarno svidio, bio je lijep i emotivan i mislio sam da ce to biti jos jedan lagani prolazak Mađarske u finale. Ako cemo u sitnice ono sto mi se nije svidjelo su slike oceva na led ekranima koje kao da su prikazivale ljude koji su osmislili satove kroz historiju. Također ta tematika je stvarno malo isfurana na Eurosongu. Bez obzira na to dajem (5) za Jocijev nastup 🙂

Odgovori