S druge strane ekrana: Makedonija

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

MAKEDONIJA

Plasman: 18. mjesto u polufinalu (24 boda)


Andrea: Još jedno razočarenje ovogodišnjeg Eurosonga. To mislim za svaku pjesmu koja je imala potencijala i potratila ga. Budući da su čak i Barbaru Dex osvojili, mislim da je suvišno detajno objašnjavati razlog mojeg stava. Osim užasnog odabira odjeće i sve drugo mi je bilo užasno. Njihovi pokreti, prešetavanje po pozornici, gitarist koji izgleda kao da ne zna na kojem je planetu, promjena odjeće usred nastupa…Ka-ta-stro-fa!

Ukupni dojam:ljutko

Bartol: Zašto se više i nadam da Makedonija ne će pjesmu za TOP5 plasman upropastiti nastupom… Efektnije bi i vokalno stabilnije bilo da je Marija stajala na pozornici i pjevala. Konceptualno čak i vidim što su htjeli postići, no izvedbeno je to bilo ispodprosječno. O odjeći ne želim ni trošiti riječi, samo ću napomenuti još jednom da mi je stvarno žao da država koja iz godine u godinu plasira pjesme koje mi ostaju na playlisti ne može ostvariti dobar nastup i plasman na Eurosongu…

Ukupni dojam:ljutko

Bojan: Koliko je ovo samo dobra pjesma, toliko nastup nije. Šta su to pobodu navukli ovoj prelijepoj djevojci? Zafalilo materijala da se haljina dovrši, ako se to može nazvati haljinom, pa ispod pazuha ostao procijep? Ne znam stvarno, drugu godinu zaredom su poslali odličnu pjesmu, koju su uništili nastupom. Ovo je trebalo biti mnogo mnogo bolje.

Ukupni dojam:ljutko

Faruk: Eh moji Makedonci. Mi u klin, vi u ploču. Mi: „Ne može gore od prethodnih godina“. Vi: „Hold my beer“. U razgovoru s jednim od kolega prije Eurosonga sam prognozirao da će ovakav nastup smisliti. Nekakvi rasplesani prateći vokali, bend koji svira po zraku i Marija koja izgleda kao da je ormar povratio na nju. Ovu pjesmu previše volim. I uvijek ću je rado poslušati. Ali ovaj nastup je bolno loš.

Ukupni dojam:ljutko

Luna: E pa dragi moji Makedonci, nemojte idući put miješati tri pjesme u jednu. Jer ovo što je bilo u Lisabonu je bio lagani „joj, ne znam što bih smislio“ kaos na sceni. Marijinu odjevnu kombinaciju i cipele ne želim komentirati.

Ukupni dojam:ljutko

Marija: Makedonija nikako da nauči, zar ne? Njima baš nije jasno što u nastupima rade krivo i kako svaku iole dobru pjesmu unište besmislenim nastupom koji nema veze s vezom. Ovo je bila pjesma koja ih je trebala uvesti u finale, a presvlačenje koje je bilo out još na izlazu iz 90-ih godina i nastup koji je trebao probuditi publiku i povesti ju na ples završio samo na pozivu uz par bliceva plavih i ljubičastih svjetala su im uništili tu šansu. Šteta je samo još jedne propuštene prilike.

Ukupni dojam:ljutko

Tomislav: „Draga djeco, kada budete jednog dana pekli svoj prvi kolač, pripazite molim vas da vam na samom kraju ne padne na pod. Barem ne na onu gornju stranu“. Tako bih ukratko opisao nastup Makedonaca. Imaš sve, pjesmu, ritam, vokal, i onda dobiješ ovo. E pa onda stvarno.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

 • Ni šestu godinu zaredom Makedonci se nisu uspjeli kvalificirati u finale Eurosonga
 • Ovo je najgori plasman Makedonije na Eurosongu i najmanji broj osvojenih bodova u polufinalima
 • Prisjetite se izjave koju nam je dao bend Eye Cue na Blue Carpetu!

Ocijenite nastup Makedonije

 • Užasna je (1) (34%)
 • Ne sviđa mi se (2) (39%)
 • OK je (3) (15%)
 • Dobar je (4) (4%)
 • Jako mi se sviđa (5) (9%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Sutra: Norveška

Komentara 10

 1. FYROM / Sjeverna Makedonija / Makedonija / Ne znam ni sam više kako da nazovem zemlju… Ali uglavnom jako, jako loš nastup ukomponiran s ispodprosječnom pjesmom daje rezultat kakav su i ostvarili.
  Ocjena: 2

 2. Mene nit da je pjesma ikada osvojila a kamoli sta drugo iako ne mogu poreci da stvar nije kvalitetna. S druge strane problem Makedonaca je kaj cijeli budzet za eurosong spiskaju na pjesmu i spot pa im ne ostane previse za neki malo efektniji i bolji nastup. Mislim da je u tome problem.

 3. Pjesma dosta dobra. Vokalno nesigurno. Staging katastrofa počevši od užasnog outfita do zbrkane koreografije. Svi su mi izgledali nekako nesigurno, i sve je to izgledalo dosta amaterski. 2/5 je tu samo zbog ljubavi prema pjesmi.

 4. Al’ ga Makedonci ponovno upropastiše.. i ne, ne mislim da ću se povući jer je svima u njihovom nacionalnom taboru jasno da uvijek odaberu pjesmu s ogromnim potencijalom, no što to vrijedi kad u svibnju sve s lakoćom unište.. možda (sigurno) je problem u onima odozgora (u.h.lj.e.b.i).. ma neeeee, to je nemoguće na Balkanu 😀
  a sad se pitam.. Mogu li me i nagodinu ponovno oduševiti pa razočarati zbog čega su se iznova pitati “Pa kako sam uopće glasao za ovo čudo”?? 😉

 5. Je li moguće da jedina osoba koja je u stanju smisliti dobar nastup Kaliopi? Pa onda NJU stavite za biranje pjesama i nastupa.
  No dobro. Meni se ova pjesma odma u početku nije svidjela, a imao sam sličan feeling kao i sa Dance Alone(koja mi je znatno bolja).
  Pretpostavio sam loš nastup jer je i ova pjesma ograničena nastupom.
  Kužim da nije lako smislit neki dobar nastup za ograničene pjesme, ali dajte- ovakav nered na pozornici?
  Mislim suvislo je govoriti da je gotovo svatko u mojoj obitelji jedino mogao primjetiti Marijin očajan stajling, a pjesmu nisu ni skužili. Ns kraju dana mislim da je ovo čak bilo gore i od Islanda. Potpuno sve faliveno.
  1/5

 6. Odlična pjesma koja je potpuno uništena nastupom. Ja ne znam ko radi ovakve nastupe. Već drugu godinu zaredom su pjesmu za TOP 10(ako ne i više) uspjeli uništiti nastupom! Ovdje je sve bilo katastrofa osim pjesme i vokala.

  Ocjena: 2, samo zato jer je pjesma savršena, a i vokal je bio jako dobar… Nastup je bio za 0…

 7. Odlična pjesma uništena osrednjim nastupom.

  Ocjena 2.

  Mislim da je ovo bio posljednji pozdrav od Makedonije.

Odgovori