S druge strane ekrana: Moldova

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

Moldova

Plasman: 12. mjesto u 2. polufinalu (85 bodova)


Andrea: Super nastup koji bi bio još bolji da nije već viđen 2011. godine. Očito je da publika pamti. Inače, nemam nekih zamjerki izuzev činjenice da mi se nije sviđao način na koji Anna izgovara Stay.

Ukupni dojam:smjesko 

Bartol: Može tisuću puta biti viđeno, ali meni je ovo i dalje fascinantno. Moldavija opet iz ničega izvukla fantastičan nastup i žao mi je da nisu nagrađeni finalom.

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Za ovo mi je jako žao da nije prošlo u finale. Ovo je jedan od onih nastupa i pjesama koje prije Eurosonga nisam doživljavao i onda me kupe nastupom. Doslovno nisam skidao pogled i iščekivao sam što će novo žena sa pijeskom napraviti – čista umjetnost. Naravno, kadriranje je u određenim momentima bilo katastrofalno pa smo ostali uskraćeni za neke trenutke za koje verujem da bi bili efektni. Baš šteta.

Ukupni dojam:smjesko

Faruk: Kseniya je ovaj put nadmašila samu sebe. Užitak je bio gledati kako od šake pijeska nastaje umjetnost. To što ni čak umjetnica svjetskog glasa i nastup koji oduzima dah nisu uspjeli spasiti Moldovu ispadanja dovoljno govori o pjesmi koju su poslali u Tel Aviv.

Ukupni dojam:smjesko

Luna: Kadriranje je ubilo mač… nastup. Možda bi priča samog nastupa bila bolje ispričana da se oni nisu toliko koncentrirali na kadrove pozornice iz publike.

Ukupni dojam:neutralko

Marija: Priče o „kopiranom“ nastupu Mike Newton drže vodu samo u činjenici da se radi o istoj umjetnici. Potpuno drugačiji koncept pjesme i potpuno različiti nacrtani motivi moldavskoj su pjesmi udahnuli toliko potrebnu svježinu. Realno gledajući, naravno da u ovakvom polufinalu nije imala šanse, ali je Anna i nastupom, ali i vokalom ostavila trag. Meni osobno jedan od najljepših i najkreativnijih nastupa ove godine.

Ukupni dojam:smjesko

Milka: Već viđeni nastup kod Ukrajinke 2010 godine. Čak je i djevojka koja je crtala ista. Ali meni se dopala cijela ta priča.

Ukupni dojam:smjesko


Zanimljivosti:

Da se pitalo samo žiri, Moldova bi se kvalificirala u finale Eurosonga.

Hrvatski je žiri u polufinalu Moldovi dodijelio dva boda.

Nakon što su protekle dvije godine glatko prolazili u finale i tamo osvajali TOP10, Moldova se vratila na staze ispadanja između 2014. i 2016. godine.

Ocijenite nastup Moldove

 • Užasan je (1) (5%)
 • Ne sviđa mi se (2) (14%)
 • OK je (3) (26%)
 • Dobar je (4) (33%)
 • Jako mi se sviđa (5) (22%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 12

 1. Meni je ovo bilo užasno zaboravno. Koncept s pijeskom (pardon snijegom), je već odrađen i to u boljoj i impresivnijoj varijanti. Ovdje mi je bezveze sto ona to ne crta uživo. Vokalno je bilo solidno, a pjesma je zvučala kao da je autoru stajala u ladici od 2005. Za mene je ispadanje bilo zasluženo. 2/5

 2. Fenomenalan nastup i Annin vokalno savršen glas trebali su biti i više nego dovoljni da se plasira u finale. Ponovno, pohvale žirijima i ponovno, velike pogrde publici. Ocjena: 4.

 3. Da, zanimljiv je nastup, ali nije bilo dovoljno da uzdigne pjesmu. Mislim da nije u redu da umjetnost te žene makne pjesmu iz prvog plana. Ipak je to najprije song contest. Nakon toga je sve ostalo dobro došlo u umjerenim količinama. I ja bih voljela da se vrati Sunstroke Project i da razvali! Mđt. mislim da se oni najpametniji nakon odličnog rezultata ne vraćaju. Teško je biti bolji. I zašto pokvariti taj dio povijesti lošijim rezultatom. Ako nemaju pobjednički materijal, bolje da se ne vraćaju

 4. Ja ni nakon ovog nastupa nisam vidio Moldaviju u finalu. Bez obzira što je nastup vrhunski odrađen, za mene nije bio originalan. Ali da je bilo lijepo, je.
  Ocjena 3.

 5. Najugodnije iznenađenje II. polufinalne večeri. Pjesma koju uopće nisam doživljavao mi se nakon ovog nastupa jako dopala. Pustio bih ovo u finale mnogo prije nego jednu zemlju koja je prošla. 3+/5

 6. Meni je ovo bilo pretenciozno i patetično do srži. Pretjerivalo se u cijelom nastupu nekakvom dramatičnošću koja mi se nikako nije dopadala i sve što sam na kraju ovog nastupa rekao bilo je “cringe”.
  Uz to ne mogu se oteti dojmu da mi je ovdje ovaj grubi engleski bio toliko iritantan za slušanje, a inače mi nije to problem(Melovin, Srbuk i slični znaju o čemu pričam). Ali zbilja zar netko nije mogao ispraviti naglasak “dis craaahaaaam vi can stap from brejking apaaart”. Dalje…
  2/5

Odgovori