S druge strane ekrana: Norveška

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

Prije nego započnemo s prvom ovogodišnjom analizom nastupa, jedno veliko hvala Filipu Valeu za njegov trud i rad na ovogodišnjim fotografijama za projekt “S druge strane ekrana”.


norveska NORVEŠKA

Plasman: 10. mjesto u finalu (158 boda)


Bartol: Norveške pjesme ili ne mogu podnijeti, ili obožavam, a ovogodišnja spada u ovu potonju skupinu. I vokalno i koreografski odlično odrađeno- žao mi je jedino da publika to također nije primjetila.

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Ovo je bio jedan korektan nastup koji je zaslužio da bude ponovljen i u finalu. Pjesma je sasvim dobro izvedena.

Ukupni dojam:smjesko

Faruk: Vrlo zanimljiv (i očito jako, jako skup) nastup koji je pamento osmišljen da odgovara tematici i atmosferi pjesme. Jedna od onih pjesama tijekom kojih jednostavno nisam mogao prestati gledati u ekran. Ako vam je potreban argument za zadržavanje žirija u natjecanju – ovo je definitivno jedan od njih.

Ukupni dojam:smjesko

Luna: U principu, nastup je ostao isti kao i na MGP-u, samo što su nešto jasniji hologrami na ekranu u dijelu sa sempliranim vokalima (barem mi se tako čini). Osim pretjeranih kadrova publike, sve u svemu, jako dobro.

Ukupni dojam:smjesko

Marija: Nakon prošlogodišnjeg fijaska, moram reći da sam presretna njihovim ovogodišnjim rezultatom, sjajnom pjesmom i ljubičastom rapsodijom kojom je scena obilovala. Nastup koji je dokazano funkcionirao već i na njihovom nacionalnom izboru nije bilo potrebno mijenjati, već samo prilagoditi za pozornicu u Kijevu i oni su u tome savršeno uspjeli. Ne znam kako Vi, ali ja sam u ovome uživala kroz sve tri minute. Ovo je jedna od rijetkih pjesama koju i mjesec dana nakon uvijek rado poslušam.

Ukupni dojam:smjesko

Tomislav: Drago mi je da su Norvežani ostali pri konceptu s nacionalnog finala. Prilično jednostavno, efektivno i upečatljivo. Alexander je bio vokalo jako dobar, zvuči vrlo slično kao i u studijskoj snimci.

Ukupni dojam: smjesko


Zanimljivosti:

Iako su Norvežani nakon glasanja žirija bili smješteni na 6. mjesto, kod publike su bili 15. sa 29 bodova.

Poslušajte akustičnu verziju pjesme Grab the moment!

JOWST i Aleksander su uhvaćeni kako ne obraćaju pozornost na press konferenciji, pa je od toga napravljen i meme, koji je i sam Aleksander podijelio na svojoj službenoj instagram stranici

So true 😜

A post shared by Aleksander Walmann (@aleksanderwalmann) on

Ocijenite nastup Norveške:

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Sutra:  Slovenija

Komentara 12

 1. Ja nikako ne razumijem ovu pjesmu i apsolutno nisam očekivao TOP10, nego plasman negdje oko 20. mjesta u finalu. Svake godine valjda mora biti jedna pjesma za koju si nikako ne mogu objasniti kako je ušla u TOP10, a ove godine to je Norveška (ko Izrael 2015, Belgija 2016). Ok, drugačija je od svih, ali tu mi sva priča počinje i završava…jedan potpuno izvještačen uradak. Mislim da je publika točno smjestila ovu pjesmu gdje joj i jest mjesto.

 2. Kad je izašla bila mi je skroz bezveze, a u topu after show mi se popela čak do 9. mjesta! Jako mi se sviđa!

 3. Obzirom da je ovaj projekt okrenut nastupima-bazirat ću se uglavnom na tome. I to vrlo kratko. nastup mi se ne sviđa. Bole oči od prekomjernih izmjena efekata. Sviđa mi se što nije šaren,nego se bazira na toj jednoj boji. JOWST ima specifičnu boju glasa. Također mi se sviđaju (a pomalo i straše) ove misteriozne maske na ostalim članovima ove izvedbe. Što se tiče pjesme-pjesma je teški shit. Modernizirano,jeftino. Ali možda bih je i zavolio kada bi taj zadnji dio pjesme bio dio pjesme-a ne neki krokodilov rep na ptičijem tijelu. Nezasluženo je toliko nagrađeno od ESC žirija, dok je televoting pokazao neku objektivniju sliku-iako po meni,ne bi oni ušli u finale.
  Nastup: 2

 4. Inače pjesma je solidna, na TV-u je spektakularna izvedba, vokalno dosta dobro, ali nije baš za 4 ni za 5 po mom ukusu. Moji su doma rekli: Norveška u finalu umjesto Estonije?! No nekako mi je sada drago što je pjesma u TOP 10.

 5. Nemam šta puno za reći za Norvešku , prije esc-a su mi bili u top 10 , završili u top 10 , sasvim zasluženo , sretan sam i zadovoljan s njihovim plasmanom i pjesmu i dalje slušam , ocjena 4

 6. dosta solidno.. samo malo su pretjerali s onim hologramima koje smo mogli vidjeti na ekranima, ali to im je i bio adut kako bi postali primijećeni.. i jesu – bili su primijećeni, ali, uglavnom, samo od strane žirija..
  definitvno, jedna od zemalja za koje sam bio uvjeren da će dobiti mnogo više bodova od publike.. samo 29 od uglavnom “sjevernjaka” je podbačaj.. no, završili su u Top 10 pa se onih 29 s lakoćom zaboravi 😀
  3/5

 7. Meni ova pjesma nikada nije bila i nikada nece biti za vise od 2. Sve je savrseno do prvog refrena, gdje sve pada u vodu. Ne cudi me los plasman kod publike s obzirom da nikoga od nas koji smo gledali pjesma nije natjerala da pogledamo nastup do kraja.

 8. Eto ga, krenuo je i ovaj projekt 🙂 Za početak odlična skandinavska pjesma, apsolutno zasluženih Top10 za Norvešku i veoma upečatljiv nastup. Baš kako i sam Faruk kaže, Norvežani su odličan dokaz da bi žiriji trebali ostati na Eurosongu 😉

Odgovori