S druge strane ekrana: Poljska

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

POLJSKA

Plasman: 14 mjesto u polufinalu (81 bod)


Andrea: Nastup je bio solidan, ali neki su mi kadrovi bili jako smiješni poput onih valova rukom koje je Groome izvodio. Po meni potpuno nepotrebno. Čini mi se da je nastupu nedostajalo malo dinamike i da je ljudima dosadilo nakon pola pjesme. Pomalo repetitivno i nedovoljno osmišljeno. Šteta, jer je pjesma zaista super.

Ukupni dojam:neutralko

Bartol: Kadriranje je bilo dobro, ali ono što je bilo u kadru baš i nije… Izuzetno mi je na živce išla Gromeeova “zmijica”, a bekvokali su mi izgledali kao da su došli biciklom, dok je Lukas tako i zvučao. Sve u svemu – zasluženo ispadanje.

Ukupni dojam:ljutko

Bojan: Meni je ovo bio sasvim korektan nastup i mislio sam da će proći lagano u finale, kad ono iznenađenje. No, sada kada ponovo gledam nastup na YouTubeu, nije da su napravili nešto specijalno. Gromee je pokušao da bude zanimljiv i napravi nešto s rukama, ali mu nije uspjelo. Lukas je manje-više bio korektan vokalno. Hteli su da naprave atmosferu kao da su na koncertu, ali nisu baš uspeli. Kako god, ova pjesma mi često dođe na Shuffle.

Ukupni dojam:neutralko

Faruk: Kako sam i najavio u „Razmišljamo naglas“, ovakve pjesme na Eurosongu su kocka. I upravo se Poljacima desilo ono čega sam se bojao – nastupom su razbili energiju ove pjesme, sveli to na nekakve blesave pokrete rukama, grozomoran rad kamere i vatromet. Šteta, jer ovu pjesmu jako volim i uvijek me razveseli

Ukupni dojam:ljutko

Luna: U principu ovo nije bilo loše uopće, samo što Lukas nikako nije mogao pogoditi intonaciju (doduše, kudos za to što je napokon pogodio zadnji ton). Doduše, ni Monika Kuszyńska nije mogla pogoditi, ali nju smo nekako morali slušati dvaput. Režija nastupa je mogla biti bolja, ali očito žiriji imaju veliki problem s Poljskom.

Ukupni dojam:neutralko

Marija: Neka mi netko objasni zašto je ovo završilo 14. u polufinalu? Malo je reći da sam ostajanjem u ionako slabom polufinalu bila šokirana jer sam na njihov prolazak u potpunosti računala. Pjesma je zanimljiva, drugačija, plesna i ima velike šanse postati ljetnim hitom u mjesecima koji nam slijede, a nastup je bio onakav kakvog smo mogli očekivati. U skladu s pjesmom – jednostavan i dobar.  Za mene su Gromee i Lukas Meijer bili jedni od zvijezda večeri.

Ukupni dojam:smjesko

Tomislav: Pjesma, nastup, interakcija s publikom, energija, sve je to bilo sasvim dobro. Pa što onda nije bilo dobro, zbog čeka Poljaci nisu ušli u finale? Jednostavno – vrlo, vrlo loš Lukasov vokal. To sam još primjetio na nacionalnom finalu, a to se ponovilo i ovdje, iako sam se nadao da će se barem malo popraviti. Inače, ovo mi se jako sviđa.

Ukupni dojam:smjesko


Zanimljivosti:

 • Ovo je prvo ispadanje Poljske iz polufinala otkako su se vratili na natjecanje 2014. godine
 • Da su se gledali samo glasovi publike Poljska bi prošla u finale kao deseta
 • Pogledajte fotografiju poljskog tima prije odlaska na pozornicu!

Ocijenite nastup Poljske

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Sutra: Francuska

Komentara 12

 1. Umjesto onih Groomeovih pokreta rukom mogli su snimati publiku, dok im je Lukas mogao davati neke “Upute za kretanje” kao na DJ festivalima

 2. Tek 14.mjesto u drugom, znatno slabijem polufinalu.. isprva jako čudno i neočekivano jer je riječ o Poljskoj i brojnoj glasačkoj dijaspori koju ima, no kad se uzme u obzir loša koreografija (trš-trš na one Gromeejeve zmijske pokrete), loše kadriranje i -posebno izdvajam- preočajno Lukasovo pjevanje, mogu reći i očekivani debakl.. a nije da nisu imali potencijala..
  stoga, više sreće sljedeće godine, Poljaci… 😉

 3. Najveće razočarenje ovog esc-a…i u pogledu plasmana i u pogledu samog nastupa… već sam nakon nacionalnog finala naglašavao kako će biti krucijalan nastup za ovu pjesmu…međutim, Poljaci nisu ništa mjenjali sem što su maknuli gitare (hvala Bogu) … ovaj tip pjesme zahtjeva ples (dakle plesače na sceni), čega nije bilo, i kvalitetan live vokal, kojega isto nije bilo….dakle cijeli nastup je bio prazan hod (kao i na nacionalnom finalu)… nažalost to je presudilo kod žirija, publika im je još i dala drugu šansu… šteta, uništili su mi najdražu njihovu pjesmu predstavnicu (bili su mi u top5)….EDM4ever<3

 4. Dovoljno je reći, jedna od onih pjesama za koje sam nakon live izvedbe promijenio mišljenje. Isprva mi je bila u Top20, a nakon polufinala sam bio uvjeren da neće proći u finale…
  Ocjena: 2

 5. Ufff gdje početi. Pjesma mi je prilično generična i ne paše mi. Vokali nisu bili baš dobri, a scenski nastup mi je bio kao nekakva sprdnja (pokreti rukama su bili užasno cringey). Karizma-0 bodova. Ocjena-vrlo nategnuta dvojka, čisto jer je bilo i gorih nastupa. Spremite se bolje Poljaci dogodine.

 6. Da su Poljaci promijenili pjevaca lagano bi se nasli na mjestu Moldavaca u finalu a to je deseto. Ovako se desilo ono sto sam najavio, poljaci su skoro lizali dno polufinala. Zasluzeno, jer se meni malo umisljeni Lulas nije udostojio u gotovo 2 mjeseca uzeti dodatne satove uvjezbavanja vokalne kondicije koja mu ocajnicki fali.

 7. Moj brat koji je slušao muziku preko slušalica je tijekom poljskog nastupa barem 5 puta rekao “auch”.
  Ovo je bilo vokalno mučenje koje je uništilo čak i zadnji potencijal kojeg je ova pjesma imala.
  1/5

 8. Pjesmu obožavam, nastup je ok, jedino što je pjevač i nije baš najsretnije otpjevao. Morali su se naći barem u finalu, meni je nevjerojatno da su u onakvoj konkurenciji ostali 14. 5/5

 9. Iskreno pjesma mi se ne sviđa smatram da je bilo boljih izbora od njih ali što je tu je.Ne čudi me njihov krajnji rezultat s obzirom da je nastup bio dosadan te Lucasova loša vokalna izvedba
  Ocjena 2

 10. Totalno zaslužen ostanak u polufinalu. Pjesma mi se na prvu nije svidjela, a ne sviđa mi s ni danas. ALi, pomislio sam kako bi mogla biti ljetni hit i da će se zato ljudima svidjeti. Očekivao sam brutalan nastup s plesačicama. A što smo mi dobili? Njegove, na trenutke, loše vokalne sposobnosti, užasan nastup, s onim “plesačem”, kojeg kada vidim, ne znam da li da plačem ili da se smijem. Vatromet isto baš nije bio pun pogodak. Uglavnom, jedan od lošijih nastupa ove godine.

  Ocjena: 2

Odgovori