S druge strane ekrana: Portugal

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

Portugal

Plasman: 15. mjesto u  drugom polufinalu (51 bodova)


Andrea: Meni se ovo svidjelo i uopće ne razumijem toliki flop. Onaj efekt kadriranja na početku mi je bio savršen. Ok, možda je malo sve izgledalo premračno, a ni onaj outfit nije bio najbolji izbor, ali sve u svemu vizualno i vokalno sam bila zadovoljna.

Ukupni dojam:smjesko

Bartol: Kadriranje očajno, scena premračna, iskorištenost pozornice nikakva, kostimi Bože sačuvaj, koreografija plesača nekako uspjela biti gora nego na FDC, a pjesma neprobavljiva i dalje.  Iako sam više očekivao da će Norveška biti ovogodišnji fan wank koji će ostati u polufinalu (malo sam se zaletio, ali i ja sam čovjek pa griješim hehe 😀 ), drago mi je da ova “umjetnost” koja je “umjetnost” jer je “čudna” nije pronašla svoj put do finala. Čestitke Conanu na Barbari Dex i tome da se napokon sastavio sa tonalitetom.

Ukupni dojam:ljutko

Bojan: Ovo je dobilo i previše bodova za ono što je prikazano.

Ukupni dojam:ljutko

Faruk: Ovdje ću biti general poslije bitke i reći da sam ovakav scenario očekivao i najavio svojim kolegama. Ovo je u toj mjeri bizarno da su se mogli u zraku osjetiti upitnici i sablaznjenost običnih gledatelja koji nisu podlegli favoriziranju fan baze. Bezvezno, morbidno, loše u korijenu.

Ukupni dojam:ljutko

Luna: Ne znam gdje se prijenos s FDC-a na Eurosong izgubio, no negdje u tom prijenosu izgubila se i magija samog nastupa. Conan je vokalno čak bio bolji nego na portugalskom izboru, ali kamera je bila puno gora.

Ukupni dojam:neutralko

Marija: Činjenica je da nastup nije bio ni približno toliko dobar i intrigantan kao na portugalskom nacionalnom finalu. Dodajmo tome i pjesmu koja nije svačiji cup of tea i dobijemo poprilično loš rezultat za nekog tko je još tamo u travnju prema kladionicama bio deseti favorit za ukupnu pobjedu. Za mene osobno: zasluženo.

Ukupni dojam:ljutko

Milka: Jednostavno, ne razumijem portugalski nastup, čudan i specifičan kao i sama pjesma. Ostala sam istog mišljenja kao i poslije njihovog izbora. Ne sviđa mi se.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

Portugal je bio posljednjeplasirani po žiriju, od kojeg je dobio samo 8 bodova – 3 iz Cipra, 2 iz Poljske i Češke te 1 iz Belgije.

Od 43 boda na televotingu, više od polovice je stiglo iz BIG5 zemalja – dvanaesticu od publike dobili su i iz Španjolske i iz Francuske.

Portugal je ove godine bio država sa najvišim predviđenim plasmanom na kladionicama, a da se nije kvalificirala u finale Eurosonga. Tik prije polufinala, kladionice su mu predviđale 19. mjesto u finalu, dok je mjesec dana prije finala bio i u TOP10.

Ocijenite nastup Portugala

 • Užasan je (1) (36%)
 • Ne sviđa mi se (2) (18%)
 • OK je (3) (16%)
 • Dobar je (4) (14%)
 • Jako mi se sviđa (5) (17%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 16

 1. Pjesma mi se s vremenom počela sviđati, ali razumijem zašto nije prošao u finale.Loš scenski nastup,outfit neću ni spominjati, a pjesma sama po sebi vrlo neobična.Ocjena 2

 2. @pixel04 slažem se. Stvarno je super čuti i vidjeti nešto drugačije i autohtono, ali ovo me nikako nije kupilo. Meni osobno među najlošijim pjesmama i nastupima ove godine. Barbara Dex zaslužena..
  Ocjena 1.

 3. Drago mi je kad neka država pošalje nešto drugačije na Eurosong, ali meni je portugalski nastup kao i pjesma bio prebizaran i neshvatljiv.

 4. Eto, napokon jedan koji je u potpunosti zaslužio svoj plasman. Conan i njegovi poklopci!

 5. Pjesmu je potpuno uništio nastup. Nije mi ni onaj s nacionalnog izbora bio nešto ali ovo je bilo još gore. Ne razumijem koja je bila svrha ovog avangardnog nastupa i užasnih zelenih outfita. Ipak, zbog ljubavi prema pjesmi i Conanovom vokalu (koji je napredovao), dajem 3/5

 6. Portugal je bio u mom TOP3 u prvom polufinalu i bilo mi je malo sokantno kad je ispao, ali donekle mi je i jasno sto nije prosao. Jednostavno je pjesma previse cudna i nije dopadljiva na prvu. Cak se ni meni nije sviđala dok je bila jos u nacionalnon finalu, ali kasnije mi je postajala simpaticna, ali generalno mislim da je osnovni uzrok neprolaska to sto pjesma nije catchy kao npr. norveška pjesma. Meni licno su se plesac i Conan svidjeli na sceni. Generalno mislim da su Calema ili Filipe bili bolji izbor za Tel Aviv, ali i meni su se te pjesme vise svidjele i vjrv. bi ostvarile bolji plasman. Conan je zaista bio overrated u Portugalu, ali nije zasluzio tako lose mjesto i meni je to na kraju bilo ok, da ne kazem da mi se svidjelo
  Ocjena (4)

 7. Pjesma je odlična, no sve je to uništio loš nastup. Bolji je bio nastup na NF. Žao mi je jer je pjesma jako orginalna… Ocjena: nategnuta 2.

 8. Meni osobno fantastična pjesma, ali loš nastup. Obleka mi nije funkcionirala i kadriranje je na momente bilo upitno.

 9. Meni je ovo bilo EPIC. Oduševljeno sam pratio cijeli ovaj nastup i sve mi je jednostavno bilo na nivou i Conan mi je dokazao da zaslužuje biti u mom topu 5.
  Ne da mi se razmišljati o tome zašto je ispao, no razlog je jednostavno to što se ovo ljudima ili sviđa ili ne. Although rađe bih izabrao ovu umjetnost od … Estonskog krištavog mačića.
  5/5

 10. Ocjena 1.
  Nakaradna pjesma i još gori nastup. Ovo su možda bile najmučnije 3 minute ovogodišnjeg Eurosonga.

Odgovori