S druge strane ekrana: Rumunjska

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

RUMUNJSKA

Plasman: 11. mjesto u polufinalu (107 bodova)


Andrea: Nije me impresioniralo i sukladno s tim me njihovo ispadanje nije ni najmanje iznenadilo. Neki su hvalili to što one lutke po pozornici daju „puninu“ nastupu, u smislu da kao zbog njih pozornica ne izgleda prazno, ali ja mislim suprotno. Meni su one lutke bile nepotrebne i čak pomalo i smiješne. Po meni bi bila velika nepravda da su prošli dalje, ali nisu pa se nemam što žaliti.

Ukupni dojam:ljutko

Bartol: Moram priznati da sam izuzetno emotivno vezan uz ovu pjesmu, i da sam, kad sam prvi puta gledao probu uživo, bio isto tako vezan i uz nastup. Jednostavno mi se svidio koncept cijelog nastupa. Hvala Rumunjskoj, trebali su proći u finale.

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Da li su trebali da budu u finalu? Jesu.  Zaslužili su i zbog pjesme i samog nastupa. Sviđa mi se ovaj koncept s lutkama koji je dao dojam da ih ima više na pozornici. Sve pohvale pjevačici na interpretaciji i izgledu.

Ukupni dojam:smjesko

Faruk: U „Razmišljamo naglas“ sam rekao da se bojim da bi se ova pjesma, na konto imena zemlje, mogla provući u finale. Srećom, nije. Za nastup ne mogu reći da je bio dosadan. Te lutke su, koliko-toliko, pobudile neku mrvu interesovanja kod mene, a i stvar je lijepo otpjevana. No, daleko je ovo od neke razine ozbiljnijeg plasmana. Nadam se da će ova šok terapija vratiti Rumunje na pravi put.

Ukupni dojam:neutralko

Luna: U drugom polufinalu išla su zaredom dva nastupa s previše koreografije. Netko je morao izvisiti i, na njihovu žalost, to su bili Rumunji. Vokalno je ona bila super (zbog čega mi malo naraste tlak kada vidim da su u prošlosti prolazili s opernim vampirom i Heidi), ali ispadanje Rumunjske se trebalo dogoditi ako će to rezultirati boljim pjesmama idućih godina.

Ukupni dojam:neutralko

Marija: Više od same pjesme, mene su oni ove godine oduševili njezinim riječima koje su se tako divno uklapale u skladbu. Rumunjska je ovim nastupom izvukla maksimum. Maštovito zamišljeno i izvedeno blizu perfekcije priznajem da sam ih očekivala u finalu.

Ukupni dojam:smjesko

Tomislav: Moram priznati kako me pomalo plaši ovaj nastup s lutkama. Malo su „creepy“. Bez obzira na to, jedan od boljih vokala na ovogodišnjem natjecanju. Nisam neki ljubitelj cijelog ovog nastupa, ali me čudi kako nisu uspjeli ući u finale.

Ukupni dojam:neutralko


Zanimljivosti:

 • Ovo je prvi puta u povijesti da Rumunjska nije prošla u finale Eurosonga. Samo 4 boda dijelila su ovu državu od ulaska u novo finale
 • Da se pitalo žiri, i ove godine bi Rumunji pronašli svoje mjesto u finalu
 • Samo su četiri države dale glasove publike za Rumunjsku – Gruzija i Francuska po 8 bodova i Italija i Moldova po 12 bodova

Ocijenite nastup Rumunjske

 • Užasna je (1) (13%)
 • Ne sviđa mi se (2) (21%)
 • OK je (3) (50%)
 • Dobar je (4) (9%)
 • Jako mi se sviđa (5) (7%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Sutra: Australija

Komentara 6

 1. I prije polufinala, a pogotovo nakon njega htio sam da prođu dalje. Nastup je upotpunio moje mišljenje da je ova pjesma zaslužila proći u finale i baš sam bio razočaran kad nisam vidio ime “Romania” u finalu. Šteta što je baš ova pjesma prva ikada ispala u polufinalu, a bilo je kud i kamo lošijih rumunjskih pjesama, koje su prolazile u finale…
  Ocjena: 3.

 2. Pjesmu uopće nisam primijetio da samog Eurosonga. Nastup je bio jako dobar. Lutke su baš upotpunile scenu. Sve u svemu, dobar nastup kojeg sam očekivao u finalu. Vrhunski vokal.

  Ocjena: 3

 3. Poklopilo se da zaredom budu Island i Rumunjska. Jednako dosadni, nebitni i loši nastupi. Ponovit ću ono isto i sa Islandom. Zbog vokala nije najniže.
  P.S.- ove lutke su skroz nezanimljive.
  2/5

 4. Meni je ovaj nastup bio korektan. Pa iako mi pjesma i nije nešto, radije bih gledao ovo u finalu umjesto odvratne Nizozemske.

  Ocjena 4.

  P.S. Ni Rumunjima ovo na neki način nije prvo ispadanje: ispali su 1993. u Kvalifikacijama za Millstreet, i 1996. zajedno sa Rusijom u internom polufinalu 😀

Odgovori