S druge strane ekrana: Rusija

Podijeli na Facebook Twitter

RUSIJA

Plasman: 15. mjesto u polufinalu (65 bodova)


Andrea: Što reći. Na neki mi je način žao Julie, jer su njen invaliditet odlučili zamaskirati nekom besmislenom verzijom planine na kojoj je sjedila. Znala sam da će ta planina postati vrlo dobar temelj za mnoštvo memeova koji su uslijedili. Vidjelo se da se muči s pjevanjem. Na trenutke je se uopće nije moglo ni čuti kako pjeva. Većinu su posla odrađivali back-vokalisti umjesto nje i mislim da joj to ni žiri n publika nisu mogli oprostiti. Osobno ne volim klasične plesače na sceni (mislim na one koji plešu neki klasični ples samostalno oko izvođača ili u paru) , tako da mi je i to minus.

Ukupni dojam:ljutko

Bartol: Vokalno očekivano loše, prateći su pjevaćči iznjeli kompletno pjesmu, nastup kao nastup – pa nije se tu moglo više. Plesači su me podsjećali na one Elnura Huseynova u Beču, ali mi je ovdje ples bio nekako smisleniji, imao je priču.

Ukupni dojam:ljutko

Bojan: Nema ovdje što mnogo da se komentira, osim da je završilo tamo gdje i treba. Ruku na srce, zaista ovaj nastup i interpretacija nisu bili dostojni finala.

Ukupni dojam:ljutko

Faruk: Kako sam i najavio u „Razmišljamo naglas“, sve ono što se desilo poslije ispadanja, one suze i medijsko lešinarenje nad Julijom ide na dušu onog tko ju je iz čistog hira gurao na razinu kojoj djevojka glasovno nije dorasla. Kao da nije dovoljno, jadnu su djevojku nasadili na nekakvu goru, pa je sve ličilo da ju je vulkan erupcijom izbacio. Sve u ovoj priči je jednostavno tužno. Od prvog do zadnjeg dana.

Ukupni dojam:ljutko

Luna: Jedna riječ – tragedija.

Ukupni dojam:ljutko

Marija: Žao mi je Julije, ali ovaj je nastup bio bolan za slušati i tužan za gledati. Ona se jednostavno nije pronašla u ovoj pjesmi i to se uvelike osjetilo. Toliko mi je pitanja u glavi vezano za odabir ove pjesme i jezika i koncepcije nastupa da ne znam odakle krenuti. Reći ću samo da je sve, već u samom početku bilo pogrešno i nepotrebno i da je završilo onako kako je i krenulo – kao potpuni fijasko.

Ukupni dojam:ljutko

Tomislav: Već sam ranije spomenuo kako bi se uopće ne sviđa na koji način se koristi invalidnost osobe u neke jadne i jeftine svrhe. Ovaj nastup je bio totalni fijasko i drago mi je da je bilo tako. Mislim da se Rusi trebaju ipak više okrenuti glazbi i izvedbi, manje politici te će tek tada eventualno ponoviti uspjeh Sergeja Lazareva.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

 • Ovo je prvi put od uvođenja polufinala da Rusija nije pronašla svoje mjesto u velikom finalu
 • Također, ovime se prekinuo ruski niz ulaska u TOP10 u finalu koji je trajao od 2012.-2016. (podsjetimo, prošle godine Rusija nije sudjelovala na Eurosongu)
 • Ovo je prvi nastup ovogodišnjeg projekta S druge strane ekrana koji je od svih komentatora dobio negativnu ocjenu – “tužka”
 • Poslušajte cover pjesme I Won’t Break na ruskom jeziku u izvedbi Lyonya Polishchuka i Vasilise Boykove

Ocijenite nastup Rusije

 • Užasna je (1) (46%)
 • Ne sviđa mi se (2) (34%)
 • OK je (3) (6%)
 • Dobar je (4) (4%)
 • Jako mi se sviđa (5) (10%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Sutra: Nizozemska

Komentara 11

 1. Pjesma čak i nije loša. Ali prilično loši vokali i zbrkana koreografija učinili su dovoljno. Čini mi se kao da se Rusima jednostavno ove godine nije dalo i čini mi se da su Juliju poslali “čisto da ne ispadnu g**na pred cijelom Europom”. Žao mi je Julije zbog mržnje koje je prošla (načitao sam se stvarno GROZNIH komentara). A ništa valjda će se sljedeće godine početi opet truditi. Ocjena:1/5

 2. Žao mi je Julije, u jednom intervjuu je rekla kako nije imala potpore od same delegacije, te kako se prvu probu za eurosong imali tek dva tjedna prije početka proba. I rekla je kako stvarno nije zaslužila finale.
  Jednom rječju, ovo je bilo užas.

  Ocjena: 1

 3. Ima pravde na ovome svijetu pa je Rusija (napokon) ispala. Situacija koju su napravili prošle godine, ove im se vratila kao bumerang. Žao mi je pjevačice što su ju ovako iskoristili, ali ovo je zaista bilo ako loše u svim segmentima. Mislim da je ove godine, uz ovu pjevačicu, bila prava prilika da Rusija ponovno zapjeva na ruskom. 1/5

 4. S obzirom na pjesmu i vokal Rusi ne trebaju biti toliko razočarani, ali ni gnjevni na Juliu. Nije ona glavni krivac. Bilo ih je više.

 5. Koliko god da mi je žao Julije, ovo je bilo zasluženo ispadanje. Mogu se oni trudit da prikriju sve nedostatke, ali postoje nedostatci koji se ne mogu prikrit – a to su slaba vokalna izvedba i loš izgovor engleskog.

  Ocjena 2.

  P.S: Rusima na neki način ovo i nije prvo ispadanje – osjetili su čari ispadanja još 1996. godine kad su izbačeni u internom polufinalu. 😀

Odgovori