S druge strane ekrana: Španjolska

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

ŠPANJOLSKA

Plasman: 23. mjesto u finalu (61 bod)


Andrea: Meni se ovo svidjelo više nego što si želim priznati. Nastup nije bio previše cheesy kao na nacionalnom izboru, premda je dašak romantike i patetike bio prisutan. Oni su mi izgledali kao da se veoma dobro snalaze na pozornici i  mogla se osjetiti kemija među njima. Žao mi je da su tako loše završili na kraju. Očekivala sam više, ali pjesma i nije baš najbolja ako se mene pita.

Ukupni dojam:neutralko

Bartol: Bar su prije zadnjeg refrena mogli malo vatrometa ubacit, nešto… Prazno, bezosjećajno, sterilno i nadasve dosadno. Kao jedini plus bih izdvojio Amain vokal, koji je miljama ugodniji od Alfredovog.

Ukupni dojam:ljutko

Bojan: Kratko – i tako se desio jedan nastup pun….. ničega.

Ukupni dojam:ljutko

Faruk: Ne mogu reći da je ovaj nastup loš, ali jednostavno je ovo razina ispod većine ostalih. Njih dvoje i njihov problem da emociju koja (možda) postoji u toj vezi prenesu do publike opet je došao do izražaja. Ja im nisam povjeravao. Pjesmu su izveli korektno, nastup je bio solidan, a rezultat očekivan.

Ukupni dojam:neutralko

Luna: Ne znam tko je došao na odluku da dvoje mladih ljudi (pa mlađi su od mene!) odjene u haljine njihovih nonića, ali treba mu zabraniti prilazak budućim španjolskim predstavnicima na barem dva kilometara. No nebitno o tome. Nastup, kao i pjesma, ide alkarski rečeno „u ništa“, pa ću se zaustaviti.

Ukupni dojam:ljutko

Marija: I dok je Amaia rođena za svjetla pozornice, Alfred je s druge strane djelovao toliko ukočeno i nervozno da mi ga je bilo neugodno gledati. Imala sam dojam da je samo čekao da pjesma završi pa da s njom ode negdje u osamu jer mu je sve ovo bilo previše. Za moj doživljaj romantike, ovo je ipak bilo previše patetično.

Ukupni dojam:ljutko

Tomislav: Već sam ranije kazao kako mi se pjesma uopće nije sviđala. Nastup još gori. Vokalno vrlo siromašno, posebno od strane Alfreda te previše patetike u njihovoj interakciji. Sve mi se čini da je ovo vrlo jeftina kopija norveškog nastupa iz 2015.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

 • Već četvrtu godinu zaredom Španjolska se nije uspjela probiti u TOP20 u finalu Eurosonga. Zadnja kojoj je to uspjelo bila je Ruth Lorenzo 2014. godine
 • Španjolska je ove godine na Eurosongu dobila bodove s televotinga iz samo tri države – Portugala (12), Francuske (5) i Švicarske (1)
 • Ovo je tek treći puta da je Španjolsku na Eurosongu predstavljao duo. To se dogodilo još samo 1975. kada su Španjolsku predstavljali Sergio y Estibaliz i 1990., kada je ovu državu predstavljao duo Azucar Moreno, gdje su osvojili peto mjesto.

Ocijenite nastup Španjolske

 • Užasna je (1) (16%)
 • Ne sviđa mi se (2) (34%)
 • OK je (3) (28%)
 • Dobar je (4) (8%)
 • Jako mi se sviđa (5) (14%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Sutra: Armenija

Komentara 9

 1. Bili su mi u Topu 5 prije proba a onda poslije proba su mi strmoglavo pali i to tamo gdje su na kraju i završili Bottom 6.Sve u svemu jedan jako slabašan i prazan nastup
  Ocjena 2

 2. Pre šečerasto za mene… Pjesma je živa dosada, njih dvoje su vokalno bili ok (barem Amaia, Alfred se usrao), staging dosadan… Ocjena:2/5

 3. Pjesma mi je i dalje jedna od najboljih ove godine. Prije proba su mi bili 3.favoriti. Kada sam vidio probe, već mi je postalo jasno kako je sve dosta loše. Ona je trebala imati još dužu haljinu, a on neko ljepše odijelo bez tog znaka ili što je već. Na zadnjem refrenu je trebao ići golden shower. Ostali dio nastupa je bio ok. Vokalno su bili ok, samo što je Amain vokal puno ljepši, a njegov i nije baš nešto. Malo se je “izgubio” na pozornici i nije baš djelovao samouvjereno.

  Ocjena: 3, nažalost, jer je nastup bio dosta loš….

 4. Inače uopće nisam za te romantične stvarčice.. par puta odgledah “Titanic” i “Bilježnicu” i zasada i više nego dovoljno, no i dalje ne mogu objasniti kako sam pao na ovu pjesmu koja ima tu preeeenaglašenu romantičnu patetiku..
  Kad se samo sjetim da sam samo tako prešao preko “Lo Malo”, a ta pjesma bi ostvarila mnogooooo bolji rezultat nego “Tu Cancion”, osjetih groznu mučninu jednaku kao i tijekom sinočnje agonije jedanaesteraca.. 😀
  Uglavnom, Španjolci nisu ni imali ni sreće u startnom brou (2. u finalu), a i česti dolasci Amaije i Alfreda na sve te predeurovizijske koncerte su pjesmu još više izlizale..

 5. Čekajte, Španjolska je nastupala na Eurosongu?
  Ah da bili su jako nebitni. Vokalno- pa meni osobito ne baš najmilije, scenski- patetično.
  Uistinu ne volim te nastupe gdje zapravo izvođači nemaju baš emocije u glasu pa to doslovno fizički rade. Meni u startu precijenjena pjesma, pa zapravo nisam ništa ni očekivao. Neću dati najmanje jer je to ipak za najveće failove, što realno ovaj nastup nije bio.
  2/5

Odgovori