S druge strane ekrana: Španjolska

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

Španjolska

Plasman: 22. mjesto u finalu (54 boda)


Andrea: Smiješno mi je vidjeti Španjolce tek na 22. mjestu, jer realno ove godine to nisu zaslužili. La Venda je prava energična, brzopoletna pjesma i lako može postati ljetni hit. Nastup mi je bio sasvim korektan. Jedino mi se nije sviđao onaj lutak na pozornici (koja je njegova svrha bila uopće? ). Sve je izgledalo možda malo prenatrpano i prešaroliko, ali je definitivno bilo bolje od mnogih nastupa koji su se plasirali na višim pozicijama. Eh da, Miki je najkarizmatičniji pjevač na ovom Eurosongu.

Ukupni dojam:smjesko

Bartol: Bilo je tu mnogo interesantnih ideja koje se baš nisu sasvim dobro prenijele na male ekrane, smatram da je kadriranje u puno momenata moglo biti dinamičnije i bolje + onaj lutak je bio… choice. Pjesma mi je i dalje iritantna, ali tužić nije isključivo zbog Mikija koji je beskrajno simpatičan i karizmatičan, a moram priznati da me i nakon showa oduševio svojim zrelim pogledom na cijelo iskustvo Eurosonga jer nije bio salty kao jedan određeni gospodin čije ime počinje na Ch a završava na ingiz 😀

Ukupni dojam:neutralko

Bojan: Stvarno mi je krivo što je tako loše prošao. Generalno nastup je odlično koncipiran i Miki je dobro izveo pjesmu. Mislim da je ovdje presudan bio redoslijed nastupa. Nekako mi se čini da su prethodnici privukli mnogo više pažnje i onda su se ljudi umorili i nisu obratili potpunu pažnju na Mikija. Trebao se plasirati maaalko više .

Ukupni dojam:smjesko

Faruk: Moram priznati da sam nakon gledanja ovog nastupa uistinu očekivao da se Španjolska nekako izvuče i spasi prokletstva loših rezultata u ovom desetljeću.. Kad ono – ćorak. Iskreno, ne znam što je ovdje točno bilo za 22. mjesto? Vrlo dinamičan nastup, pun energije i pokreta, a pozitivna atmosfera se mogla opipati u zraku.

Ukupni dojam:smjesko

Luna: Prvo što mi je palo na pamet jest to da Fokas Evangelinos ima fetiš na kutije. Meni osobno je ona spontanost s nacionalnog izbora bila bolja, ali ovo je malo podcijenjeno. P.S. Koja je bila svrha čovjeka-balona?

Ukupni dojam:neutralko

Marija: Vidljivo je da se Španjolska potrudila i da im je nastup po prvi put nakon nekoliko godina imao i glavu i rep. Miki je svoj dio posla odradio kako treba, a lepršavom i slatkom pjesmicom Španjolci su ako ništa drugo podsjetili i ostatak Europe da se i oni natječu.

Ukupni dojam:smjesko

Milka: Oni su imali super pjesmu za dobar plasman ove godine ali nastupom su nju uništili. Ovoj pjesmi je bio dovoljan nastup sa mnogo boje i plesa, bez one kocke i robota, koje je malo tko razumio.

Ukupni dojam:neutralko


Zanimljivosti:

Jedini bod od žirija Španjolskoj je stigao iz Rusije.

U posljednjih deset pojavljivanja na Eurosongu, Španjolska je samo 3 puta ušla u TOP20 – 2010., 2012. i 2014.

Iako je osvojio 7 bodova manje nego prošlogodišnji predstavnici Alfred i Amaia, Miki se plasirao za jedno mjesto više.

Ocijenite nastup Španjolske

 • Užasan je (1) (3%)
 • Ne sviđa mi se (2) (2%)
 • OK je (3) (20%)
 • Dobar je (4) (28%)
 • Jako mi se sviđa (5) (47%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 17

 1. Znao sam od početka da će ovo završiti kao “say yay”. Meni iskreno ništa posebno. Plesna, zabavna i to je sve. Također mi je zasmetala lutka, ali nastup u cjelokupu je bio korektan.
  Ocjena 3.

 2. Ocjena 5.
  Žao mi je što se nije više plasirao, ovaj nastup je meni bio super, a i pjesma mi se sviđa.

 3. Nastup mi se svidio mada mi je bolji bio sa nacionalnog izbora.Po meni su prenisko završili.Miki je otpjevao sjajno unatoč tome što je cijeli nastup skakao.Ocjena 4.

 4. Meni je ovo bilo super. Očekivala sam puno bolji plasman. Jedina mi je zamjerka da se ne vidi dovoljno onaj dio kad Miki snima publiku.

 5. Energično i zabavno, iako smatram da je nastup bio mrvicu prenatrpan svime i svačime. Ipak nisu zaslužili tako nizak plasman. Ocjena: 4/5

 6. Inače volim ovakve plesne pjesmice, ali ova mi se ne sviđa i pomalo mi je iritantna, nastup mi se također nije pretjerano svidio. Očekivao sam približan plasman koji su i osvojili. 2/5

 7. Nastup mi se kao i pjesma jako svidio. Jedino mi je ona lutka bila suvišna. Moram pohvaliti Mikija da je pjesmu super otpjevao s time koliko je plesao, skakao i trčao po pozornici.

 8. Dragi komentatori, zbog tehničkog problema s španjolskom anketom morali smo napraviti novu, pa vas pozivamo da ako već niste, svoj glas ponovno dodijelite za Mikijev nastup. Hvala na razumijevanju!

 9. Pjesma mi je dosadnjikava, al nastup mi je čak bio simpatičan u konačnici definitivno je trebalo biti više od 22. Mjesta. Jedan veliki plus za najsimpatičniji španjolsku ličnost od ne znam kad. Jedino što znam da ove godine Španjolska od mene dobiva najvišu ocjenu od kad postoji ovaj projekt.
  4/5

 10. Pjesmu volim od prvog dana. Nastup je meni bio odličan, a o karizmi Mikija da ne i govorim. Meni je osobno ovo bilo za TOP 10, ali objektivno gledano trebao se smjestiti negdje između Malte i Francuske. Šteta, malo se i bojkotira Španjolska (Katalonija?).
  Ocjena: 4

 11. Meni je ovo najiritantnija pjesma ove godine. Nisu zasluzili da budu posljednji po ziriju jer je nastup bio ok, ali se i ne bunim previse.

 12. Nastup mi je bio odličan. Energija je prštala sa svih strana. Mislim da je nepravedno od žirija što su Mikija smjestili na zadnje mjesto jer je dečko zaslužio bolji plasman. Ocjena: 5

 13. Kada su se nastupi zavrsili i kada je slijedilo glasanje zirija na um mi nisu pali Miki i La Venda :/ navijao sam za Svajcarsku

 14. Miki je bio jedan od mojih gl. favorita za pobjedu, međutim jasno mi je zašto je zavrsio tako nisko. Prije svega revamp. Pjesma je po mom misljenju izgubila pravu čar sa onim revamp-om i iako zvuci bolje isto tako zvuci manje catchy. Zatim i sami stage. Prije svega moram napomenuti da je stage bio SASVIM KOREKTAN. Problem je u tome sto je sve nekako bilo ispolirano do samog kraja. TO NIJE BILA FIESTA. U zelji da zadovolje i žiri samo su dobili kontra efekat. Isti koncept nastupa kao i u nacionalnom finalu sa boljim, da ne kazem profesionalnijim sviracima bi rezultirao cak i TOP10 plasmanom uzimajuci cinjenicu da su ostavili staru verziju pjesme. Realna ocjena za nastup je ili 3 ili 4, ali eto dacu (5) jer mi je pjesma draga. Ove tri godine koliko intenzivno pratim Eurosong Spanija zaista nije slala loše pjesme. Problem je ugl. bio stage ili ne toliko kompetivne pjesme, za razliku od UK-a koji zaista ima problem poslati, ako nista, catchy pjesmicu

 15. Sjajna pjesma uništena nemaštovitim nastupom, a svrhu onog velikog lutka i dalje ne vidim. Moglo je i trebalo to puno bolje izgledati pa bi u konačnici i plasman bio bolji. Ok, možda su malo prenisko završili, ali s obzirom na prikazano Top15 stvarno ne bi bio zaslužen. Ocjena: 3.

Odgovori