S druge strane ekrana: Završna riječ – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Završna riječ

  4 min za čitanje   1 komentar

Projekt “S druge strane ekrana” dolazi do same završnice. Komentirali smo svih 40 nastupa, a sada je vrijeme da damo i završnu riječ i izdvojimo nastupe koji su nam popravili, odnosno pokvarili dojam o pjesmi. Prije komentara pogledajmo i kratke statistike:

  • Najviše pozitivnih ocjena nastupima dao je Ajdin: čak 23.
  • Najviše negativnih ocjena nastupima dao je Ivan: njih 14.
  • Norveška, Švedska i Latvija jedine su zemlje čiji su nastupi dobili pozitivne ocjene od svih pet komentatora.
  • Poljska i Nizozemska jedine su zemlje čiji su nastupi dobili negativne ocjene od svih pet komentatora.

 AJDIN: Ponosan sam na ponudu pjesama s ovogodišnjeg Eurosonga, na odličnu pozornicu, publiku i kompletnu organizaciju. Još jednom je pokazano da je Eurosong natjecanje u kome se puno pažnje daje na izgled arene i scene, koja je bila vrhunska i jako orginalna, ali i na brojne detalje i finese. Zasmetala mi je režija nastupa, no to je zanemarivo u odnosu na perfekciju postignutu u ostalim segmentima. Iznimno mi je drago da smo iskoristili mjesec i pol kako bismo ovog ljeta zadržali eurovizijsku atmosferu živom i drago mi je da smo oborili rekord kada su u pitanju Vaše posjete našoj stranici u ovim toplim mjesecima.
Ukupni dojam: plus


BOJAN: Sveukupno gledano ovo je bio jedan bolji Eurosong kada govorimo o pjesmama, dok produkcijski i nije bio baš na najboljem nivou. Izbor kadrova na većini nastupa nije doveden do perfekcije, a interval actovi, kao i bitni dio proglašenja finalista nije realiziran na najbolji način. S druge strane pozornica mi se jako svidjela, samo mi je žao što nisu više koristili one kugle s plafona tijekom programa ili barem nekog nastupa. Sve u svemu ono što je bitno jest da će se ovaj Eurosong pamtiti po dobrim pjesmama.
Ukupni dojam: plus


FARUK: Ovogodišnji Eurosong su fanovi, iz samo njima znanih razloga, pomalo potcijenili. No, saberemo li i oduzmemo dojmove, zaključna ocjena je generalno daleko od loše. Dapače. Savršen Eurosong nije moguć pa tako je i ovome bilo štošta za zamjeriti, no čini mi se da je Eurosong u Beču ispunio svoj osnovni cilj – zabavio je Europu.
Ukupni dojam: plus


IVAN: Sveukupno gledano moram se složiti da je ovo bio jedan od boljih Eurosongova po pjesmama i nastupima. Organizacijski (na licu mjesta) jedan od boljih u posljednje vrijeme, što nakon skandinavskih, nažalost, nije bilo teško. Ono što me također razočaralo je rad kamera koji je neke nastupe dodatno uništavao (što su i dodatno krive “fleksibilne” delegacije). Sve u svemu, zadovoljan sam pobjednikom, većinom i ostalim plasmanima a Eurosong je iznjedrio dosta dobrih pjesama koje će fanovima ostati u pamćenju.
Ukupni dojam: plus


LUNA: Po mom mišljenju ovo je Eurosong s najboljim pjesmama u zadnjih par godina. Dok 2011. i 2013. smatram izrazito tragičnima s jako malim brojem pjesama za koje bih rekla da su mi favoriti (a u skladu s tim godinama idu i meni dva od četiri najgora pobjednika od 2000. godine otkako pratim Eurosong), ova je godina iznijedrila puno dobrih pjesama. Dakako, imali smo i dosta pjesama koje nisu ni zaslužile vidjeti eurovizijsku pozornicu, kao i neke pijane režije nastupa, ali na to ću zažmiriti svaki put kad se sjetim Heroes, Rhythm Inside, A monster like me, Here for you, itd. Također, pobjednička pjesma ovogodišnjeg Eurosonga je imala samo pjevača, pjesmu koja je u skladu s vremenom i primjerena i ostalim slušateljima, a ne samo eurovizijskim fanovima, i projektor koji je pričao priču, no ne vjerujem da ćemo iduće godine u Globenu slušati radiofonične pjesme, kao što 2013. nismo slušali wannabe-Euphorije. No možemo se samo nadati da će buduća izdanja Eurosonga i dalje pri vrhu biti pjesme koje su u skladu sa svojim vremenom.
Ukupni dojam: plus


TOP 3 nastupa koji su nam popravili dojam o pjesmi:

Ajdin Bojan Faruk Ivan Luna
1. Belgija Latvija Latvija Španjolska Belgija
2. Italija  Francuska Norveška Latvija Armenija
3. Latvija  Armenija Francuska Francuska Francuska

TOP 3 nastupa koji su nam pokvarili dojam o pjesmi:

Ajdin Bojan Faruk Ivan Luna
1. Azerbajdžan  Nizozemska Makedonija Nizozemska Albanija
2. Albanija  Poljska Španjolska Albanija Azerbajdžan
3. Slovenija  Makedonija Azerbajdžan Slovenija Makedonija

Večeras u 20.00 ćemo početi s objavom rezultata anketa i proglasit ćemo vaše najdraže nastupe. Budite s nama i pratite prosječne ocjene za nastupe od 40. do 1. mjesta.

0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava1

  1. kiwi — 26. srpnja 2015. u 10:28

    najzanimljivije mi je kako je faruku spanjolska pokvarila dojam,a ivanu popravila 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?