S druge strane ekrana: Završno razmatranje – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Završno razmatranje

  5 min za čitanje   11 komentara

Jedanaestog smo lipnja započeli sada već tradicionalni projekt “S druge strane ekrana”, a ove je godine 43 nastupa komentiralo čak sedam urednika Vašeg najdražeg eurovizijskog portala. U ocjenjivanju i komentiranju pridružili ste se i Vi, a rezultate Vaših najdražih nastupa možete očekivati u iduća tri dana. Današnjom završnom riječi zaokružit ćemonaše dojmove i misli o ovogodišnjem Eurosongu koji se održao u Lisabonu te vas pozivamo da i Vi priključite u komentarima i ocjenom u završnoj anketi!


Andrea: Sve u svemu, ovogodišnji Eurosong me nije razočarao. Premda nije bilo tih slavnih LED ekrana (osim kod onih država koje su ih same dovele) pojedini su nastupi izgledali zaista spektakularno. Kao tri najbolja nastupa izdvojila bih Njemačku, Cipar i Dansku. Također bi i Irsku izdvojila kao ugodno iznenađenje. Tri najgora nastupa po mom mišljenju bila su zbunjujuća Nizozemska, over the top Finska i razočaravajuća Makedonija. Jedva čekam vidjeti što se sprema iduće godine!

Bartol: Ovaj ću Eurosong definitivno pamtiti kao svoj prvi, a nadam se ne i posljednji kojeg sam imao prilike pratiti uživo. Utoliko mi je bolji nego što bi mi bio da sam gledao preko malih ekrana, naravno. Moram naglasiti da su Portugalci organizacijski u nekim tehničkim stvarima ipak podbacili, kao i da sam od voditeljica očekivao zrno više nego što sam dobio, ali su mi pjesme, i dosta nastupa, za razliku od prošle godine bile znatno bolje, iako moram prizati da bi bilo puno bolje da su LED ekrani bili dostupniji. Kad smo već kod njih, jako mi je teško izdvojiti tri najbolja nastupa, ali budući da moram, reći ću da su to bili nastup Cipra, Bugarske i Švicarske, dok su tri najgora onaj Rusije, Makedonije Armenije

Bojan: Generalno gledano, ovaj Eurosong je nekako prosečan kada je riječ o samim nastupima koje smo vidjeli. Svakako imam nekoliko koje bih izdvojio kao one koje ću pamtiti, ali zato postoje i oni nastupi koje želim što pre zaboraviti. Pozornica je bila korektna, ali definitnivno se osetio nedostatak LED ekrana, tako da i ovo malo nastupa koji su ih imali, su uneli malo dinamike. Tri najbolja nastupa po meni imali su Češka, Švicarska i Cipar, dok su tri najgora oni Makedonije, Australije i Španjolske.

Faruk: Iako je pozornica (kao uostalom i više-manje sve) bila dosta skromnija nego prošlih godina, nastupi na ovogodišnjem Eurosongu nisu kaskali niti u jednom pogledu za onim najboljima. Generalno, zadovoljan sam onim što smo vidjeli, prije svega zato što su delegacije ulagale maksimalne napore da iz pjesama izvuku maksimum. Iskoristit ću priliku i da spomenem kako nisam zadovoljan kako su voditeljice uradile posao, jer su, unatoč neuporedivo većem iskustvu, djelovale puno smušenije i nespretnije nego njihovi prethodnici. No da se vratimo na nastupe. Kao što se vjerovatno moglo zaključiti iz mojih komentara, tri najbolja nastupa su – Bugarska, Njemačka i Cipar, a tri nekako najlošija su Rusija, Makedonija i Gruzija.

Luna: Ajde, ovaj Eurosong i nije čak bio loš što se tiče nastupa. Da budem iskrena, većina pjesama koje mi se otprije nisu svidjele, praktički su mi ostale na istoj razini od RN-a, jedna pjesma mi je pala (Grčka :’( ), a tri pjesme su mi se uvelike dignule od RN-a. To su redom Cipar, Moldova i Češka. Dakako, moj osobni pobjednik, kad spojim i pjesmu tijekom RN-a i sada tijekom SDSE-a, neočekivano je Njemačka (kažem neočekivano, jer mi se praktički od 2012. i Romana Loba nije svidjela nijedna njemačka pjesma). U svakom slučaju očekujem da će idući Eurosong biti pun OTT nastupa. Tri najbolja nastupa po meni imali su Češka, Moldova i Cipar, dok su tri najgora oni Makedonije, Finske i Rusije.

Marija: Osvrnemo li se po posljednji put na Eurosong u Lisabonu neka generalna ocjena je na kraju ipak pozitivna. Organizacijski, izgledom pozornice i kvalitetom pjesama koje slušam i danas negdje mi je u razini Kijeva, iako su priznajem Portugalci posao ipak odradili bolje. Tri su showa organizirana na najvećem nivou i Eurosong je i ove godine bio zabava za sve generacije. Što se pobjednika tiče, ja nisam previše oduševljena. Voljela bih da se na Nettinom mjestu našao ili Cipar ili Njemačka, ali što je tu je. Hrvatska, iako nije prošla u finale je ostavila dobar dojam, a Franka je bila i ostala naša ovogodišnja zvijezda. Tri najbolja nastupa po mojem mišljenju imali su Češka, Moldova i Rumunjska, dok su tri najgora oni Makedonije, Grčke i Armenije.

Tomislav: Smatram da je ove godine bilo zbilja jako puno dobrih nastupa, rekao bih čak više nego prošle godine. Imam osjećaj da ovo natjecanje ide u dobrom smjeru te da će s vremenom doživjeti sve veći respekt i kod “običnih” ljudi.” Tri najbolja nastupa po meni imali su Austrija, Cipar i Bugarska, dok su tri najgora oni Makedonije, Rusije i Australije.

anketa 999

Ocijenite Eurosong 2018.!

Ukupno glasova: 118

 • Bio je dobar (4) [48 / 41%]
 • Bio je OK (3) [31 / 26%]
 • Jako mi se svidio (5) [31 / 26%]
 • Bio je užasan (1) [4 / 3%]
 • Nije mi se svidio (2) [4 / 3%]

26.7. – 5 najgorih nastupa

27.7. – 5 najboljih nastupa

28.7. – Vaši najdraži nastupi – kompletni rezultati

0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava11

 1. Blink — 26. srpnja 2018. u 05:38

  Najbolji nastupu Češke Cipra,Litve i Ujrajine.Najgori nastup definitivno Rusija.Mislim čak i neka prekretnica kako u budućnosti ne raditi ovakve greške.Sve svemu solidan Eurosong,koji prati trendove a organizacijski spušta ljestvice da u budućnosti se ne boje organizacije ali hajde evo pobijedi.Jedva finale a kamoli pobjeda.Ove godine zanimljivost i zemlje u vrhu koje su često ispadale u polufinalima,jedna Njemačka koja je često na dnu ljestvice pa Češka kojoj se nitko ne bi nadao ili recimo Litva sa svojom pjesmom.Znači ipak je do same pjesme.Hvala na praćenju,tu smo ali definitivno zaslužili godišnji odmor

 2. ESC fan — 25. srpnja 2018. u 21:11

  Tri nastupa koja su mi se najviše svidjela su nastupi Litvanije, Njemačke i Španije, a tri nastupa koja su po meni bila najlošija su nastupi Belgije, San Marina i Makedonije. Što se tiče mog mišljenja o ovogodišnjem Eurosongu, ovo mi je bio drugi Eurosong kojeg sam baš pratio (izostavio sam 2016. kada sam samo gledao polufinala i finala i znao samo par pjesama) i mislim da je bio dosta slabiji u odnosu na prošlu godinu ili 2016. Što se tiče pjesama i konkurencije, definitivno jedan od najjačih Eurosongova, ali mi se organizacija nije svidjela. Pozornica je mnogo modernije izgledala prošle godine, iako je ovogodišnja izgledala jako veliko. Ne znam kako da objasnim, nekako ova Evrovizijska godina nije bila moćna kao ona 2016. Voditeljice nisu bile na razini (iako mnogo bolje nego one 2015.), brojni tehnički problemi, nedostatak LED ekrana bez koji su mi brojni nastupi bili puni svega i svačega itd. U svakom slučaju moja ocjena je 3. ?

 3. Zack — 25. srpnja 2018. u 20:50

  Koliko god mi je ovaj eurosong po kvaliteti pjesama jedan od najboljih unatrag nekoliko godina, toliko je organizacijski bio u rangu onih ispodprosjecnih. Portugalci su posao odradili relativno mlako, na momente mi se cinilo totalno nezainteresirano, dok se voditeljice ni ne isplati komentirati. I dalje stojim pri tome da ce eurosong 2016., sto produkcijski, sto organizacijski, a kamoli po voditeljima jos neko vrijeme sigurno ostati najbolji eurosong ikada, zajedno uz onaj u Kopenhagenu 2014.
  Sve u svemu, jedna prosjecna, mlaka ocjena.
  Naravno, pogadate, najbolji i top topova nastup godine je moja neprezaljena pobjednica iz Cipra, nitko drugi joj nije ni do koljena, dok su po meni najgori definitivno bili nastupi Rusije i Bjelorusije(zbljuv).

 4. ESC fan — 25. srpnja 2018. u 19:43

  Tri nastupa koja su mi se najviše svidjela su nastupi Litvanije, Njemačke i Francuske, a tri nastupa koja su po meni bila najlošija su nastupi Belgije, San Marina i Makedonije. Što se tiče mog mišljenja o ovogodišnjem Eurosongu, ovo mi je bio drugi Eurosong kojeg sam baš pratio (izostavio sam 2016. kada sam samo gledao polufinala i finala i znao samo par pjesama) i mislim da je bio dosta slabiji u odnosu na prošlu godinu ili 2016. Što se tiče pjesama i konkurencije, definitivno jedan od najjačih Eurosongova, ali mi se organizacija nije svidjela. Pozornica je mnogo modernije izgledala prošle godine, iako je ovogodišnja izgledala jako veliko. Ne znam kako da objasnim, nekako ova Evrovizijska godina nije bila moćna kao ona 2016. Voditeljice nisu bile na razini (iako mnogo bolje nego one 2015.), brojni tehnički problemi, nedostatak LED ekrana bez koji su mi brojni nastupi bili puni svega i svačega itd. U svakom slučaju moja ocjena je 3. 🙂

 5. Fanatik — 25. srpnja 2018. u 18:16

  @wannabe a da bude još zanimljivije 4. najlošiji su mi bili upravo Makedonci 😀

 6. Supercut09 — 25. srpnja 2018. u 17:38

  @bosancheros omg ista prva 3(drugi poredak) i skoro pa isti bottom 3(Nizozemska mi je 4. Po očajnosti).
  ^_^

 7. Fanatik — 25. srpnja 2018. u 17:10

  Meni su najbolji nastupi bili
  1. Ukrajina
  2. Cipar
  3. Slovenija
  A najlošiji
  1. Nizozemska
  2. San Marino
  3. Rusija
  Moja sveukupna ocjena za ovogodišnji Eurosong je 4.

 8. escmusic — 25. srpnja 2018. u 16:20

  Ocjena za Eurosong. 4, zbog odličnih pjesama i nastupa, a što se tiče organizacije 3

 9. escmusic — 25. srpnja 2018. u 16:19

  Ove godine Eurosong je po kvaliteti pjesama i nastupa bio jedan od boljih ikada. Organizacijski, bilo je dosta loše. Zašto? Voditeljice su bile loše ( loš engleski, ne mogu im oprostiti to kada su čitali finaliste, i u par navratu su rekle da je sljedeći polufinalist taj i taj, a radilo se je o finalistima), kroz početak sviju tri večeri gledali smo isti filmić, nije bilo LED ekrana, i svugdje se je moralo maksimalno uštedjeti ( nije bilo ni onih "svjetlećih narukvica itd.). Očekujem bolju organizaciju sljedeće godine.

  TOP 3 Najbolja nastupa;
  1. Cipar
  2. Njemačka
  3. Izrael

  TOP 3 Najgora nastupa;
  1. Rusija
  2. Makedonija
  3. Armenija

 10. Supercut09 — 25. srpnja 2018. u 16:12

  Ovogodisnji eurosong mi je bio samo ok.
  Zato dajem ocjenu 3.
  E sad nastupi
  Top 3
  1. Cipar
  2. Ukrajina
  3. Slovenija
  Bottom 3
  1. Rusija
  2. Makedonija
  3. San Marino

 11. EurovizijskiFan — 25. srpnja 2018. u 15:21

  Ove godine je bilo jako puno dobrih pjesama a i samih nastupa.Što se tiče LED ekrana nekako ih nisam ni osjetio da nisu bili.Sveukupna ocjena mi je 4
  TOP 3 Najboljih nastupa
  1.Cipar
  2.Njemačka
  3.Moldova
  TOP 3 Najlošijih nastupa
  1.Gruzija
  2.Rusija
  3.Makedonija

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!