SDSE Dora 2020.: Čivro, Lorena, Indira – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

SDSE Dora 2020.: Čivro, Lorena, Indira

  8 min za čitanje   15 komentara

Četvrti nastavak specijala je pred nama. Čitajte dalje i saznajte koja pjesma je bila favorit nekih urednika, tko po našem mišljenju ima siguran radijski hit te tko je vokalno rasturio.


Marin Jurić Čivro – Naivno

Plasman: 15. mjesto (10 bodova: 4 od žirija + 6 od publike)

Bartol: Iako mi je u studijskoj verziji ova pjesma jako draga, live izvedba me se nije dojmila. Falilo mi je energije i nastup mi je izgledao nekako sklepano, a falio mi je i koji Marinov pogled u kameru da se poveže s publikom. Pjesmu ću i dalje slušati, ali nastup neću gledati.

Ukupni dojam:

Marija A.: Ova mi pjesma nikako nije sjela, nema mi onaj wow efekt po kojem bi se istaknula na eurovizijskoj pozornici. Isto tako, nastup mi nije bio upečatljiv. Marin mi je djelovao nekako zbunjeno na pozornici, čudno mi je da nijednom nije pogledao u kameru. Isto tako, mogao se više kretati po pozornici, a ne samo stajati na jednom mjestu. Uz neke plesne pokrete koje bi izveo s plesačicama koje su bile na pozornici sigurno bi mi se ovaj nastup više svidio. Ovako mi je nekako sve prazno i zaboravno.

Ukupni dojam:

Sanja: Ovo je pjesma koju nakon Dore koju vrlo često slušam. Baš mi je legla, zamišljam je kao odličan soundtrack za noćne vožnje. Ima ogroman potencijal da postane radijski hit. S druge strane, Marinova motivacija za biti na pozornici se otprilike može mjeriti s mojom motivacijom za ustajanje kad mi zazvoni alarm u ponedjeljak ujutro. Nadam se da će netko poraditi s njim na interpretaciji odnosno scenskom nastupu. Od mene do tad ima smješkić „na kredit“, na račun pjesme.

Ukupni dojam:

Andrea: Dobra pjesma koja se vjerojatno ne bi istaknula na Eurosongu, ali je jako kvalitetna za našu glazbenu scenu. Drago mi je da se Čivro prijavio na Doru. Sviđa mi se taj stil koji provlači kroz svoje pjesme i nadam se da će tako i nastaviti. Najveću zamjerku imam na nastup koji nije bio bogzna kako dobro osmišljen. Moglo je to i bolje.

Ukupni dojam:

Bojan: Sjećam se da sam imao problem s razumijevanjem onoga što Čivro pjeva već na probi, dok u nekom trenutku nisam shvatio da je na hrvatskom. Sad kad gledam snimku, čujem da je bilo malo razumljivije, a primijeti se kako nijednom nije pogledao u kameru, što je neki minus. Pjesma je lijepa, ali sam nastup nije bio upečatljiv.

Ukupni dojam:

anketa 1436

Ocijenite nastup Marina Jurića Čivre

Ukupno glasova: 195

 • Ne sviđa mi se (2) [74 / 38%]
 • OK je (3) [58 / 30%]
 • Dobar je (4) [26 / 13%]
 • Užasan je (1) [19 / 10%]
 • Jako mi se sviđa (5) [18 / 9%]

Lorena Bućan – Drowning

Plasman: 5. mjesto (20 bodova: 9 od žirija + 11 od publike)

Bartol: Lorena je imala težak zadatak da nadmaši prošlogodišnju pjesmu i nastup i u tome nije sasvim uspjela, no to je vjerojatno i do mojih očekivanja. Ipak, mene naprosto fascinira njezina kontrola glasa i sposobnost da samostalno može tako suvereno vladati scenom. To što nije bolje nego lani ne znači da je bilo loše. Dapače – ova djevojka nas apsolutno jednom mora predstavljati na Eurosongu.

Ukupni dojam:

Marija A.: Prošle godine Lorena mi je bila favorit Dore i dugo mi je trebalo da prebolim to što nije pobijedila i otišla na Eurosong u Izrael. Ove godine, nažalost, to nije bilo tako. Očekivala sam ipak nešto više, barem u rangu prošlogodišnjeg nastupa. Pjesma mi je okej, ali na nastupu se još moglo poraditi. Uz bolje vizualne efekte, plesače i više kretanja po pozornici, nastup bi odmah postao bolji i pamtljiviji. Ipak, moram napomenuti da je vokalno Lorena ovo fenomenalno izvela i svaka joj čast na tome.

Ukupni dojam:

Sanja: Kakva dominacija! Gledajući vokalno ili načinom na koji Lorena svojom pojavom i emocijom ispuni pozornicu, sve je na vrhunskoj razini. Lani sam navijala za Tower of Babylon, a s Drowning me Lorena u suradnji s Huljićima ponovno osvojila. Jako bih je voljela vidjeti na Dori i nagodinu, a nadam se jednom i na Eurosongu.

Ukupni dojam:

Andrea: Lorena je doslovno diva u nastajanju. Zaista joj se smiješi sjajna budućnost i vidim je kako se jednog dana penje na eurovizijsku pozornicu. Iako mi se ova pjesma sviđala, mislim da nije bila baš objektivno dobra. Sigurna sam da nam Lorena za iduća izdanja Dore sprema nešto puno jače i bolje. Vokalno i scenski je rasturila.

Ukupni dojam:

Bojan: Svaka joj čast na odličnoj vokalnoj interpretaciji. Sjećam se da je te večeri kolega Bartol prokomentirao kakvu kontrolu glasa ima i zaista je tako. Generalno, meni je ova pjesma bila slabija od prošlogodišnje i mislim da je to bilo donekle presudno u rezultatu. Htio bih je jednom vidjeti na Eurosongu, zaslužuje to. Ono što sam ja primijetio je da me je s ovim izgledom dosta podsjetila na Doris Dragović i njen nastup s Eurosonga 1999., Lorena mi je cijelim nastupom slala taj vibe sigurne i moćne žene koju je Doris svojevremeno utisnula u povijesti Eurovizije.

Ukupni dojam:

anketa 1437

Ocijenite nastup Lorene

Ukupno glasova: 208

 • Dobar je (4) [69 / 33%]
 • Jako mi se sviđa (5) [65 / 31%]
 • OK je (3) [46 / 22%]
 • Ne sviđa mi se (2) [22 / 11%]
 • Užasan je (1) [6 / 3%]

Indira – You Will Never Break My Heart

Plasman: 3. mjesto (28 bodova: 14 od žirija + 14 od publike)

Bartol: BOP alert! Ovo je bio najkompletniji i najosmišljeniji nastup na ovogodišnjoj Dori, Indirina energija je zarazna, hrpa boje i šarenila, ma sve je bilo genijalno, a da je išlo na Eurosong siguran sam da bi i kadriranje bilo na mjestu. Hit za Euroclub, zabave svake vrste, ma sve!

Ukupni dojam:

Marija A.: Koliko ja volim ovu ženu i njezinu energiju! Indira mi je bila favorit i moram priznati da sam ostala pomalo šokirana što nije pobijedila. Čim se pojavila na pozornici u dvorani, publika je bila oduševljena, a tijekom nastupa to je oduševljenje i kod mene sve više raslo. Htjela sam da Hrvatska napokon pošalje neku bržu pjesmu na Eurosong, a s ovom bi to bio pun pogodak. Ova te pjesma tjera da skačeš, veseliš se i plešeš. Cijeli nastup, od koreografije, outfita, vokalne izvedbe mi se jako svidio. Ipak, jednu stvar bih promijenila. Na LED ekranima, na kraju nastupa, pisao je naziv pjesme i žao mi je što se to nije vidjelo i u televizijskom prijenosu. Sve u svemu, odličan nastup i pjesma i nadam se da ćemo Indiru opet gledati na Dori s pjesmom koja će biti jednako dobra kao i ova, ako ne i bolja. Da mogu, dala bih više od jednog smješka za ovaj nastup. Bravo, Indira!

Ukupni dojam:

Sanja: Lani smo imali gore spomenuti Tower of Babylon, a ove godine najviše ćemo žaliti za You will never break my heart. Ovo je bilo krojeno za Eurosong, od pjesme do scenskog nastupa. Treba li govoriti o Indirinoj zaraznoj pozitivnoj energiji, kojom bi plijenila pažnju na svim intervjuima i eurovizijskim koncertima?!

Ukupni dojam:

Andrea: Kakva energija, kakav zarazan ritam. Ova pjesma uvjerljivo je bila moj favorit. Iako nisam ni najmanje razočarana pobjednikom, toplo se nadam da ćemo jednog dana Indiri dati priliku da nas predstavlja, jer ona to zaista zaslužuje. Kao što nam je i rekla u intervjuu, pozornica je zaista pukla kad je ona kročila na scenu. Koreografija, boje, melodija… Ma sve mi se sviđalo. Super je bila.

Ukupni dojam:

Bojan: Kako je meni žao što Europa neće vidjeti i osjetiti ovu nevjerojatnu energiju. Kad se samo sjetim koju energiju nam je Indira donijela i prenijela svojim nastupom. Baš sam uživao ove tri minute i prilikom probe sam rekao “to je to, to mora na Eurosong”, ali eto. Gledajući snimku, vidjeh da opet izbor kadrova nije bio najbajniji, ali generalno je režija bila problem cijelu tu večer. Tonski je to mnogo bolje i efektnije zvučalo u dvorani. Nadam se da Indira neće odustati i da će kroz koju godinu, kad osjeti da je to prava pjesma, ponovno pokušati. Jednostavno želim da Europa osjeti tu energiju, zaslužujemo to, a to tada uživajmo u You Will Never Break My Heart.

Ukupni dojam:

anketa 1438

Ocijenite nastup Indire

Ukupno glasova: 247

 • Jako mi se sviđa (5) [165 / 67%]
 • Dobar je (4) [33 / 13%]
 • OK je (3) [20 / 8%]
 • Užasan je (1) [16 / 6%]
 • Ne sviđa mi se (2) [13 / 5%]

Zanimljivosti:

Nakon Alena&Božidarke i Aklee Neon, Indira je treća koja je uspjela osvojiti svih pet smješkića naših urednika.
Reakcije na Čivru su nam podijeljene, a većina (Bartol, Marija i Bojan), zamjeraju mu izostanak komunikacije s kamerom.

Lorena nas je oduševila svojom kontrolom glasa i smatramo kako je vokalno „rasturila“. S obzirom na to, svi je u budućnosti priželjkujemo kao našu eurovizijsku predstavnicu.

Ključna riječ koju svi koristimo u opisu Indirinog nastupa je, pogađate – energija! Tu riječ smo spomenuli svi, a Bojan čak tri puta.

4
PODIJELI ČLANAK

Rasprava15

 1. EurovizijskiFan — 10. ožujka 2020. u 11:51

  1) Indira
  2) Lorena
  3) Čivro

 2. L'essenziale — 10. ožujka 2020. u 10:21

  Čivro po meni podbacio, očekivao sam nešto žešće. Prestatičan je bio, kao da je tremu imao.
  Lorena OK, i mene je haljinom i frizurom podsjetila na Doris Dragović i MM. Ne znam, meni je ona veliki potencijal, ali nisam bio ljubitelj ToB, ali niti Drawning, meni se ona doslovno utopila u toj pjesmi, al na neki čudan način.
  Indira, MOLIM TE, dođi opet na Doru, nemoj odustati! Zaslužila si pobjedu i odlazak na ESC i ove godine. Nastup je bio VRHUNSKI, dotjeran do savršenstva (da je barem režija bila na nivou)! Ovakav nastup bi ladno Hrvatsku nakon 21 godinu odveo u TOP 5 na Eurosongu.
  I ne hejtam Kedžu, dapače, želim mu svu sreću na pozornici i da prođe što bolje. Ima divnu pjesmu s kojom može ostvariti jako dobar rezultat. Dečko je u tome 100%!

 3. Tom Pilibi — 10. ožujka 2020. u 08:26

  Meni su sve tri ove pjesme bile dobre. I vjerojatno sam među rijetkima koji smatram da je “Drowning” jednako dobra pjesma kao i “Tower of Babylon”, a Lorenina izvedba je bila kudikamo samouvjernija nego prošle godine. Ne bi mi bilo krivo da nas ona predstavlja ove godine.

 4. esc crazy — 10. ožujka 2020. u 07:13

  1.Indira
  2.Lorena
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  3.Čivro

 5. Precious — 9. ožujka 2020. u 23:37

  Moram priznati da mi je Marinova pjesma stvarno odlična. Kriminalno podcijenjena stvar. Lorena MORA na Eurosong kad tad. Cura osvaja scenu. Indira me čak i ugodno iznenadila. Ne bi se ljutio da smo i nju poslali.

 6. vix-2-new — 9. ožujka 2020. u 21:44

  Lorena-slatka pjesma, podcjenjena ove godine…nije za pobjedu, ali u top5 zašto ne…
  Indira=Tower of Babilyon…kako bismo lako sjeli u top10 nakon dugo godina.

 7. LoveWave — 9. ožujka 2020. u 21:37

  Najbolja trojka do sada! Civro mi je bio super, znam da pjesma nije za eurosong, ali meni se svidjela. 😀
  Lorena mi je bila miljenica i prošle i ove godine, odnosno moj subjektivni favorit! 🙂 Drowning jest lošija pjesma od ToB, ali je Lorena vokalno i stasom izdominirala. Više nije upitno hoće li nas predstavljati nego kada?! 🙂
  Objektivno favorit ove godine svakako je Indira. Energična, zarazna i plesna pjesma koja bi zasigurno ostvarila najbolji plasman. Nek pokuša opet nagodinu 🙂

 8. sunflower — 9. ožujka 2020. u 21:28

  Marin Jurić Čivro – Naivno: Pjesma je ok, ali nikako ne za ESC. Čak niti za Doru. 3
  Lorena Bućan – Drowning: Ona je definitivno idealna osoba za ESC, ali ova pjesma ne. Outdated. 4
  Indira – You Will Never Break My Heart: Finale bi bilo garantirano. Nakon nastupa mi je porasla u očima, ova melodija bi zarazila više ljudi nego koronavirus. 5

 9. eurovisiofanatico — 9. ožujka 2020. u 21:26

  Naravno Indira ČISTA DESETKA

 10. eurovisiofanatico — 9. ožujka 2020. u 21:25

  MARIN-ugodno iznenađenje,pjesma je zanimljiva,mislim da bi mogla biti radijski hit,no za eurosong nisam siguran 2/5
  LORENA-mislim da je svima jasno da je pjesma lošija nego prošle godine,no ipak mislim da je pitanje vremena kada će Lorena predstavljati Hrvatsku na ESC,pjesma je dobra,pogotovo mi se glazba dopala 3/5
  INDIRA-da se razumijemo nemam ništa protiv Damira i nisam jedan od onih koji hejtaju njegovu pjesmu samo zato sto njihov favorit nije pobjedio.Ali stvari su sljedeće,šalješ svake godine iste ili vrlo slične pjesme,a ne ide ti,jednostavan je zaključak da trebaš nešto promjeniti.Indira je bila ogromna šansa za to,brzo,energično,baš ono što ljudi vole,šteta finale bi bilo sigurno.Ovako ne znam,ali sva podrška Damiru.
  PS.Indirina pjesma nije cajka.Kako to neko vole naglasiti.

 11. imperator — 9. ožujka 2020. u 20:56

  Čivro – ugodno iznenađenje.. Naravno, pričam o studijskoj verziji.. Live nastup je bio u rangu usral sam se od straha 😟
  Lorena – kad te zapamte po “Tower of Babylon” onda trebaš nešto moćno, ubojito.. “Drowning” je bio sladak pokušaj, al u poređenjem s prethodnim – ćorak.. 🤨
  Indira – razočarala nije.. Energije je bilo napretek, čak i da se pošalje konkurentima (ahrgfh Čivro).. Dobar nastup za kojeg sam glasao, al 3 puta manje nego za Kedžu 😉

 12. wecouldbethesame — 9. ožujka 2020. u 20:30

  Lorena i Mia moraju jednog dana predstavljati Hrvatsku. One su budućnost.

 13. hexagon@космополиты — 9. ožujka 2020. u 20:14

  INDIRA jedina sigurna finalistkinja za ESC.
  # Hrvatska ipak propustila sigurnu šansu …sa Kedžom biće povuci potegni ohooo hoooj
  No sve u svemu lik sve objasnio ….. jako sam se nasmejao na ovo:
  https://www.youtube.com/watch?v=8_-MAf2pjUc

 14. Babe — 9. ožujka 2020. u 19:53

  Lorena mi je bila odlična i baš mi je žao što nije bila bolje plasirana. Meni je bila i od Mije bolja.
  Nadam se da će jednom uspjeti i pobijediti 🙂

 15. SwedenEurovisionFan — 9. ožujka 2020. u 19:48

  Lorena ubuduće mora na Eurosong, bilo preko Dore, bilo preko internog odabira. Jednostavno M O R A! Još bih dodao, hvala Bogu da nismo poslali onu cajketinu od Indire, toliko.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?