SDSE Dora 2020.: Elis, Bojan, Edi – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

SDSE Dora 2020.: Elis, Bojan, Edi

  8 min za čitanje   18 komentara

Veselimo se što naš projekt „S druge strane ekrana“ možemo održati u posebnom izdanju, posvećenom Dori. Doru smo svi skupa pratili uživo iz dvorane i nadamo se da ste na našem YouTube kanalu provjerili što smo vam sve snimili iz Opatije. No, naknadno smo sjeli i pogledali kako je to sve skupa izgledalo „S druge strane ekrana“.

Urednici vaše najdraže eurovizijske destinacije svojim će komentarima i slikovnim ocjenama (smješko, neutralko i tužko) ocjenjivati nastupe s ovogodišnje Dore, dok ćete vi pjesme ocjenjivati glasovima na anketi od 1 do 5. Kako bismo se svi zabavili, pozivamo da svoje mišljenje ostavite i u komentarima.

Krećemo redoslijedom izvođenja pjesama, a danas vam donosimo svoje osvrte na prve tri pjesme.


Elis Lovrić – Jušto

Plasman: 12. mjesto (12 bodova: 11 od žirija + 1 od publike)

Bartol: Elis mi je jedno od najugodnijih iznenađenja na ovogodišnjoj Dori. Pjesma mi se jako svidjela i prateći nastup je bio vrlo dobar i usudio bih se reći da je ove godine zaslužila biti puno više plasirana. Jedva čekam vidjeti tekst pjesme da napokon naučim što pjevam. U ovom ću komentaru reći dvije stvari koje se odnose na sve nastupe, ali da se ne ponavljam kao papagaj svugdje – zvuk u dvorani i na TV-u su bili drastično drugačiji i to ponekad do mjere neprepoznatljivosti onoga što sam čuo uživo, a što se prenijelo preko malih ekrana. Također, svima je kadriranje bilo ispod standarda, a za to ne mogu kriviti izvođače. Više o tome u završnom razmatranju, a za Elis jedan smješko.

Ukupni dojam:

Marija A.: Ove godine imali smo prilike vidjeti Elis u potpuno drugačijem izdanju od prošlogodišnjeg. Ono što mi se u pjesmi jedino svidjelo jest to što je tekst na čakavskom narječju, sve ostale komponente pjesme nisu mi sjele. Isto tako, vokalno mi Elis jednostavno nije bila dobra, u nekim dijelovima pjesme jedva je dolazila do zraka. Smatram da je koreografija bila dobro osmišljena, ali sam stekla dojam kao da je Elis bila nekako previše ukočena. Ne mogu komentirati ovaj nastup, a da ne spomenem lance koji su se pojavljivali na ekranima koji su mi ovaj nastup učinili i pomalo creepy.

Ukupni dojam:

Sanja: Kako je ona mene pozitivno iznenadila! Nakon prošlogodišnjeg nastupa, zaokret za 360 stupnjeva. Od mene Elis ima bonus bodove za autentičnost i originalnost. Jušto te naprosto ne može podsjetiti ni na što drugo što si već negdje čuo. Sad gledam ovu snimku nastupa i istina je da je djelovalo malo „neuredno“ i čini se da je zahtjevnost koreografije zeznula vokalnu izvedbu. No, da je zaslužila zadnje mjesto od publike – nikako se ne slažem! Studijskoj verziji pjesme rado ću se vraćati.

Ukupni dojam:

Andrea: Nastup je bio pomalo messy, kao da se previše toga htjelo, a malo postiglo. Malo prenapadno. Htio se postići neki efekt borbenosti, a taj efekt je vjerojatno odbio ljude. Meni se nisu svidjele ni boje nastupa. Sada pred očima ponovno vidim onu zagasito crvenu i ponovno nisam oduševljena. Elis mi se prošle godine više sviđala kako nastupom tako i pjesmom.

Ukupni dojam:

Bojan: Bila mi je draga još prošle godine kada sam je gledao putem malih ekrana i uživao u All I Realy Want, a sada nakon što sam je upoznao još mi je draža. Gledajući probu, pozitivno me je iznenadila koliku moć transformacije ima i da od prošlogodišnjeg stava i mirnoće sada može napraviti ovakav nastup, mogu reći samo jedno – skidam kapu. Iako ne razumijem ni riječ pjesme, često zapjevušim „Jušto si mi rekao…“ (ako tako ide tekst ili samo pjevam ono što mislim da razumijem).

Ukupni dojam:

anketa 1420

Ocijenite nastup Elis Lovrić

Ukupno glasova: 274

 • Užasan je (1) [92 / 34%]
 • Ne sviđa mi se (2) [72 / 26%]
 • OK je (3) [57 / 21%]
 • Dobar je (4) [30 / 11%]
 • Jako mi se sviđa (5) [23 / 8%]

Bojan Jambrošić – Više od riječi

Plasman: 10. mjesto (12 bodova: 5 od žirija + 7 od publike)

Bartol: Lijepa pjesma koja svakako nije za Eurosong, ali jest za moju playlistu. Mislim da je izvučen maksimum iz nastupa i Bojan može biti zadovoljan svojim plasmanom.

Ukupni dojam:

Marija A.: Ah, Bojan. Više od riječi mi je jedna jako lijepa pjesma, baš u Bojanovom stilu, ali mi nikako nije za Eurosong, više mi je za prve plesove na svadbama i sl. Nastup mi je bio dosadan. Apsolutno ništa zanimljivo se nije događalo na pozornici. Uz neke plesače pokraj Bojana, sigurno bi mi nastup postao bolji i „pamtljiviji“, a ovako mi je nekako sve bilo prazno. Ono što ipak moram napomenuti jest da je Bojan vokalno ovo jako dobro izveo.

Ukupni dojam:

Sanja: Kako je Antonija Šola pogodila Bojana ovom pjesmom! Pjesma mu baš paše s obzirom na vokal i senzibilitet. Sjećam se atmosfere iz dvorane, baš je stvorio lijepi intimni ugođaj. Mogu ovo zamisliti kao podlogu za prvi ples na nekim svadbama hardcore Eurosong fanova. Meni je malkice cheesy, zato srednja ocjena.

Ukupni dojam: 

Andrea: Bojan je jako simpatičan dečko koji, kako mi se čini, zaista voli Doru i Eurosong. Prošle godine nije imao lošu pjesmu, ali ove godine se predstavio s malo dosadnom pjesmom. Nastup nije bio loš, ali nije se tu puno ni moglo. Izvukao je najbolje što je mogao. Nadam se da će se opet prijaviti jednom ali sa zaista dobrom i modernom pjesmom.

Ukupni dojam:

Bojan: Kupio me je još na probi, zaljubio sam se u stihove, melodiju, njegovu interpretaciju. Vidjele su kolege po mojoj reakciji da je to to. Rekao sam „nije za Eurosong, ali sasvim pristojno za nacionalni izbor i apsolutno za moju playlistu“. Mislim da mi je ovo Bojanova najdraža pjesma poslije „Ne govori da me znaš“. S kojom emocijom je to on otpjevao, svkaka mu čast! Zaslužio je ovakvu pjesmu, a Antoniju Šolu bih želio sljedeće godine ponovno na Dori.

Ukupni dojam:

anketa 1421

Ocijenite nastup Bojana Jambrošića

Ukupno glasova: 251

 • OK je (3) [83 / 33%]
 • Ne sviđa mi se (2) [70 / 28%]
 • Užasan je (1) [39 / 16%]
 • Dobar je (4) [31 / 12%]
 • Jako mi se sviđa (5) [28 / 11%]

Edi Abazi – Coming home

Plasman: 13. mjesto (11 bodova: 3 od žirija + 8 od publike)

Bartol: Nikada nisam preveliki fan ispisanih slova na ekranu, pa tako ni u ovoj pjesmi, pogotovo kada se radi o gramatički neispravnom tekstu (don’t loose it umjesto don’t lose it). Koji pogled u kameru bi pomogao da se poveže s publikom. Mislim da Edi ima potencijala da se vrati na Doru, s još boljom pjesmom, iako mu ni ova nije bila loša.

Ukupni dojam:

Marija A.: Ova mi je pjesma dosadna i preravna, nije na mene ostavila nikakav dojam. Nedostajali su mi viši tonovi kojima bi Edi pokazao raspon svoga glasa. Što se tiče nastupa na Dori, nije me oduševio. Fora mi je bilo vidjeti neke dijelove teksta pjesme na ekranu, ali ne mogu „prežvakati“ tipfeler koji se tu potkrao, nije mi jasno kako se to nije ranije primjetilo i ispravilo. Osim toga, Edi mi je djelovao nekako umorno na pozornici tako da mi je cijeli taj nastup bio dosadan i neupečatljiv.

Ukupni dojam:

Sanja: Meni se na probama desio „ježitis“ na početku pjesme. Pročitala sam u nekom intervjuu da je jedan od Edijevih uzora Lewis Capaldi, kojeg jaaako volim. Ovo mi je bilo upravo na tom tragu. Edi ima baš lijepu boju glasa. Nadam se da ga još gledamo na Dori ubuduće.

Ukupni dojam:  

Andrea: Meni se pjesma svidjela. Nastup je bio minimalističan, ali simpatičan. Za mene je to funkcioniralo. Čak mislim da ne bi loše prošlo na Eurosongu jer su i prije takve stvari prolazile. Mislim da Edija očekuje dobra karijera. Samo neka tako nastavi.

Ukupni dojam:

Bojan: Sasvim korektna pjesma koji ću puštati sigurno i koja kad krene na radiju neću promijeniti stanicu. Za nekog tko je tako mlad izaći na pozornicu i otpjevati dobro nije lako. Skidam mu kapu i želim mu još mnogo dobrih melodija i tko zna, možda neku novu Doru. Koncept nastupa mi je sasvim pristojan i ovo s ispisivanjem teksta na led ekranima i nekog puta i pustinje daje baš dojam da bi se ova pjesma mogla slušati i na nekom road tripu.

Ukupni dojam: 

anketa 1422

Ocijenite nastup Edija Abazija

Ukupno glasova: 246

 • OK je (3) [107 / 43%]
 • Ne sviđa mi se (2) [47 / 19%]
 • Dobar je (4) [46 / 19%]
 • Jako mi se sviđa (5) [36 / 15%]
 • Užasan je (1) [10 / 4%]

Zanimljivosti:

Bartol i Bojan zazivaju tekst pjesme Jušto. Provjerih i nažalost nema teksta u omotu CD-a, no naslov Jušto možemo prevesti kao „točno“.

Bojan Jambrošić lani je na Dori debitirao u duetu s Danijelom Pintarić s pjesmom Vrijeme predaje i nastupio prvi. Ove godine pjevao je drugi. Čekamo ga nagodinu kao trećeg izvođača.

Sanja i Marija spominju Više od riječi kao soundtrack za prvi ples na vjenčanjima. Nadajmo se samo da na istim tim vjenčanjima neće svirati i Svadba velika.

Elis i Bojanu ovo je drugi nastup na Dori, dok je Edi ove godine debitirao. Upravo on je dobio najviše smješkića od naših urednika (smješka su mu dali Andrea, Sanja i Bojan).

Otvaranje Dore najviše se svidjelo našem Bojanu, koji je dodijelio sva tri smješka. Najmanje oduševljenje pokazala je Marija, koja nije dodijelila niti jednog smješka.

4
PODIJELI ČLANAK

Rasprava18

 1. esc crazy — 5. ožujka 2020. u 07:49

  1) Edi
  2) Elis (meni je ovo BOP ngl)
  3) Bojan

 2. EurovizijskiFan — 4. ožujka 2020. u 11:29

  1) Bojan
  2) Edi
  3) Elis

 3. vix-2-new — 4. ožujka 2020. u 11:22

  1.ELIS (vrh)
  2.Edi (sredina)
  3.Bojan (pri kraju)

 4. LadyOfValyria — 3. ožujka 2020. u 22:16

  Molim pojedince koji se još nisu pomirili s tim da Indira nije pobjedila da malo ohlade. Prihvatite činjenicu da nije pobjedila i točka. Life moves on 😊

 5. LadyOfValyria — 3. ožujka 2020. u 22:14

  Elis- odlična pjesma, ples vrhunski, jedino joj glas nije bio na nivou kakvom je inače. No, nije zaslužila zadnje mjesto. Puno gore su mi pjesme od Brkljače i Jambrošića.
  Jambrošić- prošlogodišnji duet sa Danijelom Pintarić je bio odličan, no ovo je dosadno do bola. Uopće ne razumijem žiri koji je ovo pustio, dam se kladiti da je bilo boljih pjesama koje su pristigle na natječaj.
  Edi- momak je mlad i talentiran, no pjesma je više za slušat na radiju nego za Eurosong. No, ima potencijala i može on puno doprinjeti našoj glazbenoj sceni.

 6. LoveWave — 3. ožujka 2020. u 21:49

  Jambrošić je još i dobro rezultatski prošao obzirom koliko mu je pjesma bila dosadna. Dok god se bude prijavljivao s ovakvim pjesmama nadam se da neće biti ni blizu odlaska na eurosong. 1/5
  Elis mi se čak i svidjela donekle u studijskoj verziji, ali na sceni je to stvarno bilo nabacano i messy. Nikako mi nastup nije odgovarao, a i vokalno je to bilo dosta loše. 2/5
  Edi je za razliku od prvih dvoje bio jako interesantan. Ima jako lijepu boju glasa i mislim da ga je trema kočila da pjesmu vokalno iznese još bolje. Nastup minimalistički i dobro je funkcioniralo uz pjesmu. 4/5

 7. wecouldbethesame — 3. ožujka 2020. u 19:04

  Nadam se da ćemo imati pravo na više hajpa iduće godine i da Dora traje 3 subote. Polufinala nek budu u Zagrebu na HRT-u zadnje dvije subote u veljači, a finale prvu subotu u ožujku u Opatiji. Nek sa natječaja izvuku 20 pjesama, po 10 u polufinalima iz kojih po 5 pjesama isključivo putem publike iz svakog polufinala ide u Opatiju. I lijepo u finalu 10 pjesma. Glasuju žiriji u 5 najvećih hr gradova i publika. Pošto je 10 pjesama svi dobijaju bodove; 1-7, 8, 10, 12. Na kraju žirija se bodovi pretvaraju i onda se od publike čitaju glasovi od 1 do 12. Kao i zadnje dvije godine.

 8. Supercut09 — 3. ožujka 2020. u 18:30

  @hexagon
  Bome Srbija bopove nije odabrala davno. Ovo je 1. Put nakon dugo godina.
  Zatim, zar ti moras svake 3 sekunde to komentirati. Dora je prošla, Indira nije otisla na eurosongu. Tocka.
  Indira je sama po sebi fenomenalna licnost za eurosong i ona nije problem svoje pjesme, vec njena pjesma( bar meni, a vidim i rel velikom broju ljudi).
  Necu sad ponovo ulaziti da mi se pjesma zaista nije svidila jer imamo svi razlicito misljenje, al vise move on.

 9. eurovisiofanatico — 3. ožujka 2020. u 18:04

  Čestitke za ovaj projekt,stvarno se trudite i to se vidi.
  ELIS-ako se ne varam ušla je kao rezerva,meni osobno je ovo užas. 1/5
  BOJAN-mislim da se treba maknuti sa Dore jer očito mu ne ide,ni prošle pa ni ove godine 1/5
  EDI-definitivno je potencijal za budućnost,vidjelo se da mu je ovo prvi ovakav nastup,pjesma me nije oduševila,ali nije ni bila katastrofa 2/5.

 10. Yesil — 3. ožujka 2020. u 17:35

  Elis je imala zaokret od 180 stupnjeva, a ne 360 🙂 360 bi znacilo da je opet isto (cijeli krug)

 11. hexagon@космополиты — 3. ožujka 2020. u 17:33

  Naravno da izmđu ultra zarazne melodije Indirine pesme, takvog BOP-a i Keždine pesme bez boje ukusa i mirisa, uvek biram bopove… baš me briga ko ih izvodi.

  Da zamislimo da je Dora bila u Beogradu…mi bi izabrali Indiru bez razmišljanja.
  Da je Beovozija bila u Opatiji vi bi izabrali očitu Anu Milenkvić ili tako nešto …

 12. hexagon@космополиты — 3. ožujka 2020. u 17:27

  Edi Abazi , vrlo simpatično ..ali ne i dovoljno…treba da napravi bombu od pesme i da se pojavi na sledećoj Dori.
  Jušto …nažalost lajv izvedba i vokal….karikaturalno. Očekivao sam spram audio verzije nešto vokalno stabilno i dobro.

 13. hexagon@космополиты — 3. ožujka 2020. u 17:23

  I da dopada mi se ovaj NAKNADNI RN za Doru.
  Odličan projekat…što da ne. Ima smisla jer se može sagledati još bolje svaka pesma sa nastupom.

 14. hexagon@космополиты — 3. ožujka 2020. u 17:21

  Ova Bojan Jambrošić momak zasita odlično pesva…. mnogo bolje od Kedže..
  Samo šteta što su obojica izabrali klasičan (bljutavi) pop kakav se pravio u CRO i devedesetih i početkom desetih..
  Poaviti se na Dori sa pesmombez potencijala za esc nema ni smisla.
  Potpuno je promašeno to što HRT radi i dozvoljava pesme koje služe realno nekom samo za promociju ili zato što nekima nema srca da odbije pesmu (Zdenka Kovačiček).

  I HRT i RTS bi trebalo da pređu na način selekcije koji je imala Rumunijaove godine.

  Ciljano profi usmeriš se na dobrog vokalistu … onda mu se prave tri pesme (to je dovoljno) po propozicijama trenda i što višeg potencijala za esc.. u svakom slučaju sve te ciljane pesme moraju da imaju moć (bez obzira na žanr), da drže pažnju sva tri minuta. DA pale na PRVU – momentalno. Da se pesma u prvih 50 sec tako odvija da već tada onaj koji glasa zna da će i glasati za to. I to je to.
  Gubite vreme na neke promotivne Dore nema smisla a još manjeg efekta. I dok ne shvate da Dore nije ništa drugo do prvo izbor pesme za esc pa tek onda cro festival,selektovaće ovakve mahom gluposti.
  Jedina pesma koja je izuzetak i koja je realno mogla nešto da napravi na escu,ovakovom kakv je on danas jeste Indira,svidelo se to nekom ili ne. To je jedino realno.

  I da još nešto još jednom se potvrdilo da se u CRO ne glasa za pesmu,nego za onog ko peva. Kedžo je pobedio sa pesmombez kredita. Eto vam sad miljenika ,na svim listima fanova je u poslednjih nekoliko.

  Jako je velika greška ako ne prerade aramžmanski pesmu… Mogao je negde i da uzme dah u pesmi… bogati ne zaklapa,ne može melodija da se čuje od njega ..nema ni violine, ni violončela,ni nekog duvačkog istrumnenta… da malo razbije tu melodijsku monotniju i ravninu.

 15. sunflower — 3. ožujka 2020. u 15:46

  I trebao je više gledati kameru u oči.

 16. sunflower — 3. ožujka 2020. u 15:39

  Kao prvo čestitke na projektu…Eurosong ne bi bio ni upola toliko zanimljiv bez ove stranice.
  Moje mišljenje:
  Elis Lovrić – Jušto: Ovo je horor. 1
  Bojan Jambrošić – Više od riječi: Dosadno. 2
  Edi Abazi – Coming home: Prekrasna pjesma, nepravedno zapostavljena. 5

 17. L'essenziale — 3. ožujka 2020. u 15:37

  Edija je pojela trema, to je bilo više no očito. Nije loše za debitantski nastup. Ima dečko potencijala i budućnost je pred njim.
  Bojan je imao dosadnu pjesmu pomalo, ali je nastup odradio rutinerski i vrhunski. Odgovarala mu je ova pjesma totalno i baš ju je otpjevao s dušom i srcem, to se vidjelo. Slažem se da je plesni par mogao oplemeniti nastup.
  Elis me oduševila i prošle, a bome i ove godine. Žena je pravi zmaj. Nastup je bio genijalan, jedino što ona očito nije baš u nekoj formi kao Indira npr. pa je vokalno bila dosta slaba, vidjelo se to da njoj ”jača” koreografija ne odgovara, ostajala je bez zraka, ali se snašla u svemu dosta dobro. Žena se baš potrudila.

 18. Supercut09 — 3. ožujka 2020. u 15:26

  Elis- pjesms je odlična, kao i nastup. Vokalno je kasnije bila zadihana, no ništa za to. Zadovoljan. 4/5
  Bojan- nisam baš za ovakve pjesme( osim ako je Lover od taylor swift u pitanju), ali pjesma mu je pristajala ko budali pleska. 3/5
  Edi Abazi- simpa pjesma, lijep vokal. Nista vise. 3/5

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?